Opowieści z Narnii: Srebrne krzesło

The Chronicles of Narnia: The Silver Chair
2027
21 tys.
chce zobaczyć
Opowieści z Narnii: Srebrne krzesło
powrót do forum filmu Opowieści z Narnii: Srebrne krzesło

"Wędrowiec" zakończył się klapą i to już koniec kinowej Narniii. A szkoda!

Tatar

Nie ocenia się ludzi tylko po zdjęciach. Po prostu, nieudane małżeństwo i tyle.

Julia_20

W gruncie rzeczy tak. Podobnie zresztą jak małżeństwo księcia Andrzeja i kogoś tam jeszcze...
William i Cate ładnie wyglądają razem. Pytanie tylko, czy nad Windsorami rzeczywiście nie ciąży jakaś "klątwa"...
Co prawda nie jestem Brytyjczykiem, ale chyba bardziej taktowne by było, gdyby to William został królem po śmierci Elżbiety. Na pewno wielu wolałoby aby to Cate prędzej została królową. Tule tylko, że wówczas będzie musiała chodzić zawsze dwa kroki za mężem...

Tatar

Też uważam, że pięknie razem wyglądają, a co do ich małżeństwa, to nie mam pojęcia, jak potoczą się ich losy (bo niezbyt się tym interesuję i nie jestem w temacie;)) I myślę, że żadne z nas tego nie wie.
A co do pogody podczas majówki...
Nie wiem jak było we Wrocławiu, przez ostatnie dni (bo byłam we Włoszech, a tam było wręcz upalnie), ale teraz... nie uwierzycie: PADA ŚNIEG! :DD

carla_y

Śnieg ma być także i w Polsce. Niedobrze, bo ludzie nie są przyzwyczajeni do objawów zimy na początku lata. Na maj to przecież początek lata.
Na południu Europy nigdy nie byłem. Byłem tylko na chłodnej północy, gdzie nawet latem przydaje się ciepły sweter.

Tatar

Za bardzo wiosenna ta majówka nie była ;p Oglądałam w tv relacje z miejsc gdzie sypał śnieg. Moja mama mówiła, że nie pamięta by kiedyś w maju była taka pogoda jaka jest obecnie.
A ja nie byłam w ogóle za granicą. Najdalej na południe w Polsce to byłam w Warszawie. ;p

Julia_20

Ja też prawie nigdzie nie byłem. Zresztą najlepiej czuję się w rodzinnych okolicach. Wszędzie dobrze, ale w domu najlepiej. Nie lubię za bardzo podróżować, bo cały czas mam obawy, że czegoś zapomniałem wziąć lub zgubiłem. A podróże samolotem? Ostatnio doszedłem do wniosku, że chyba nie boję się samego latania, tylko tego, że można się rozbić...
A co do powrotu zimy, to boćkom odmarzną kupry... Tylko czy ja w takim razie mam wyciągać buty i kurtkę zimową? Oby nie.

Tatar

Ciekawe czy do mnie na północ kraju dotrą opady śniegu. Jeszcze niedawno było prawie że gorąco i wtedy bym nie uwierzyła, że za parę dni spadnie śnieg ;p

Tatar

heh, ja właśnie mówię o Polsce, a dokładniej o Wrocławiu, gdzie mieszkam. ;)

carla_y

U mnie też już pada. A mieszkam w centralnej Polsce. To się przetacza przez cały kraj. Oby tylko na dzisiejszych opadach się skończyło. Najpierw deszcz, a od razu po tym śnieg.

Tatar

Tak swoją drogą rozmawiacie o pogodzie a mnie trochę denerwuje brak informacji o Siostrzeńcu Czarodzieja żadnych newsów ... Ahhhh przydałby się jakieś pewniejsze informacje a tu nic kompletnie nic ...

buterfly

Nie martw się, na pewno zaraz coś ogłoszą. ;)
Mnie też to trochę irytuję, ale uświadomiłam sobie, że trzeba się uzbroić w cierpliwość... No niestety, na tą cześć poczekamy sobie dłużej, niż na 3 poprzednie.

carla_y

Miejmy nadzieje że będzie warto czekać bo 3 część popsuli była ona najsłabsza można odczuć zmianę reżysera choć dałem 8 z gwiazdką ( to chyba przez sentyment do poprzednich części ) ...

buterfly

Ja przez sentyment do poprzednich części, książek i Levisa dałam 9 <3
;)

carla_y

Ja tak samo... ;p Racja, trzecia część gorsza niż poprzednie, ale ciekawi mnie czy do następnej nastąpi zmiana reżysera... wiecie coś o tym?

