Saga "Zmierzch": Zaćmienie

The Twilight Saga: Eclipse
2010
5,7 164 tys. ocen
5,7 10 1 163989
3,5 24 krytyków
Saga "Zmierzch": Zaćmienie
powrót do forum filmu Saga "Zmierzch": Zaćmienie

Edwardzie.

użytkownik usunięty

Mimo iż zbliża się data Twojego ślubu i ciężko Ci z tą myślą, pamiętaj, że żenisz sie z jedną z najseksowniejszych kobiet na świecie wg jakiegoś magazynu (prawdopobnie dla kobiet). Powodzenia na nowej drodze życia.
PS: Jestem Twoją największą fanką, dorwę tę belkę.

Legion_

lepiej poczekać na ofcijalną wersję, niż snuć doymsły przetykane takimi absurdami. a juz na pewno nie należy brać całkeim na poważnie artykułu, w którym od słowa "fakt” lawinowo toczą się następee hipotezy. chociaż dobra, załóżmy, że sfingowali tą całą katastrofę- tylko po co? czy naprawdę ktoś myśli, że rosja wzięła sobie za punkt honoru eksterminację polskiej „inteligencji”? nie popadajmy w paranoję. pzrzypiomina mi się bełkot rydzyka, kiedy to z macierewiczem i jeszcze innym specem od katastrof lotniczych roztrząsali sprawę pod kątem „platforma wszystko ukartowała”.

avocado_

a i udzielam się przecież! tak w oógle to dzisiaj wskoczyło mi stare bordowe okno, ale kiedy próbowałam przejść do nasepnego, zniknęlo. także wierzę, że nie wsyztsko ejszcze stracone.

ocenił(a) film na 3
avocado_

A tłumaczyli, że wszystko już w niepamięć poszło. A to mendy jedne.
Chociaż obstawiałbym jednak, że to jakieś stare skrypty i grafiki z tempa Twojej przeglądarki się wczytały niechcący.

avocado_

Tak, udzielasz się, raz na boży miesiąc. ;( W końcu mnie zostawisz i pozbawisz przyjemności podziwiania z sentymentem Twoich świeżych postów w tym portalu.

Jakby nie było, czy to nie dokładnie rok temu pisałyśmy z Leą w "F-wybrakowany..."?

Wciąż żywię nadzieję na powrót starego sposobu datowania postów.

ocenił(a) film na 5
Bernee

stare czasy :) ja też mam nadzieje, że nie wszystko stracone. czy wam też strona chodzi dobrze, a jak chcę się wpisać komentarz to nagle dostaje zaparcia?

ocenił(a) film na 5
LeaMao

Avocado, trzeba przyznać, że pomiędzy tymi słowami jest jednak fakt warty uwagi. skoro naprawde w raporcie rosjan pisało, że autopilot został wyłączony 5 sekund przed rozbiciem to są naprawde tylko dwie opcje i coś tu jest nie tak. albo przyrządy miały złe dane/ autopilot się zepsuł, albo piloci olali wnerwiający, piszczący dźwięk informujący ich o za niskim pułapie. Rosjanie nie powiedzieli ani o tym ani o tym, uznali, że to był błąd ludzki.

użytkownik usunięty

co wy tak dużo piszecie? czytać się tego nie da..

ocenił(a) film na 5

denerwuje mnie też w nowym filmwebie to, że nie ma przy awatarze użytkownika informacji o płci.

ocenił(a) film na 3

"Jestem studentką filologii polskiej. Moja profesorka kazała ukazać przemianę wampirów w literaturze światowej... W swojej pracy, chciałabym poruszyć przede wszystkim temat wampirów Sagi "Zmierzch". Moim głównym celem, jest oparcie się w całości na owej Sadze, która w bardzo doskonały sposób przedstawia ewolucje wampirów na przestrzeni wieków. W swojej pracy chciałabym zastosować tą książkę - "Zmierzch. Ilustrowany Przewodnik po Filmie""

Szkolnictwo wyższe w Polsce stoi na krawędzi. Jeden zły ruch i wszystko runie.

