PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=650957}
2,3 51 tys. ocen
2,3 10 1 51047
1,3 34 krytyków
Smoleńsk
powrót do forum filmu Smoleńsk

PiS dochodzi do władzy i tydzień później nagle znajduje się 5 mln brakujących złotych na ukończenie filmu, nawet PISF im odmówił... Przypadek? Hmm...

do powstnia tego filmu przyczynili się Polacy w kraju jak i z hameriki sponsorowali go za własne pieniądze a nie za złoto z ambergoldu. Żal ci dupe ściska a ciekawe czy nie żałujesz pieniędzy roztrwonionych na parszywe POKŁOSIE. O IDZIE nie wspomne bo to dzieło zrobił reżyser z hameriki który utracił płynność finansową i pod wpłyem żydowskick lobby nakręcił antypolski film z przklaskiem hoolywodskich PKesów. Największe dzieła są o biednych Żydach żeby daleko nie szukać Pianista z Adrjanem. Jak chcesz zabierać głos w jakimś temacie to polecam sie z nim zapoznać. Nikt nie zwlekał z finansowaniem tego filmu,zwyczajnie nie było "bogatego życzliwca"

"Krauze jest bezwolną pacynką rękach polityków PiS-u" HIHIHI daj mi troche kwasu jeśli ci coś zostało

Apiseq

PISF odmawiało już wielu dobrym filmom. Niestety ten instytut obsadzony jest w większości przez postkomunistów.

Apiseq

Nawet PISF???? Raczej przede wszystkim PISF, choć wyrzucał pieniądze na różne filmowe badziewia, dzięki czemu mamy taki poziom polskiego kina jaki mamy niestety. Tak, to straszne, że znalazły się pieniądze na taki film - wyobraź sobie, że są to pieniądze nas wszystkich, fajnie, że i ci z widzów, którzy zainteresowani są takim właśnie filmem, będą mieli możliwość go obejrzeć, czasy cenzury na szczęście już minęły.

Apiseq

Ciekawe spostrzeżenie czyżby przekręt jak Amber Gold. Chociaż to cudowne zbieranie na pomniki promowane dziwnym trafem przez posłów PIS dla jakiejś fundacji bardziej pasuje do Amber Gold bo nie wiedzą ile zbierają tylko do kiedy... co jasno określa przekręt wspierany przez wybrańców wyborców, oszustwo przestępstwo. Cóż przekrętów miało nie być ale nic takiego nie mówił PIS przekręty są lepiej ukrywane niż za PO-samo zło. przekręty PO nie są rozliczane nawet już nie ma tak czesto win tuska bo przecież wyborca by powiesił politycznie na haku PISowców jakby w kółko wina tuska a konsekwencji zadnych

Apiseq

PISM PiSowi oka nie wykole...

ocenił(a) film na 7
Apiseq

Gnioty jak tejemnice Westerplatte dostawały miliony, pewnie dlatego że robiły idiotow z polskich żołnierzy II ws., generalnie zeby oceniać trzeba zobaczyć.

elendir

Musiałem przebrnąć przez ponad 180 wpisów by przeczytać na ostatek coś mądrego od elendir z czym się w pełni zgadzam.

Apiseq

Taki sam przypadek, jak ten: https://www.youtube.com/watch?v=fhAA5Uwm5Es

ocenił(a) film na 2
Apiseq

Ciekawe to jest, czemu niektóre części samolotu były ZDUBLOWANE. Wiesz... masz resztki samochodu po wypadku a tu - 2 kierownice! :)

Apiseq

Hmm. Kobylański?

Apiseq

PISF nie wiem czy wiesz zablokował też pieniądze na Historię Roja czyli kolejny patriotyczny film, którego tak bardzo się boją UBeckie elity. Wołynia też nie chcieli sfinansować, nie wiem co ich ruszyło, że w końcu dołożyli brakujące 2mln złotych by film był kompletny.

