Wiem, że to głupie pytanie, ale czy czasem nie jest wam żal, że Narnia może istnieć tylko w wyobraźni ? Gdy czytam książkę, albo oglądam film odczuwam tęsknotę do tego cudownego świata ... Kocham Narnię ...Cieszę się, że C.S. Lewis stworzył coś tak wspaniałego ..
o mamo JAKA SIARA! przy pisaniu poprzednich wypowidzi pokazalo mi sie, ze hbyl jakis blad. myslalam ze nie bedzie tego na forum. no i napisalam jeszcze raz, to samo. no wiec jeszcze raz. teraz sa trzy praiewe identyczne wypowidzi i tylko zasmiecaja forum. ale mi wstyd... kurcze, jakbym nie moglka wczesnije sie upewnic czy ich tam nie ma. glupio to wyglada. a skasowac sie nie da. usunac tez mi nie usuna. wybaczcie mi zasmiecanie tego forum...
To nie żaden grzech, po prostu dodałaś więcej komentarzy i o to mi chodzi! Kto się przejmuje, że takie same?:) Im więcej tym lepiej:D
Ma być w końcu 1000 komentarzy (lub więcej) xD
Do tysiąca komentarzy!
Zrobimy z tego najdłuższe forum poświęcone filmowi!
Are you with us? Will you join us?
Zażyczyłam sobie 1000 komentów i dopnę swego!
Pokażemy, że Narnia to dla nas coś więcej niż zwykły film czy książki!
Myślę (i mam nadzieję), że nikomu nie znudzi się to. Nawet jeśli tak stanie się :(, sama zapełnię do tysiąca:D:D:D hehe
hehe. Jak ccos to moge pisac po kilka takich komentarzy, az dojdziemy do 100:P mysle, ze nie bedzie problemu, nawet nie bede musiala sie powtarzac:) przynajmnije ja w miare mozliwosci postaram sie do tego przyczynic (niekoniecznie powtarzajac)
jak na razie to zostalo nam 386 (mam nadzieje ze dobrze licze:p) . przy naszym tempie dojdziemy bez problemu. i bedzie jubileusz!;):P
To już będzie więcej niż dwoje. Mam nadzieję, że jak jutro Inis wróci, to się dołączy i trochę to ruszy!
pozdro w piękny deszczowy dzień!
gdzie deszczowy tam deszczowy;) pochmurno u mnie. ale i tak lipna pogoda cos w te wakacje. kurcze, znow nie taki temat. ok
Inis pomoze. Isis na pewno tez:) ja jak wroce to swoje dodam. a moze juz nie trzeba bedzie... moze do 1 sierpnia dojdziecie do 1000...
By dojść do 1000 w terminie 1 sierpnia, potrzebaby było wszystkich, którzy się tu często wypowiadali! Potrzeba bedzie Pączka, Isis, Inis i innych!
No, a z tym może być róznie! Wielokrotnie jak wchodzę na stronę, to nie wiem co powiedzieć!
hmm do tysiąca zostało ok. 380 komentarzy, a do 1 sierpnia 10 dni (tylko:(). Wynika więc tego, że jeśli chcemy dojść do 1000 w tym terminie, to musielibyśmy dodawać ok. 38 komentów dziennie...
Jak widać raczej niewykonalne, ale do końca wakacji uzbiera się:)
do końca wakacji
Najwcześniej. Chyba że po powrotach z wakacji forum wystaruje jak myśliwiec z lotniskowca...
Tak myślę. Mam nadzieję, że wszyscy którzy przeniosą się na tamto forum, będą i tu często zaglądać...
Zostało już trzysta osiemnaście komentarzy! Jesli się postaramy, to się uda!
Ja wracam na chwilę do mojego fanfiku! Pisze już ciąg dalszy, ktory niedługo umieszczę na blogu.
ooo, super, Tatar! twoje fanfiki sa swietne;)
zobaczcie, niby tak wolno forum idzie, a ile wypowiedzi napisalismy juz dzisiaj... bardzo duzo. zobaczycie, uda sie. moze nawet do 1 sierpnia, chociaz szczerze mowaic nie chcialabym. chcialabym miec jak najwiekszy udzial w tym "tysiacu"... albo przynajmniej napisac ten tysieczny (fajowo by bylo)
kontynuacja: nie dosc ze tak duzo dzis napisalismy, to jeszcze jest nas tylko 3 ja, Julia i Tatar(wybaczcie ci, o ktorych zapomnialam albo nie zauwazylam). co dopiero bedzie jesli sie zwali wiecej osob. ja wyjade ale pewnie Inis i Isis wroca (chyba obie wyjechaly). mamy 4 osoby. przynajmniej 4. no wiec zajdzie sie szybko. do polowy sierpnia na pewno (tak mysle)
ciekawe kto napisze tysięcznego komenta? również chciałabym xD
No, dziś już sporo napisaliśmy (a ja sama napisałam, że tu tak pusto...ojoj:)). Oby tak dalej:P
zapodajcie jakiś temat, o którym będzie mógł pogadać każdy, a szybko uzbiera się te 1000 :D
Narnia - piękno wyobraźni.
Wielokrotnie mówię sobie: szkoda że ja nie wpadłem na cos takiego! Bo któż z wyobraźnią nie chciałby stworzyć czegoś pięknego literacko?
