PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=494538}

Saga "Zmierzch": Zaćmienie

The Twilight Saga: Eclipse
2010
5,7 164 tys. ocen
5,7 10 1 163577
3,5 24 krytyków
Saga "Zmierzch": Zaćmienie
powrót do forum filmu Saga "Zmierzch": Zaćmienie
użytkownik usunięty

Sequine sliczne zdjecie. Tez musze niedlugo swoje wstawic. ;]

użytkownik usunięty

No nie wierze:) Wstawisz swoje zdjęcie w końcu?:o Jupiiii! Nie masz już ospy wietrznej?

użytkownik usunięty

juz mi sie skonczyla. Trwa przeciez tylko miesiac.

ocenił(a) film na 10

Dziekuje ;D Zrobione na wakacjach mojego zycia :))
To czekam az wstawisz swoje ;DD

ocenił(a) film na 10

Zastanawiam sie dlaczego nie sa w stanie go ucharakteryzowac tak zeby wygladal jak w Zmierzchu. Moze jego wizazysta wpadl albo wpadla pod auto.

ocenił(a) film na 10
Sequine

rzeczywiście Edward wyglądał bosko w pierwszej części. przede wszystkim chodzi o fryzurę. W zmierzchu miał grzywkę zaczesaną do góry, a włosy z boku głowy do tyłu i to była jego najlepsza fryzura... <3

ocenił(a) film na 10
weramg

Noo.. jak go wczoraj zobaczylam to az mnie dreszcze przeszly. I co sie tutaj dziwic ze Zmierzch zrobil taka kariere. Z takim Edkiem? ;D

użytkownik usunięty
ocenił(a) film na 10
Sequine

Pamietam tez, jak pierwszy raz ogladalam zmierzch. Myslalam ze to zwykly film, bo my z mama sciagalysmy nowosci z internetu a tu Edward lata po ekranie ;D Chociaz moja prawdziwa przygoda zaczela sie w dopiero w tamte wakacje, kiedy to czytalam ksiazki, to bylo pare miesiecy po premierze :)

użytkownik usunięty
Sequine

ja przeczytalam ksiazki po tym,jak obejrzalam zmierzch. Nie moglam sie oderwac,tak mnie wciagnely. ;] a szczegolnie Przed switem. ;]

użytkownik usunięty
Sequine

XDD nie wiem. W Zmierzchu najlepiej wygladal. ;]

użytkownik usunięty
Sequine

Akurat tutaj bym powiedziała ze praktycznie w kazdej scenie wyglądał inaczej i zdarzały sie sceny w których wyglądał bardzo dobrze. Ale akurat pierwszej części nic nie pobije. Jestem ciekawa tylko jednego po co robic film na podstawie ksiązki skoro trzeba go ugrzeczniac zeby 12-stki mogły wejśc litości. Ciekawa jestem jak zrobią 4 cz.Belli nie rozerwie od srodka podczas porodu bo za ostro. A z wolturii odbeda kulturalna pogawędke przy krwawej hebratce przegryzając jakiegos zwierzaczka??na serio az sie człowiekowi odechciewa czekac na Pzred switem. ://

użytkownik usunięty

Hm. Bedzie cenzura. ;] a na dvd Breaking dawn bedzie bez cenzury. ;] .

ocenił(a) film na 10

hahaha xD
rozwaliłaś mnie!!!
"z wolturii odbeda kulturalna pogawędke przy krwawej hebratce przegryzając jakiegos zwierzaczka?" xD
hahahaha

użytkownik usunięty
weramg

no a jak to inaczej powiedziec juz są wzmianki ze pewne sceny trzeba bedzie ugrzecznic!!! no serio to juz jest przesada

użytkownik usunięty

Jesli ma byc to tak pociete to ja nie chec tego oglądac wole zachowac sobie obvraz z ksiązki. A noc poślibna bedzie taka ze wejdzie w tym reczniku do wody i pyk rano i bella z kurą na głowie i podbitym leciutenko okiem zeby nie było za drastycznie.

ocenił(a) film na 10

ale ostatnio scenarzystka mówiła, że będą wszystkie te sceny: "seks, pierze, krew i ciąża" - tak to okresliła... :)

użytkownik usunięty
weramg

zaufajmy jej. ;] zacmienie dla mnie bylo troche straszne. ;] jak te lby im wykrecali xD. haha.

ocenił(a) film na 10
weramg

Oni to za kazdym razem mowia cos innego. Boje sie tylko ze ta cenzura zepsuje caly efakt; Bella bedzie pieknie i zdrowo wygladac podczas gdy dziecko-wampir bedzie zabijac ja od srodka...

użytkownik usunięty
weramg

tak ale powiedziałą tez ze bedzie to zrobione w sposób bardzo delikatny aby młodsze fanki tez mogły wejśc- no przestan a potem pojawiaja sie takie ludki jak siurek czy upadły widz i mówią ze to badziew i zero horroru no ale jak moze byc horror skoro sceny sa "ŁAGODNIE" przedstawione na potrzeby młodszej widowni. No przeciez to ma byc horror z romansem w tle a nie serial

ocenił(a) film na 10

Tez mnie to wkurza. U mnie w kinie o 12 w nocy siedzialy dziesieciolatki i darly sie .. ;/
Az normalnie odwrocilam sie i im dogadalam, to sie zamknely...

