PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=501864}
6,1 86 tys. ocen
6,1 10 1 86033
4,9 23 krytyków
Sucker Punch
powrót do forum filmu Sucker Punch

Pierwsze dziesięć minut tej produkcji mnie zadziwił. Mroczna historia dziewczyny, którą
gwałcił ojczym. Trafia do szpitalu psychiatrycznego. Świetnie opowiedziane, nakręcone
i zagrane. No więc, co potem?
Właśnie. Dziewczyna lawiruję pomiędzy swą świadomością i znajduję się w zamtuzu.
Podczas tańca, którego niby jest mistrzynią, czego nie możemy się na własne oczy
dowiedzieć, gdyż trafia do świata skutego lodem, ubrana jakby dopiero co spod latarni
wyszła, i walczy z potworami.
Pomyślałam. Dajmy temu filmowi ostatnią szanse.
Kolejne jej loty, nie zdołałam już przeżyć. Zgraja super lasek, w której rolę bardzo
kiepską odgrywa panna Hudgens, już przekroczyła moje najśmielsze oczekiwania
Super Dna.
I wtedy w moim umyśle wystąpiła pewna myśl. Czyżby ten film został specjalnie
stworzony na potrzeb mężczyzn kawalerów? Kobiety o idealnych figurach w skąpych
ciuszkach, efekty specjalne oraz za grosz dobrego scenariusza i gry aktorskiej.
Co się okazuję? Wchodzę na filmweb i oczom nie wierze. Moje przemyślenia się
zgadzały, ponieważ tylko mężczyźni dawali tak wysokie noty jak 10/10, lub opisywali ten
film jako NAJLEPSZY JAKI WIDZIAŁEM DO TEJ PORY.
Dziwię się w dodatku, bo 6,4 to naprawdę za wysoka ocena jak dla takiego motłochu,
że się wyrażę.

ocenił(a) film na 10
Cineman_filmweb

Bjork, Jefferson Airplane, Queen - muzyka dla 15-latków. Mam nadzieję, że spotkamy się w piekle ;)

ocenił(a) film na 9
Warborn

Muzyka podkreslajaca naprawde fajne efekty graficzne jest swietna ! Pisze to i stwierdzam ze pietnaste urodziny mialem grubo ponad dekade temu. Dobry film akcji ale raczej dla milosnikow filmow w stylu Sin City oraz takich ktorzy maja choc troche abstrakcyjna wyobraznie.

ocenił(a) film na 4
Warborn

Cholera wi co tam grają :)

ocenił(a) film na 10
Cineman_filmweb

Oby coś dobrego. Trochę tam posiedzę.

Warborn

Nie dziwię się.

ocenił(a) film na 10
0wner2

Tylko, że ja tam mam kumpli, ty będziesz ruchany w dupsko.

Wpis został zablokowany z uwagi na jego niezgodność z regulaminem
ocenił(a) film na 10
0wner2

Robił wszystkim lody? Bo tylko tyle potrafisz.
Ty się ku rwa ze mną na ulicy boisz spotkać, a po piekle będziesz mnie ganiał? Ku rwa mniej filmów cioto.

Warborn

Jeb any frajerze jak nie czytałeś Lobo powraca to zamknij swój chu jowy ryj.

ocenił(a) film na 10
0wner2

Każdy kto czytał lobo jest chu jową ku rwą, frajerem i ciotą. Nazywasz mnie frajerem, a ku rwo obgadujesz mnie po internecie, ukrywasz się po dyskusjach, w które nie wbijam i mącisz na temat mojej osoby. Boisz się ze mną spotkać na ulicy, boisz się ku rwo podać adres. To ty jesteś tutaj frajerem i tylko ty. Jesteś patologiczną ku rwą bez honoru, wie to każde dziecko na twojej dzielnicy, nasłuchałeś się 'frajer' za plecami i teraz powtarzasz do innych, no ku rwa synu miej chociaż odrobinę godności, nie wierzę, że jesteś aż takim ścierwem.

Warborn

Ścierwem jest twoja matka i każdy członek twojej rodziny, to już wiemy pier dolony pedale. Jesteś jeb anym zje bem i spier doloną dziwką. Jesteś nieźle popier dolony, jeśli myślisz, że komukolwiek z neta podałbym swój adres. Tak robią tylko konkretne zje by.

ocenił(a) film na 10
0wner2

Sam nazywasz własną matkę starą ku rwą i na tym poprzestaniemy jeśli chodzi o rodzinę, co? Mógłbym się wywodzić o tym co ci stary robi w odbycie dzień w dzień i dlaczego twoja matka ma wiecznie zalepiony ryj, ale przecież znasz te fakty i nie trzeba ich powtarzać. I tak wszyscy, ku radości zdrowego społeczeństwa, zdechniecie na raka, którym poniekąd sami jesteście. I będziemy tańczyć na waszych zarośniętych nagrobkach z taniego drewna zrobionych na odpier dol przez państwo, które ma wyje bane na taką patologię jaką prezentujecie. Nie musisz podawać adresu, wystarczy się ustawić na mieście. Jak dla ciebie to pewnie pod którąś komendą, co? Frajerku.