Julia_20

Nie. Ja nic nie wiem apropos realizacji "Siostrzeńca". Nawet nie wiadomo jaka będzie obsada. A "Wędrowcowi" dałem 6 albo 7. I nie kierowałem się tu jakimkolwiek sentymentem.

Tatar

Swoją drogą, bardzo ciekawi mnie obsada "Siostrzeńca...". Najciekawsza postacią (moim zdaniem) jest oczywiście Digory i wuj Andrzej. Oby wyglądali tak, jak sobie ich wyobraziłam... ;p

carla_y

Ja zaproponuje żeby Digorego zagrał ( niestety znany aktor ale bardzo zdolny ) Asa Butterfield (nie wiem jak się wymienia ale to nie ważne ) o to on http://gfx1.fdb.pl/kjf3il.jpg Myśle że idealnie by pasował na Digorego

buterfly

No w sumie...
Ale oczywiście moje wyobrażenia były zupełnie inne... ;p

carla_y

Mordred! :P On jeszcze trochę za bardzo dziecinnie wygląda, ale to kwestia czasu, niedługo podrośnie.

Julia_20

Dziecinie no może trochę ale chyba nie jest to zła cecha bo jeżeli dobrze pamiętam to Digory w SC miał 12 lat ...

buterfly

Natomiast kompletnie nich nieprzychodni i do głowy na wuja Andrzeja może wy macie jakieś pomysły ?

buterfly

Nie wiem, kto by zagrał. Na pewno znajda kogoś.
Tak w ogóle tegoroczny maj, jakoś nie przypomina maj. Nie uważacie?

Tatar

No ja też nie mam pojęcia...
Maj, maja nie przypomina, ale ma być coraz cieplej! xd

carla_y

Już jest nieco cieplej ;]
A wuj Andrzej musi być wysoki i chudy. Też nie znam aktora który by odpowiadał tej roli. Fajny obrazek wyobrażenia wuja Andrzeja: http://images.wikia.com/narnia/images/2/25/Andrew2stub.png

Julia_20

Tak i musi mieć bujną i siwą czuprynę, tak jak na tym obrazku. ;) Tak... ta ostro zakończona broda i kościste policzki. O! I długie, chude palce. Tak sobie go wyobraziłam. ;)

carla_y

Jeśli rzeczywiście mają to robić, to nie zabraknie Tildy. Zresztą to pewnie dla niej ma być ten film.

Tatar

Masz racje myślę że tak naprawdę Siostrzeńca Czarodzieja robią dla Tildy w 3 części wcisnęli ją już na siłę pojawiła się jako koszmar Edmunda i tak naprawdę do filmu nic nie wnosiła ...

buterfly

Na pewno. Bo nie uwierzę, że SC to druga najpopularniejsza część OzN, zaraz po LCiSS (jak pisano na narniaweb jakiś czas temu).

Julia_20

Za to o "Krześle" pisali, że jako część cyklu ma najsłabsze wyniki.

Tatar

Ale po ekranizacji miałaby większe :)

Julia_20

Zazwyczaj książek z kiepskimi wynikami się nie ekranizuje. A filmowy cykl o Narnii niestety nie spełnił pokładanych w nim nadziei, jeśli chodzi o sukcesy. Zwłaszcza finansowe. Na pewno wielu już mówi, że filmowe "Opowieści z Narnii" to projekt, który wypalił tylko w pierwszej części.

Tatar

To, że SK ma gorsze wyniki w sprzedaży, nie decyduje od razu by go nie ekranizować. Przecież to część całej serii, więc głupie byłoby po prostu udawać, że nie istnieje. Ja nie wyobrażam sobie ekranizacji OB (jeśli do tego dojdzie) bez wcześniejszego SK.

