Piła 3D

Saw 3D
2010
5,8 42 tys. ocen
5,8 10 1 42223
4,2 12 krytyków
Piła 3D
powrót do forum filmu Piła 3D

najbardziej idiotyczna czesc "Pily" jaka widzialam. Zadna nie byla dobra, moze jedynka, trzymala poziom calkiem niezlego thrillera z elementami delikatnego gore, ale to badziewie to juz jakas katastrofa. Nielogiczny, durny i plytki film, ktory tylko w #d mogl robic jakiekolwiek wrazenie. Niekoniecznie dobre.

Z czystym sumieniem 2/10 .

krolowa_sniegu_2

To, ze ty prostych zdań nie rozumiesz, to nie moją.

ocenił(a) film na 2
michalzawiski

Ty prostych zdan nawet nie potrafisz zlozyc.

krolowa_sniegu_2

A może Ty nie potrafisz ich przeczytać?

ocenił(a) film na 2
michalzawiski

"To, ze ty prostych zdań nie rozumiesz, to nie moją." - co twoją ?
" "Co mialabym ci udowodnic?" no jak to czego? tego, że Konrad nie ma racji." - "czego" ?

nie osmieszaj sie.

krolowa_sniegu_2

jak narazie to sama sie osmieszasz, bo prostych zdań nie rozumiesz.

ocenił(a) film na 2
michalzawiski

brakuje mi slow na ciebie, powaznie.
Podalam ci proste przyklady twoich wypowiedzi, a ty zamiast sie do nich ustosunkowac w jakis sposob, nadal slepo obstawiasz przy swoim i piszesz w kolko to samo.
Twoje posty to kloaka i tyle.

Dziekuje, dobranoc.

krolowa_sniegu_2

I znowu musze to powiedziec, nie uzywaj slow, których znaczenia nie znasz. Nie jest łatwo zastanowic się o co chodzi no nie? nawet jak są bledy, bo zamiast "czego " powinno byc "co" i miało byc " to nie moja wina" a poza tym wiadomo o co chodzi, nie potrafisz podważyc argumentów Konrada. Tylko nie mów, ze dalej nie rozumiesz,bo prosciej się już nie da.

ocenił(a) film na 2
michalzawiski

czego mam nie rozumiec? O czym ty w ogole piszesz chlopie? Wytykasz innym podkniecia, ale swoje niedoskonalosci, sa niczym , bo przeciez 'wiadomo o co chodzi'. Wiesz czym sie roznisz od uzytkownika Konradla? Kazda jego wypowiedz czytam i analizuje, potem odpowiadam i oczekuje odpowiedzi, bo widac ze jest on sensownym i oczytanym czlowiekiem, a nie dyletantem ktory zgrywa madrale. Przyjemnoscia tego nie nazwe, ale na pewno polemika z nim jest interesujaca i moze nawet nauczy, mnie czegos nowego.
Kiedy natomiast widze twoje marne i nudne juz odpowiedzi, w ktorych klepiesz wszystko na jedno kopyto mysle sobie "ku*wa, zas on". Tym sie wlasnie roznicie. On jest interesujacy i bystry, ty za to starasz sie taki byc co ci nie wychodzi.

krolowa_sniegu_2

oczekuje podważenia przez ciebie argumentów Konrada, co tobie nie wychodzi, ale i tak mam nadzieje, ze się kiedys doczekam.

ocenił(a) film na 2
michalzawiski

oczekuje od ciebie przytoczenia argumentow Konrada, ktore tak bardzo chcesz bym podwazyla, tym samym sprecyzowania swych chęci, mam nadzieje, ze kiedys sie doczekam

krolowa_sniegu_2

a prosze bardzo np to"Tak tylko napomknę że głębszym sensem Piły jest np próba usprawiedliwienia zła

albo np ukazywanie mrocznej strony ludzkiej duszy

w dodatku większość pułapek jeśli nie każda w pewien symboliczny sposób nawiązuje do ofiary ( np koleś który wyrywał łańcuchy z ciała miał w ten sposób symbolicznie zerwać więzy którzy łączyły go z jego starym i złym stylem życia) " ciekaw jest co ty na to?

ocenił(a) film na 2
michalzawiski

dlaczego mam to podwazac? Do czego ty pijesz? lol
to sa argumenty? Mi sie zdaje ze to raczej fragmenty fabuly tego filmu badz proba 'objsanienia' o co w nim chodzi.

