najbardziej idiotyczna czesc "Pily" jaka widzialam. Zadna nie byla dobra, moze jedynka, trzymala poziom calkiem niezlego thrillera z elementami delikatnego gore, ale to badziewie to juz jakas katastrofa. Nielogiczny, durny i plytki film, ktory tylko w #d mogl robic jakiekolwiek wrazenie. Niekoniecznie dobre.
Z czystym sumieniem 2/10 .
Gdybym miał zwyczaj mówić "powtarzasz po innych i w dodatku nie argumentujesz" to powiedział bym to teraz
Nielogiczny, a może nie chciało ci się właczyć logicznego myslenia? skoro nie podobała ci się nawet 1 to po co ogladasz kontynuacje? na dodatek brak jakichkolwiek argumentów
czy Wy musicie zawsze sie przyp.......ć do każdego komu się ten film nie podobał? Przecież podała argumenty: nielogiczny, durny i płytki.
Masturbujecie się nad tą tandetą czy jak, że każdy kto uznał ten film za dno jest dla Was kims komu nie chciało się włączyć logicznego myślenia?
Co tu duzo myśleć? Poprzednie czesci byly w miare choc wogole nie dorównywały jedynce. Ta częśćto dno i wodorosty. Syf którego nawet nie chciało mi się w całości oglądać. Scenariusz niespójny, pełen luk i tak naciągany że aż nierealny.
Wam się ten film podoba, jej nie . Dajcie sobie na wstrzymanie bo zachowujecie się jak obrońcy krzyża - kto ma inne zdanie ten debil i wróg narodu.
Co do obrońców krzyża to juz kiedyś zwróciłem na to uwagę,mimo tego ci dwaj brną dalej używając tego samego słowa "argument".Gdy ktos napisze "piła jest super i mi sie podoba" jest ok,ktos kto odważy się ja skrytykować natychmiast jest przez tych dwóch atakowany.
Krytyka tego dziadostwa jest miażdżąca,praktycznie na każdym portalu,blogu i forum nikt nie zostawił na tej szmirze suchej nitki.Poczekajmy jeszcze jak przyjmą to fani na Horror Online,stronie z prawdziwego zdarzenia gdzie nie ma miejsca dla obrońców krzyża i forumowych pseudo dentystów.
jak ty uważasz, ze Horroronline to strona z prawdziwego zdarzenie to pozostaje mi tylko pogratulować.
hehe michał tłumaczy wszystkim słowa których sam nie rozumie. Zaraz napisze tobie "to weź mi napisz co to jest ironia?".
Och michał! Jakiś ty "mądry". Nie napiszesz tego zdania bo już je napisałem Cwaniak z ciebie. Żyleta! :D
nie nie napisze, bo ty to napisałeś, tylko nie napisze, bo nie ma takiej potrzeby. supernatural już nie raz uzywał słów, których znaczenia nie zna, więc nie pochlebiaj sobie
"czy Wy musicie zawsze sie przyp.......ć do każdego komu się ten film nie podobał? Przecież podała argumenty: nielogiczny, durny i płytki" to nie są argumenty
Już tłumaczyłem że jest różnica pomiędzy
Subiektywnym odczuciem na temat filmu
a opinią którą ktoś wygłasza jako jedyną słuszną teorie
autorka posta zastosowała ten drugi zabieg a każdą teorię trzeba umieć udowodnić
gdyby napisała że jej się nie podobał i tyle wtedy nie zażądał bym nawet jednego argumentu
a teraz co do ciebie Supernaturall
dobrze by było gdybyś oszczędził sobie idiotycznych wypowiedzi idź sobie na 4chan i tam się popisuj
To było do przewidzenia, że wyskoczą znowu z "argumentacją". Jakoś michał nigdy nic nie argumentował a bezczelnie rząda tego od innych. To się nazywa cymbałowo.
Chociaż dla Konradla należało by zargumentować ponieważ ten użytkownik, mimo, że się z nim nie zgadzam argumenty pisze. Co do michała to olać go ciepłym...
Olewam cie i koniec. Niczego na temat filmu nie pisałeś. Zadajesz tylko stos durnych pytań i zarzucasz innym to co ludzie zarzucają tobie najczęściej czyli np. to czytanie ze zrozumieniem. Śmieszny jesteś. Co do słów wyjętych z kontekstu to też mistrzostwo, zarzuciłem to mu raz gdy nie argumentował, jednak w wielu postach argumentował i tam nie musiałem przyznać mu racji. Co do ciebie. Mówisz innym, że coś nie jest argumentem a sam jak goofy robisz "och jo" i sam nawet jednego sensownego nie wyskrobałeś. Lepiej zajmij się czymś poważniejszym. Np. dzieckiem, może pokaże ci swój elementarz i nauczy cie wkońcu czytać ze zrozumieniem.
