PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=580710}

Saga "Zmierzch": Przed świtem. Część 2

The Twilight Saga: Breaking Dawn - Part 2
2012
5,9 135 tys. ocen
5,9 10 1 134884
3,7 18 krytyków
Saga "Zmierzch": Przed świtem. Część 2
powrót do forum filmu Saga "Zmierzch": Przed świtem. Część 2

Boski !

ocenił(a) film na 8

Zdecydowanie najlepsza część sagi . Czytałam książkę i zakończenie mnie zaskoczyło !!

ocenił(a) film na 8
tosia90

wydaje mi się, że chodziło o pokazanie renesmee już dorosłej. coś takiego powiedziała w jakimś wywiadzie a. green(alice). ale nie jestem pewna. podobno po napisach nic nie było. chodzą plotki, że nagrali scenę jak cała ekipa tańczy jakiś układ i to miała być niespodzianka dla reżysera chyba. może pojawi się na dvd. nie wiem.

ocenił(a) film na 6
tosia90

Oprócz świetnego pokazania wszystkich postaci z sagi od 1-5 części nic więcej nie było :)

ocenił(a) film na 8
tosia90

Czekałem do końca ale po napisach końcowych i piosence GREEN DAYA nie było niestety nic ;)

ocenił(a) film na 7
LaurelLee

Ta część sagi ma -przynajmniej moim zdaniem - trochę inny klimat niż poprzednie części.
Ale ta wizja Alice - po prostu szczęka mi opadła!!!

ocenił(a) film na 7
LaurelLee

Zgadzam się, najlepsza część ze wszystkich ; D ta wizja Alice, bitwa... Całe kino dało się nabrać i jak się okazało zę to tylko wizja to wszyscy "Oooooo..." To było po prostu fantastyczne, już się zniechęciłam, myślę sobie:zginęła masa głównych postaci, spieprzyli zakończenie! a tu takie zaskoczenie... Jeszcze rozwaliła mnie reakcja Aro na widok tej małej hahahah... Podchodzi dziewczynka do takiego poważnego, dostojnego Volturi a on w pisk... Ogólnie film był po prostu fantastyczny.

ocenił(a) film na 8
LaurelLee

SPOILER
Teraz coś ode mnie ;) Zarażony 4 lata temu histerią na temat Zmierzchu od mojej dziewczyny gdzie do kina na pierwszą część trafiliśmy dość przypadkowo. Jakiś tam zwiastun widzieliśmy i postanowiliśmy się przejść z ciekawości. Na sali z 6 osób ale nadało to bardzo klimatyczny i niepowtarzalny efekt. BOOM - stało się przeczytałem później wszystkie książki. Podobały mi się ze względu na fakt, że można było uciec od szarej rzeczywistości a książka gdzieś się zacierała pomiędzy światem rzeczywistym a fantastyką. Po tym nastały kolejne filmy. New Moon nie było rewelacji, troszkę się nudziłem. Zaćmienie dla mnie było jeszcze słabsze. Na Breaking Dawn część 1 szedłem dość sceptycznie nastawiony ale była całkiem udana. No i w dniu wczorajszym bardzo ale to bardzo pozytywnie się zaskoczyłem. Moja mina po obcięciu głowy Carlisle przez Aro była mniej więcej taka sama jak Edwarda w filmie ;) Bardzo zgrabne podsumowanie całej sagi z kilkoma fajnymi smaczkami. Moja przygoda się zakończyła ale na pewno będę do niej wracać z sentymentem.

ocenił(a) film na 9
LaurelLee

Najlepsza część!!
Szczęka mi opadła (jak ktoś wiadomo kto stracił głowę) i tak leżała do końca filmu. Dużo śmiechu i emocji. Choc rozczarowałam sie efektem, a raczej jego brakiem przy tarczy Belli, nie pokazali rozświetlonych wilków a byłoby to bardzo ładne.
Polecam

ocenił(a) film na 10
LaurelLee

Książka super ,ale film to bomba! Po napisach nic nie było bo zostałam do końca ;D Polecam książkę bo jest tam wiele momentów których nie było w filmie. Szkoda że to ostatnia część ;(

ocenił(a) film na 7
LaurelLee

sam koniec wymyślony przez autorkę książki jest głupi. W filmie zabolało mnie, że zepsuli moment jej przebudzenia i zapomnieli powiedzieć jakie to wyjątkowe, że Bella powstrzymuje swoje pragnienie, a ja wiadomo nowonarodzonym jest z tym trudno. To było bardzo ważne a oni to pominęli.

ocenił(a) film na 10
fredre

tak samo jak pomineli duzo waznych rzeczy z renesme...
albo to ze to nie jasper zalatwil im dowody tzn jacobowi i małej... tylko bella. i tak samo to, ze edzio dowiedzial sie dopiero na polu bitwy ze renesme i jacob maja uciekac-zreszta jak i sam jacob ;] a w filmie od razu wszystko wiedzial ;] dla mnie genealnie przez to byl spaczony film... chociaz i tak go kocham i zaluje ze to ost czesc :(((