Warborn

Ty zawszony kundlu dalej szczekaj, pier dolona cipo, jestes skur wiałą dziwką, a twoja stara to wstrętna kur wa, dzisiaj mi gałe obrabiała.

ocenił(a) film na 10
0wner2

Hahaha cioto frajerze, znowu musisz powtarzać po mnie. Kseroboju, brak ci punchy? Chętnie dam ci kilka, prosto w ten twój spedalony ryj. A no tak, zapomniałem, że jesteś ciotą i frajerem i się boisz. Sraj po gaciach, kryj się po internecie, ty zawszony synu ku rwy. Społeczny pasożycie wyzywający własną matkę. Ku rwo bez honoru, swoim ryjem i zachowaniem kalasz piękną Polskę. Zdechnij na raka skur wysynu.

Warborn

Znudziła mi się ta błazenada.

ocenił(a) film na 10
0wner2

Więc zamknij piz dę i grzecznie schowaj się do budy je bany kundlu.

Warborn

Ty to powinieneś zrobić su ko.

ocenił(a) film na 10
0wner2

Twoja matka to suka.

ocenił(a) film na 3
summerlong3

film dla motłochu

plantum

Film dla motłochu? Niesłychanie głupi film? Trzeba go zrozumieć, a jak ktoś jest motłochem i w dodatku jeszcze głupim no to przykro mi, że nie zrozumiał filmu. Polecam następnym razem zająć się właśnie oglądaniem filmu, a nie popcornem. A dzięki założycielce tematu uśmiałam się jak nigdy. :)

ocenił(a) film na 3
BlondeVampire

"nie zrozumiał filmu"

oto jedyny argument obronny > powołanie się na niezrozumienie. Sęk w tym że w tym filmie nie było ani jednej rzeczy która wymagała by zrozumienia

użytkownik usunięty
plantum

Świat widziany w filmie był pokazany z oczu Sweet Pea. Nie wiem czy zauważyłeś ,ale to ona była na scenie gdy Baby Doll weszła do "Teatru" .Śmiem twierdzić,że BabyDoll nie miała rozdwojenia jaźni ;) jak Sweet Pea.
Dlaczego jest genialny . Ponieważ Sweet Pea opowiada tutaj całą historię (jest narratorem na początku i na końcu ) kiedy lekarz wbija szpikulec BabyDoll ,nagle pojawia się ona i wtedy zaczyna się cała ubarwiona historia. Muzyka dawała im tylko siłę i wewnętrzny spokój.
Taniec w burdelu ,był ucieczka w swiat wyobrazni od wykorzystywania seksualnego w psychiatryku.
W rzeczywistości każdy taniec to jakaś akcja, konkretnie zdobywanie
przedmiotów potrzebnych do ucieczki .W rzeczywistosci kazdy taniec to ucieczka w swiat wyobrazni podczas gdy glowna bohaterka jest gwałcona, a jej 'wspólniczki' kradną przedmioty". Stąd mowa o burdelu . Może myślałeś podobnie , nie wiem ;) Dlatego ten film ,dla mnie osobiście jest genialny . Występuje tutaj dużo metafor artystycznych . Nic nie jest podane na tacy widzowi jak np. w " Incepcji " . Szkoda mi trochę tego filmu bo może gdyby był trochę inaczej nakręcony ,miał dobrą reklamę ,choć 1 bardziej znanego aktora np. DiCaprio ,Bale, Deepa to mógł być hitem . W moim mniemaniu jest lepszy od " Incepcji " , która zarobiła krocie . SAme zachwyty .

użytkownik usunięty

1) rzeczywisty świat ( zakład psychiatryczny )
2) nie rzeczywisty świat ( burdel ) " widziany " był przez Sweet Pea , gdy słyszała muzykę zamykając oczy .
3) nie rzeczywisty świat ( walki o przedmioty ) " widziany " był przez Baby Doll , gdy słyszała muzykę zamykając oczy .

ocenił(a) film na 3

"2) nie rzeczywisty świat ( burdel ) " widziany " był przez Sweet Pea , gdy słyszała muzykę zamykając oczy .":

pfffff....... hahahahahaha. Ale sobie zmyślacie :)

użytkownik usunięty
plantum

Tak plantum . Przeczytaj sobie wyżej co napisałem ;) cały burdel zaczyna być widziany kiedy Sweet Pea ma prowadzoną terapie z dr Górski . Reszta dziewczyn mogła mieć takie samo wyobrażenie , gdyż były wykorzystywane przez " sanitariuszy " .