"Olewam cie i koniec. Niczego na temat filmu nie pisałeś" Już wiem , ze nie umiesz czytać, powiedz mi czego jeszcze nie wiem. "Zadajesz tylko stos durnych pytań i zarzucasz innym to co ludzie zarzucają tobie najczęściej czyli np. to czytanie ze zrozumieniem. " zarzucam to tylko takim jak ty. Nie ma durnych pytań są tylko durne odpowiedzi, np twoje."Co do słów wyjętych z kontekstu to też mistrzostwo, zarzuciłem to mu raz gdy nie argumentował, jednak w wielu postach argumentował i tam nie musiałem przyznać mu racji." dobrze wiesz z Konradem gadałeś, po czym napisałeś , że podaje argumenty, a następnie temu wszystkiemu zaprzeczyłeś raz, ale zrobiłes to tak , ze wyszło na to, że konrad argumentów nie podał. "Mówisz innym, że coś nie jest argumentem a sam jak goofy robisz "och jo" i sam nawet jednego sensownego nie wyskrobałeś. Lepiej zajmij się czymś poważniejszym. Np. dzieckiem, może pokaże ci swój elementarz i nauczy cie wkońcu czytać ze zrozumieniem." zważywszy na pierwsze zdanie twojej wypowiedzi odsyłam cie do kursu czytania ze zrozumieniem. Moze sie wreszcie nauczysz , tu masz link http://psp2kz.webpark.pl/ref/guza.htm. I bądź kreatywny o ile wiesz co to słowo znaczy bo narazie tego też ci brakuje.
Nie dość, że to wszystko jest napisane chaotycznie. To napisałeś to czego się można było spodziwać. Czyli nic konkretnego. Dalej to samo klepiesz bez sensu. Idź do kościoła klep lepiej pacierz. Co do kreatywności, to zaskakujące, że mówi to osoba najmniej kreatywna na filmwebie. Nigdzie niczego nowego nie napisałeś, jak zresztą widać wyżej. (o bajzlu w tekście już wspominałem)
zanim znowu zarzucisz mi brak kreatywnosci przejzyj fora Saw VI dokładnie, ale najpierw skorzystaj z artykułu do którego link podałem, bo jak narazie jedyną osobą wykazujacą brak kreatywnosci( o czym zreszta świadaczą w kółko powtarzane przez ciebie te same zdania o dziecku i stresie) jestes ty. Nie dość, że to wszystko jest napisane chaotycznie" teraz sie dowiedziałem , że masz problemy z jedna prosta wypowiedzią, ale zważywszy na to co napisałem w poscie wyzej nic dziwnego.
Ten twój post wyżej to jeden wielki śmietnik, czyli odzwierciedlenie twojego umysłu. Dajesz mi link do wikipedii a sam wymagasz nauki. Lepiej weź się za ten elementarz, a nie po necie informacji szukasz.
"Ten twój post wyżej to jeden wielki śmietnik, czyli odzwierciedlenie twojego umysłu. " i znowu mówisz o sobie, dzięki za kolejną informacje o tobie. to nie jest wikipedia jakbyś nie zauważył
Nie wiem nie wchodzę na linki od ludzi z adhd, zwłaszcza od tych z dziećmi, które oglądają z nim horrory. W tych linkach mogą znajdować się jakieś wirusy. Nie chcę się zarazić adhd :D hahahahaa
"Nie wiem nie wchodzę na linki od ludzi z adhd, zwłaszcza od tych z dziećmi, które oglądają z nim horrory" ale ty jestes cięzki przypadek. widac, ze dalej nie wiesz co to jest adhd i jak sie to objawie, wielki doktorze psychiatrii."Nie chcę się zarazić adhd :D hahahahaa" dobrze że sie sam z siebie smiejesz, też nie słyszałem lepszego kawału niż to, że adhd mozna sie zarazić. Kolejny raz pytam, wiesz co to jest ADHD?