AntyNedzaUmyslowa

Ruskiej trollowni i tak nie przekonasz.

uln

Wiem, to naprawdę przerażające jak żydobolszewia przez 45 lat radzieckiej okupacji i 30 letniej UBeckiej POst okupacji z Bolkiem na czele podzieliła Polaków i jak rozwaliła niektórym mózgi. Ale ZSRR słynęło z ciemnoty i to zaszczepiali Polakom od zarania dziejów :/

AntyNedzaUmyslowa

Taka prawda :'(

ocenił(a) film na 9
Apiseq

A kto to/co to jest ten PISF?

ocenił(a) film na 6
Apiseq

Ktoś pewnie musial dopłacić

ocenił(a) film na 1
Apiseq

Jak to kto? Poszukajcie sobie informacji...
POCZTA POLSKA...
Ucinają wypracowane premie pracownikom aby na film było...

ocenił(a) film na 7
Apiseq

PO rządziło 8 lat i nie dołożyło nawet 1 zł do filmu o Pileckim - za to pewnie sprezentowali film o Wałęsie... bo mina Wajdy po przegranych wyborach była taka jakby mu żona umarła....

Apiseq

No i Zelnik musi być... :)

ocenił(a) film na 7
Apiseq

To może oglądajmyż tylko propagandowe filmy Wajdy, i nic ponadto ;p
Aha, i może jeszcze coś w rodzaju "Pokłosia" Pasikowskiego czy jakichś filmów antypolaków Sztuhrów ;p

ocenił(a) film na 1
AndyGarcia

Czyli prawdziwymi Polakami są tylko wyznawcy teorii o zamachu, a reszta to drugi sort, tak?

ocenił(a) film na 7
tomash148

Uważasz, że 96 Polaków nie zostało zamordowanych, tylko padło ofiarą nieszczęśliwego wypadku i nieszczęśliwych zbiegów okoliczności ? I nic Cię nie obchodzi to, że przez 5 lat rządów PO karmieni byliśmy kłamstwami i stekami bzdur i absurdów ? Uważasz, że można ot tak sobie nas Polaków mordować i nic z tego nie robić ? Jeżeli tak, to czy w tym momencie uważasz się za prawdziwego Polaka ?

ocenił(a) film na 1
AndyGarcia

Wybacz, nie wiedziałem, iż dysponujesz dowodami na to, że mieliśmy do czynienia faktycznie z zamachem. To zupełnie zmienia postać rzeczy. Póki co, tylko Antek coś tam w pijanym widzie przebąkiwał o wybuchach, parówkach, puszkach, bombach, ale popatrz, skurczybyk nigdy nie wskazał dowodów. Ty je posiadasz, więc to już zupełnie co innego...

ocenił(a) film na 7
tomash148

Ci co kłamią i mataczą są winni, to chyba powinno być dla kazdego z nas oczywiste.
A jeśli chodzi o dowody, to bądź cierpliwy, będziemy mieli i dowody, bo Wy niczego innego nie chcecie. Wam trzeba wyłożyć kawe na ławę. Dowiedzielismy się kto zamordował w Katyniu, dowiemy się też kto zamordował w Smoleńsku.

ocenił(a) film na 1
AndyGarcia

No i o to właśnie chodzi. Będą dowody, wtedy normalni ludzie też uwierzą. To chyba powinno być oczywiste, nieprawda?

ocenił(a) film na 7
tomash148

A skąd oczekujesz dowodów ? Bo na pewno nie od Antka (jak nazywacie Macierewicza). W takim razie od kogo oczekujesz dowodów ? Inna sprawa, skoro ktoś bezczelnie kłamał i mataczył przez 6 lat (raporty MAK i Millera to steki bzdur, kłamstw i idiotyzmów), to weź tu teraz dojdź prawdy. Dowody w postaci wraku czy skrzynek zostały zniszczone, i teraz szukaj wiatrui w polu.

ocenił(a) film na 1
AndyGarcia

Przecież Antek cały czas powtarza, że dysponuje dowodami świadczącymi o tym, że to był zamach, mord, a nie wypadek lotniczy. Dla mnie póki co dowodem jest:
"Korsarz 101, warunków do lądowania nie ma"...
"Terrain ahead"
"Pull Up!!!"
"K.urwaaaa...." i odgłosy uderzeń w drzewa.
Co ciekawe, sam Antek nawet nie próbuje podważyć wiarygodności tych nagrań, bo wie, że coś takiego wychwycił by każdy co mądrzejszy wyznawca teorii o zamachu...

