PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=477990}
6,9 70 tys. ocen
6,9 10 1 70103
4,9 10 krytyków
Step Up 3D
powrót do forum filmu Step Up 3D

To był najgorszy film jaki widziałem, po 30 minutach jak skończył mi się popcorn przestałem widzieć sens dalszego siedzenia w kinie (jednak zostałem ze względu na osoby, z którymi przyszedłem...) Trudno powiedzieć, że film ma jakąkolwiek fabułę, a te szczątki, które można zaobserwować są po prostu żałosne... co do "widowiska tanecznego" delikatnie mówiąc nie zachwyca. W skali 0-10 daję 0,5 ze względu na muzykę

dagmaraa12345

"Nie uwierze, bo to głupie. " no właśnie wiec tym bardziej nie masz powodów, że wierzyć w to że znasz sie na kinie, bo ktoś Ci tak powiedział. co mnie obchodzi jakis krytyk doceniany, który sie popisuje brakiem wiedzy w większości. ja sie nie kieruje opinią tych ludzi.

michalzawiski

Ja znam tych ludzi i sa moimi autorytetami, więc nie umniejszaj ich inteligencji i wiedzy.
Twoje przekonanie o swojej wiedzy na temat filmu jest rozbrajające. jak znajdzie sie ktos jeszcze kto w to wierzy to daj znać.

dagmaraa12345

ja nie umniejszam ich inteligencij, mówie tylko, ze większość z nich90 mam na myśli krtyków) nie pojęcia o czym gada. dowiedziałas się już co zrobili ze skazanym na bluesa?

michalzawiski

Nie, ale to że kilku krytyków, których znasz wg ciebie nie zna się, to nie znaczy, że moi wykładowcy sa tacy sami. Mozna się o tym przekonac ucząc się od nich.

dagmaraa12345

Nie kilku tylko większośc, nie mówie o specach od filmoznawsta, chociaz tutaj też jest wielu tumanów, którzy źle klasyfikują filmy. przykładem jest seria filmów piła. powiedz mi kto sklasyfikował piłe jako horror, chociaż wszyscy dobrze wiemy, że to jest dreszczowiec gore, gore jest elementem, horroru jak i dreszczowca. Slasher to samo przykład Krzyk, slasherem jestem, horrorem nie.

michalzawiski

Zdaje sobię sprawę, że są tacy ludzie, tak samo jest z tłumaczeniami, ale zapewniam cię, że jest wiele zdolnych i inteligentnych filmoznawców, tak samo krytyków. Nie można tak uogólniać, bo jest to krzywdzące dla pozostałych, których nie znasz.

dagmaraa12345

no tak tylko, ze jest ich niewielu, licze po cichu na to, że dołączysz do ich grona , tylko błagam Cie nie mów już,że nikt oprócz Ciebie( na tym wątku) nie zna sie na kinie jedni lubia np. Transformers, a inni Szczęki.

dagmaraa12345

Nie uwierze, bo to głupie- a poza tym nie znam cię, a tamtych ludzi znam i szanuję, znam ich doświadczenie i wiedzę. A po twoich postach stwierdzam, że nie znasz się na filmach i nigdy nie posiądziesz takiej wiedzy, jak oni.
I nie mów mi, ze mozna się na czymś znac nie mając na ten tamat jakiejkolwiek wiedzy.
Tak mówią nastolatkowie, którzy w dzisiejszych czasach wszyscy maja się za znawców w kazdej dziedzinie.

dagmaraa12345

Ide juz spać, bo muszę wcześniej wstać. Przez te dyskusje zawale rok, bo jeszcze nie ruszyłam materiału, ale musze przyznać, że z tobą mimo wszystko lepiej mi sie konwersowało niz z 15 latką. Dobranoc.

dagmaraa12345

a dzieki przynajmniej się nie wyzywamy.

użytkownik usunięty
michalzawiski

Hm,nie obrazilabym jej,gdyby ona nie zaczela obrazac mnie.
Ciebie chyba raczej nie nazywa tepym i glupim,bo jestes facet.

ja bym sobie nie pozwolił

Akurat jesli miałabym wybierać to bardziej nie lubie facetów. Więc to, że nim jest nie ma znaczenia.

