PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=533274}

Piła 3D

Saw 3D
2010
5,8 42 tys. ocen
5,8 10 1 42220
4,2 12 krytyków
Piła 3D
powrót do forum filmu Piła 3D

Film się zaczął, przysiadła się moja luba, "no to jedziemy"... Po pierwsze:

1. Efekty specjalne - To się nie wydaje, tam po prostu są bezczelne kiepskie efekty wyciekającej krwi. Najgorszy serial nie poszczyciłby się taką miernotą. I moim zdaniem jeśli sie ze mną nie zgadzasz to raczej mało widziałeś....

2. Przewidywalność... Scena gdzie ma rzucić klucz do Caleba swojego kumpla leci hasełko "przecież mu się nie uda" - nie udało się -.- ponadto cała gra była przewidywalna już od początku, koleś sypnął hasłem że jeśli Bob nie zjawi się na platformie z żoną to ona zginie (wogóle nie brali pod uwagę, że ktokolwiek przeżyje grę bo przecież ten ktoś pomógł by Bobowi. Nawet poprzednie części dawały więcej możliwości). Początek filmu zapowiada pojawienie się dr Gordona który jak się potem okazuje jest pomocnikiem jigsawa. Ponadto pierwsza scena z filmu była reklamowana i totalnie bezcelowa. Taką naukę wyciągamy na codzień a jeszcze lepszą jeśli dziewucha da kosza. Czyżby scenariusz pisał młody nastolatek, który nigdy nie miał kobiety? A ci dwaj raczej nigdy by nie podjęli innej decyzji. Pomyślcie sami. Kumpla ma się niemal zawsze a lasek macie miliony. Co wam przyjdzie po kolejnej stękającej, która jeszcze życzy Tobie śmierci a potem zmienia zdanie... heh.. No i ta scena z karabinem.... Pojawia się detektyw (po raz kolejny). Piersze hasełko ze strony publiczności? " Na pewno zginie" I zginął ale bez kitu. Wchodzicie do pokoju a tam wyskakuje karabin maszynowy i wie w którą stronę strzelać? BA! Nawet wie, żeby przestać strzelać przy wejściu "bo przecież tam stać nikt nie będzie". Nie ma też sensu strzelać po ziemi bo przecież, przeszkolony policjant nie zna pojęcia "Padnij". - Tylko żołnierze znają takie hasła (to taki żarcik dzieci neo)

3. Z części na część coraz gorsza gra Jigsawa - Zawsze mówi, że każdy ma szanse, każdy ma wybór, a w tej części ginie najwięcej niewinnych osób bez żadnych szans. Nawet agentka Boba miała większe szanse siedząc cicho niż simone która nie mogła zrobić absolutnie nic. BTW te kolce w kształcie igieł od strzykawek? To oczywisty uśmiech w stronę dr Gordona który pojawia się na początku.

4. Moja luba powiedziała, że film był nudny.... Jeśli to mówi kobieta której podobał się zmierzch to... (no comment) W zasadzie był i do tego bardzo przewidywalny, ( podkreślam po raz kolejny) to nie żart naprawdę przewidywaliśmy sytuacje które nastąpią, twórcy filmu pozbawili nas wszelkich "niespodzianek" (nie wiesz co to? Obejrzyj dobry film)

5. Miałem rację a mimo to negowaliście moją tezę przed objrzeniem filmu "Każdy który przeżył grę Jigsawa staje sie jego następcą" Tam jest pokazany nie tylko dr Gordon ale też obok niego stoją 2 osoby w maskach. Można się tylko domyślić że to ludzie z kółka ofiar Jigsawa. Oczywiste jest dla mnie, że scenarzysta był na tyle mądry, że dał furtkę praktycznie wszystkim. Czyli teraz każdy może być mordercą, a te 2 osoby to nie wszyscy którzy w tym uczestniczą (żeby nie było niedomówień, powiedziałem, że każdy ale nie wszyscy zostali pokazani).

6. Zrobili z Jigsawa debila - Koleś który przewidywał wszysko. Nagle nagrał kasetę, że jeśli coś stanie się jego żonie to Gordon ma ją pomścić? (koleś nawet wie kto ma ją pomścić, nawet z widza robią debila) A przecież w poprzedniej części był taki pewien, że jest bezpieczna i nic się jej nie stanie. Ponadto Hoffman jest tak chaotyczny, że jest mało prawdopodobne by cokolwiek mu wyszło. Mimo to lubię tą postać bo zabił żonę Jigsawa. ( co było do przewidzenia.)

