PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=285624}

Opowieści z Narnii: Książę Kaspian

The Chronicles of Narnia: Prince Caspian
2008
6,8 128 tys. ocen
6,8 10 1 128393
5,4 27 krytyków
Opowieści z Narnii: Książę Kaspian
powrót do forum filmu Opowieści z Narnii: Książę Kaspian

Czyli kontynuacja tematu o tysiącu komentarzy.

ocenił(a) film na 10
Tygrysek3

Tygrysek! Jak miło cię widzieć! Wróciłaś!
Ja nawet jakbym nie zdołał zrobic kroku w aktorstwie, to i tak chętnie bym zobaczył "Konia i jego chłopca". Kalormen i jego mieszkańcy - coś z rodzaju Turcja czy Arabia...

ocenił(a) film na 10
Tatar

A ja jestem ciekawa "Ostatniej bitwy":D Jak przez tą stajnię przejdą:)

Tatar

Miło mi;)))
Hmm.. coś słyszłam że marzy ci się rola Rabadasza:) Spoko gość:) Naprawdę:) Gdyby jeszcze nie był taki zapalczywy i gdyby nie zamienił się w osła.
Ja Kalormeńczykow nienawidzę. Nie wiem czemu

Tygrysek3

A tak swoją drogą to mamy już 904 komentarze!!!:)))))

ocenił(a) film na 10
Tygrysek3

Ja też nie lubię tych ciemnoskórych. Chociażby przez traktowanie zwierząt narnijskich.

Julia_20

Tak i to oni przyczynili sie do końca Narnii. Ale to było jedno dobre co zrobili

ocenił(a) film na 10
Tygrysek3

No bo gdyby nie uwięzili Tiriana, nie byłoby bitwy i "nowej Narnii".

ocenił(a) film na 10
Tygrysek3

A wiesz dlaczego tak patrzę na rolę Rabadasza?

Tatar

Julia o to mi chodziło:)
Tatar to wie każdy kto czytał choć jeden twoj post. Zuzanna:))

ocenił(a) film na 10
Tygrysek3

Aaaa, nie tylko! :D

Tatar

No to to że chciałbyś być slawny, grać w filmach itp.

ocenił(a) film na 10
Tatar

To też, ale to ma związek z moim pseudonimem. :)

Tatar

Myślę, myślę;) Rabadasz pochodził chyba z Kalormenu takiej naszej Turcji. Tatarzy też wywodzą się z tych wschodnich terenow.

ocenił(a) film na 10
Tygrysek3

Bardzo ciepło, Tygrysek! A ten mój nick nie powstał tak przypadkiem! :)

ocenił(a) film na 6
Tatar

czy to dla tego że Rabadabasz ubiegał się o względy królowej Zuzanny?

Tatar

Nie mam pojęcia co jeszcze. ty to same zagadki, najpierw ten wiek, teraz to. Poczekaj zbiorę sibie info: Rabadasz to taki tatar, ale w Narnii. Ty masz nick Tatar(mogłeś mieć Rabadasz;)) Kurczę nie wiem.

ocenił(a) film na 10
Tygrysek3

Tatar musi nas oświecić:)

ocenił(a) film na 10
Tygrysek3

Mój nick brzmi Tatar, bo ja sam ma w sobie tatarską krew i nazwisko turecko-tatarskie, którego nie podam.

ocenił(a) film na 6
Tatar

ma się rozumieć... ;)

Tatar

Oooooooo!!!!!! Nie no nie wierzę;)) Tzn. wierzę, ale to troche nietypowe:)

ocenił(a) film na 10
Tygrysek3

Wyjaśnię to dkładniej, moje panie. Gdzieś w szesnastym wieku, mój przodek dostał się do polskiej niewoli. Potem został już w Polsce, a wioska w kórej on i iluś innych zamieszkało, istnieje do dziś i do dziś pełno tam moich imienników od nazwiska.
Swego czasu to niektórzy mówili mi że mam nos jak Żyd. Ale ten duży orli nos na wąskiej twarzy jest tatarski.

ocenił(a) film na 6
Tygrysek3

przyznam rację... nie typowe

Marien

hmmm. przepraszam, ale skąd ty wiesz co robił twoj przodek w XVI wieku?

ocenił(a) film na 6
Marien

To tak samo jak ja charakterem podobna jestem nieco do Ulryka von Jungingen... (Czasami)

Marien

No to zaraz sie dowiemy, ze łączy cie coś z KrzyżakamixDDD

ocenił(a) film na 10
Tygrysek3

Ja kiedyś w necie czytałam, że jakaś tam dziewczyna w jakiś sposób "dokopała" się do informacji o swoim pochodzeniu. I doszła do genealogii do XVI w.

