PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=285624}

Opowieści z Narnii: Książę Kaspian

The Chronicles of Narnia: Prince Caspian
2008
6,8 128 tys. ocen
6,8 10 1 128395
5,4 27 krytyków
Opowieści z Narnii: Książę Kaspian
powrót do forum filmu Opowieści z Narnii: Książę Kaspian

Czyli kontynuacja tematu o tysiącu komentarzy.

ocenił(a) film na 10
Julia_20

Ja bym się czuł zaszczycony, gdybym mógł przebywać w towarzystwie takich wyspiarzy.
Jak oglądałem te pliki z niemieckiej premiery... jak oni mówili te kwestie po niemiecku... Szkoda że nie po polsku!

I ciekawe, czy w Słowenii coś mówili po ichniemu...

ocenił(a) film na 10
Tatar

Nie widziałam nigdzie jak oni mówią po niemiecku... A swoją drogą ciekawe jak wyszłoby im po polsku! "Dzień dobry", "dowidzenia", "Opowieści z Narnii"... :D

ocenił(a) film na 10
Julia_20

To trzecie raczej ciężko. Will coś powiedział po niemiecku wymawiając typowo angielskie miękkie "sz".

ocenił(a) film na 10
Tatar

Tak jak niektóre francuskie wyrazy trudno powiedzieć! Inna pisownia i inna wymowa! Obcokrajowcowi ciężko nauczyć się takiej wymowy innego języka.

ocenił(a) film na 10
Julia_20

Chyba powinienem przypomnieć sobie hiszpański. Ja swego czasu dobrze po hiszpańsku mówiłem, ale wiele już zapomniałem. Popełniłem błąd, sprzedając książki do nauki tego języka...

Tatar

Hej wam co prawda nie nawiązuje teraz do powyższego tematu ale chcę tylko poprosić np. tygryska żeby za tydzień jak znów będę miała dostęp do internetu wszystko mi streściła, a póki co odrazu mówię że mnie nie będzie i nie będę brała udziału w dyskusji...
PS: Może dojdziecie teraz do 2000 :-D ???

ocenił(a) film na 10
Selenia

Ale nie da się do 2000 na jednym forum!:( Limit to 1000. Zresztą, gdyby można było więcej, z pewnością jeszcze pisalibyśmy na starym "Tęsknicie..."

ocenił(a) film na 10
Julia_20

Co do Narnii, to podczas kolejnego seansu, to zastanawiałem się, jakbym ja się zachował w takiej sytuacji... Oczywiście jako grający aktor...
Ach, gdybym mógł cofnąć czas i już wtedy zacząć o tym mysleć!..

ocenił(a) film na 8
Tatar

aaa! tyle tego ze juz nie czytam. za duzo. nie mam czasu.
tak, wrocilam. ale nie na dlugo. bo w poniedzialek znow wyjazd.

nie mowcie ze za 2 tygodnie szkola bo sie chyba potne... ehh;/

Elaine_2

Elaine ! Jak miło ze wróciłaś! Mnie też nie było, taka ładna pogoda, szkoda czasy na komputer. Jeśli chodzi o szkołę to sama nie wiem czy chcę wracać czy nie. Najchętniej żylabym samą Narnią...;))

ocenił(a) film na 10
Tygrysek3

A ja najbardziej chciałbym mieć natchnienie na pisanie! Wczoraj napisałem parę stron tekstu, bo miałem natchnienie. Motorem tego natchnienia była muzyka z "Kaspiana" która grała mi w głowie.

Tatar

Oooo mi też muzyka z Kaspiana ciągle bębni w uszach. Głownie "The Call" i "Arival at Aslan's How"

ocenił(a) film na 10
Tygrysek3

Mnie chyba akurat wtedy grało to ze sceny, gdy on uciekał czy coś podobnego.

Tygrysek3

Heh Elaine wrociła i odeszła:( I znowu będzie cicho na forum. Ja jutro prawdopodobnie wyjeżdzam:(

ocenił(a) film na 10
Tygrysek3

Julia chyba też gdzieś pojechała, bo cały dzień jej tu nie widziałem. Wczoraj chyba było tak samo.

Tatar

O pojechała i nic nie powiedziala...Szkoda:(

ocenił(a) film na 10
Tygrysek3

A ja tak raz czy dwa coś powiem, sam tu sobie siedząc...

Tatar

Hmm a mowiłeś ze gadanie do siebie to niezdrowy objaw...;)))

ocenił(a) film na 10
Tygrysek3

NO, jak chodzę na wizyty u lekarza... Zresztą patrząc na moje zachowanie, to nie jestem do końca ten... :<

Tatar

A czemu myslisz, że jest coś z toba nie tak? Może to tylko twoje wymysły?

Tygrysek3

Ej mam nadzieję, że się nie obraziłeś:) To był żarcik taki;)) Ja przeciez też sama coś od siebie skrobnę, nawet jak nikogo nie ma na forum

ocenił(a) film na 10
Tygrysek3

Oczywiście, że się nie obraziłem!.. To co powiedziałem, to było stwierdzenie faktu. Doszedłem do takiego wniosku po lekturze iluś artykułów z psychologii.

Tatar

Ooo zainteresowanie psychologią:) Czyżbyś chciał nim zostać w przyszłości?

ocenił(a) film na 10
Tygrysek3

Nie. Ja się tym ciekawiłem głównie ze względu na własne autobserwacje. Zresztą wcześniej niektórzy mi mówili, ze potrzebuję czegoś. Ja oczywiście nie chciałem słuchać, ale po w ciągu ostatnich miesięcy... Chciałem wejrzeć w siebie dokładnie. Czy ja rzeczywiście jestem normalny, bo za takiego się uważam. Kiedy zacżął się mój kryzys, a ja się pogrążałem w czymś aby o tym nie myśleć, chyba faktycznie ogarnęło mnie szaleństwo połączone z głupotą...