"w dodatku większość pułapek jeśli nie każda w pewien symboliczny sposób nawiązuje do ofiary ( np koleś który wyrywał łańcuchy z ciała miał w ten sposób symbolicznie zerwać więzy którzy łączyły go z jego starym i złym stylem życia) " - to mam podwazyc? W jaki sposob mam podwazyc fragment filmu ? Zastanow sie czasem..

Moze chodzi ci glownie o slowa "glebszym sensem" ?
Precyzuj swe wypowiedzi bo na prawde sie osmieszasz. Kurr, powtarzam sie.

krolowa_sniegu_2

dobra koniec tematu, bo juz zaczynasz głupoty gadac. podałem ci jeden prosty argument Konrada, chciałem żeby się do niego odniosła, ale trudno.

ocenił(a) film na 2
michalzawiski

spojrz lepiej na siebie w koncu a nie wytykaj innym farmazony ktore sobie sam wymyslasz. Idz stad i zatruwaj dni innym ludziom, miejmy nadzieje, ze beda madrzejsi ode mnie i w ogole ci nie odpisza, bo z toba po prostu sie NIE DA SIE POLEMIZOWAC.

krolowa_sniegu_2

Nic tutaj nie wymyślam, sami mi wszystko podajecie na tacy( ty i skt84). polemika to może być z osobą , która nawet proste rzeczy. Skoro nie potrafisz się do jednego argumentu odnieść, to jestem ciekaw z kim tutaj tak naprawde nie mozna polemizować?

ocenił(a) film na 1
Konradla

w 1 był tylko ogólny zarys postaci a samego Johna widzieliśmy tylko pod koniec filmu jak wstawał z podłogi - i to był najlepszy aspekt piły. Mi się podobało to, że nie widać ryja mordercy. Potem już zaczął się cyrk.

jeśli chodzi o część 7 to ona ma ZAKOŃCZYĆ serię - do tego wrócimy jeszcze w tym roku IMO.

pierwsza część ukazuje nam tylko postać Johna a nie jego psychikę
(co nie zmienia faktu że w rankingu Pił można umieścić ją już na trzecim miejscu) - subiektywne barrrdzo

A co do królowej oczywiście powiedziała to co już toczyło się milion razy na tym forum. To jest część siódma, więc jeśli trzymać się innych części to lepiej posprzeczać się z michałem który myśli o wszystkim tylko nie o 7 części.

skt84

"jeśli chodzi o część 7 to ona ma ZAKOŃCZYĆ serię - do tego wrócimy jeszcze w tym roku IMO.' lkiepsdki jesteś w przewidywaniu

użytkownik usunięty
michalzawiski

A skąd wiesz? Masz źródła?

Gdyby by miał powstać VIII to już by było o tym wiadomo

użytkownik usunięty
michalzawiski

Może chcą zaskoczyć widza?

ocenił(a) film na 2

pewnie, wieksza dawka debilizmu i beznadziejii raczej bedzie trudna do osiagniecia. ;D

wątpie

ocenił(a) film na 1
michalzawiski

Te słowa będą jak gwóźdź do twojej trumny gdy pojawi się 8 część jeszcze w tym roku. Zresztą jak większość twoich "miażdżących" i niewidzialnych argumentów dot. piły 7.

skt84

żebyś sie nie zdziwił

ocenił(a) film na 9
skt84

nawet jeśli powstanie 8 część to bardzo wątpię by zostały ona zaliczona przez fanów jako kolejna część SAGI

obawiam się że 8 można zrobić już tylko źle i sądzę że jej nie zrobią

użytkownik usunięty
Konradla

E tam, na pewno wszyscy się uradują, mimo że teraz twierdzą że nie. Fajnie by było z ciekawości zobaczyć, co tam dalej się potoczy, nieprawdaż?

ocenił(a) film na 2

ciekawe co tym razem by wymyslili- okaze sie ze morderca jest piła spalinowa, zeslana na ziemie przez boga jako nowy mesjasz. To byloby dopiero cos !

użytkownik usunięty
krolowa_sniegu_2

Chyba będzie kontynuował Dr. Gordon (ten z jedynki z obciętą stopą).

krolowa_sniegu_2

hahhaha, zaj*bisty komentarz;D. ciekawy byłby z tego film, nie powiem:D

ocenił(a) film na 1
michalzawiski

Ja pierdziu, ciekawe jak wyglądają szafy michała. Dłuższa wypowiedź i jeszcze większy śmietnik na ekranie. Ciekawe czy królowa doszukała się w tym jego "miażdżących argumentów" hehehe

skt84

dla ciebie każda wypowiedź jest smietnikiem, bo przy czytaniu nie używasz zwojów mózgowych

ocenił(a) film na 1
michalzawiski

Nie każda tylko twoja. Aż się tego czytać nie chce. No ale walczysz z analfabetyzmem, więc powinienem ci wybaczyć.