Julia_20

Szczęście miała jak nie wiem:) Ja wiem tylko coś niecoś o moich pra-pra dziadach, dalej pustka. Chyba tak ma każdy

ocenił(a) film na 6
Tygrysek3

Zawsze o tym wiedziałam... Zwykle mam trochę wybredny gust jeśli chodzi o dobrą stronę... Przykład: Tak szczerze to do gustu bardziej przypadli mi Krzyżacy :P

ocenił(a) film na 6
Marien

chciała bym to wiedzieć kto był moim pra(...) przodkiem

ocenił(a) film na 10
Marien

O kurde! Patriotka z ciebie!:D

ocenił(a) film na 6
Julia_20

Ma się to coś ^^

ocenił(a) film na 10
Marien

Ja się dowiedziałem tego od mojego krewnego, takiego rodzinnego szperacza. On mi to powiedział. dodał jeszcze znaczenie nazwiska, w przekładzie na polski.

ocenił(a) film na 6
Tatar

Ja się głowię co oznacza moje imię (Nienawidzę go!)... Mówią że pochodzi od Marii i Mariana.

Tatar

Aha ciekawie. Kurczę ja prawie nic nie wiem o swoich przodkach:(

ocenił(a) film na 10
Tygrysek3

Ja znam tylko od początku XX w. Moze jeszcze trochę z XIX.

ocenił(a) film na 10
Tatar

Jakby co, ja sie nie czuję Tatarem tylk Polakiem! Po prostu pamiętam kim byli moi przodkowie. Tyle tylko, że we mnie już niewiele z nich zostało! Ale mój jedne krewny... to jest ciemny! Ciemna, południowa karnacja i czarne włosy.

ocenił(a) film na 6
Tatar

Ja również nie czuję się Niemcem (chociaż nie mam do nich nic :P) Nawet mam ciocie w Niemczech

ocenił(a) film na 10
Marien

Mnie kto keidyś mówił, że w jakiejś tureckiej drużynie sportowej ktoś miał takie samo nazwisko co ja! a na imię miał Ahmed...

Tatar

No to dobrze:) Ciekawe tematy poruszamy. najpierw były sny, pożniej marzenia o aktorstwie itp., jeszcze jakieś inne. I oczywiście słynne " w czopku urodzona" hihihi:D

ocenił(a) film na 10
Tygrysek3

Pamiętam jak ileś razy trzeba było psu wsadzać czopki pod ogon! :) (śmiech)

ocenił(a) film na 10
Tatar

Miłe wspomnienia!:D

ocenił(a) film na 10
Julia_20

A kiedy trzeba było uśpić psa, to bardzo to przeżyłem. Dlatego nie chcę juz mieć zwierzaka!

Julia_20

Uch okropne. Ja nie cierpię wkładania czopkow. Boże co ja piszę przepraszam:))

ocenił(a) film na 10
Tygrysek3

U mnie rok temu musieliśmy uśpić mojego psa. Do teraz tęsknię za nią!

Julia_20

Rowno rok temu moja suka miała szczeniaki. trzy, ale jeden urodził się z wadą szczęki i nie mogł ssać mleka. Też uśpiony:( Do dziś pamiętam jak sie dowiedziałam, że on nie będzię zył, to się rozpłakałam. I zostały dwa pieski na szczęscie zdrowe:)

ocenił(a) film na 6
Tygrysek3

Tak samo jak ja rozpaczałam po stracie mojej rybki (:P) (bojownik wspaniały) Już miałam przygotowane lekarstwa, patrzę a tu biedny pupilek na dnie leży...

ocenił(a) film na 10
Marien

Mam bojownika. 2 lata mi trzyma!

ocenił(a) film na 6
Julia_20

Ja miałam ich 8 (w odstępach czasowych) do dzisiaj mi trzymie samiec z odmiany crowntail-halfmoon (postrzępione płetwy i szeroki ogon)czerwony z niebieskimi promieniami płetw

ocenił(a) film na 10
Marien

Ale chyba nie masz ich razem? A ja mam takiego niebieskiego (z tych "wspaniałych":))

ocenił(a) film na 6
Julia_20

mówiłam w odstępach czasowych je miałam... Ja dobrze wiem co się dzieje gdy dwa samce są razem xD a co dopiero 8 (to już jest furrora!)