7. Dlaczego dajecie te wysokie noty? Chłopaki, naprawdę nie warto! Kino jest wyposażone w takie filmy, że głowa boli. Polecam każdemu film "funny games" to jest właśnie to co gwałci umysły ludzi oglądających kiepskie horrory. Jeśli nie wiesz o czym mówię to tym bardziej polecam ten film, a po obejrzeniu go będziesz naprawdę wkurzony. A na forum tego filmu sam stwierdzisz, że jeśli lubisz dobre kino ten film nie był dla ciebie.

8. No i po 8. Na bank, na 100% będzie kolejna część. Nie wiem skąd te hasła, że 7-ka zamyka serie! Skądże. 7-ka daje jeszcze większe możliwości twórcom. Na pewno powstanie kolejna część i ja to wam mówie. A jeśli nie wierzycie mi posłuchajcie Jigsawa. Sam powiedział by Gordon kontynuował jego dzieło. Jeśli nie w 2011 ( w co wątpie) to i tak powstanie.

9. Najgorsza scena z filmu. Ręce w górę. Kto próbował kiedyś wybić szybę teczką, czy walizką? Czy na prawdę z tłumu nie znalazła się jedna osoba która ma coś więcej niż podręczny bagaż do wybijania szyby? Czy nikt nie pokusił się o ... Chociażby łokieć. Ja wiem "że ludzie pod wpływem stresu nie potrafia logicznie myśleć" ale z tłumu zawsze znajdzie się ktoś kto potrafi zachować zimną krew. Sami pomyście. Czy naprawdę, gdyby doszło do tego w życiu, każdy by stał i nie próbował wybić szyby? W inny sposób niż teczką? Gwarantuje wam, że jeśli macie plastiki w domach, stukając w ten sposób w okno nie wybijecie jej. Można śmiało założyć, że jigsaw przewidział zachowanie tłumu, przewidział co ludzie zrobią, dlatego nie było nawet sensu wstawiać tam mocniejszych szyb. Masakra po prostu. I co następuje potem? NIC! Pewnie policja pomyślała, że to przecież nie jigsaw zrobił. Zainteresujmy się lepiej tą sprawą w garażu gdzie zginął koleś z linkin park. Nie ma co się interesować rozkrojoną laską na pół i tak nikt jej nie kochał... "haha" powiedział policjant zagryzając pączek...

ocenił(a) film na 1
michalzawiski

Tyle, że ty nie widzisz, że inni nawet jeśli się nie zgadzają to potrafią spleść coś z sensem. Ty jednak jesteś jeden na milion :D

skt84

owszem widze pod warunkiem , ze ktos poda solidne argumenty, a nie takie jak ty.

ocenił(a) film na 3
michalzawiski

tak czytam te Twoje posty i sobie mysle ... boże widzisz i nie grzmisz. zachowujesz sie jak jakies dziecko ktore zawsze chce miec racje i choc wszyscy mowia mu ze jest inaczej - ono wrzeszczy ze MA RACJE I WIE LEPIEJ. Twoja prawda jest bardziej twojsza niz mojsza he he.
Wygladasz na doroslego faceta( jesli na zdjeciu jestes Ty) a zachowujesz sie jak gowniarz. No chyba ze michalzawiski to tak naprawde ta mala dziewczynka ktora siedzi facetowi z awataru na kolanach.
Czlowieku wylajtuj. to tylko film. nie masz nic innego do roboty niz tylko klikanie i sprzeczanie sie z kazdym komu sie Pila nie podobala? probujac wszystkim udowodnic ze nie maja racji nic nie osiagniesz.
Nie masz zycia poza netem ze tak aktywnie tu sie udzielasz? Czy Ty wogole robisz cos w realu oprocz napierd..ania postów na filmwebie?
Pozdrawiam

empes33

Po piewrsze nie z każdym. po drugie skt84 próbuje tutaj udowdnić uprzedzenie do filmu. Po trzecie upieram sie tylko, kiedy wiem, ze mam racje, a skt cały czas nie tylko na tym wątku wmawia wsystkim, że jest inaczej, poczytaj sobie chociazby watek do którego link podałem wyżej.

michalzawiski

Wpadłem, żeby zobaczyć jakiś sensowny komentarz filmu a to co tutaj zobaczyłem przerosło moje najśmielsze oczekiwania. Jak czytam takie komenty to płakać mi się chce... Nie kłóćcie się tutaj tylko powrzucajcie sobie na maile... Komentarze nie do tego służą...