Hahaha oj michał. Po tym komencie padłem :D A wyżej próbowałeś mi żałośnie wmówić, że jesteś nieprzewidywalny. achh... mój brzuch boli ze śmiechu.
nigdzie ci nie próbowałem wmówić, ze jestem nie przewidywalny, tylko, ze nie umiesz przewidywać. Wiesz, że napisze, ale nie wiesz coa, to zasadnicza róznica. kolejny dowód na to, że u ciebie rozwija się analfabetyzm wtórn., ale pociesze cie to jest choroba cywilizacyjna. jesteś ewidentnym tego przykładem.
"nie umiesz przewidywać" - skoro ktoś nie umie przewidzieć zachowania drugiej osoby to właśnie ta druga osoba powinna być nieprzewidywalna. To się dopiero nazywa używać słowa i nawet go nie rozumieć analfabeto. Popiszę wieczorem przy piwie bo teraz nie chce mi się śmiać.
nie umiesz przewidywać tego co napisze teraz dotarło do twojego CKM-u? Nie wymądrzaj sie już, bo słabo ci to wychodzi.
Narazie ja ci udowadniam twój analfabetyzm wtórny, ty jeszcze nic nie udowodniłes. znowu powtarzam nie baw się zabawka, która nie umiesz sie bawić.
No zabawa z analfabetą jest rzeczywiście trudna. Zaśmiecam z nim fora piły a on dalej nic nie kuma. Zaczynasz przypominać mi goofyego :) Jeszcze ten "wtórny" analfabetyzm. Ja ci współczuje. Naprawdę ludzie aż tak nisko cie cenią, że ci to zarzucali? Próbujesz tę przypadłość zwalić na mnie ? hehe pomogę ci. Mówiłem ci już o elementarzu. dziecko masz bierz księge i klep. Ale nie klep się elementarzem po głowie tylko klep tekst do głowy... Potem możesz pójść do kościoła i sobie poklepać pacież. A potem wróć do domu i poklep się po głowie goofy.
ja nic zwalam, jeżeli już to postawiłem ci zarzut, na który zreszta sam mi dowody w postaci twoich postów dajesz. Tu cie pociesze analfabetyzm wtórny można leczyć, np chodząc do teatru czy kina. pozdro frustracie.
Nie ma argumentow? Ok.
Po pierwsze, rozumie sie samo przez siebie ze 7 część jakiegolwiek filmu bedzie slaba. Bedzie wtorna, nudniejsza od pozostalych- co za duzo, to niezdrowo. Wyjatkiem moze byc Harry Potter, gdyz jest robiony na podstawie ksiazki. Klepanie kasy na utarym motywie jest denne.
NIEZROZUMIAŁAM ? ? LOGICZNE MYSLENIE?
Co Ty pie*dolisz? Co tutaj ma byc logiczne? Moze dorabianie pseudo-ambitnej teori do dzialan jakiegos popie*dolca, co niby 'kaze ludzkosc za grzechy'?
Co, moze jeszcze wyjedziecie mi z haslem, ze zycie mial ciezkie. To ma byc logiczne? 70% ludzkosci ma ciezkie zycie ale nie kazdy z nich zaczyna mordowac bogu ducha winnych ludzi w imie swej posranej logiki. Jestescie smieszni. Moze wam sie podobac ten film, ok. Ja tez lubie wiele filmow, ktore do ambitnych arcydziel zaliczyc nie mozna. Ale nie probuje wciskac innym ludziom kitu, ze czegos nie lubi, bo go nie zrozumial, czy jak przeczytalam 'nie chcialo mi sie wlaczyc logicznego myslenia." WTF ?
"nielogiczny, durny i płytki" - fakt, to nie argumenty, to epitety. Nie macie sie juz do czego przyczepic. Chcieliscie argumentacji? Wlasnie to zrobilam.
Najlepszy motyw - program, w ktorym rzekomy ocalaly slucha innych ocalalych, gdy Ci opowiadaja swe historie. No, ku*wa mac cos tak badziewnego mogli wymyslic tylko rodowici Amerykanie. ;)
Niech tym filmem jarają się 15sto latkowie, nie dojrzali ludzie.
Chcecie ambitnego horroru/thrilleru? Wlaczcie "Milczenie owiec".
Chcecie porzadnej jatki? Zapraszam do japońskiego kina gore.
"Piłę 7" nie polecam nikomu.
