najbardziej idiotyczna czesc "Pily" jaka widzialam. Zadna nie byla dobra, moze jedynka, trzymala poziom calkiem niezlego thrillera z elementami delikatnego gore, ale to badziewie to juz jakas katastrofa. Nielogiczny, durny i plytki film, ktory tylko w #d mogl robic jakiekolwiek wrazenie. Niekoniecznie dobre.
Z czystym sumieniem 2/10 .
nie jestes dla mnie kims, komu musialabym sie tlumaczyc, to po pierwsze.
Nie tobie decydowac co jest, a co nie jest na miejscu, jest to raczej kwestia osobistych odczuc.
I drogi panie- nie oznacza ono tylko i wylacznie to co napisales.Taka madrala jak ty, powinna o tym wiedziec.
zjadacz_filmow - jesli wyglaszasz takie opinie, radzilalabym przeczytac cala rozmowe bo najprawdopodobniej zmienilbys zdanie.
szczerze wątpie Zjadacz jest na tym forum od początku i uczestniczył także w rozmowie skt 84 także na tym jego (skt84) idiotycznym temacie
Niektórzy mają biednego michała za kolegę więc trudno im doszukiwać się oczywistych wad w tym człowieku.
bez wad nie jestem, ale przynajmniej sie do tego przyznaje w przeciwieństwie do ciebie smutny człowieku
Powiem Ci , że po tym jakie Michał miał z Supernaturalem za rozmowy to przy twoich Michał jest bardzo asertywny i za to go bardzo cenię : ) Teraz się wtrącam bo na bieżąco nie śledziłam jak się nudnie piaskiem po oczach sypiecie ale do rzeczy.
Jakby Michał uległ twojej presji i znów napisał ( a napisał powody dla , których ten film konkretny Saw 3D lubi !!! ) to twoja zła wola i uprzedzenie znów obróciłyby się przeciw niemu. On twierdzi , że wyłożył to kiedyś , ja to pamiętam. Też bym Michała zagadała o jego pogląd gdybym wcześniej nie czytała powodów, dla których ten konkretny film mu się podoba. Ja na początku miałam tu w jakimś wątku okazję zapytać Michała o jego stanowisko i zdanie n/t akcji i on mi w 2 komentach odpowiadał co myśli, zauważ , że on tu jest od I i zna szczegółowo serię i dawniej bywały z nim długie dysputy w innych częściach. Napisał (sądzę ) swoje w temacie i tego filmu i zagaduje innych o ich zdanie gdy opinia nowej osoby nie pokrywa się z jego zdaniem. Konrad też pyta ale kopiuje lub streszcza w sumie powtórzenia a Eljot już sobie poszedł.
Zadałeś Zjadaczowi_filmow to samo pytanie co kiedyś – napisał Ci raz , że w profilu ma same dychy dla filmów jakie uważa za najlepsze a innych nie ocenia. Jest w tym i logika.
Bywają tu fani którzy mają zachowany krytycyzm i mają sporą wiedzę o filmach m.in. qu3ss , Vir2l_Vision , Madm4n więc nie jest tak , że fani nie dostrzegają błędów ,luk i nie wyjaśnionych wątków , że przereklamowany i efekty kiepskie i dają ślepo 10 . Robert wspomina o prawach serii. A ja ,że „ takie mamy ryby jakie nam przywieźli „ a taka fabuła i główne postacie trzymają sympatyków ( w tym mnie ) przy kontynuacjach. I skoro skupiamy się na Saw3D to ja akurat ogólnie uważam , że V i VI były słabsze niż VII. Ja nie jestem bardzo wybredna i nie znam się na kinie filmowym , wszystkie krytyczne uwagi przyjmuję do wiadomości ale one mi ogólnej sympatii do serii nie zaniżają czy do kontynuacji nie zniechęcały.
Może po prostu dokładnie nie wiem jakby ta VII poza dopracowanymi efektami i wyjaśnieniem niektórych wątków miałaby lepiej wyglądać ???