Pozdrawiam!

ocenił(a) film na 3
michalzawiski

majkel - kazdy tu ma swoje racje i jeden drugiego pewnie nie przekona ale powiedz mi jaki jest sens niekonczacej sie dyskusji gdy kazdy i tak ma wlasne subiektywne zdanie?
Mi pila3d sie nie podobala. tzn obejrzalem nawet ze 3 razy bo jestem fanem serii ale na tle pozostalych czesci uwazam siodemke za gniot. napisalem to gdzies tutaj i pare osob odpisalo ze im sie podoba. no i lajt. nie bede nikogo przekonywal ze ten film to gowno. ja tak uwazam ale kazdy ma prawo do wlasnyhch odczuc i zdania. i tak samo Ty nie bron na sile tego filmu. Tobie sie podobal i jest git. Uwierz ze nawet najbardziej w Twoim mniemaniu logicznymi i obiektywnymi argumentami nie przekonasz do tego filmu kogos kto uznal go za szajs. tak samo jak Ciebie nie przekona nikt bys zmienil zdanie o tym filmie. wiesz czemu> ?? bo ocena filmu nie zalezy od czynnikow obiektywnych tylko od subiektywnych odczuc i gustow odbiorcy. jedni uwazaja np matrixa ( w tym ja) za zajebisty film , podczas gdy dla innych to gowno warty film. i co? mamy sie przekonywac? klocic? po co? to tylko filmy. to tylko nasze gusta
Pzdr

empes33

"majkel - kazdy tu ma swoje racje i jeden drugiego pewnie nie przekona ale powiedz mi jaki jest sens niekonczacej sie dyskusji gdy kazdy i tak ma wlasne subiektywne zdanie? No tak każdy ma swoje subiektywne zdanie. Problem tkwi w czyms innym. Nikogo nie przekonam i nawet nie chce, do tego że Saw 3D jest dobra, każdy ma swoje zdanie. Nie próbuje nikogo przekonać, staram się nawiązać rozmowę, do tego potrzebny jest punkt widzenia, a to co napisał skt84 w wielu punktach woła o pomste do nieba. Wkurzają mnie tacy jak skt84, wmawiający komuś nieprawdę i coś czego dany osobnik nie napisał, na dodatek czepiaja sie jednej formułki i w kółko ja powtarzają, nie wspomne juz o wyzwiskach. Idiotyzmem jest podchodzenie do filmu z uprzedzeniem, tak jak to robi skt84 "Nie obejrzałeś daj 1" najlepsze jest w tym wszystkim to ,że z innymi filmami też tak robi. Nie zna podstawowych pojęć, a wykłóca się, ze to on ma racje. Również pozdrawiam.

ocenił(a) film na 9
empes33

Problem polega na tym że prawie nikt nie pisze tutaj subiektywnych odczuć
a wszyscy wygłaszają teorie które wg nich są jedynymi słusznymi

pojawiają się ataki na fanów i na film nikt tu nie piszę "wg mnie Piła jest beznadziejna" a wszyscy piszą "Piła jest beznadziejna i tylko debile ją oglądają"

ocenił(a) film na 1
michalzawiski

"skt84 próbuje tutaj udowdnić uprzedzenie do filmu" - Po to jest forum filmowe. Ty za to próbujesz nieudolnie pokazać, że piszę bzdury a pokazujesz swój analfabetyzm. Do tego wszyscy Ci już powiedzieli jedno a ty dalej i tak swoje, w ogóle nie kumasz co ludzie do Ciebie piszą. A ocena leci w dół. Dzięki tobie Trollu bo jak już mówiłem ludzie widzą bzdury które wypisujesz i nawet nie myślą by się ze mną nie zgodzić. Zobacz jak piszą twoi koledzy i nie pogrążaj ich razem z tym filmem.