"Po pierwsze, rozumie sie samo przez siebie ze 7 część jakiegolwiek filmu bedzie slaba. Bedzie wtorna, nudniejsza od pozostalych- co za duzo, to niezdrowo. Wyjatkiem moze byc Harry Potter, gdyz jest robiony na podstawie ksiazki. Klepanie kasy na utarym motywie jest denne. " no ale dlaczego? przecież jest wiele wyjatków nie tylko HP?" jeśli chodzi o filmy to ludzie często atakują filmy, których nie rozumieją . tak było z Saw( cała seria) i tak było np z filmami Lynch'a"NIEZROZUMIAŁAM ? ? LOGICZNE MYSLENIE?
Co Ty pie*dolisz? Co tutaj ma byc logiczne? Moze dorabianie pseudo-ambitnej teori do dzialan jakiegos popie*dolca, co niby 'kaze ludzkosc za grzechy'?" no ale jakby sie przyjrzeć, to ta pseudo-ambitna teoria johhna, zawiera wiele prawdy. Wielu ludzi docenia cos po stracie' Co, moze jeszcze wyjedziecie mi z haslem, ze zycie mial ciezkie. To ma byc logiczne? " jego postepowanie nie ma nic wspólnego z tym, ze miał ciężkie zycie, co yjasnia nam zresztą część druga.
""nielogiczny, durny i płytki" - fakt, to nie argumenty, to epitety. Nie macie sie juz do czego przyczepic. Chcieliscie argumentacji? Wlasnie to zrobilam." o brawo, sątu takie osoby , które uznałey te epitety za argument. " Najlepszy motyw - program, w ktorym rzekomy ocalaly slucha innych ocalalych, gdy Ci opowiadaja swe historie. No, ku*wa mac cos tak badziewnego mogli wymyslic tylko rodowici Amerykanie. ;)" co Ci się w tym nie podoba?
*wyjasnilam- klepanie kasy na utartym motywie jest denne. Nie porownuj tego scierwa do filmow Lynch'a bo ublizasz tym fanom jego tworczosci, jak i jemu samemu. ;)
*Nie rozumieja? Pily nie mozna nie rozumiec. Tak jak nie mozna nie rozumiec "Hills have eyes" albo "Hostel". Nie zrozumiec mozna filmow psychologicznych, tj "Lot nad kukulczym gniazdem" czy "Requiem for a dream". Filmow, ktory niosa ze soba glebsza tresc.
Kontynuujac- Piła jej nie posiada i jakiekolwiek działa byś wytoczył, nie zmienisz tego.
A zdanie :
" no ale jakby sie przyjrzeć, to ta pseudo-ambitna teoria johhna, zawiera wiele prawdy. Wielu ludzi docenia cos po stracie" - polozylo mnie na lopatki. Morderstwo, jesli rzecz jasna nie jest popelnione w afekcie, pozostaje morderstwem, ktore nalezy potepic. Nalezy za nie karac i pietnowac ludzi ktorzy sie go dopuszcza. Dorabianie mu jakiejkolwiek ideologii jest smieszne. Hipotetycznie: Jigsaw powinien obciac ci jajca, bo lubisz zabawic sie z panienka, a potem do niej nie odzdzwonic, przyprawiajac ja tym samym o placz, lamiac serce.
Moze wtedy bys docenil i jaja i panienki, nie wkladajac h*ja w wszystko co sie rusza. Adekwatna kara? Na pewno plakalbys rzewnymi lzami, ale czy uwazalbys, ze obcy podstarzaly grzyb mial prawo do takiego zachowania, do wczucia sie w role pana zycia i smierci?
Watpie. ;)
I ostatni slowa. Zartujesz sobie ze mnie? Na prawde sadzisz, ze zbijanie floty, na cudzej krzywdzie, klamiac jak z nut, oraz robienie z siebie ofiary na oczach milionow ludzi i pie*dolenie "dzieki niemu odkrylam sens zycia" jest calkowicie normalne? Pomijajac fakt, ze jest po pierwsze niemozliwe, gdyz watpie, ze osoba, odwolujac sie do przykladu wyzej, ktora stracila jadra, bylaby w stanie wypowiedziec takie slowa.
Amen.
Do dziewczyn:
Zarzucano już tej części Piły, że była wyjątkowo seksistowska. Nie wiem dlaczego facet wymyślił taki scenariusz ale mogę przypuszczać, że na przykład jest zwyrkiem podniecającym się młodymi kobietami, które są torturowane lub żadna nie chce więc złośliwie to nakręcił. Jeśli to drugie to uważam, że sam sobie kłody pod nogi rzucił bo wątpie aby to mu pomogło w relacjach z kobietami raczej pogorszy, będzie miał jeszcze większy problem ze znalezieniem kobiety a już szczególnie wrażliwej i uczuciowej , która by go poważnie traktowała jako partnera życiowego(założenie rodziny).
