PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=864985}
5,7 39 tys. ocen
5,7 10 1 38591
5,0 45 krytyków
Napoleon
powrót do forum filmu Napoleon

Nie dość że Ostatni pojedynek mi się bardzo podobał i czekam na House of Gucci to jeszcze będę miał super bo będzie w końcu jakaś Biografia Napoleona z Phoenixem który ostatnio zniszczył wszystkich swoich Jokerem bo od czasów Kubricka który ostatecznie nie zrobił swojego Napoleona a zamiast zrobił też świetnego Barry Lyndona. Scott nie zawiedź Mistrza.

ocenił(a) film na 6
PrimalElf1512

Filmy z Phoenixem bierze się w ciemno ponieważ są świetne. Doświadczony aktor o znakomitej charyzmie

joan19

Phoenix jak zawsze mistrz czy to Gladiator, Spacer po linie czy ostatnio Joker no mistrz a i jeszcze ten Dokument ,,Jestem jaki Jestem" o tym emeryture i grał siebie wtedy i wyszło.

Nie oglądałem tylko Mistrza i Wady ukrytej Paula Thomasa Andersona a wiem że też dał popis tam.

Czy jakiś sławny film jego pominąłem?

użytkownik usunięty
PrimalElf1512

Scott ostatnio to taki Hollywoodzki Vega xD

Ej prędzej Uwe boll to Hollywoodzki Vega niż Scott czemu?
Bo Vega i Uwe boll w swoich filmografiach mają 90% gniotów i jeden lub dwa dobre filmy albo przeciętne uczciwie natomiast Scott Ridley (nie Jego brat ale obaj też) mają kilka klasyków, bardzo dobrych, dobrych lub po prostu złych:
-Klasyki: Obcy 1, Pojedynek, Thelma i Louise, Gladiator, Łowca Androidów
-Bardzo Dobre: Królestwo niebieskie (wersja reżyserska), American Gangster, Marsjanin, W sieci Kłamstw, Wyprawa do raju
-Złe lub kontrowersyjne filmy: Prometeusz (którego lubię ale wiem że jest kontrowersyjny), Obcy przymierze, Robin hood, House of Gucci, Legend z Cruisem

Więc porównanie do Vegi idiotyczne skoro Scott potrafi zrobić coś ciekawego a Vega miał Dobrego Pitbulla 1 i serial a potem same gnioty do dziś gdzie nie dawno premiere miał jeden z jego filmów Miłość, Zaraz i ..... coś tam w każdym razie okazał się jednym wielkim
https://www.youtube.com/watch?v=9CS7j5I6aOc

Chyba żarujesz! Nie bluźnij!

ban456

Dobrze, że już się usunął.

perun_6

Còż mogę rzec perun_6 niektorzy traktują kino tylko jak rozrywkę dla mnie subiektywnie jest to sztuka I nie aktor jest najważniejszy tylko właśnie reżyser. To co widzimy na ekranie to właśnie jego wizję danego tematu. Ridley jest jednym z największych wizjoneròw obecnych czasòw ròwnież jego śp. brat Tony był świetny w kinie akcji ake tej z wysokiej pòły! Obaj już zapisali się na kartach historii kina! zatem poròwnać Ridleya do Vegi to jak zestawić Uwe Bowla ze Scorsese a to świętokractwo! Pozdrawiam.

ban456

Ogólnie rzecz biorąc, to wszyscy w ekipie są ważni. Bez nich nie było by żadnego dzieła. Niestety większość laików ogranicza się jedynie do aktorów, czyli tych co widać na filmie. Pozdrawiam.

perun_6

Mamy zgodę w tej kwestii Pozdrawiam I dziękuje.

perun_6

Mnie ciekawi tutaj scenariusz i reżyseria. O obsadę się nie martwię, choć widać że szykuje kolejna rola mocna rola Phoenixa. Chodzi o ukazanie człowieka, który stworzył imperium, walczył z całym światem, a także o pokazanie tegoż świata, całego chaosu jaki wówczas panował w Europie targanej falami strasznych wojen. Do tego gąszcz intryg, spiskujące dwory w Wiedniu, Londynie i Petersburgu... materiału jest bardzo dużo i od scenariusza zależy czy to wszystko będzie dobrze, umiejętnie powiązane. Oczekiwania są wielkie, więc reżyser Scott ma ciężkie zadanie przed sobą, ale myślę że stanie na wysokości zadania.

PrimalElf1512

Jestem po seansie i nie wiem jak mam ten film opisać. Ostatecznie mój największy zawód roku i Scott schrzanił ale ogólnie to jest najdziwniejszy seans na jakim byłem w tym roku.