Ponad to, miało być śledztwo międzynarodowe, przy pomocy największych autorytetów z dziedziny badań wypadków lotniczych. Nawet po tych kilku latach bez problemu dojdą oni do tego co i jak. A kto Ci powiedział, że skrzynki zostały zniszczone?

ocenił(a) film na 7
tomash148

A kto Ci powiedział, że zapis z tych skrzynek jest taki jak zapodałeś powyżej ? Słuchałeś tych nagrań ? Opierasz się na tym, co podała komisja Millera jako fakty. Dla mnie to nie są żadne fakty, bo ja tej komisji, która od początku bezczelnie kłamie i mataczy, nie ufam. Ta komisja nie zasługuje na zaufanie.
A wracając do skrzynek : oddali nam te skrzynki ? Bo ja nic o tym nie wiem.
A co do Macierewicza, to jeśli mówi, że ma te dowody, które świadcz a o tym, ze to był zamach, to pewnie tak jest. Dlaczego ufasz komisji Millera, a Macierewiczowi nie ufasz ? Bo masz jakieś uprzedzenia ?

ocenił(a) film na 1
AndyGarcia

O my God! Ty tak na serio, czy po prostu sobie żarty robisz?
"A co do Macierewicza, to jeśli mówi, że ma te dowody, które świadcz a o tym, ze to był zamach, to pewnie tak jest."

Czytasz chociaż co piszesz? Czyli facet jest w posiadaniu dowodów zbrodni i nikomu nic nie ujawnia? Przecież PiS ma pełnię władzy, więc nic mu nie grozi. Uprzedzeń nie mam żadnych, bo nie trawię ani polityków, ani polityki. Jak dla mnie jeszcze kilka takich Tupolewów powinno tam polecieć i nigdy nie wrócić, oczywiście wypełnionych politykami obojętnie której opcji. Mniej gęb przy korycie do wykarmienia z moich podatków. Skoro dla Ciebie faktem jest to, co ktoś ustalił na podstawie gotowania parówek i rozwalania puszek, to cóż... Gratuluję. Póki co, Antek nawet nigdy nie próbował nawet poddać w wątpliwość wiarygodności nagrań z czarnych skrzynek.

ocenił(a) film na 7
tomash148

Na dowody na temat Katynia czekalismy 50 lat. A Ty naiwniaczek myślisz, że w dzisiejszym świecie wszystko jest takie proste. Amerykanie mają te dowody od początku, a jakoś nam nie dają. Widocznie nie jesteśmy dla nich jakimś równorzędnym partnerem, żeby dzielić się z nami tymi dowodami. Amerykanie wolą utrzymywać dobre stosunki z Rosjanami niż z nami. My dla nich nic nie znaczymy. I skończ z tą naiwnością, że ktoś w końcu ujawni te dowody. Jak banda z PO przez 5 lat mataczyła i kręciła, i puściła w świat śmiechu wart raport Millera - to nic nie mówiłeś. A teraz jęczysz, że Antek nie chce nam dowodów ujawnić. Chłopie, takie coś niesie za sobą daleko idące konsekwencje, i trzeba z tym ostrożnie. Czy dużo jest takich naiwniaczków jak Ty, co to tylko jęzorem mielą i nic więcej ?

ocenił(a) film na 1
AndyGarcia

Tym postem już jednoznacznie udowodniłeś kim jesteś. Nie mam słów, aby to określić. Żyjesz sobie w jakimś stworzonym przez siebie świecie, gdzie wszystko kręci się wokół zamachu, na który wszyscy mają dowody, ale nikt nie chce ich ujawnić. Wytłumacz mi na koniec tylko jedną rzecz. Otóż jakie to konsekwencje wyniknęły by z faktu ujawnienia przez Macierewicza posiadanych przez niego dowodów zamachu? Oprócz tego, że posadziliby wreszcie tuska w pierdlu? Twierdzisz, że materiał z czarnych skrzynek jest fałszywy, ale nawet Antek tego nie powiedział. Czyżbyś był jeszcze lepszy od niego? Litości proszę...