ocenił(a) film na 10
Sequine

haha :) szkoda, że mnie tam nie było...:P

ocenił(a) film na 10
weramg

potem rzucaly popcornem do gory, tak ze widac bylo na ekranie. To jakis facet im zwrocil uwage to potem nawet nie pisnely ;D

ocenił(a) film na 10
Sequine

haha;p

użytkownik usunięty
Sequine

dziesieciolatki? na zacmieniu?

użytkownik usunięty

za pewne i tak będzie... gdyby zrobili sceny takie jakie sa w ksiazce to ludzie by sie nie zastanawiali czy to horror czy nie. teraz to jest robione pod publike zeby nastolatki mogly nacieszyc oczy edwardziem jak sie z bella caluje... mnie jakos te sceny nudzą. belli i edwarda intymne..

użytkownik usunięty

A mnie kreca. ;]

ocenił(a) film na 10

hmm...mnie też :P

ocenił(a) film na 10

Mnie tak samo. W ksiazce mnie nie nudzily, ale teraz jak ogladalam Zacmienie to te miny Kristen i Edwarda mnie wkurzaly...

użytkownik usunięty

ja bym tego nie nazwała intymnie. Ich pocałunek przypomina mi raczej cos takiego jakby szczeki im scisło albo nie chceli sie całowac bo jedno najadło sie cebuli a drugie czosnku. Zero uczucia

ocenił(a) film na 10
puma

po prostu cudo:*** tęsknię za takim Edwardem...
http://silverspoonstudio.files.wordpress.com/2010/02/robert-pattinson-edward-twi light.jpg
http://www.cineonline.es/wp-content/uploads/2008/12/new-twilight-images-of-bella -and-edward12.jpg
http://farm4.static.flickr.com/3382/3277237037_e929319f58.jpg

użytkownik usunięty
weramg

wtedy mial fajna fryzurke.;]

ocenił(a) film na 10

taak *.*
Ta grzyweczka tak fajnie do goory.. ;d

ocenił(a) film na 10
Sequine

dokładnie..:)

ocenił(a) film na 10

nom...teraz jest gorsza...

użytkownik usunięty
weramg

Teraz poprostu wygląda doroślej, a podobno wampiry sie nie starzeją jak tak dalej pójdzie to niedłgo dorówna urodą swojemu przyszywanemu ocju :PP

ocenił(a) film na 10

Ja mialam wrazenie ze ma za duzo pudru. Zaraz sprobuje znalesc takie jedno zdjecie.

ocenił(a) film na 10
Sequine

Nie moge znalesc, ale to bylo wtedy kiedy Jacob przyjachal pod szkole a Edward tak do nigo 'go..now'

ocenił(a) film na 10
Sequine

noo...

użytkownik usunięty

Carlisle jest boski. ;]

ocenił(a) film na 5

Witam, ja wczoraj zaciągnęłam swojego chłopaka na zaćmienie i z triumfem oświadczył, że to najlepsza część ekranizacji Sagi.
Dla mnie największym postępem w grze Roberta była zmiana sposobu pokazania, jak czyta w myślach. W Zmierzchu wyglądał jakby mu coś wpadło do oka, w Księżycu w Nowiu robił taką dziwną minę, a tu po prostu rewelacja, dokładnie tak jak to sobie wyobrażałam :)
Oczywiście muzyka genialna i świetnie wprowadzała w klimat :)
Zgadzam się z opinią, że najlepiej zagrał Tayler :) Był zawzięty, zadziorny i pełen emocji, które były zawarte w książce.
Co do przeskakiwania w scenach, to mnie one nie przeszkadzały, sprawiały, że czułam narastające tempo akcji :)
Jeżeli chcecie w miarę spokojnie obejrzeć film to polecam poranne seanse - na sali kilkanaście osób :]
Pozdrawiam

użytkownik usunięty
weramg

edzio sie starzeje dosc szybko jak na wampirka...:D

ocenił(a) film na 10

nooo...;p

użytkownik usunięty

nie serio powala mnie to nie powiem zeby wygladał tu źle ale gdyby to porównac do 1 cz. wypada kiepsko.

użytkownik usunięty

Ale Bella ladnie wygladala. ;] Wreszcie nie byla biala jak sciana. ;]

ocenił(a) film na 10

wydaje mi się, że Bella z każdą częścią wygląda lepiej...;p

użytkownik usunięty
weramg

;p Nom.

użytkownik usunięty

no własnie i jak juz pisałam wczesniej nie wiem czy to dobrze bo w czwartej cześci nie wyrobią z charakteryzacją zeby wyglądała zjawiskowo jak wampir

ocenił(a) film na 10
weramg

Tak, mi tez sie tak wydaje. Bo w pierwszej czesci nie wyglada tak jak powinna. Za blada i wgl, ona miala byc atrakcyjna, ale niesmiala. A ta w filmie jest taka srednia i brakuje jej tego czegos co powinna miec. W New moon juz lepiej wygladala a w Zacmieniu z tymi piegami, super ;D

użytkownik usunięty
Sequine

Wlasnie tak. Zawsze uwazalam,ze mogli wziac kogos lepszego do roli Belli. No ale... przekonalam sie do niej,niech juz bedzie.