Mrs Bennington, tylko w tym problem ze my chcielibysmy najpredzej rozmawaic na teamty zwiazane z Narnia a takie nie wszyscy chca podlapac... ale mysle ze mimo wszystko dasz sie wkrecic w wir rozmowy. bo jak nie patrzec, czesto odbiegamy od narnijskich tematow. przechodzimy np. do pogody huehue. poruszane jest wszystko. byleby glebokie i dajace duze pole do konwersacji;). najlepiej zeby tkai temacik sam sie nawinal, takie ida najlepiej;)
Isis! Wróciłaś! Kobieto! A gdzieżeś się podziewała, kiedy byliśmy tu sami z Julią i przez ostatni tydzień z Elaine?!
witaj z powrotem!
Moi kochani :)
Wróciłam już ! :):):) Dzień, przed zapowiedzianym terminem ;P W Zakopanem pada i pada, więc nie bardzo było co robić ...;P
Miło mi, że ktoś za mną tęsknił : mnie też brakowało zaglądania na to forum ... może wypowiem się krótko na tematy które poruszyliście;)
*ktoś znowu wspomniał, że tęskni za Narnią bo ona nie istnieje ... powtórzę się któryś z kolei raz ale trudno ;P : Narnia ISTNIEJE :) Wtajemniczeni wiedzą o co chodzi :)
*to, że ktoś lubi Harry'ego Pottera, nie oznacza, że nie może lubić Narnii ... Po prostu do książek J.K.Rowling podchodzi się zupełnie inaczej niż do "Opowieści" C.S. Lewisa ...
*jeśli chodzi o przekroczenie 1000 postów, to nie jest to aż takie istotne przynajmniej dla mnie : ważne jest to co to forum wniosło w nasze życie, w nasze rozumienie Narnii .... i oczywiście jednm z największych plusów było poznanie wspaniałych ludzi na tym właśnie forum :)
Pozdrowienia dla wszystkich :)
P.S. Isis masz wiadomość na n-k :*;P
No proszę!! :)) Mamy kolejnego użytkownika z powrotem!! :)) Jak było na wakacjach Inis, Isis?
ps. jakbyście chciały cos poczytać, to zapraszam na mojego bloga! I to nie sa zapiski dnia!
Wiem że odbiegam od tematu, ale...
Świetnie Tatar, świetnie :) Nie ma to jak polskie góry ...
No, w końcu mnie zachęciłeś ... poczytam Twojego bloga ;P
Muszę się do czegoś przyznać ... właściwie to już go czytałam, prawie całego, niedawno :D Wybacz mi Tatar, tak jakoś wyleciało mi z głowy, żeby dodać komentarz do Twojego bloga ;P Czeka już tam na Ciebie ;]
Dziękuję za opinię w postaci komentarza!
W tej chwili piszę dalsze partię mojego fanficu, więc w najbliższych dniach spodziewajcie się nowej porcji lektury!
ekh, jeśli oczywiście wam się to nie znudzi! :) (śmiech)
Jak nam może się znudzić? Taki super funfic?:D Mnie się na bank nie znudzi!!! xD
Elaine mi właśnie chodzi o rozmowę o Narnii... ja uwielbiam świat wyobraźni i sama piszę więc chodzi mi o tematy bardziej na temat Narnii i wyobraźni :)
ok rozumiem;) no wiec milej dyskusji zycze. ja sie zmywam na 2 tyg... do przeczytania! :P pozdrowionka dla wszystkich:)
forum nie umrze, pieknie zyc bedzie. i dojrzemy do tego tysiace, hehe:)
:* kisses!
To ja mam troszkę odmienne pytanie: czy ktoś oglądał stare wersje "Opowieści z Narnii"? W ogóle, czy da się je oglądać? Warto ściągnąć? Przeczytałam już kilka wypowiedzi na ten temat, ale nadal nie jestem pewna...
Wwidzialem na youtube ekranizację w wykonaniu BBC. Powiem że ta wersja Disneya jest o kosmos lepsza! Nie tylko ze względów scenograficznych! NIe oglądaj, bo ci szczęka opadnie jak zobaczysz Łucję BBC!
Ty wiesz jakie to to ochydne?! Wygląda jak genetyczna krzyżówka salcesonu z baleronem!
To disneyowskie rodzeństwo jest lepsze! Łucja - drobna dziewczynka, ale wielka duchem; Piotr - nastolatek, który staje się mężczyzną; Zuzanna też lepsza od tej BBC...
Więc dobrze ci radzę, nie oglądaj tego!! Nie oglądaj wersji BBC!!
O kurde... aż takie to tragiczne? Już sobie nawet ściągnęłam pierwszy odcinek, ale pliki nie chcą mi się wypakować.. jakiś błąd mi się pokazuje... Do diaska!
Oprócz tego, powinien dodać ludzi w kudłatych kostiumach bobrów czy innych zwierzaków, rysunkowe potwory, pluszakowego lwa... Naprawdę, nie oglądaj tego!..
Dobrze ci radzę, ja Tatar!
Aha! Jak macie ochota to kolejna część fanfiku jest!
Przepraszam, że mówię to tutaj, ale reklama i tak dalej...
Jeśli się nie pomyliłam, to wczoraj napisaliśmy chyba 49 komentarzy. No ejjj nie jest źle!
No policz!!!! Tak się wydaje, że mało...
Nie wiem, może i się pomyliłam, ale sprawdź!