PiS dochodzi do władzy i tydzień później nagle znajduje się 5 mln brakujących złotych na ukończenie filmu, nawet PISF im odmówił... Przypadek? Hmm...
Niestety minęły lata i to ogłupiane społeczeństwo znowu może głosować na PiS.
Niestety PiS tak kombinuję, że te wybory nie będą uczciwe.
Megaidioci to ci,którzy na nikogo nie głosują. Nigdy nie byłem za pisem, na widok ludzi z po mam odruchy wymiotne ale nigdy nie spotkałem wyborcy platformy, który by miał sprecyzowany pogląd dlaczego wybiera własnie PO bo zawsze ich jedynym argumentem były: wojna z Europa, wojna z Ruskimi, wojna z Polską,Kaczyński to debil itp. Natomiast te tzw pisiory w większości wiedziały czego chcą. Po krótkim okresie nowych rzadów widze,ze ten wybór może okazac sie zbawienny dla kraju, chocby w kwestii uchodźców. Minister Waszczykowski nie pieprzy o przyjmowaniu wszystkich jak leci jak bruksela nakazuje (co robili poprzedni władcy) ,tylko bardzo rozsądnie stwierdza,że wszystkich tych młodych i "biednych" nalezy uzbroic i pod dowództwem np. nato utworzyc armie, która może walczyc o swój kraj. Podobno wszyscy oni deklarują wielka miłośc do ojczyzny.
To ja Ci wyjaśnię parę rzeczy - dlaczego nie PiS?
1. Bo to jest wlasnie pobożna lewica. Będą rozdawać po 500 zł i wszystko upaństwowiać.
2. A jak już będzie państwowe, to będzie prezesowe. A to jest partia wodzowska, gdzie nic nie może się udać bez aprobaty prezesa. Ok, powiesz, Tusk też był silnym liderem, tylko że...
3. Nie Jarosław Kaczyński. Facet, którego rodzice, ponoć patrioci, AK-owcy nie komuniści mieli willę na Żoliborzu zagarniętą przez komunistów rodzinie bohatera - Lisa-Kuli. Facet, ktory w czasie Stanu wojennego tak niewiele robił, ze nawet nie został dostrzeżony przez władzę i uniknął więzienia, czy też internowania. Facet, ktory pomógł w 1990 roku zostać prezydentem Lechowi Wałęsie a kiedy się z nim pokłócił ogłosił, ze to agent, o czym już wiedział w latach 80-tych ale nie mówił w czasie kampanii bo tak. Facet, ktory w latach 90-tych pokłócił sie z prawie cała byłą Solidarnością, ktory prowadził niejasne interesy (poczytaj o aferach Fozz, Telegraf i Art-B), z czego zrobił sobie spółkę Srebrna. Facet, ktory deklaruje głęboką wiarę a który ochrzcił się... Po 1989 roku! Facet, ktory jako premier tego kraju obrażał dziennikarzy za niewygodne pytania, nakładał "bany" na niektóre stacje tv faworyzując inne. Facet, ktory, jako premier, zamiast wyjaśnić ludziom aferę Beger wolał zwołać wiec w Gdańsku i wykrzyczał ludziom w twarz, ze stoją tam, gdzie ZOMO. Facet, ktory od 25 lat krzyczy łapać złodzieja, kiedy sam ma wiele za uszami. a to tylko część jego barwnej przeszłości. Sprawdź sobie, to są fakty!
4. Mądra lewica jest potrzebna a demokracja jest wentylem bezpieczeństwa. Socjal jest po to, żeby głodny sąsiad nie odgryzł Ci pewnego dnia nogi a demokracja - żeby miał złudne poczucie równości z tymi, ktorym lepiej się wiedzie. Czym grozi zbytnie rozwarstwienie społeczna pokazała historia rewolucji.
5. Budowanie struktury panstwa opartej na rządach jednej, bądź grupy osob, do czego teraz dąży PiS - dyktatura jednostki. Pewnie napiszesz, ze straszę, ale spójrz na to z tej strony: jezeli PiS zmieni konstytucję tak, aby jak najwiecej władzy skupiało sie w jednym ręku to co będzie, jezeli po nich (zakładają ze beda mądrzy i przyzwoici i nie nadużyła za mocno) przyjdzie jakiś wariat, ktory rozwali w drzazgi ten kraj? Kto mu władzę odbierze, kto go skontroluje?