Widze, że ty nawet nie wiesz co to jest porównanie. A znaleźć nie znajdziesz, bo jest to dla ciebie za trudne.
doskonale wiem co to jest porwonanie i wydaje mi sie ze to kwestie mamy juz za soba- zostala ona wyjasniona przeze mnie a ty zdawales sie przyjac ja do wiadomosci.
"A znaleźć nie znajdziesz, bo jest to dla ciebie za trudne." - i idz pan w ciul z takimi haslami. Tak sobie mozesz mowic do kolegow - nie do mnie.
Co tak gadasz, że nikt nie potrafi odpowiedzieć na proste pytanie a sam nie potrafisz? Widzisz jak wyłazi z ciebie ta cała twoja osoba? Jesteś dokładnie tym, co piszesz na innych nic więcej. A odpowiadać nie muszisz bo wiem, że nie analfabeto. Co widać bo blokowanych wpisach.
Odpowiesz na moje mądre pytanie? (nie przypomina ci to rozmowy z samym sobą?). Czy ty widzisz, że ja dyskutuje z tobą na twoim poziomie, używam tej samej taktyki. Uważasz się za mądrale a rozmawiając nawet ze sobą byś sobie zaprzeczył. Za trudne na twój umysł do ogarnięcia co?
no wiem ,zę uzywasz tej samej taktyki. zauważyłem juz to dawno, bo juz pisałem, żebyś nie korzystał z zabawki, którą nie umiesz się bawić(pewnie nie zjarzyłeś o co chodzi wtedy, ale późno niz wcale), bo marnie ci to idzie. żebys mógł dyskutowac na moim poziomie, musiałbys swój bardzo podwyższyć, ale to dla ciebie za wysokie progi. odnośnie regulaminu zrobiłeś, już to co ci mówiłem?
No, pozostaje ci pisać z samym sobą i bawić się z samym sobą, taka michałowa masturbacja :D
Miłej "zabawy" zabawką którą jesteś i potrafisz się bawić.
Nie poruszaj tematów dla ciebie trudnych. O regulaminie nie porozmawiam z osobą która go nie zna. Po prostu nie ma tematu i dalej będą ci blokować wpisy z powodu dużej niewiedzy.
hahaha znam! A ty nawet nie wiesz gdzie sie znajduje :D Kwestia czasu zresztą, jak pojawi się kolejny post, który moderator ci zablokuje
Michał. To nie jest trudne. Dla ciebie było niemożliwe zacytowanie wątku z pierszej strony a co dopiero odnalezienie tematu gdzie wylałeś swoje żale. ("argumenty"). Cytować nie potrafisz a co dopiero szukać.
Dokładnie jak udowodniłem. Jesteś tym co piszesz. Twoje kompleksy, twój problem.
Zaprzeczenie jest chyba najlepszym dowodem. A masz problemy z alkoholem albo narkotykami?
To forum jest genialne a teraz pora na kolejną z moich przepowiedni
A więc przepowiadam że pojawi się kolejny użytkownik FW i znowu napisze że " Piła to gówno" i cały temat będzie wyglądał mniej więcej tak samo jak ten
i jak wszystkie poprzednie tego typu
Jak tak dalej pójdzie to przyjdzie nam kiedyś obchodzić rocznice dyskutowania na forum Piły 7 wciąż na jeden i ten sam temat :)
Pozwolę sobie przypomnieć stare przysłowie "jedzmy gówno 12 miliardów much nie może się mylić"
ujmując rzecz eufemistycznie ilość osób wygłaszających daną teorie nie dowodzi słuszności owej teorii
poza tym fanów Piły też jest sporo
zaliczasz sie do grona fanow "Piły" ?
Ja np. jestem fanka serii "Koszmar z ulicy Wiązów" ale potrafie obiektywnie ocenic, ze dalsze czesci serii, nie sa kinem najwyzszych lotow i lubie je tylko z sentymentu.