Legion_

Zwłaszcza jeżeli studentka filologii polskiej pisze "kazała ukazać", "tą książkę", "bardzo doskonały"... Że nie wspomnę o interpunkcji i doborze literatury do owej pracy... I pomyśleć, że za kilka lat ta panna trafi do szkoły jako nauczycielka polskiego...

ocenił(a) film na 3
mikka_v

Sodoma i Gomora. Swoje dzieci chyba sam będę kształcił.

ocenił(a) film na 4

http://krwawy80.wrzuta.pl/audio/7GI00VJQNG3/

aż się popłakałam.

Uzalezniona

przepiękne, dopiero teraz pokazała na co ją stać.

Uzalezniona

Mater nostra dolorosa... Pogięło ją już całkiem...

użytkownik usunięty
mikka_v

jeden z większych badziewi jaki nagrała. a miała takie fajne kawałki kiedyś ;/

ocenił(a) film na 5

ostatnie słowo- spodziewałam się czegoś innego. niezbyt dobrze wygląda ten zapis, nie wiem jak dokładnie jest to nagrywane, ale żeby ok. 70% było niezr?
http://i.wp.pl/a/i/wiadomosci/pdf/Transkrypcja_rozmow_zalogi_samolotu_Tu-154_M.p df

LeaMao

A czego się spodziewałaś, modlitwy? Teraz łażę i szukam zdjęć tych Arturów, Baś, itd.
I jakoś nie chce mi się teraz zastanawiać, czy to był zamach, czy nie.

Bernee

Regis, maczałeś w tym paluchy?

http://krakow.naszemiasto.pl/artykul/353558,czy-prochy-wampirow-spoczna-w-krypci e-kosciola-mariackiego,id,t.html

użytkownik usunięty
mikka_v

kurwaa, czemu tu jest wszędzie "wystapił błąd"? Błędem to jest ta cała strona ostatnio

ocenił(a) film na 2

Tak. 'Wampir też człowiek' i ma prawo do godnego pochówku, ba marsza żałobnego też:

http://www.lastfm.pl/music/Jelonek/_/Funeral+of+Provincial+Vampire

http://demotywatory.pl/1548089/Najwazniejsze-to-realizowac-swoje-cele

ocenił(a) film na 1

t

ocenił(a) film na 2
kluklak

O co chodzi? Czyżby zeżarło post?

użytkownik usunięty

Pijani? ;P

ocenił(a) film na 3

Skacowani po weselu i uczący się. Tfu.

szczęściem!!

ocenił(a) film na 2
avocado_

powietrzem?
Kto widział TransylManię? Porypany film, coś jakby parodia vampire movies i komedii dla idiotów.

ocenił(a) film na 3

http://asset.soup.io/asset/0796/7875_5270.jpeg

Legion_

But I'll kill Victoria! in Eclipse.

ocenił(a) film na 3
Bernee

Ojoj, to pewnie PG18 wprowadzą?

Legion_

No a co Ty myślisz. Zapomniałeś już (co właściwie oczywiste), jak Laurent kazał Cullenom nie lekceważyć Victorii, a w trzeciej części przecież organizuje armię. Może się okazać, że ta ruda dziwka jest mroczniejsza niż Voldemort.

Żeby nie było, tak tylko się nabijam, nie zmieniłam pozytywnego zdania o pierwszej części...

ocenił(a) film na 3
Bernee

Ale armię czego? Ludzi-latarni?

Legion_

Odblaskowych raczej.

użytkownik usunięty
Bernee

Imsiu ;D

ocenił(a) film na 3

Że hę?

Co, już nie "szmato"? ;P ;D

użytkownik usunięty
Bernee

A mam powód?!

