PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=494538}

Saga "Zmierzch": Zaćmienie

The Twilight Saga: Eclipse
2010
5,7 164 tys. ocen
5,7 10 1 163577
3,5 24 krytyków
Saga "Zmierzch": Zaćmienie
powrót do forum filmu Saga "Zmierzch": Zaćmienie
ocenił(a) film na 10

ja jestem oczywiście w Team Edward. Ale jako swój drugi team - wybieram, rzecz jasna, Team Riley xD

użytkownik usunięty

Wiem, wiem... ale przyjechała z Polski siostrzenica z koleżanką i potrafiły nawijać tylko o jednym. ;)

użytkownik usunięty

fajnie,ze chociaz im sie spodobalo . ;p

użytkownik usunięty

Nie da się ukryć... ale co ja sobie dupsko nawygniatałem to moje. ;P

ocenił(a) film na 10
puma

Ja tam jestem skaplikowana osoba. Skacze z kwiatka na kwiatek. Zawsze bylam za Edwardem, ale oprocz niego najbardziej lubilam Emmeta. A jak sie pojawil Riley to oczywiscie Team Riley ;DD

użytkownik usunięty
Sequine

Racja, poligamia rządzi :).

ocenił(a) film na 10

Tak, stanowczo jestem za poligamia :)

miałeś chyba na myśli poliamorię :P

użytkownik usunięty
ocenił(a) film na 10
Looney_Kermit

Zaba, poligamia, poliamoria, wychodzi na to samo ;p

użytkownik usunięty
Sequine

Tylko nie to. Znowu wstretna zaba kontratakuje.

oj na razie jestem z doskoku, później zjawię się na dłużej jak tak za mną tęsknicie :P

ocenił(a) film na 10
Looney_Kermit

ja juz tesknie. ;p

użytkownik usunięty
Looney_Kermit

Nie mozemy sie juz doczekac,panie Kermicie. Pozdrow rodzinke.

nie mam rodziny, wszyscy zginęli z rąk krzyżowców, którzy zdobywali Al-Quds, Jestem sierotą, wychowywanym by pomścić rodzinę...

użytkownik usunięty
Looney_Kermit

biedactwo. Choc,madeinjapan Cie przytuli i poczujesz sie lepiej. ;]

beduini wychowywali mnie w przekonaniu, że jesteś mym wrogiem, za przyjaciela mam tylko mego wiernego wielbłąda :P

użytkownik usunięty
Looney_Kermit

No to Cie oklamali. ;] Biedactwo,taki naiwny jestes . ;]

Naiwność, to moje drugie imię.

użytkownik usunięty
Looney_Kermit

dokladnie. ;]

Sequine

nie :P
wielożeństwo w sakramentalnym znaczeniu, a utrzymywanie luźnego związku z wieloma osobami nie jest tym samym :P

ocenił(a) film na 10
Looney_Kermit

ale i w tym i w tym przypadku chodzi o to ze mozna sie spotykac z wieloma osobami naraz. Wiec w sumie co to za roznica.

Sequine

taka, że pierwsze jest scementowane przysięgą małżeńską, a drugie tylko luźnym związkiem, choć z grubsza w obu chodzi o to samo, czyli o większą liczbę partnerów. :)

ocenił(a) film na 10
Looney_Kermit

'choć z grubsza w obu chodzi o to samo, czyli o większą liczbę partnerów'

Wlasnie o to mi chodzi, zielona zabko ;D

Sequine

ja zwracam uwagę na szczegóły :P

ocenił(a) film na 10
Looney_Kermit

Oj tam.

użytkownik usunięty
Sequine

;P Jacob tez jest fajny. Ech. Ale i tak wole Rileya ;D.

użytkownik usunięty

mnie osobiscie jakos zaden z nich sie nie podoba. rileyem jest zbyt latwo manipulowac, edward jest zaborczy, jacob jest wybuchowy i glupkowaty.

użytkownik usunięty

haha. I mozna sobie go okrecic wokol palca. ;P dlatego mnie kreci ;D.

