Tygrysek! Jak miło cię widzieć! Wróciłaś!
Ja nawet jakbym nie zdołał zrobic kroku w aktorstwie, to i tak chętnie bym zobaczył "Konia i jego chłopca". Kalormen i jego mieszkańcy - coś z rodzaju Turcja czy Arabia...
Miło mi;)))
Hmm.. coś słyszłam że marzy ci się rola Rabadasza:) Spoko gość:) Naprawdę:) Gdyby jeszcze nie był taki zapalczywy i gdyby nie zamienił się w osła.
Ja Kalormeńczykow nienawidzę. Nie wiem czemu
Ja też nie lubię tych ciemnoskórych. Chociażby przez traktowanie zwierząt narnijskich.
Myślę, myślę;) Rabadasz pochodził chyba z Kalormenu takiej naszej Turcji. Tatarzy też wywodzą się z tych wschodnich terenow.
Nie mam pojęcia co jeszcze. ty to same zagadki, najpierw ten wiek, teraz to. Poczekaj zbiorę sibie info: Rabadasz to taki tatar, ale w Narnii. Ty masz nick Tatar(mogłeś mieć Rabadasz;)) Kurczę nie wiem.
Mój nick brzmi Tatar, bo ja sam ma w sobie tatarską krew i nazwisko turecko-tatarskie, którego nie podam.
Wyjaśnię to dkładniej, moje panie. Gdzieś w szesnastym wieku, mój przodek dostał się do polskiej niewoli. Potem został już w Polsce, a wioska w kórej on i iluś innych zamieszkało, istnieje do dziś i do dziś pełno tam moich imienników od nazwiska.
Swego czasu to niektórzy mówili mi że mam nos jak Żyd. Ale ten duży orli nos na wąskiej twarzy jest tatarski.
To tak samo jak ja charakterem podobna jestem nieco do Ulryka von Jungingen... (Czasami)
Ja kiedyś w necie czytałam, że jakaś tam dziewczyna w jakiś sposób "dokopała" się do informacji o swoim pochodzeniu. I doszła do genealogii do XVI w.
Szczęście miała jak nie wiem:) Ja wiem tylko coś niecoś o moich pra-pra dziadach, dalej pustka. Chyba tak ma każdy
Zawsze o tym wiedziałam... Zwykle mam trochę wybredny gust jeśli chodzi o dobrą stronę... Przykład: Tak szczerze to do gustu bardziej przypadli mi Krzyżacy :P
Ja się dowiedziałem tego od mojego krewnego, takiego rodzinnego szperacza. On mi to powiedział. dodał jeszcze znaczenie nazwiska, w przekładzie na polski.
Ja się głowię co oznacza moje imię (Nienawidzę go!)... Mówią że pochodzi od Marii i Mariana.
Jakby co, ja sie nie czuję Tatarem tylk Polakiem! Po prostu pamiętam kim byli moi przodkowie. Tyle tylko, że we mnie już niewiele z nich zostało! Ale mój jedne krewny... to jest ciemny! Ciemna, południowa karnacja i czarne włosy.
Ja również nie czuję się Niemcem (chociaż nie mam do nich nic :P) Nawet mam ciocie w Niemczech
Mnie kto keidyś mówił, że w jakiejś tureckiej drużynie sportowej ktoś miał takie samo nazwisko co ja! a na imię miał Ahmed...
No to dobrze:) Ciekawe tematy poruszamy. najpierw były sny, pożniej marzenia o aktorstwie itp., jeszcze jakieś inne. I oczywiście słynne " w czopku urodzona" hihihi:D
A kiedy trzeba było uśpić psa, to bardzo to przeżyłem. Dlatego nie chcę juz mieć zwierzaka!
Rowno rok temu moja suka miała szczeniaki. trzy, ale jeden urodził się z wadą szczęki i nie mogł ssać mleka. Też uśpiony:( Do dziś pamiętam jak sie dowiedziałam, że on nie będzię zył, to się rozpłakałam. I zostały dwa pieski na szczęscie zdrowe:)
Tak samo jak ja rozpaczałam po stracie mojej rybki (:P) (bojownik wspaniały) Już miałam przygotowane lekarstwa, patrzę a tu biedny pupilek na dnie leży...
Ja miałam ich 8 (w odstępach czasowych) do dzisiaj mi trzymie samiec z odmiany crowntail-halfmoon (postrzępione płetwy i szeroki ogon)czerwony z niebieskimi promieniami płetw
Ale chyba nie masz ich razem? A ja mam takiego niebieskiego (z tych "wspaniałych":))