Nie, ale jak się postarasz, to znajdziesz. :]

użytkownik usunięty
Bernee

To mi wystarczy.

Legion_

O matulu, to jakoś tak za moment wchodzi do kin...

użytkownik usunięty
mikka_v

No będzie. Za 3 tygodnie... Łe błeże, znowu się zacznie Zmierzchomania.

ocenił(a) film na 5

jeny, jak ten czas szybko zleciał. gdy widzę te klipy promujące Zaćmienie to aż mi się niedobrze robi. z każdym następnym filmem aktorzy dostają coraz większego paraliżu twarzy połączonego z wytrzeszczem i gwałtownymi grymasami w zależności od sytuacji. coś w pierwszej części widziałam i mi się to podobało. każda następna to totalna porażka i aż boje się tego jak będzie wyglądać część czwarta. zamiast brnąć w to dale powinni kręcić dalej Narnię, Serie niefortunnych zdarzeń i Złoty kompas.

LeaMao

Powinni byli to zostawić Hardwicke. Tylko że ona chciała poświęcić na to więcej czasu i prawdopodobnie by dzięki temu lepiej i po swojemu to dopracowała, ale nie, oni się chcieli śpieszyć, żeby jak najszybciej wepchać fankom w gardła produkt, nim się znudzą.
I żałuję, że zmienili Victorię. Rachel mi się podobała.

ocenił(a) film na 3
Bernee

Tak to już bywa, jak się coś naprędce dla kasy robi. Nie ma czasu na wartości estetyczne, artystyczne, czy też jakiekolwiek inne poza tymi, które kończą się na $.

A Hardwicke też się nie popisała. Delikatnie rzecz ujmując.

Legion_

Ależ popisała się, i to bardzo. Zmieniła konwencję na plus. Poprowadziła bohaterów inaczej niż w książce. Wyłapała błędy, które należy poprawić i odważnie to zrobiła, dzięki czemu, jak na młodzieżowe romansidło, uczucie zostało subtelniej ukazane. W skrócie: potraktowała Zmierzch indywidualnie i na korzyść mu to wyszło. Stał się strawny.

A im bardziej kolejni reżyserowie zwracają się ku książce, tym gorszy tego efekt.

ocenił(a) film na 3
Bernee

Nie będę podważał przytoczonych przez Ciebie argumentów, bo aż tak dobrze się z książką nie zapoznałem. Jednak ostanie zdanie pierwszej części Twojej wypowiedzi jest dla mnie kompletnie nie do przyjęcia. Ten film jest co najwyżej ciężkostrawny.

Legion_

Zastanawiałam się, czy od razu nawiasem nie wyłączyć Ciebie z tej opinii, kiedy ją zapisywałam. Ale mimo wszystko wydaje mi się, że niechęć do niego jest w dużej mierze spowodowana uprzedzeniami.

Muszę przyznać, że poważna rozmowa z Tobą na ten temat wprawia mnie w szczere rozbawienie. ;)

ocenił(a) film na 3
Bernee

Ależ ja nie miałem uprzedzeń do samego filmu, póki go nie obejrzałem ;]

ocenił(a) film na 3

http://www.youtube.com/watch?v=n2OWpRTugWs&feature=player_embedded
;]

użytkownik usunięty

NIedługo moje zapowiedzi, że przestanę wchodzić na filmweb, ziszczą się same z siebie, bo nie mogę się tu dobić. Dramat i nostalgia :D

ocenił(a) film na 5

też ubolewam nad zmianą Victorii. co do Catherine H. to po pierwsze doświadczenia dużego jako reżyserka nie ma, ale na wielki, wielki plus można dać właśnie charakter, klimat filmu, jej zaangażowanie i to co przelała od siebie do filmu. nie określiłabym tego dobrze wyreżyserowanym filmem, ale co ona przelała do filmu przebija dla mnie wszystkie wady i sprawia, że pierwsza część mi się podoba.