dagmaraa12345

"A po twoich postach stwierdzam, że nie znasz się na filmach i nigdy nie posiądziesz takiej wiedzy, jak on" po postach to wiesz co sobie mozna twierdzić. ja po twoich mogę wnioskować, że próbujesz zrobić z siebie mistrza kinematografii."I nie mów mi, ze mozna się na czymś znac nie mając na ten tamat jakiejkolwiek wiedzya kąd wiesz, ze ja nie mam na ten temat wiedzy?

michalzawiski

Wiem, bo człowiek posiadający jakąkolwiek więdze na temat filmy nie oceniłby Step up jako arcydzieło. Przecież ,jakby ktoś wyskoczył z takim czymś na warsztatach to by go wyśmiali. Powód- w tym filmie nie ma nic wartościowego oprócz tańca- a jak mówiłam sam taniec to jest dobry, ale na pokazy taneczne, a nie film.

dagmaraa12345

"Wiem, bo człowiek posiadający jakąkolwiek więdze na temat filmy nie oceniłby Step up jako arcydzieło" mów sobie tak jeszcze i tak nie jesteś lepsza ode mnie.

użytkownik usunięty
michalzawiski

Pewnie ze nie jest. ;)
Powtarza te formułki,ze najlepiej zna sie na filmach,bla,bla,bla...

Dobrze ,żyjcie sobie dalej w swoich światach, w których znacie się lepiej na filmach i oceniajcie takie "dzieła" na 10.
Najzabawniejsze w tym wszystkim jest to, że tylko wy sami oceniacie się jako znawcy.

dagmaraa12345

"Najzabawniejsze w tym wszystkim jest to, że tylko wy sami oceniacie się jako znawcy."dokładnie to samo mozna powiedzieć o Tobie.

michalzawiski

Ja już pisałam nie raz, że wielu doświadczonych w tym fachu ludzi mnie chwaliło, ale najwyraźniej nie potrafisz tego przyjąć do wiadomości.

dagmaraa12345

Ty nie potrafisz przyjąć do wiadomości, że nie ocenia sie ludzi na podstawie ich ulubionych filmów.

michalzawiski

Akurat w ulubionych to możesz mieć co chcesz. Podobać się mogą różne filmy, tylko sztuka polega na tym, żeby je sprawiedliwie ocenić.

dagmaraa12345

masz raracje podobać mogą się rózne filmy, ale to w dalszym ciagu nie oznacza, że jak Tobie sie nie podoba SU, to jesteś wielką znawczynią kina.ja przy ocenie wziałem pod uwage to o czym mówiłem tutaj i na innym wątku. nie wmówisz mi, że jest to niesprawiedliwa cena.

michalzawiski

Ja nigdy nie powiedziałam, że film mi się nie podoba. Tylko rzetelnie oceniłam go jako całość, biorąc pod uwagę każdy aspekt filmu.

dagmaraa12345

"a nigdy nie powiedziałam, że film mi się nie podoba. " a to dziwne bo cały czas, że SU Ci sie nie podoba? Odnoszę wrażenie, że gubisz się w swoich wypowiedziach.

michalzawiski

Pokaż mi post w którym napisałam ten film mi się nie podoba. Ja tylko napisałam, że oceniam go jako słaby.
To dwie różne rzeczy. Podobaja mi się tez niektóre głupawe komedie, ale zdaję sobie sprawę, że jako filmy są słabe.

dagmaraa12345

umiem czytać między wierszami, cały czas piszesz, że SU ci się podoba ( włąsciwie sugerujesz) by potem napisać "a nigdy nie powiedziałam, że film mi się nie podoba." wytłumacz mi prosze jak to się ma do Twoich wcześniejszych wypowiedzi?

michalzawiski

Nigdy nie twierdziałm ,że film mi się nie podobał, tylko, że jest słaby, jako całość. Jak mówiłam podobanie, a sprawiedliwe ocenienie to co innego. Ja dobrze sie bawiłam ogladając go, bo układy robiły na mnie wrażenie, ale fabuła i gra aktorska śmieszyły mnie.

użytkownik usunięty
dagmaraa12345

Przeciez to takiego filmu mlodziezowego o tancu nie wezma Jolie i De Niro. Nie badz smieszna. ;/
To film dla mlodziezy. TO TANCERZE,nie profesjonalni aktorzy.