Jacob faktycznie zbyt wybuchowy i troche samolubny,a Edek staroswiecki ;p

ocenił(a) film na 10

haha...staroświecki....kojarzy mi się to ze sceną: Bella/Charlie - "I'm a virgin" ^^

użytkownik usunięty
weramg

;P ciagle gadal o tym slubie w Zacmieniu . ;P o,chyba tylko to mnie nudzilo ;]

ocenił(a) film na 10

a mi się to właśnie podobało:P

użytkownik usunięty
weramg

troche meczyli... slub,slub,slub..... ech . ;]

ocenił(a) film na 10

Jacob, Jacobem, ale Taylora lubie :D

użytkownik usunięty
Sequine

nie wiem, nie znam go osobiscie. tak czy siak jest za mlody;p

ocenił(a) film na 10

Widzialam wywiady no i stwierdzil ze moglby sie spotykac z fanka. Dla mnie jest idealny, jezeli chodzi o wiek :)

użytkownik usunięty
Sequine

;P fajnie. Ale ja i tak wole blondynow ; P.

użytkownik usunięty
Sequine

;D haha. Taki dzieciak z krotkimi nogami .; ]

użytkownik usunięty

Powiedzcie mi czy warto wydawać kasę, by iść na ten film do kina? Planowałem się wybrać i napisać własną reckę na portalu.

użytkownik usunięty

ja nie ide na to do kina. wg mnie lepiej poczekac na ładną wersję dvd

użytkownik usunięty

Kurczę, raz jeszcze posypuję głowę popiołem za tamte wyzwiska... Przepraszam raz jeszcze, jak tak patrzę na Twoją fotkę, to mi zajebiście głupio teraz ;-/...

wyszczekana i ładna :D

Petro a brzydkiej kobiety nie byłoby Ci żal?

użytkownik usunięty
Looney_Kermit

Nie tyle nawet chodzi o urodę, ale że ona wygląda tak jakoś... Niewinnie, i słodko. Strasznie mi głupio teraz bo ona sprawia wrażenie delikatnej. A ja nie wiedziałem na początku, kto to może być.

użytkownik usunięty

jesli nie chcesz tracic na dvd,lepiej idz za 15 zl do kina. ;] mozesz mi wierzyc,film jest fajny.

użytkownik usunięty

szkoda,ze wampiry nie istnieja ;D.

ocenił(a) film na 10

Zalezy. Jak nie jestes fanem i zadna poprzednia czesc ci sie nie podobala to w sumie po co tracic kase?
A fanek sie nie pytaj bo to oczywiste ze ci poleca. Mi sie tam podoba. Sentymentalne powody.
Zastanow sie, bo znajac zycie bedziesz sie nudzil. Nawet ja sie momentami nudzilam.

użytkownik usunięty
Sequine

Właśnie sęk w tym, że poprzednie części niespecjalnie mi podeszły... Z tego typu filmów to już wolę "King Konga", na nim to naprawdę poruszony byłem w końcówce.

ocenił(a) film na 10

Mnie tez 'King Kong' poruszyl. Sadze ze Eclipse nie jest typem filmu, ktory porusza. Mozesz pojsc tylko po to aby miec wlasna opinie, albo zaczekac az bedzie w internecie do sciagniecia. Przy tym drugim to przynajmniej nie zaryzykujesz marnowaniem pieniedzy.

użytkownik usunięty

szczerze jesli sagi nie lubisz to nie warto. Ja sage lubie i mi sie nie podobalo to co dopiero tobie a recenzje mozeesz napisac po DVD no chyba ze chcesz byc słwony facet to jak najradziej idź i podziel sie z nami swoją opinią :)

użytkownik usunięty

chcialbyscie nie wiadomo czego .;/.