skt84

""skt84 próbuje tutaj udowdnić uprzedzenie do filmu" - Po to jest forum filmowe." czyli według ciebie fora filmowe służa do udowadniania swojego uprzedzenia do filmu? fajnie masz wielki znawco forów. Nieudolnie to ty próbujesz udowodnić swoją wyższość i te swoje pseudoargumenty. Ten kto ogladał cała serie uważnie, wystarczy, ze spojrzy na twoj pierwszy post, a zobaczy jakie głupoty wypisujesz. Udowodniłem ci to ja i udowodnił ci to także Konrad. Nie pisz, ze przez mnie ocena leci w dól ( nie masz się do czego przyczepić i próbujesz uzyć broni pewnego osobnika płci pieknej). Nie nazywaj mnie trollem i nie pisz, ze mi tłumacza jedno, a ja dalej swoje. Sam lepszy nie jesteś, a jak wydaje ci się, że jesteś, to chyba musze ci przypomnieć jak tobie wszyscy tłumaczyli niektóre rzeczy na sławnym wątku "nie ogladałes daj 1" i żeby nie było nikogo nie pogrążam, w przeciwieństwie do ciebie.

ocenił(a) film na 1
michalzawiski

Jesteś trollem i to jest udowodnione. Tyle w tym temacie

skt84

Chyba ci jednak przypomne? Zawsze musisz mieć ostatnie? zawsze tak tupiesz nózka?

ocenił(a) film na 1
michalzawiski

"sensownie" składasz zdania... To pewnie wpływ tego stresu, pod którego działaniem jesteś :D O_o

skt84

""sensownie" składasz zdania... To pewnie wpływ tego stresu, pod którego działaniem jesteś :D O_o" nie stać cie na nic lepszego? w sumie czego się spodziewać po osobie, która uważa, że fora internetowe służa do udowadniania swojego uprzedzenia do filmu

ocenił(a) film na 9
skt84

Akurat jak na niskobudżetówkę i film który ma wielu przeciwników to ocena jest wysoka

Większość fanów których znam po prostu nie ma czasu wystawiać na filmwebie ocen i dyskutować w internecie o czymkolwiek więc nie podwyższają oceny SAW

liczba osób które ten film chce obejrzeć również jest ciekawa biorąc pod uwagę ilość krytycznych uwag które się tutaj pojawiły

fanów serii pogrążyć się nie da bo od początku serii mamy nadzwyczajny ubaw z krytyków , recenzentów
i wszelkiej maści znawców którzy atakują SAW i jej fanów tylko dlatego że nie rozumieją tego co obejrzeli i piszą że to tylko flaki i krew

Podałeś ostatnio argumenty i prowadziłeś w miarę dobrą dyskusję i powiem ci że właśnie do tego służy to forum tradycja ataków personalnych którą zaczęła Buffy czepiając się bezpośrednio Michała a przez jakiś czas i mnie jest tradycją złą

więc powróć do pisania na temat bo w taki podstępny sposób można przyczepić się do każdego użytkownika

ocenił(a) film na 6
skt84

Nie dodam nic więcej, moja niewiasta tak samo komentowała ten film, z tym że ona lubi Pulp Fiction :)
Ale z resztą się zgodze w 100%...
Obejrzałem, bo z niewiadomych przyczyn "polubiłem" tego aktora co grał tego detektywa, tego co został zamknięty na końcu... You know what I mean :P

Pozdrawiam!

ocenił(a) film na 4
DEViANT_PL

a ja od siebie dodam tylko jedno: w tym filmie krew jest różowa!!! pewnie nie chcieli ludzi zniesmaczyć,ale zaraz zaraz są też flaki, to dlaczego krew zrobili różową? pytam,bo może ktoś z was wie

ocenił(a) film na 1
androgenius

Pewnie ketchup heinz podrożał o podatek vat dlatego dali botwinkę ;-)

ocenił(a) film na 9
androgenius

ty chyba nie wiesz co to jest kolor różowy

kup sobie Vanish

ocenił(a) film na 1
Konradla

Faceci nie widzą kolorów To jaki kolor ma botwinka wg Ciebie? (po dodaniu śmietany)

skt84

masz rację, stary.