PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=501864}
6,1 86 tys. ocen
6,1 10 1 86031
4,9 23 krytyków
Sucker Punch
powrót do forum filmu Sucker Punch

Już dawno tak durnego filmu nie oglądałem. Po 20 minutach włączyłem przewijanie żeby
zobaczyć wszystko w skrócie.
Same efekty specjalne (w dodatku na średnim poziomie) nie wystarczą żeby film
przyciągnął uwagę widza. Przecież ten film bez chorych i bezsensownych "wstawek" miałby
może z 30 minut.

Nie polecam, szkoda czasu na to COŚ :)

ocenił(a) film na 10
skynet86

Już dawno tak durnego użytkownika nie obserwowałem. Przewijasz film, oglądasz skróty i zdziwiony, że nie zrozumiał. To jak oceniać cały film po trailerze, ogólnie beznadziejne podejście. Średnie efekty specjalne, ok, z pewnością jesteś w stanie wymienić mi trzy-pięć filmów, które mają lepsze (ale nie lepiej wykonane, bo to jest różnica wbrew pozorom). O budżecie filmu nie wspomnę, bo i po co. A jakbyś nie przewijał to zrozumiałbyś, że ten film to nie same efekty specjalne i to właśnie nie one przyciągają uwagę widza. Tylko bardzo dobra historia i sposób w jaki jest opowiedziana.

"Przecież ten film bez chorych i bezsensownych "wstawek" miałby może z 30 minut."
Te NIEbezsensowne wstawki (obejrzyj - zrozumiesz) razem z całą resztą tworzą film. Są tak samo istotne jak "wstawki" bez efektów. Ale jak będziesz oglądał filmy na przewijaniu to nie ogarniesz nawet fabuły nowoczesnych smerfów, mimo jej banału.

ocenił(a) film na 3
Warborn

no Avatar ma lepsze efekty, to wiadomo od dawna, poza tym transformersy mają lepsze efekty

ocenił(a) film na 10
plantum

Lepiej wykonane, nie lepsze. Różnica jest, mogę wytłumaczyć, ale jako troll i tak to zlejesz i będziesz pieprzył głupoty. Więc sobie odpuszczę.

ocenił(a) film na 3
Warborn

"mogę wytłumaczyć"

tłumacz tłumacz a ja postaram się nie śmiać.
Tobie chyba chodzi o to co jest bardziej efektowne, tylko że właśnie jak SP może być efektowny skoro jest pełen kiczu i przeciętnych efektów?

ocenił(a) film na 10
plantum

"pełen kiczu" dla ciebie może i tak.
Taki np. Obcy 1 czy 2 - efekty jakości średniej, gumowy kostium dla aktora, kilka błyskających lampek i zadymiony korytarzyk = genialny klimat, groza, po prostu mistrzostwo wykonania.
Ten twój avatar - efekty za kilkadziesiąt milionów dolarów (nie wiem ile, nie wnikam) - świetnie wykonane i nic poza tym = ładnie wyglądająca NUDA.
I tak to wygląda, Sucker Punch jeśli chodzi o efekty, jest dla mnie czymś w rodzaju takiego Obcego właśnie. Wydali mało kasy, a zrobili coś boskiego, co kopie po jajach niczym scena odbicia Morfeusza w Matrixie 1. Dziesiątki błędów i średnie efekty, ale wykonanie na tyle genialne, że przez te kilkanaście minut siedzisz z rozdziawionym ryjem i chcesz jeszcze. TO są dobre efekty. I wiem, że na matrixa też poszła kupa kasy. Rzecz w umiejscowieniu i wykonaniu efektów, a nie ich w ich kosztach.

ocenił(a) film na 3
Warborn

" efekty za kilkadziesiąt milionów dolarów (nie wiem ile, nie wnikam) - świetnie wykonane i nic poza tym = ładnie wyglądająca NUDA."

Efekty w SP przeciętne... no kurna ile razy mam sie powtarzać. Wiele scen było żałosnych, bo kogo dziś jaraną księżycowe wyskoki głównej bohaterki, albo bieganie sprintem w ucieczce przed kulami?
a niektóre sceny były przekombinowane - np scena w pociągu. Tak przekombinowana że aż nudna. (właściwie to w tym momencie seansu uświadomiłem sobie że ten film mnie poważnie nudzi)

plantum

Scena w pociągu była najlepsza z całego filmu, przywoływała na myśl najlepsze sceny z 300.

ocenił(a) film na 10
plantum

"kogo dziś jaraną księżycowe wyskoki głównej bohaterki, albo bieganie sprintem w ucieczce przed kulami?"
Znaczną większość? Nawet ludzie, którzy nie cierpią tego filmu z różnych powodów doceniają efekty i samą efektywność akcji. Po prostu widzą i wiedzą co jest dobre, a ty musisz wpajać sam sobie, że masz rację.
Co w pociągu było przekombinowane? Mi się tylko nie podobało, że nie widać napisów na łuskach (lubię takie szczegóły), a Rocket dostająca w buźkę była niezamierzenie komiczna. Połączenie chorałów ze zwolnioną napier dalanką, rozcinane androidy i kopniak Sweet Pea to najlepsze fragmenty akcji z tego filmu.

ocenił(a) film na 3
Warborn

"Znaczną większość?"

czyli plebs który jest przez was tak często przywoływany

plantum

Plebs jara się kompletnie nieefektownym Avatarem.

ocenił(a) film na 3
0wner2

sucker punchem

plantum

0wner2

Drivem

Jezus_drugi

Drive to najlepszy film w historii kina.

ocenił(a) film na 3
0wner2

koleś, już po samym zwiastunie widzę że film na więcej jak 8 nie zasługuje.

plantum

Zwiastun nie ma praktycznie nic wspólnego z filmem.