skt84

i znowu mówisz o sobie to samo

ocenił(a) film na 1
michalzawiski

spoko spoko, wybaczam ci :D WALCZ!

ocenił(a) film na 2
skt84

tak swoja droga- nie, nie doszukalam sie.
Poza tym, do uzytkownika michalzawiski- samo postawienie w jednym szeregu gówna, typu "Piła" z Lynch'em kala moje oczy.

skt84- chodzilo mi wlasnie o koncowke.

michalzawiski- gubisz sie w tym co piszesz.
"nie chodziło mi o o morderstwo tylko o sam fakt tego , ludzie sobie nawzajem niszczą zycie. Rożni sa ludzie, jedni po czyms takim psychiatryka, inni brną dalej w swoje, ale wiele z nas docenia zawsze po stracie. A to co robi Bobby jest tanim tanim chwytem jak dla mnie, co nie zmienia faktu, ze wiele ludzi robi z siebie ofiary"
z d*py chyba wziales te wypowiedz. Zgadzam sie tylko z ostatnim zdaniem, ktore jakoby nie patrzec jest kalką, tego co napisalam.

ocenił(a) film na 1
krolowa_sniegu_2

offtopic - na końcu filmu indianiec zabijając swojego przyjaciela wyświadcza mu tylko przysługę ponieważ po elektrowstrząsach nigdy nie będzie sobą. Po prostu usmażyli mu mózg. A uciekł z zakładu ponieważ taki był ich cel. Wg. indiańca jego duch miał podążać razem z nim. Przynajmniej tyle pamiętam z tego co do niego powiedział na koniec. Pewnie ludziom się wydaje, że nie powinien był tego robić.

ocenił(a) film na 2
skt84

nie musiales tego pisac.
Znam ten film niemalze na pamiec. :)

ocenił(a) film na 2
krolowa_sniegu_2

zle to ujelam. Owszem, ludzie zawsze niszczyli sobie zycie i beda robic to az po koniec koncow, jednak zaden normalny czlowiek nie idzie z czyms takim do telewizji.
Poza tym- dalsza czesc twojej wypowiedzi brzmi jak zinterpretowanie tego, co napisalam ja. Wiec nie wiem jaki sens jest w tym, by cos takiego zamiesazczac.

ocenił(a) film na 1
krolowa_sniegu_2

"dalsza czesc twojej wypowiedzi brzmi jak zinterpretowanie tego, co napisalam ja. Wiec nie wiem jaki sens jest w tym, by cos takiego zamiesazczac."
- hehe już to gdzieś pisałem, ale to jest właśnie esencja polemiki z michałem :D

krolowa_sniegu_2

":zle to ujelam. Owszem, ludzie zawsze niszczyli sobie zycie i beda robic to az po koniec koncow, jednak zaden normalny czlowiek nie idzie z czyms takim do telewizji. " w sumie żaden, ale to tylko film

krolowa_sniegu_2

"Poza tym, do uzytkownika michalzawiski- samo postawienie w jednym szeregu gówna, typu "Piła" z Lynch'em kala moje oczy." podałem tylko przykład filmów. dalej mi nie odpowiedziałaś gdzie porównuje Lynch'a z Saw?

ocenił(a) film na 2
michalzawiski

ty za to wybierasz z moich wypowiedzi to co ci przypasuje i tylko na to udzielasz odpowiedzi :)

krolowa_sniegu_2

nie wybieram tylko cytuje fragmenty, do których sie odnosze a to jest zasadnicza róznica. reszte poprostu przyjmuje do wiadomosci. wciąz czekam na odpowiedź.

użytkownik usunięty
michalzawiski

Tajk twoje wypowiedzi sklładają się z 80% cytatów.

no bez przesady.

użytkownik usunięty
michalzawiski

No ta jest w 100 % twoja;)

ocenił(a) film na 2

postawiles ich w jednym szeregu, wiec uznalam to za porownanie. Jesli nim nie jest, to wybacz, jednak twoje posuniecie mnie zirytowalo.
Ja tez moglabym czekac na odpowiedzi, na niektore moje posty, choc jest to bezsensowne.
"przyjmuje do wiadomosci".. ciekawe.

ocenił(a) film na 1

Hehe, uśmiałem się :D Brawo Michał! :D

ocenił(a) film na 1
michalzawiski

"Wpis został zablokowany z uwagi na jego niezgodność z regulaminem" - Powtarzasz się stary.

ocenił(a) film na 2
skt84

o co z tym chodzi ? :P