6. To jest pułapka dyktatury. Stalin nie dlatego wysyłał ludzi na smierc w łagrach, nie dlatego dołączał chłopów małorolnych do mieszkań inteligentów, ze był komunistą, faszystą czy innym istą. On to robił dlatego że mógł - bo rządził w systemie, w ktorym ludzie mieli coraz mniej do powiedzenia a on miał w rękach każdą władzę - ustawodawczą, sądowniczą i wykonawczą.
Rozumiem, ze rządy POto jedyne, ktore pamiętasz, ale weź pod uwagę fakt, ze są w tym kraju lidzie o lepszej pamięci i ktorzy nie oceniają tych lat az tak źle, jak to wykreowała poczta pantoflowa i niektóre "niezależne" media.
A, i fundamentalizm jest zły w każdej formie.
Przede wszystkim nie jestem zwolennikiem PiSu ale skoro już sa to trzeba im kibicować bo obecna opozycja to totalna degrengolada, a rozliczać ich bedziemy za 4 lata.
1.Rozdawać wszystko? Niby co? Poprzednia władza rozdawała przede wszystkim sobie. Dobry socjal to coś złego? Na zachodzie to normalka.Upaństwowienie jest lepsze niż wyprzedaż majątku narodowego. Wole żeby było w jakichkolwiek łapach ale polskich niż niemca czy innego chińczyka.
2.A która partia nie jest wodzowska? Co to w ogóle za nazwa? Każda partia ma lidera, nie rozumiem czemu wszyscy robią z niego drugiego Hitlera. Piszesz,że Tusk też był silnym liderem, tylko że...co? W ch..a wszytskich zrobił i uciekł do ciepłego ku...dołka w Brukseli (a tak sie zarzekał,że nie opusci ojczyzny w potrzebie, no ale w okłamywaniu nie tylko swoich wyborców był mistrzem)
3.Sporo tego jest i zapewne wiele prawdy ale kim byli poprzedni władcy i ich przodkowie? Zapomniałes? Znajdź mi czystego i z idealną rodziną 3 pokolenia wstecz.
4.W Polsce nie ma mądrej lewicy. Są stare komuchy (Miller,Kwaśniewski) i młode lewactwo (Zandberg,Nowicka) oraz klauni (Palikot i baba z jajami)
5.Owszem straszysz. Bójmy sie tego co sie dzieje już w Europie a nie tego,że Kaczyński zostanie dyktatorem.
6.Jak nie Hitler to Stalin. Już widze jak za 50 lat podręczniki historii będą wymieniać Hitlera,Stalina i Kaczyńskiego jako trójke największych zbrodniarzy w historii.
A rządy pamiętam dużo wcześniejsze niż PO i każdy z nich mówiac delikatnie miał za uszami ale takiego zakłamania, obłudy i hipokryzji jak za Tuska i Kopaczowej nie było nigdy.
ciebie to powinna położna już dobić bo myślenie bardzo cie męczy,
nudna jesteś jak przemówienia Gomółki
Pogrążasz i gubisz sie w swym "intelektualnym" onaniźmie jeszcze bardziej. O myślenie nic nie trzeba wiedzieć pustostanie. Albo jest sie człowiekiem myślącym albo nie (co udowadniasz w każdym poście).
A zatem tkwisz wciąż w głupocie i nawet tego nie widzisz...zasób słów też masz ogromny. Jestem pod wrażeniem krynico "mądrości".A lekcje już odrobiłaś?
Jak słusznie napisałeś "chyba". Zresztą daleko mi do ich popierania, ja tylko kibicuje im w niektórych poczynaniach.Nie nazywaj mnie towarzyszem bo żle sie kojarzy. Masz to we krwi po poprzednim systemie?
No niestety za młody jestem. Z poprzedniego systemu to pamiętam głównie jak stałem od 6 do 10 żeby kupić bochenek chleba i kilo cukru. A co do meritum sprawy - chwalenie pisu i ganienie peło w twoim wykonaniu to tak jakbym stwierdził że ja jestem ten dobry bo poprzedni właściciel bił swojego psa trzy razy dziennie a ja tylko dwa... Niby progres jest ale to wciąż źle....
A określenia towarzysz używam m.in. wobec tych którzy ślepo wierzą w jedyną i słuszną linię partii rządzącej co mi przypomina właśnie pachołków poprzedniego systemu - mierny ale wierny...
"Z poprzedniego systemu to pamiętam głównie jak stałem od 6 do 10 żeby kupić bochenek chleba i kilo cukru."
Konfabulujesz. Kolejki po cukier były przez krótki czas w 1976 po wystąpieniu "Szalonego Piotrusia". Zaraz potem na cukier wprowadzono kartki. Co do kolejek po chleb, to obok soli i octu w jakiejś postaci pieczywo zawsze było dostępne.