ocenił(a) film na 1
AndyGarcia

Mało tego, zaczyna brakować Ci logicznych i wiarygodnych argumentów, to zaczynasz obrażać swojego współrozmówcę, sugerując dziwne sympatie i antypatie polityczne. No i oczywiście nie jestem czcicielem teorii o zamachu = jestem naiwniaczkiem. Jakie to typowe dla jedynie słusznej opcji politycznej...

ocenił(a) film na 7
tomash148

I taka to dyskusja z Wami. Naiwniacy żyjący w matrixie.

ocenił(a) film na 1
AndyGarcia

Heh, a to dobre. Ja opieram się na tym, co widzę, co słyszę itd. Nawet Twój guru nie podważył wiarygodności czarnych skrzynek. Ty natomiast opierasz się na tym, że ktoś ma przeczucie. Serio, nie wiem jak dobitniej Ci wskazać kto tu żyj w matrixie.

ocenił(a) film na 7
tomash148

A skąd wiesz że Macierewicz to mój guru ? ;p
I skąd wiesz, że Macierewicz mówi prawdę ? ;p

ocenił(a) film na 1
AndyGarcia

Jesteś członkiem sekty smoleńskiej, więc to logiczne, że wraz z Kaczyńskim są Twoimi guru.

ocenił(a) film na 7
tomash148

Wolę być członkiem sekty smoleńskiej, niż ogłupionym lemingiem żyjącym w matrixie.
A tak po prawdzie, to mam swoje widzenie katastrofy smoleńskiej, i nie jest tak, że we wszystkim zgadzam się z Macierewiczem.

ocenił(a) film na 1
AndyGarcia

Już C pisałem, że dawno Cię sklasyfikowałem. Dla Ciebie kto nie wyznaje teorii o zamachu , to głupiec i koniec tematu. Innej racji, jak Twoja być przecież nie może. Raczej Ty przypominasz leminga ślepo idącego za swoim wodzem. Mi politycy zwisają i najlepiej jakby ich w ogóle nie było. Dla Ciebie świętością jest co powie wódz. Poczytaj trochę o lemingach i dowiedz się co je charakteryzuje, bo przykładem typowego leminga jesteś tylko i wyłącznie Ty.

ocenił(a) film na 7
tomash148

Reasumując, to po tej informacji, że Anodina uciekła do Francji, to ja powinienem się śmiać z Was, że tak naiwnie uwierzyliście w te bzdury i kłamstwa w raportach MAK i Millera :D Nie masz czym się chełpić. Bo to co widzisz i słyszysz to kłamstwa, bzdury i idiotyzmy.

ocenił(a) film na 7
tomash148

@tomash148
Ja opieram się na tym, co widzę, co słyszę itd...

No i co Ty właściwie widzisz i słyszysz ? Czy możesz z całym przekonaniem powiedzieć, że znasz prawdę smoleńską ? Czy to co wyczytałeś w raporcie Millera, czy usłyszałeś od Anodiny, Klicha, Tuska, Komorowskiego, Millera, Laska - to obowiązująca prawda, którą każdy powinien sobie przyswoić ? Czy ten raport Millera, czyli stek bzdur, kłamstw i idiotyzmów - to obowiązkowa lektura leminga ?
A tak na marginesie :
Sensacyjne doniesienia z Moskwy: Anodina uciekła do Francji! Szefowa MAK zacznie sypać swoich mocodawców?!
http://wpolityce.pl/swiat/270979-sensacyjne-doniesienia-z-moskwy-anodina-uciekla -do-francji-szefowa-mak-zacznie-sypac-swoich-mocodawcow
http://zmianynaziemi.pl/wiadomosc/szefowa-komitetu-mak-tatiana-anodina-uciekla-r osji-ratujac-sie-aresztowaniem
Ciekawe, no nie ? ;p