Tatar

Ojj, wspólczuję, ale dlaczego aż tak pesymistycznie? Możesz sam myśleć, że nie do końca wszystko jest z toba w porządku, ale pewnie inni ludzie tak nie sądzą.
Mi też nie wszystko układa sie tak jak bym chciała, zresztą jak każdemu. Czy warto od razu się załamywać? Ale z drugiej strony dobrze że znalażleś sobie jakieś zajęcie ktore pozwoliło ci zrozumiec sie glębiej:)) Sory że tak piszę, ale lubie komuś coś poradzić mam nadzieje ze tobie też;))

ocenił(a) film na 10
Tygrysek3

Rzeczy na których mi bardzo zależało i do czego dążyłem, znalazły się w płytkim grobie przez mnie wykopanym... Zacząłem się pogrążąć w mim nałogu, aby o tym nie mysleć... Brnąłem w tym z jednym tylko zamiarem: żyć tylko tym i o niczym innym nie myśleć...

ocenił(a) film na 10
Tatar

Można powiedzieć że straciłem nadzieję na poprawę samego siebie i robiłem to, aby zapomnieć i odciąć sie od wszystkiego. Zacząłem się głodzić. NIe jadałem obiadów. W środku pozostało mi jakieś samokarcenie za popelnione czyny...

ocenił(a) film na 10
Tatar

Łołoło rozmowa kwitnie:) Jak widać - nie wyjechałam, i na to też się nie zanosi. Jakoś ostatnio mało wchodziłam bo prawie nikogo nie było... ale co tam..

ocenił(a) film na 10
Julia_20

O! Julia! Wróciłaś!

Tatar

O fajnie Julia! Chyba długo sobie pogadamy ale nie wiem o czym:( Aaa obejrzałam OzN po angielsku:)

ocenił(a) film na 10
Tygrysek3

OOOO postępy Tygrysku!:D A ja dziś tak sobie zamierzałam oglądać "Lwa..."..

Julia_20

Oj tak postępy. Dzisiaj obejrzałam tą wersję z napisami jako myśli aktorów czy jakoś tak. Trochę nudne ale obejrzałam. Ranyy kiedy będzie tan Kaspian???:)))) Ja już nie mogę sie doczekać

ocenił(a) film na 10
Tygrysek3

Kto powiedział, ze nauka języków to łatwa rzecz? Może być ułatwiona w postaci systematycznej nauki i powtarzania.

ocenił(a) film na 10
Tatar

Ja zawsze myślałam sobie, że to przecież niemożliwe umieć jednocześnie kilka języków... Tak głupio myślałam.. Ale teraz wiem że tak można!

Julia_20

Zawsze podziwiwiałam tych ludzi ktorzy władają kilkoma jezykami. Np. Jan Paweł II...

Tygrysek3

Miało być podziwiałam;))))))

Tatar

Oj nie jest łatwo się nauczyć jezyka obcego. Ja korzystam z wielu pomocy byleby coś zacząc gadać i pisać lepiej. co nie znaczy, że nie umiem po prostu chciałabym być coraz lepsza:)

ocenił(a) film na 10
Tygrysek3

Ja w czasie szkolnym chodzę na dodatkowe lekcje angielskiego. Żeby maturę jakoś zdać, ale wątpię ze dobrze mi się uda.

Julia_20

Ja też chodzę na kurs. Tyle tych szkol nie wiadomo na ktorą sie zdecydować:(

ocenił(a) film na 10
Tygrysek3

Ja chyba powienienem zapisac się na jakiś kurs... Na zajęciach byłem dość aktywny, jeśli chodzi o użycie języka.
Chciałbym mieć więcej okazji użycia języka. Tyle się jeszcze muszę z niego nauczyć!..

Tatar

Wiecie ja myślę tak: nigdy nie nauczymy sie języka jeśli nie będziemy przebywać w środowisku w ktorym on funkcjonuje. Tzn. może moje zdanie jest błędne, ale w ten sposób oswajamy sie z językiem. No i ważna jest systematyczna nauka bo wtedy można cos osiągnąć

ocenił(a) film na 10
Tygrysek3

I to jest prawda.
:)

Julia_20

Cieszę się, że uwazasz tak jak ja!:))

ocenił(a) film na 10
Tygrysek3

Angileski zanmy chyba najlepiej ze wszystkich językó, bo ciągle mamy z nim styczność. Filmy przecież to w przeważającej większości anglojęzyczne produkcje... Ja żeby zagrać w czymś takim, to musiałbym chyba przebywac kilka lat za granicą i używać wyłącznie angielskiego!

Tatar

Marzenia się spełniają;) Już 745 odpowiedzi chyba będzie kolejne 1000

ocenił(a) film na 10
Tygrysek3

Oj będzie z pewnością! Tylko kiedy?

Julia_20

No nie wiem to zależy od nas.

Tygrysek3

Ja miałam jutro wyjeżdzać na jeden dzień być może tak będzie, zależy od pogody

ocenił(a) film na 10
Tygrysek3

U mnie caaaaały dzień chmury i deszcz:) A jutro chyba tak samo ma być...

Julia_20

A no nie wiem jak będzie juto u mnie coś wyjazd nie pasuje moim rodzicom jak by była brzydka pogoda:(( Ale o czym my gadamy;)?