Miałem wtedy 8 lat. Mogłem coś przekręcić. Niemniej jednak to stanie w kolejce utkwiło mi w pamięci. Poza tym z tego co pamiętam to do naszego wiejskiego spożywczaka zawsze mało towaru przywozili. Wiec albo trzeba było jechać gdzieś do miasta ( a auto wtedy mało kto miał ) albo stać w kolejce...
Ja bije psa tylko raz dziennie...ale zaraz zaraz ja nawet nie mam psa.A meritum sprawy - wciskasz mi jakąś ślepą wierność do pisu co jest w moim odczuciu śmieszne i mało apetyczne. Wierny jestem tylko żonie i barwom klubowym. Podkreślam jeszcze raz, na razie kibicuje im w niektórych kwestiach a nie ukrywam,że skamlenie poprzedniej władzy jest bardzo miłe dla mych uszu. Doskonale pamiętam długie kolejki za mięsem w latach 80-tych, ale nie za chlebem. 4 godziny za chlebem to sie chyba w czasie wojny stało.
To że peło ma syf za uszami nie daje prawa obecnej władzy robić totalnych głupstw i tłumaczyć to tylko jednym - że za peło było gorzej.
Tak jak peło w kampanii wyborczej w zasadzie miało do zaoferowania tylko straszenie co to będzie jak pisuary wygrają tak teraz pis mówi - róbcie co każemy bo wróci złe peło... czekajcie, czekajcie, gdzieś to już widziałem :)
https://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/4/47/Tablice_referendum_1946_Wars zawa.jpg
ten po prawej :) wkleić mu twarz wnuka dziadka z wermahtu i będzie gitara... nawet munduru nie trzeba będzie zmieniać.
Kibicujesz pisowi? A w czym konkretnie? Serio pytam?
I czy każdego kto ośmieli się skrytykować nieomylną linię władzy pisowskiej nazwiesz skamlącym kundlem poprzedniej władzy?
P.S.
Aleście się uczepili tego chleba. Faktycznie to pewnie za chlebem nie stałem bo u mnie do późnych lat 90 chleb piekło się w domu. Co nie zmienia faktu że za czymś tam stałem i że sprzedaż była limitowana bo rodzeństwo też stało żeby więcej kupić...
Czy gdzies napisałem,że jest nieomylna? (Kundle, to odsunięci od władzy i koryta, a nie zwykli ludzie, którzy mają pełne prawo do krytyki. Chociaż jak widze wypowiedzi niektórych fanatyków KODeiny to wątpie czy aby na pewno wszyscy powinni mieć takie prawo)
Na NIE:
500+ wg mnie to porażka (pomysł dobry, wykonanie fatalne) ale z drugiej strony wcześniej nie było nic. Patrząc dalej, na "zachodzie" porządny socjal to norma.
"Fikanie" przeciw Rosji to strzał w kolano dla takiego (mało znaczącego dla Europy) państwa jak my.
Co do wnuka dziadka to raczej nie powinniśmy sie go już bać. Myśle,że tutaj już nam nie zaszkodzi a tam na pewno nie pomoże.
Marzę (marzenie ściętej głowy) o zerwaniu konkordatu ale tego nawet skrajna lewica by w Polsce nie wprowadziła)
NA TAK:
Cieszy mnie opodatkowanie banków i wielkich sklepów i niech nikt nie gada,że to sie odbije na klienteli bo prawa wolnego rynku, konkurencja rządzą sie same. Póki co odczuwamy od kilku lat 23% vat prawie na wszystko, a banki cały czas podnosiły opłaty za swoje usługi i nikt nie trąbił w mediach jak cięzko ma zwykły obywatel z tego powodu. Będe im kibicował gdy zdecydowanie zaostrzą prawo bo dziś to najczęściej bandzior jest ofiarą. Ucieszyłoby mnie przywrócenie kary śmierci ale pisiory nie mają jaj żeby to wprowadzić.
Pełna współpraca z Grupą Wyszechradzką w sprawie nie wpuszczenia muzułmańskiej zarazy na nasze ziemie.
I z ostatnich dni. Kibicuje im w zdemaskowaniu tego chama Wałęsy,który nie dość że bezczelnie kłamie to robi z siebie zbawiciela Polski. Może ktoś go w końcu oświeci,że nie był z niego żaden wódz tylko marionetka PRLu,który musiał dostosować sie do nieuchronnego i wybrał sobie tumoka,który z kolei "poprowadzi" lud ku nowemu.
