PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=191317}

Mgła

The Fog
2005
5,0 25 tys. ocen
5,0 10 1 24789
3,0 9 krytyków
Mgła
powrót do forum filmu Mgła

dno

ocenił(a) film na 3

te kolejne remake prezentują coraz nizszy poziom. zero napięcia czy klimatu właściwych oryginałowi. fabuła niby ta sama, ale poczyniono pewne zmiany, które bynajmniej nie wyszły historii na dobre. z ekranu bije nudą, film jest do bólu przewidywalny, schematyczny i sztampowy, brak tu logiki, gra aktorska do dupy, jedyne co mozna zapisać na plus to ładne widoki i zdjęcia. ale wszystko poza tym to totalne nieporozumienie. strata pieniędzy, tym bardziej szokuja mnie komentarze, w których ludzie stwierdzają, że "fog" AD 2005 jest lepsze od oryginału. gdybym ja napisał cos w tym stylu na forum to sam bym się chyba zaraz potem powiesił. rozumiem, że są tu ludzie, którzy wychowali się na "beverly hills 90210", a potem przyszły takie "straszne" pozycje jak "koszmar minionego lata" czy "oszukać przeznaczenie", ale niech przynajmniej nie obnoszą sie ze swoim umysłowym kalectwem publicznie.

ocenił(a) film na 3
Caligula

ale sobie ujeżdżasz...
Nigdy nie widziałem pierwszego FOGa jednak nie zgadzam się że z ekranu bije nuda z niego wieje. Jak widać niektórzy chlopcy jak dostali zapałki zabawek elektronicznych do rąk to przestali dbac o treść filmu. Brawo - oczekuję teraz filmu Carpa - "Mgła kontra Godzilla"