kurczę nie długo trza będzie kolejny temat zamieścić :P
Ja już też się zmywam...
Ja tak piszecie o waszych zwierzaczkach, to mi sie przypomniało o moim kocie który pewnego dnia wyszedł z domu i nigdy nie wrócił:((
no i teraz mam drugiego kota(który jest kopią kota w butach ze Shreka,i nawet nazywa sie puszek).
Pozdrawiam i dobranoc:)
Nie trzeba rozumieć;) Ale tamto znaczyło "nie wierzę". Czyli nie wierzę, że tak mało komentarzy jeszcze. Ha!
Ja z francuzkiego nic nie znam. Jedyny obcy język jaki znam w miarę ten to angielski!
Ja to chciałabym znać angielski, francuski, włoski i hiszpański. Te cztery. Chociaż hiszpański i włoski są trochę podobne.
Ja miałem hiszpański, ale już niewiele z niego pamiętam!:( Będę go musiał sobie przypomnieć!
Kiedyś chciałem nauczyć się rosyjskego, fińskiego, litewskiego, tureckiego, tatarskiego, a nawet węgierskiego!
O kurde, też sporo! No, znać język swoich przodków...
A ruski to dla mnie śmieszny jest! Jak słyszałam gdy ktoś mówił w tym języku.
Mnie cały czas zastanawia, dlaczego w wielu wyrazach oni wymawiają przez "A" wyrazy które się pisze przez "O".
Po prostu już tak jest.
Albo we francuskim, jak jest "Au revior", ale wymawia się "o rewła" czy jakos tak. A znaczy to "do widzenia".
Ja najbardziej z tych języków to lubię angielski. Raz ze rozumiem go w miarę, dwa że jest melodyjny i łatwo w nim łączyć wyrazy.
Ale czasem jak ktoś powie jakieś skomplikowane zdanie po angielsku, to mam trudność z powtórzeniem! Albo nigdy nie wiem jak wymawiać "thought"...
fot, jeśli się nie mylę. Ale jak zacząłęm oglądać filmy na youtube, to jakoś więcej nowych słów poznaję.
A co ja lubię?:) Ostatnio słyszałam o jakiejś fajnej parodii "Prison break". A tam pełno takich, ale niektórych nie da się oglądać!
No nie już tak mało komentarzy zostało:(( Czemu wy tak szybko idziecie?? Tym razem ja napiszę 1000 komenta bardzo bym chciała:)
Hmmm chyba Narnia to mi tylko na dobre wyjdzie. czytam wywiady, slucham itp. Po angielsku. aha no i napisałam listy do aktorow.
Nie całkiem:) Tzn mam takie rozmówki i z nich lubię korzystać xD Ale chciałabym umieć francuski.
Ja też chciałabym się nauczyć Angielski+francuski kurczę ale bym chciala je znać. Moja mama umie dobrze mowić po francusku, ja jak byłam mała też umiałam i rozumialam, ale nie powtarzałam i teraz nic nie umiem:((((:((((
Ooo ale widzę, że miałaś styczność z tym językiem! A najlepiej wpajać go od najmłodszych lat.
Tak ale teraz strasznie żaluję, że mama zaprzestala rozmow ze mną w tym języku. Czytałam gdzieś, że osoby, ktore od dziecka mają kontakt z jakimś językiem, pozniej mają lepiej, bo coś tam jeszcze w głowie zostało;) Może mama jeszcze szansę;)
Ty masz, szkoda, że ja takiej nie mam! A moja mama umie chyba czeski, o ile się nie mylę.
Co się stało z tym forum ???
Jak można tak płynnie przechodzić od tematu Narnii, do wkładania czopków psu i nietylko !?
Lepiej gdybyście nazwali to forum " wszystko o wszystkim, tylko nie o Narnii " ...:/
Co się tyczy Tatara, nie mam zamiaru być już taka wyrozumiała. Koleś, Ty serio masz jakieś problemy emocjonalne, ale nie pozbędziesz się ich sprowadzając cały czas temat na własną osobę !!! Przeanalizuj większość swoich wypowiedzi : wszędzie "ja","ja","ja" ...
Myślę, że nie można być dumnym z forum które osiągnęło 1000 komentarzy, gdy rozmowy na nim były bezwartościowe ...:/
Żałuję, że to forum nie było prawdziwą kontynuacją " Tęsknicie do Narnii"
To wszystko ...
W kazdej rozmowie mówi się tez o sobie w przytoczeniu do jakiegolwiek tematu. :)