"*wyjasnilam- klepanie kasy na utartym motywie jest denne. Nie porownuj tego scierwa do filmow Lynch'a bo ublizasz tym fanom jego tworczosci, jak i jemu samemu. ;)" a gdzie ja porównuje Saw z filmam mi Lynch'a."*Nie rozumieja? Pily nie mozna nie rozumiec." oj wierz mi mozna na forach pełno jest takich." " no ale jakby sie przyjrzeć, to ta pseudo-ambitna teoria johhna, zawiera wiele prawdy. Wielu ludzi docenia cos po stracie" - polozylo mnie na lopatki. Morderstwo, jesli rzecz jasna nie jest popelnione w afekcie, pozostaje morderstwem, ktore nalezy potepic. Nalezy za nie karac i pietnowac ludzi ktorzy sie go dopuszcza" nie chodziło mi o o morderstwo tylko o sam fakt tego , ludzie sobie nawzajem niszczą zycie. Rożni sa ludzie, jedni po czyms takim psychiatryka, inni brną dalej w swoje, ale wiele z nas docenia zawsze po stracie. A to co robi Bobby jest tanim tanim chwytem jak dla mnie, co nie zmienia faktu, ze wiele ludzi robi z siebie ofiary
Zawiski czemu nie robisz odstępów? Trudnio się czyta twoje posty, gdzie w ogóle kończy się cytat i zaczyna twoje odpowiedz? Czy tak trudno jest zrobić akapit, by było to bardziej czytelne? Czy specjalnie tak robisz byśmy się pogubili?
Akurat "lot nad kukułczym gniazdem" nie jest zbyt skomplikowany. Końcówka może się ludziom taka wydawać. :-)
Tak tylko napomknę że głębszym sensem Piły jest np próba usprawiedliwienia zła
albo np ukazywanie mrocznej strony ludzkiej duszy
w dodatku większość pułapek jeśli nie każda w pewien symboliczny sposób nawiązuje do ofiary ( np koleś który wyrywał łańcuchy z ciała miał w ten sposób symbolicznie zerwać więzy którzy łączyły go z jego starym i złym stylem życia)
Aha dodam jeszcze Piła jest filmem psychologicznym gdyż zgłębia się tutaj psychikę Johna Kramera i niezależnie od tego czy uważa się go za geniusza czy psychola czy też za jednego i drugiego
nie można zaprzeczyć że seria ukazuje przekrój jego psychiki nad wyraz dokładnie
to są właśnie te elementy których ty nie zauważyłaś lub ich nie zrozumiałaś
moze pierwsza czesc byla jak to nazwales filmem psychologicznym, czy tez 'zglebieniem psychiki Johna Kramera'.
Ta jest tylko nedznym filmidlem, ktorego ogladanie jest marnowaniem czasu. :)
taaaa pierwsza część na pewno zgłębiała psychikę Johna
w 1 był tylko ogólny zarys postaci a samego Johna widzieliśmy tylko pod koniec filmu jak wstawał z podłogi
jeśli chodzi o część 7 to ona ma ZAKOŃCZYĆ serię
czyli ukazać jak Hoffman który wypaczył idee stworzone przez Johna zostaje pokonany przez ostatniego ucznia Jigsawa
Dr Gordona (swoją drogą seria ukazuje nam nie tylko psychikę Johna ale także Hoffmana i Amandy)
dodatkowo stawia ciekawe pytanie o to jak dużo człowiek jest w stanie poświęcić dla życia swojego bądź dla życia innego człowieka
pierwsza część ukazuje nam tylko postać Johna a nie jego psychikę
(co nie zmienia faktu że w rankingu Pił można umieścić ją już na trzecim miejscu)
ta rozmowa jest bezsensowna, gdyz nie mam pojecia o czym piszesz- nie jestem fanka tego badziewia, nie pasjonuje sie nim i
na dobra sprawe- nie rozrozniam bohaterow, czesci itp.
Oceniam to jako obiektywny widz- film jest slaby.
Jak zreszta cala seria, ale to jest forum czesci 7, wiec moje wypowiedzi tycza sie glownie jej.
Wygodne pojawiły się kontrargumenty więc najlepiej stwierdzić że rozmowa jest bezsensowna bo nie rozróżniasz części i nie rozumiesz o czym piszę ( z czego moja wypowiedź nie jest w ogóle skomplikowana)