Znalazłoby sie pewnie więcej "+" i "- " ale nie chce mi sie już pisać.
P.S. Za wódką mogli stać. Też była na kartki.
Sorry, ale mieszkańcy wioski gdzie w co drugiej chacie stał kociołek nigdy by za wódką nie stali. Nigdy :)
Ja osobiście zauważyłem że wg. obecnej wykładni każdy kto choćby piśnie słówko nie po myśli władzuchny to od razu jest KODowcem, drugim sortem i stoi tam gdzie kiedyś stało zomo.
Co do banków i sklepów - niestety nie zgodzę się. Tu muszę przyznać ze pis zrobił to po mistrzowsku. Serio. Wprowadzić dwa podatki które uderzą we wszystkich przy ogólnej aprobacie narodu. No po prostu Nobel. Ja bym to jeszcze zrozumiał gdyby ta kasa miała iść na oddłużenie kraju albo jakieś inwestycje czy naprawę ( czyt. wyebanie w kosmos ) zusu... Ale podnoszenie/wprowadzanie podatków żeby sfinansować rozdawnictwo (500+)? O nie nie, mój Panie, nie tędy droga do Jerycha.
Banki to nie instytucje charytatywne, opłacają najlepszych prawników i księgowych. Zawsze wyjdą na swoje. W połowie 2014 roku obniżono opłaty intercharge za płatności kartami - z najwyższych w jewropie do prawie najniższych. I wszyscy skakali z radości jak to fajnie, cudownie. A za chwile polikwidowano programy cashback, podniesiono limity zwalniające z opłat oraz podniesiono opłaty dla klientów. Teraz będzie ( już jest ) tak samo...
Banki podnoszą opłaty? To czemu rząd konsekwentnie dąży do obniżenia limitu płatności gotówkowych?
Co do Wałęsy - hmm, jakoś nigdy go nie darzyłem szacunkiem ale dałbym mu już spokój. W pisie też znalazłbym wielu członków z niejasnymi papierami.
Uchodźcy - oni do nas nie chcą, więc ja problemu nie widzę. Nawet jak ich przydzielą to zaraz uciekną :)
Ode mnie in minus:
- wprowadzenie do rządu ludzi totalnie niekompetentnych ( Macierewicz, Ziobro, Błaszczak, Waszczykowski )
- i z wyrokami ( Kamiński ).
- szukanie haków na sędziego który skazał kamińskiego
- dziwne akcje policji
- sprawa szefa policji
- TK :)
- prezesi z nadania a nie z konkursu
- sponsorowanie banderowców ( ukrainy )
- ... i niczym niewytłumaczalna miłość do niej
- powiększanie biurokracji ( samo 500+ to 7 tyś etatów).
- pomysł na pomoc frankowcom
Też bym mógł jeszcze długo ale po co...
I jeszcze 20* dużych baniek dla ojca tranzystorysty z Torunia.
*) - wg. innych źródeł 27 dużych baniek ( mln ).
No własnie po co?...i dalej piszę:]
Gdyby nie było tej "demokracji" to do KODeinistów kazano by strzelać a takiego Kijowskiego to publicznie by wpierw wykastrowano. Pier...lenie o jej(demokracji) łamaniu zawsze kwituje szyderczym śmiechem:D. Popatrz sobie na amatorskie nagrania z tych spędów, przecież ci ludzie nie mają pojęcia po co tam przychodzą.
Znasz takich,którzy wszystkim (no prawie) Polakom dogodzą?
Z tego co słyszałem to biznesmen z Torunia ostatecznie kasy nie dostał ale cofając sie pamięcią. Kto dostawał najwięcej kasy za poprzednich rządów na rozwój swego medium? Stacji radiowej nie posiadał ale ponoć całkiem poczytalną i rzetelną(LOL) gazete,która nagle sie znudziła większosci czytelnikom:)
Co do tej ucieczki ewentualnych brudasów - uważam,że poprzednia władza zapewniła by im takie warunki,że nie musieliby uciekać. Wszystko tylko po to by podlizac sie skur..om z Brukseli i Berlina. A jeśli pisiory zaczną ich masowo przyjmować to pierwszy pójde z siekierą na Wiejską:)
P.S. Kamiński z wyrokiem:) Bez jaj. Takie "wyroki" to już za Lenina były. Pozostała 4 (poza dupowłazem Błaszczakiem) bez zastrzeżeń (i tylko mi nie mów że przez Ziobre zastrzeliła sie Blida). Posłuchaj sobie wojskowych co myśleli o poprzedniej władzy. Zapewniam cie,że wojsko dla Antka będzie oczkiem w głowie. Co do TK...w dupie mam, kto tam zasiada. Po cholere to w ogóle istnieje? 80% społeczeństwa nie miała pojęcia o istnieniu takiej instytucji wcześniej. A połowa tych,którzy wiedzą nie ma pojęcia czym sie zajmuje.