ocenił(a) film na 1
AndyGarcia

Wytłumacz mi co mnie obchodzi jakaś tam Anodina, jakiś tam Lasek i inni? Są nagrania z czarnych skrzynek, których wiarygodność potwierdzili wszyscy, włącznie z naukowcami spod znaku PiS. Serio chcesz dyskutować z tym, co jest niezbitym dowodem i przekonywać mnie, że to co się Tobie uroiło i to co Ci się wydaje, to jedyna prawda objawiona? Nie ośmieszaj się już proszę, bo to że jesteś anonimowy tutaj chyba powoduje, że komuś próbujesz coś wcisnąć. Widać, że jesteś podatnym na takie historie, ale ja mam trzeźwy umysł, nie skalany miłością do polityków, więc raz jeszcze proszę abyś nie wyskakiwał mi tu z argumentami rodem z przedszkola o jakiś tuskach i innych.
ps. zapoznałeś się z definicją leminga? Już Ci pisałem, Ty masz wodza, nie ja, więc to Ty jesteś lemingiem.

AndyGarcia

Targowicy propagującej antypolonizm zależy na opluwaniu Polski.

ocenił(a) film na 7
uln

I robią to nieustannie. Większość inicjatyw ostatnich lat (KOD, Nowotworowa, PO) to inicjatywy skrajnie antypolskie.

AndyGarcia

Portal Gazety, GW, TOK FM, TVN - kto ich sponsoruje? Agorze płaci Soros. Ani Niemcom, ani Rosji nie zależy, aby Polska była silnym państwem. Sąsiedzi zza Odry wykupili większość naszych mediów. W którym normalnym kraju tak jest? Jaki mieli w tym cel? Media to czwarta władza.

ocenił(a) film na 7
uln

Dokładnie tak jest. A ktoś w Polsce celowo oddał te media szwabom ... Tu nie ma przypadku.

Apiseq

powinni zmienic kategorie filmowa z dramatu na film propagandowy ,ewentualnie komedie sensacyjna :D

Apiseq

A co to jest PISF ? Żydolewacka sitwa sponsorująca tylko antypolskie gówna i gówniane odmóżdżające komedyjki. A jak już sypną groszem na coś ambitnego to musi być ch.uj wie co.

Apiseq

Ten film należy rozważyć osobno pod kątem artystycznym i politycznym.
1. Pod kątem artystycznym nie uznaje tego filmu za jakieś arcydzieło ale myślę że można go ocenić mianem całkiem dobrego dzieła. Przede wszystkim nie było w nim wielkich ,,gwiazd'' typu Karolak, Adamczyk i Szyc oraz Stuhr.I to mi wystarczy żeby polski film był dobry, uważam ponadto że gra aktorów mniej znanych najczęściej wychodzi lepiej niż tych powyższych. Co do fabuły to trzyma w napięciu, jest interesująca, zaś pomysł ze sceną gdzie oficerowie zamordowani w Katyniu witają delegację z prezydentem na czele w zaświatach- twierdzę że cudowny. Słowem, oceniam film na 4.5.
2. Oczywiście ze jest za wcześnie na coś takiego. Tyle że moi drodzy, ten film powstawał w patologicznej sytuacji i w czasie ostrej walki politycznej. To że nie zagrała w nim część aktorów ze względów politycznych- trudno, widać że tzw. III RP kupiła sobie część środowisk artystycznych i ci są wpatrzeni w porządek pookrągłostołowy jak dobry muzułmanin w Mahometa. Po co ryzykować skoro się ma konfiturki? I jeśli ktoś pisze że rząd PiS sypnął pieniędzmi, że film upolityczniony itp.... to ludzie, zastanówcie się czy nie za wcześnie było na hagiografię Lecha Wałęsy i czy na miejscu było, żeby za pieniądze polskiego podatnika powstał antypolski film- ,,Pokłosie''. I oczywiście te filmy są dziełami, wiadomo dlaczego...