Nikt tu nie mówi, że zaraz musza brać do takich filmów Angeline czy De Niro. W Ameryce jest wiele młodych zdolnych tancerzy, którzy mają też zdolności aktorskie.
Możnaby też zatrudnic lepszych aktorów do chociażby ról drugoplanowych, które by mogły podnieśc troche poziom filmu.

dagmaraa12345

a twoje wcześniejsze posty w których sugerujes, że Ci się podobał? bo jak może sie słaby film podobać?

użytkownik usunięty
michalzawiski

hahaha. :)

moja pomyłka miało być nie podobał to było do Dagmary.

michalzawiski

To proste, są filmy, które maja za zadanie dostarczyć rozrywki, nic ambitnego i prostszego. Ja sie dobrze bawiłam oglądając te układy, bo lubię taniec, ale ta cała historia, która jest identyczna, jak w poprzednich śmieszyła mnie okrutnie, tak samo jak gra.

dagmaraa12345

Możesz teraz zobaczyć moje głosy dagmara.

użytkownik usunięty
michalzawiski

To jest tak jakbys mowil do sciany,nie przemowisz.

michalzawiski

Już patrzę i zaraz chętnie odpiszę. A ty kochanie proszę, nie wtrącaj tu nic nie wnoszących postów.

dagmaraa12345

Pierwsze pytanie- obejrzałeś dzisiaj 4 filmy??

dagmaraa12345

te filmy, które dzisiaj dodałem, widziałem już dawno, ale co ma to do tego tematu?

michalzawiski

Ile czasu ci zajęło ocenienie filmu??
Czy wg ciebie ocenienie filmu teraz, po tym, gdy ogladało sie go ponad rok temu jest dobre??

dagmaraa12345

a skąd wiesz, że ogladałem go rok temu? równie dobrze mogłem przecież wczoraj obejrzeć, a poza tym po tytułach przypominam sobie filmy, które obejrzałem. Nie wążne kiedy go oceniam. wążne że pamietam że mi się podobał. ocenienie zająło mi minute.

użytkownik usunięty
michalzawiski

Ja czasami ogladam 3 filmy w ciagu dnia. :)

Ja nawet muszę czasem obejrzeć 5 i napisac jeszcze do każdego recenzję, ale byłam ciekawa skąd tyle ocen z jednego dnia.

ocenił(a) film na 8
goq21

a nie mogles wyrazic swojej opini w innym temacie (osoby ktore dodaja tematy wychwalajace film tez), a nie twozyc setnego tematu o tym samym? dodatkowo wiedzac, z poprzednich tematow, ze osoby lubiace takie jak np. rumianeslowa rzuca sie Ci do gardla? czy to takie trudne??

ja nigdy nie utwozylam nowego tematu o temacie "do kitu film daje 1/10", albo "film byl świetny 10/10"...

użytkownik usunięty
bella3

Ja bronie tego filmu . Fani np.Avatara bronia Avatara. Fani Incepcji bronia Incepcje. A ja Step Up.

Mozna bronić film argumentami ,a ty takowych nie podsiadasz. Twoja jedyna broń to prostackie wyzwiska.

użytkownik usunięty
dagmaraa12345

Tak cie boli prawda o tobie? nic soba nie reprezentujesz. Potrafisz tylko obrazic ludzi od glupich i tepych,tylko daltego,iz maja inne zdanie od ciebie. tyle ci powiem. Fora ze dwora!

ocenił(a) film na 6

i wiem, że nie pisałaś do mnie, ale i tak napiszę, bo to nie twoja strona :)

cały czas powtarzasz, po co piszesz, nie do cb, nie odzywaj sie itp... to teraz ty może się już przymknij? :) zrób mi tą przyjemność, bo jak sama uważasz jak ktoś się ciąąągle powtarza, to jest nudny :)

i riposta w stylu, że to ja mam się zamknąć mnie tylko rozbawi :)

użytkownik usunięty
Elisa123

Ja cie tylko prosilam grzecznie,bys nie wtracala sie niepotrzebnie. to takie trudne? oj.

"Potrafisz tylko obrazic ludzi od glupich i tepych,tylko daltego,iz maja inne zdanie od ciebie"- jakoś nie obrażam poza tobą innych, którym się ten film podobał. A teraz pomyśl troszkę, dlaczego.
"Fora ze dwora!"- który to juz raz?? nie szkoda ci męczyc paluszków?? i tak będę tu siedzieć, kiedy będę miała na to ochotę.