użytkownik usunięty

Baby Doll mogła co najwyżej wyobrazić ją jak " aktorkę " na scenie psychiatrycznego " teatru ".

ocenił(a) film na 9
plantum

a to z kolei twój jedyny "argument" na nie. i przestań subiektywnie zakłamywać rzeczywistość, że nic nie było w tym filmie co wymagałoby zrozumienia. Skoro tak to powiedz mi ty mój geniuszu filmowy dlaczego w takim razie dziesiątki osób na tym forum ma wiele pytań odnośnie filmu a interpretacji poszczególnych scen jest równie wiele skoro nic nie wymagało myślenia i wszystko według ciebie było w pełni zrozumiałe i jasne? ;> Bo nieważne jak bardzo mocno prowadziłbyś swoja małą krucjatę przeciwko SP i próbował wmawiać ludziom swoje ślepe racje wynikające z nienawiści do tego filmu i wszystkich, którzy go lubią to prawda jest inna. No ale widze już twoją odpowiedź. najpierw zacytujesz moją wypowiedz "prawda jest inna" a potem pod spodem napiszesz: "prawda jest tak że ten film to gniot" lub coś w tym stylu :D Masz tak monotonna i bezargumentacyjną krucjatkę że już wiadomo co powiesz :D

plantum

No jeżeli patrzy się tylko na dupy i rozwalanie to rzeczywiście.. nie ma ani jednej rzeczy, która wymagała by zrozumienia.
Myślę, że arturinho79 (szacun! ;D) wyjaśnił to wszystko jak trzeba i w taki sposób, że każdy motłoch już to zrozumie ;)

ocenił(a) film na 9
BlondeVampire

Amen :)

użytkownik usunięty
BlondeVampire

Bo ten film nie jest prostolinijny ,kiczowaty jak wielu na forum uważa . W swoim temacie napisałem może bardzo kontrowersyjnie ,ale i prawdziwie ,że wiele osób nie rozumie. Moim skromnym zdaniem ten film nie jest dla mas . Tylko dla ambitnych widzów ,którzy mają IQ powyżej 90 ;)

ocenił(a) film na 9

o żesz! ale się zaraz sępy zlecą na twoją wypowiedź ;>

użytkownik usunięty
Hans

Bardzo możliwe ;) ,ale prawda boli podwójnie takich krytyków .

ocenił(a) film na 3

pieprzeni hipokryci na tym forum

użytkownik usunięty
plantum

Tak Twoi koledzy hipokryci zostawili Cię na polu bitwy ... samego .

ocenił(a) film na 3

co ty pierdzielisz?

użytkownik usunięty
plantum

Stwierdzam tylko fakty plantum .

ocenił(a) film na 3

ale przecież na tym forum żadnych kolegów nie mam, z resztą, na żadnym nie mam :)
jestem plantum, i sam sobie radzę

plantum

Nie poradziłbyś sobie nawet, jakby pomagało ci stado tysiąca trolli.

ocenił(a) film na 9
plantum

tak tak niedobitki twojej armii krytyków SP wpadają tylko od czasu do czasu i raz coś powiedzą i tyle ;) Jesteś ostatnim, który tak zacięcie walczy ;) kurde ale to patetycznie zabrzmiało :D:D:D

ocenił(a) film na 3
Hans

hans, musze to przyznać, jesteś najnormalniejszy z tej całej ekipy kretynów forum SP,
i strasznie boli gdy mnie atakujesz, chlip chlip.

użytkownik usunięty
Hans

Hehe uparciuch z niego . Tylko szkoda ,że nie ma przekonywujących argumentów . ;)

On w ogóle nie ma argumentów.

ocenił(a) film na 10
neo_angin

On sam w sobie jest argumentem. Za legalizacją aborcji. Nawet takiej "spóźnionej" o kilkanaście lat.

ocenił(a) film na 3

A wy macie takowe? Nie, więc zamknąć japy.

Wpis został zablokowany z uwagi na jego niezgodność z regulaminem
ocenił(a) film na 1
Warborn

Początek filmu jest naprawdę wciągający. Po 10 minutach film robi sie monotonny i nudny. Nie ma nic w sobie prócz efektów specjalnych. Ocena tego filmu 10/10 jest zbyt wygurowana.

SpoconeKule

"jest zbyt wygurowana"

Hahahahha co to ma być?

ocenił(a) film na 9
Warborn

Tak jak mówiłem to zwykłe gadanie ze ślepym o kolorach. Możesz mówić mówić a on i tak powie, że nic nie widzi ;)

ocenił(a) film na 3
Hans

ziew

użytkownik usunięty
plantum

Człowieku Ty nic mądrego nie powiedziałeś . Zacznij przedstawiać fakty jakieś bo monotonny jesteś .