"Kosmiczna gorączka" określiła nowy poziom złego filmu. Jednak przy "Potworze" tamten film to wypoczynek nad brzegiem tropikalnej zatoczki wobec nowego wymiaru bólu przez tysiącletnie trawienie w brzuchu straszliwego Sarlaaca. Ze zdumieniem przyznaję że nie znajduję nic pozytywnego w tym filmie, zaś jego oglądanie powinno być karą w norweskich więzieniach.
Tylko i wyłącznie dla najzagorzalszych entuzjastów kina klasy Z xD To najgorszy obok dzieła "Birdemic" (tego widziałem tylko recenzję więc się nie liczy) film jaki widziałem. Seans już dziś o 22, zapraszamy! Wasze życie nie będzie już takie same...
zostawili sobie furtke no to czekam na kolejne 10 części tylko że pewnie kasy nie ma
Streszczenie dla pechowców którzy przegapili dzieło!
Z miasteczka mającego Tłajlajt w nazwie wyjeżdża auto gonione przez Potwora. Potwór po dogonieniu samochodu rozlewa wszystkim szejki na szyby i asfalt. Ci giną z żalu, a Potwór ryczy używając losowych dźwięków z historii kinematografii, w tym przypadku z Parku Jurajskiego.
Główny bohater, Alex zabija wampirzycę śpiącą w trumnie przez wytłumaczenie jej jej przewinień i wbicie kołka zamieniającego ją Paintem w drzewo. Potem rozmawia z tajemniczym szefem który pokazuje mu kartkę z bazgrołkiem. Ekipa Alexa w składzie: Alex, Lucy Liu, Marcus aka Pudzian, Pani która zaraz zginie oraz zarażony Chłopak Panda, jedzie to miasta z Tłajlatem w nazwie. Spotykają Zastępczynię pani która zaraz zginie. Wywiązuje się strzelanina z Potworem, za pomocą karabinów i bazuki, lecz Potwór odbija rakiety a nawet maczetę. Następnie Pani która zaraz zginie, ginie i już nikt o niej nie wspomina. Potwora udaje się przewrócić z użyciem miniguna.
Następnie bohaterowie docierają do reszty mieszkańców zabarykadowanych w szkole i zabijają w środku kobietę zombie ryczącą jak tygrysolew. Potem Marcus maczetomiot idzie po Magiczną księge w bliżej nieznane miejsce. Księga ta uchodzi za źródło zła i Potworów. Marcus zostaje osaczony przez Potwory ale ucieka do lasu dzięki eksplozji granata błyskowo-dymnego. Marcus znajduje dwóch Randomów, którzy nie słuchają jego wylewnych wyjaśnień i jeden ginie a drugi zostaje zamieniony w człowieka-pizzę przez złego czarnoksiężnika, który okazuje się być odpowiedzialny za wszystko. Gdy chce zmienić Marcusa w zombiego Tygrysolwa, wpada Alex z granatami i oślepia towarzystwo poza sprytnym Marcusem który akurat mrugnął. Razem zabierają Księgę Gumisiów z czarami uciekają ciężarówką z nowo poznaną dziewczyną Marcusa, która nie jest ważna dla fabuły bo i tak się potem zzombi i zginie. Po drodze rozjeżdżają człowieka-pizzę i poprawiają minigunem na ulicy. Alex czyta księgę wywołującą omamy i gadkę do siebie, po czym opracowuje Kisiel Mocy na Potwory z krwi Chłopaka Pandy. Nasączają Kisielem naboje oraz topór i robią rzeź Potworom. Czarnoksiężnik w międzyczasie idzie, idzie, szepcze, znów idzie i wreszcie dochodzi przez las do szkoły i wbija Randomowemu murzynowi nóż. Następnie czarnoksiężnik uznaje że prawdziwi badassi biją się tylko na noże i zostaje zabity w takiej właśnie walce (nie przewidział Kiślu). Po jego zabiciu jest happy end, nastaje świt i jest cukierkowo. W międzyczasie jest pełno prześlicznych długich ujęć księżyca, sprzetów szkolnych, gwoździ, losowych zwierząt typu robak, ścian, budynków, drzew i oczywiście samochodu ekipy. Dla klimatu dodano też klimatyczne ściemnienia tu i ówdzie, najlepiej bez powodu. Jednak nikt nie przewidział że w tej właśnie chwili zadzwoni tajemniczy szef i powie, że ... UPS, koniec taśmy. Czyżby sequel? Oby nie.
Chciałbym sprostować, że te odgłosy, którymi tak zacięcie te potwory eksponowały, w rzeczywistości były m.in. w nieukończonej wersji gry Jurassic Park: The Game. Jeden z pierwszych trailerów, który się wala gdzieś na YT, powinien tm dysponować. Szczęście, że w finalnej wersji to zmienili, bo te odgłosy są żenujące :}
Dankeszejn, milordzie. Hmm tak czytając to streszczenie dopiero teraz widzę szereg nawiązań do innych epokowych dzieł. Np. Klanu lubiczów.
Dzięki za streszczenie, wczoraj wybrałam Diablo III i tylko jednym okiem śledziłam fabułę. Szybko się zresztą zgubiłam w zawiłościach intrygi. Zastanawia mnie tylko, czy zapłacili tantiemy wokaliście The Smashing Pumpkins za wykorzystanie jego wizerunku w kreacji Dzieciaka, czy jak tam miał na imię ten trzęsący się, wyglądający na wiecznie niewyspanego członek drużyny.
czy ja wiem... tu sa rzeczy dziwne, dziwniejsze, oszalamiajace pod wzgledem absursu i takie ktore nawet zapieraja dech... ten film laczy w sobie wszystkie mozliwosci :P
To coś może doprowadzić do samobójstwa. Zaczynam rozumieć celowość umieszczania reklam w trakcie filmu - jest czas na przewiązanie nadgarstków odruchowo pochlastanych pokruszoną na tulipana butelką po spirytusie.
Mam pytanie czy są jakieś inne fankluby Pulsu komentujące filmy lecące na codzień?
Filmy dla których zakładam wątki, zawsze umieszczam w tym temacie:
http://www.filmweb.pl/forum/filmy/Kino+klasy+Z+-+temat+dla+Koneser%C3%B3w+Specyf icznych+Dzie%C5%82+Sztuki.,2066814
Spotkania są nie tylko w poniedziałki.
Jesteśmy chyba jedyni na tym drugim co do wielkości portalu filmowego na świecie :P .
Popieram w pełni.Komu się chciało wydać kasę na produkcję tego czegoś."Dzieło"to zajmie poczytne miejsce na mojej osobistej liście najgłupszych filmów wszechczasów!
kto mi wyjaśni do czego był klucz przypięty do piersi głównego bohatera w tak widocznym filmie. 3/4 filmu myślałem że się rozwiąże ta zagadka. Nikogo to nie ciekawiło ?
To był tajemniczy klucz do jego różowego pamiętniczka z ,,My litlle pony'' albo do składu z granatami którymi przez cały film dzielnie zasypywał potwory