Julia_20

A skąd wiesz, że będą ekranizować cały cykl?!? Najpewniej to się skończy na najbliższym filmie. Prawda jest taka, że filmowa "Narnia" nie powtórzyła sukcesu "Władcy pierścieni" czy "Harrego Pottera". I jest to wynik zimnej kalkulacji, która opiera się na faktach. A większość innych filmów fantasy, też nie osiągnęła wiele. Na przykład "Złoty kompas": Oscar za coś, co się prędko zestarzeje... Ale film dostał takie cięgi, jeśli idzie o krytykę, że nie będzie ciągu dalszego..

Tatar

Nie wiem, czy zekranizują wszystkie pozostałe części, dlatego napisałam "jeśli do tego dojdzie", bo nie jest do końca wykluczone. Entiendes? Czytaj uważniej. Jednak byłoby miło, gdyby po SC jeszcze jakaś część była.

Tatar

Tatar ma absolutną racje ciekawe czy do reżyserowania Siostrzeńca wróci Andrew Adamson (moim zdanie najlepsze rozwiązanie) czy dadzą dalej Michaela Apteda a może poszukają nowego reżysera ?

buterfly

Tez jestem tego ciekawa. Ja również byłabym za tym by Adamson wrócił, o ile to jeszcze możliwe. Ostatnio żadnych newsów i w ogóle coś cicho o następnym filmie...

Julia_20

Bywało w historii kina, że przerywano prace nad filmem i nie wracano do tego. Na przykład podobno prace nad czwartą częścią "Mad Maxa" przerwano...

Tatar

No ale mam nadzieję, że tak z SC nie będzie... :)

Julia_20

Niestety w odróżnieniu od konkurencji, filmowa "Narnia" nie dała oczekiwanych zysków. Więc wiele wskazuje na to, że następny film będzie jeszcze gorszy i na tym się wszystko skończy. Spójrzmy prawdzie w oczy: To ekranizacja książek, które raczej gorzej zniosły upływ czasu. Tak przynajmniej mnie się wydaje.

Tatar

To, czy SC będzie gorszy decyduje najbardziej od reżysera. Jednak masz rację, każda kolejna część była nieco gorsza od poprzedniej. Najwyższy czas na zmianę tego stanu rzeczy ;]

Julia_20

Tylko że wątpię, aby producenci dali się przekonać na następny film.

Tatar

Może nie być taki zły. Poza tym już rozmawiają o nim, więc spore szanse na realizację ;)

Julia_20

Ale to nie zmienia faktu, że "Narnia" nie została czymś równorzędnym, jęśli idzie o sukcesy jak "Władca pierścieni" czy Harry Potter".

Tatar

Trzeba przyznać że C.S Lewis nie jest tak popularnym pisarzem jak Tolkien czy Rowling.Jego książki nie odniosły sukcesu gdyż dla ludzi nie były ciekawe a szkoda.

Kolo_15

Miejmy jednak nadzieje że Siostrzeniec Czarodzieja powstanie i że ,,dostaniemy '' jakąś informacje niestety na razie trzeba czekać i to jest chyba najgorsze te czekanie , niepewność ...

buterfly

Co do newsów do znalazłem ten link : http://justjaredjr.buzznet.com/2011/05/13/georgie-henley-narnia-wins-crystal-sea l-dove-award/ Jest tam wspomniane o Siostrzeńcu Czarodzieja ale brak konkretów a swoją drogą Georgie naprawdę wyrosła na ładną nastolatkę jak to czas leci .....

buterfly

A ja mimo wszystko myślę, że film powstanie. :)
Ciągle coś o tym wspominają i coś nieśmiało, więc trochę jeszcze poczekamy... Ale będzie warto! :D
Tak, Georgie jest śliczna, ale na tym zdjęciu ma paskudną sukienkę xd.

carla_y

Niestety Georgie ma rację, bo chyba nikt dokładnie nie wie, co z kolejnym filmem.
Też mam nadzieję, że będzie warto czekać i że to się opłaci. :]

Julia_20

Jak tak długo nie wiadomo, to dla mnie nie ma złudzeń, co to znaczy.
A co do Georgie, to faktycznie: ładne dziecko zmieniło się w ładną dziewczynę.:) oby tylko nie miała powodów do narzekań, jeśli idzie o dalsze propozycje filmowe.

Tatar

I oby nie zmieniła się w jedną z tysiąca "cudownych" gwiazdeczek. Nie cierpię ich... ;P
Jeszcze trochę poczekajmy.... O ile pamiętam o "Wędrowcu" też długo nie było "ani widu, ani słychu". ;)