No i całkiem sensownie tak trzymać. Można film lubić ale czy zasługuje na wysoką ocenę to drugie. Np. Lubie filmy o batmanach ale za "batman i robin" nie wybaczę blehh (ale to inna historia).
do Konrada "poza tym fanów Piły też jest sporo" - I pewnie dlatego, mówi się takie stare powiedzonko "nie podoba się to nie oglądaj" a mimo to ci ludzie dalej to oglądają. Chyba sam wiesz, że ci sami "haterzy" oglądali 1 część i pewnie mają jakąś ulubioną w kontynuacjach, więc liczą na jakiś postęp, zaskoczenie albo coś czego piła jeszcze nie pokazała. A jednak zaserwowali nam 7 i z pewnością jeszcze nie raz pojawi się temat że jest to "gó*no" właśnie z tego powodu, że ci ludzie na coś liczyli a stało się inaczej. Może niektórych satysfakcjonuje 7-ka ale ja tego nie rozumiem. Apetyt rośnie w miarę jedzenia, tak powinno być.
Odbiegasz od tematu
ja rozprawiam o wartości serii jako całości ewentualnie mówię o wartości każdej poszczególnej części
ty uparcie sprowadzasz wszystko do 7 unikając debaty o reszcie serii jakby istniała tylko część pierwsza i gorsza od niej 7
Mimo wszystko jesteśmy na forum części 7 więc priorytetem i tak powinna być ona i jej "zalety" i wady. A jeśli rozprawiać o serii... No i rodzi się też pytanie. Dlaczego porównywać to co dobre (IMO nie rewelacyjne) z czymś co było gorsze.
Dajmy na to szklaną pułapkę na przykład. Powiedzmy, że podobała nam się pierwsza część i nigdy nie oglądaliśmy 2,3,4 części. Wykluczamy wtedy sobie w głowach fakt, że istniała seria tylko pozostaje fakt, że die hard to całkiem niezły film akcji. Czasami przecież są kontynuacje które nie powinny ujrzeć światła dziennego. IMO "blair witch project 2" bo nawet nie jest niczym podobny do pierwowzoru. A dalej będziemy rozmawiać o tym co lepsze ponieważ tytuł jest niezmienny? I tak jak mówi królowa. Koszmar z ulicy wiązów jest klasycznym horrorem w pełnym tego słowa znaczeniu. Czy to oznacza, że powinniśmy porównywać go np. z "freddy kontra jason"? Czym różni się to wszystko od przeciętnej serii? Najlepszy byłby do porównania "matrix" - mimo, że to nie jest film odpowiadający gatunkowi ale jednak nie patrząc na to 1 część nie miała prawa mieć kontynuacji, a ponieważ film był bardzo popularny stworzono je. I teraz już nie mówimy o jednym filmie a o "trylogii" albo serii która nie była aż tak fajna.
Subiektywne? bardzo! Ale szczere, moim zdaniem nie powinno się dodawać zbyt wielu ozdób na choinkę która jest ładna bo wszystko potem się zawali.
A czy warto usprawiedliwiać złą kontynuację tym, że seria jest dobra? Brzmi niedorzecznie gdyż każdy wie, że kontynuacje nigdy nie wychodzą lepiej niż pierwowzór. Chyba że (odbiegając od gatunku znowu) myślimy o takim tytule jak "terminator 2" - chyba w czołówce udanych sequeli.
BTW zostawię coś dla porównania do twojej interpretacji.
Zapewne wielu z nas jest fanem batmana i oglądał go po kilka razy. Pojawiały się kontynuacje aż zahaczono o absurd jakim był "batman i robin". Ktoś w końcu powiedział "dosyć" i powstał całkiem przyzwoity batman begins i rewelacyjny "dark knight.
Dlaczego z Piłą nie mogło by być tak samo?
