Wicie za co Saga Zmierzch dostała tyle złotych malin?
Za to że filmy i aktorzy są megapopularni.....
Zaraz pojawi się pancerna brzoza i Putin grożący Akademii trotylem i sztuczną mgłą jesli Jen nie dostanie Oskara...
Jak dla mnie takie filmy są wydumane. Z resztą, jest wiele ciekawych tematów na ciekawe filmy, niż cóż takiego o "wampirach". Podobała mi się parodia "Wampiry i świry" ;D
Ten film opiera się na bardzo prostym mechanizmie, jakim jest robienie kisielu z mózgu nastolatek, które to polecą w ogień za wszystkim co słodkie. Cała produkcja jest sztuczna i nastawiona wyłącznie na zyski czerpane z rodziców tychże małolat, których mózg stworzył sobie niewielki obszar odpowiedzialny za wiarę, że te scenariusze ziszczą się w rzeczywistości. Cała ocena filmu i wszelkie pozytywne komentarze to zabieg sztucznego zawyżenia oceny. Który film jest więcej wart? Ten, który dostanie średnią ocenę 6 od rzeszy intelektualistów, czy ten, który dostanie ocenę 9 o rzeszy nastolatek z jednocyfrowym iq i pogrążonym w świecie fikcji. Nie wiem kiedy się tępe nastolatki zorientują, że cały ten chłam z Justinem Bieberem, Edziem ze Zmierzchu i High Schol coś tam jest lepiony z litrów cukru i miodu specjalnie pod owe tępe nastolatki, które jeszcze niezrozumiały, że ich fantazje to nic innego, jak słodzik zalatujący chemią na kilometr. Wszystko co powie Edzio jest głębokie i wzniosłe bo twórcy wykreowali go na niemal pedalski ideał urody i dowalili tony fajnych efektów, a do tego weźmy pod uwagę niezły dowód społeczny. Nie ma lepszego sposobu na dojenie kasy z biednych i ciężko zapie*dalających rodziców tępych nastolatek niż stworzenie tandetnej historii, która opiera się na tym, że wszystko jest nieskazitelnie śliczne, a już zwłaszcza główny bohater. Ktoś tam na górze kochane panie poniżej 20 roku życia nabija sobie na was niezłą forsę i wali gruchę patrząc jak zakompleksione nastolatki sprawiają, że na jego liczniczku forsy, który wisi nad kominkiem nabija się przy dźwięku dzwoneczków kolejna cyferka. Weźcie się lepiej za coś pożytecznego, bo będziecie wychowywać przyszłe pokolenia, których nie zrobicie sobie z Edziem ze zmierzchu, a ze zwykłym robolem w fabryce, o którym nikt nie słyszał. Nie chcę żeby przyszłe pokolenie wychowywały matki, które za młodu oglądały to dno i zrobiły sobie tym kisiel z i tak już mizernych móżdżków.
Tylko, że wtedy zarobiłby mniej pieniędzy. A tu i tak wydali za dużo. Mogli równie dobrze zrobić klip, gdzie pokazują Edzia w różnych pozycjach. Wydaliby mniej, a zarobiliby tyle samo, bo nastolatki i tak by na to poszły. Resztę kasy mogli oddać przykładowo mnie.
Słusznie zdobyta Złota Malina za:
1.Złota Malina Najgorszy film
2.Złota Malina Najgorsza aktorka Kristen Stewart
także za: Królewna Śnieżka i Łowca (2012)
3.Złota Malina Najgorszy aktor drugoplanowy Taylor Lautner
4.Złota Malina Najgorszy reżyser Bill Condon
5.Złota Malina Najgorsza ekranowa para Mackenzie Foy, Taylor Lautner
6.Złota Malina Najgorsza obsada
7.Złota Malina Najgorszy remake, sequel lub "zrzynka"
a powinni zasłużenie dostać za
8. Złota Malina Najgorszy aktor Robert Pattinson
9. Najgorsza aktorka drugoplanowa Ashley Greene
10. Najgorsza ekranowa para Kristen Stewart, Robert Pattinson
11. Najgorszy scenariusz Melissa Rosenberg
szkoda że, nie dostali