Tomasz Lis, kiedyś powiedział. "Ludzie nie są tacy głupi, jak nam się wydaje. Są dużo głupsi". Gardze nim ale w pełni sie podpisuje pod jego słowami.
A co do Wałęsy to właśnie nie można mu dac spokoju. Za dużo "oni" wszyscy mieli tego spokoju przez 25 lat. Gnoi trzeba rozliczać, wszystkich od prawa do lewa. Żydzi i Niemcy do dziś łapią byłych SSmanów, nawet tych którzy dochodzą do setki.
Dość. Tym razem już mi sie nie chce odpisywać;) To przecież forum filmowe a nie polityczne. Myśle,że przy piwie (a może tym pędzonym wiejskim bimberku) byśmy sie jednak nie pozabijali rozmawiając o polityce.
Wasze potyczki słowne są dowodem na udaną politykę "dziel i rządź"
Wpis został zablokowany z uwagi na jego niezgodność z regulaminem.
Brawo Kolumbie, odkryłes drugą Ameryke czepiając sie aktualnego rządu. Nie ma i nie było narodu na świecie,który byłby jednomyślny politycznie. Nie ma i nie było takiej władzy w żadnym kraju,która by sprostała całemu społeczeństwu.
no dobrze tłuczku, a na kogo głosowałeś? Bo cały czas zaznaczasz że nie na Pis, a na PO głosują wyłącznie idioci (do usług - głosowałem i będę głosował) - to na lewicę czy na Korwina czy na Kukiza - choć chyba aż tak durny nie jesteś, co?
Tłuczku to sobie możesz mówić do matki, ojca, męża żony czy innego krewniaka i na tym kończe pisanie z tobą.
Oni obaj są siebie warci. Jednemu się nie podoba PiS, a drugiemu się troszkę podoba, ale z kolei nie podoba mu się Konkordat i "biznesmen z Torunia".
Wolę już przyjąć uchodźców niż mieć zalegalizowaną inwigilację wszystkich obywateli, tak jak jest teraz. Zamieniamy się w bandyckie państwo, a z każdym dniem bliżej nam do Białorusi, tyle, że z domieszką katolickiego kalifatu (Macierewicz tworzy chrześcijańskie oddziały).
Uważaj bo Macierewicz ci na sraczu podsłuchy założy. Na szczęście nie ty ani tobie podobni o tym zdecydują. A gdyby do tego doszło to pamiętaj "mędrcze' przedstawić im swoją kobiete.
P.S. Byłeś kiedyś na Białorusi?
Tak. Przypomina trochę Polskę za komuny. Poza tym bardzo jesteś zabawny. Ale cóż, rynsztokowe poczucie humoru, czego więcej oczekiwać można od osoby o prawicowych poglądach.
Polska za komuny, tzn który okres? Stalinizm, Gomółka, Gierek wczesny, Gierek późny a może schyłek PRL i puste haki w sklepach? Zapewne każdy z tych okresów znasz doskonale. Nie zauważyłem nic zabawnego w moim spisie ale kto tam wie co w głowie lewaka siedzi.
Wskaż mi z łaski swojej tych racjonalnych polityków. Co do twojej wersji katastrofy smoleńskiej to... ręce opadają.
Moim zdaniem przykre jest to, że Polacy muszą wybierać między złodziejskimi, skorumpowanymi kolesiami, a psychicznie chorymi katolami wspieranymi przez chordy rydzykomanów. Dodam że jeszcze bardziej smutne jest to, iż obie partie składają się z dawnych komuchów i synów komuchów na czele z Wałęsą którzy wystrychnęli na dudka cała Polskę.
Już dawno nie czytałam wypowiedzi, z która zgadzam się w 100%. I zobacz jak to wygląda po niespełna 3 miesiącach od Twoich przewidywań. Szacun.
Widziałem wczoraj trailer. Hahahahahaha. Toż to zapowiada się prawdziwe arcydzieło sztuki filmowej:))) Szkoły szturmem będą oblegać kina bo...kto pójdzie z własnej woli na tą karykaturę hmmm....filmu:) . Z pewnością będzie wyjątkowy.
Pozdrawiam:)
P.S. bardziej byś mnie obraził, gdybyś określił mnie mianem PiSowca, bo chyba chciałeś mnie obrazić hehe.