Wszystko zależy od tego jak kto patrzy na serie i jej poszczególne części
wziąłem pod uwagę możliwość iż mój brak krytyki wobec 7 czy innych części bierze się z sentymentu
oczywiste jest że każdą część dało się zrobić lepiej wykonać lepsze efekty usprawnić prace kamery poprawić scenariusz zatrudnić lepszych aktorów do niektórych ról
Jednak zawsze coś można było zrobić lepiej i krytyka wobec serii SAW jest często spowodowana nie obiektywną oceną a zbyt wygórowanymi wymaganiami
nie można też porównywać serii SAW do żadnego innego filmu gdyż jakby nie patrzeć jest to seria innowacyjna która nie pasuje w pełni do żadnego przypisywanego jej gatunku
nie jest to zwyczajny horror gdyż nie straszy nie jest to zwykły Slasher gdyż ma głębszą wartość i nie jest to zwykły Thriller psychologiczny gdyż zawiera elementy zwykłej bezsensownej krwawej jatki
Krytyce jaką została poddana Piła można poddawać filmy klasy B czy też setki japońskich filmów z Godzillą
Możliwe że się mylę i seria oraz poszczególne jej części np 7 nie zasługują na takie uznanie jakim zostały przeze mnie obdarzone
Ale na pewno nie zasługują też na tak ostrą krytykę
zgadzam sie z skt84. To tak jak z koszmarem- jedynka była swietna w swej klasie, jak na swoje lata to juz w ogole rewelka. Dalsze czesci sa hmm- wlasciwie powiedzmy tak- im dalej, tym gorzej. I powiem Ci Konrad, ze jednak choc uwazam np 5 część za film slaby, to nie skrytykuje go- moze z sentymentu, czyli mam sytuacje analogiczna do twojej.
Nie wchodziłem u od dłuższego czasu, ale jak widzę nic się nie zmienia. Gdy tylko jakiś ktoś wyraża się nie pochlebnie o Pile i bezwiednie lub też nie pisze 1000 temat o tym jakie to nie fajne, przybywa stara gwardia w postaci Michała, Konrada i skt. Gościnnie występuję także Supernaturall. I zaczyna się kolejna nudna konwersacja w stylu poprzednich o jakimś dziecku, czy silnym stresie. Jeden chce argumenty, drugi je podaje po raz setny te same chociaż i tak nie dotrą bo trzeci je zaneguje, bo ma z tego bekę. Ogólnie toczy się kłótnia na temat sensu i bezsensu, jakiś setny raz. Ludzie zadziwiacie mnie bo w tym temacie wszystko zostało powiedziane a wy i tak tworzycie kolejne tematy o dupie maryni. Już nawet nie chcę mi się na to odpowiadać bo wiem jak się to potoczy, bo rozmawiać z trollem to jak z usmarkanym najeść. Można mieć inny gust i ocenić sobie na 1, ba nawet na 0 jak ktoś chce ale ja jakoś nie widzę w tym powodu do chełpienia się na forum że dałem 10 czy tam 1. I tak właśnie powstają śmieci. Ludzie was to nie nudzi? Już na prawdę nie macie nic do roboty?
Ja czerpę satysfakcje z dyskusji w każdym kolejny temacie BO
jeśli dyskutuje z głupim antyfanem to się przynajmniej pośmieje
jeśli dyskutuje z trollem to patrz wyżej
jeśli dyskutuje z krytykiem to mogę dowiedzieć się o serii SAW czegoś czego nie wiedziałem i popolemizować
jeśli dyskutuje z fanem to również mogę dowiedzieć się czegoś czego nie wiedziałem dodatkowo mogę poznać czyjeś powody dla których lubi tą serię
tylko że to już było powiedziane. Na scenie dyskusji o Pile występuje głównie stara gwardia
I dlatego to takie zabawne
widzę jakiś temat i dokładnie wiem jakie będą reakcje poszczególnych osób a przy tym nie muszę tu jakoś często wchodzić
bo nie ma aż tak panicznego ruchu żeby wszyscy odpisywali co 5 minut