ocenił(a) film na 3
0wner2

Dobra zapisuję twoje słowa popaprańcu.
Jak obejrzę ten film to sie przekonamy.

plantum

I tak ci się nie spodoba bo jesteś zbyt głupi na takie filmy.

ocenił(a) film na 3
0wner2

Tyle się naczytałem waszych "technicznych" orgazmów że na 90% mogę stwierdzić że film mi sie nie spodoba.

plantum

To oczywiste, wszakże jesteś gównożercą który zachwyca się przeciętnymi filmami dla mas.

ocenił(a) film na 3
0wner2

Nie nie jestem. Nie ja uważam SP oraz Crank za arcydzieło.

plantum

No nie ty i się nie dziwię, bo to są filmy dla koneserów dobrego kina, a nie chłamu.

ocenił(a) film na 3
0wner2

Jesteś gównożercą.

plantum

Ty nim jesteś i dobrze o tym wiesz.

ocenił(a) film na 3
0wner2

Ty nim jesteś i dobrze o tym wiesz.

ocenił(a) film na 3
0wner2

Owner2 w odpowiedzi na post: plantum | 5 paź 2011 17:58
I tak ci się nie spodoba bo jesteś zbyt głupi na takie filmy.

Technicznie wcale nie wygląda najlepiej.
Początek był interesujący ale....
reszta filmu monotonna

zakończenie mogło by być odrobinę bardziej dopracowane.

ocenił(a) film na 3
0wner2

"0wner2 w odpowiedzi na post: plantum | 5 paź 2011 14:01
Zwiastun nie ma praktycznie nic wspólnego z filmem."

ma z filmem tyle wspólnego co przeciętny zwiastun.
to coś więcej niż nic

ocenił(a) film na 3
0wner2

"Drive to najlepszy film w historii kina."

gówno prawda.

ocenił(a) film na 10
plantum

Znaczną większość fanów dobrego kina akcji. Plebs to ta druga znaczna większość, kompletnie inna grupa. Czytaj ze zrozumieniem.

ocenił(a) film na 3
Warborn

"Znaczną większość fanów dobrego kina akcji."

fanem to możesz sobie być, tylko żeby jescze SP był dobrym filmem akcji, haha!

plantum

Dobrym filmem akcji to on nie jest, ale rewelacyjnym.

ocenił(a) film na 10
plantum

Jestem, BO jest.

Warborn

Ciężko mi to przez gardło przechodzi, ale w pełni się z tobą zgadzam.

ocenił(a) film na 3
0wner2

"Ciężko mi to przez gardło przechodzi,"

tak to jest jak sie gada z chuyem w gardle

plantum

Ahahahahha cioto, teraz nieudolnie próbujesz naśladować styl warborna hahahhahahahahha

ocenił(a) film na 3
0wner2

a ty próbujesz udawać że nie zostałeś przez niego zeszmacony.

plantum

Bo nie zostałem. Ja go zeszmaciłem jak chciałem.

ocenił(a) film na 3
0wner2

". Ja go zeszmaciłem jak chciałem."

na chęciach się skończyło

plantum

Skończyło się na bezproblemowym zmieszaniu z gównem jego osoby.

ocenił(a) film na 10
0wner2

Nie przypominam sobie, żebym się z tobą mieszał, ty je bany fekalu. Twoje pedalskie marzenia zachowaj dla siebie, będziesz miał swoje 'happy place' jak cię stary pier dolić w srakę będzie.

Warborn

Skończ błazenadę dzieciaku.

ocenił(a) film na 10
0wner2

Wstyd ci ku rwo, szmato pier dolona, że cię pan pojechał? Na blogu zaszczekałeś ładnie, prosiłeś o więcej. Mówisz ku rwo i masz.

Warborn

To ładnie że się tak pieseczku słuchasz, ale wysil się bardziej, bo ten twój obecny poziom to żenada.

ocenił(a) film na 10
0wner2

I znowu kopiujesz moje teksty, i po co ci to. Jesteś oficjalną ku rwą i przyje bem tego portalu. Coraz więcej osób tak myśli, a ty to tylko potwierdzasz swoim zachowaniem.

Warborn

Coraz więcej osób? Mi się wydaje, że coraz więcej osób ma cię za kompletnego imbecyla. Wejdź chociażby na profil damiana_filmweb i zobacz ku*wo kto tu jest trollem.

ocenił(a) film na 10
0wner2

Ku rwa to twoja matka. Sam ją tak nazwałeś i przy tym zostańmy. Trollem jesteś ty, pier dolony patologiczny geju. Wystarczy popatrzeć na to co robisz, m.in. teraz.

Warborn

Teraz to prowadziłem rozmowę z plantumem póki się nie wjebałeś, więc trzeba było cię uciszyć.

ocenił(a) film na 10
0wner2

Więc ku rwo kundlu je bany nie rozmawiaj na mój temat to będziesz miał spokój. Odezwiesz się, to znowu wpadnę i cię dopier dolę. Jak zwykle. Jak na twoim śmiesznym blogu. Jadę cię jak ku rwę, a ty nie wyrabiasz z odpowiedziami.

Warborn

Jeb ana kur wo będę sobie gadał o czym chcę, kiedy chcę i z kim chcę, a ty cwelu możesz mi co najwyżej wylizać dupę zaraz po sraniu.

ocenił(a) film na 10
0wner2

Taka ku rwa jak ty, która obraża własną matkę nie ma prawa do życia, więc skur wysynu, zdechnij na tego raka, byle szybko.
Pier dolony eunuchu, będziesz się odzywał na mój temat to cię będę gnoił tak jak to zawsze miało miejsce. Lubisz to ku rwo, inaczej byś zamknął piz dę tak jak na swoim blogu. Milczysz, bo się boisz pedałku.