Czytając książki lub oglądając film można natknąć się na wiele "mądrości" zawartych w tej serii. Cytaty, sytuacje które dają do myślenia. Filozofia pewnych postaci. Jakie wy mądrość znaleźliście w Zmierzchu?
PS Wczoraj byłam na "Jesteś Bogiem" I muszę powiedzieć, że film jest genialny. Tak dobrze zagranego dramatu bohatera jego samotności i braku wsparcia dawno nie widziałam. Polecam:D
zmierzchuś. ! nauczył mnie bardzo durzo rzeczy n a przykład tego rze kokardki som bardzo niebezpieczne <333333333
:********
Jeśli mam być szczera to nie widzę już w zmierzchu żadnych mądrości, trochę wstyd mi się do tego przyznać ale kiedyś byłam fanką tego dziadostwa, przeczytałam nawet całą sagę kilka razy. Wtedy wydawało mi się, że to bardzo piękna i prawdziwa historyjka o "prawdziwej miłości" , ale teraz już wiem, że prawdziwa miłość nie polega na spotkaniu super bogatego, super przystojnego(przynajmniej dla niektórych) chłopaka wampira i żyć z nim wiecznie, w idealnym świecie, to idiotyczne.
Wiem można by się zgłębiać w całą masę cytatów i do każdego jakby się uparł znalazł by jakieś płynące z niego "przesłanie" .Tylko po co? Jak jest tak wiele filmów ambitniejszych od Zmierzchu w których nie trzeba szukać przesłania i mądrości "na siłę" .
A w porównaniu do "Jesteś Bogiem" Zmierzch to po prostu głupiutka bajeczka dla nastolatek .
nie mów tak moja Iza Bello kochana :* powinnaś być dumna że nosisz takie piękne imię :)
wiesz co Diablico to nie umiesz po prostu napisać nic mądrego, zamiast obrażać każdego kto urazi twój ukochany zmierzch może odpowiedz na temat jaki założyła Sentia Jakie dla ciebie ma przesłanie to dziadostwo? Tylko nie kopiuj z internetu jak to robiłaś ostatnio. I nie pisz, że ci się nie chce bo z każdą chwilą się coraz bardziej kompromitujesz.
Nie potrafi pewnie nic innego napisać tak niby kocha Zmiechuś a nie potrafi wyjaśnić jakie widzi w nim mądrości i to jest normalne?
Nie zaczynaj znowu Diablico ja się staram ciebie nie obrażać więc doceń to i mnie nie wyzywaj od Belli.
Bello moja kochana :D
tak masz na imię i się z tym pogódź !
ja bym na twoiim miejscu rodziców po nogach całowała :<
A pewnie że ma!
To widać już na pierwszy rzut oka.
Istnieje przepowiednia, stara jak świat.
"Jeśli Diablicaa choć trochę zmądrzeje,
to będzie koniec świata, będzie to gorsze
od Apokalipsy św. Jana"
xD
I to jak :D Diablicaaa coś się nam rozgadała :D Chyba pokłóciła się z koleżankami i musi do kogoś się odezwać x]
No tak dzięki wam mój temat znalazł się na liście " Gorących tematów całego fora" To mój życiowy suksce ponieważ wczoraj jeszcze go innych gorących tematów doszedł drugi "Do moderatorów" Jestem cała happy i dumna:)
Gratulację :*
A tak przy okazji żona Dangerisa zawitała na forum xD
http://www.filmweb.pl/user/Dangera
z moimi przyjaciółmi czyli sentią, panienką_2, Ofeflią, FightClub_2, Fantasty, LastDay, Izabellą225 i trolinghardx2 - OWSZEM <3 z tobą nie
Ach zrobiła temat że chce się usunąć....A się nie usunie tylko zmieni nick :D Ciekawy na jaki.....