PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=116327}

Tajemnica Brokeback Mountain

Brokeback Mountain
2005
7,4 198 tys. ocen
7,4 10 1 197519
7,7 56 krytyków
Tajemnica Brokeback Mountain
powrót do forum filmu Tajemnica Brokeback Mountain

Gdyby dotyczył związku mężczyzny i kobiety, przeszedłby niezauważony.

użytkownik usunięty
rock79

Badania vs Idiotka? Dyskusja się skończyła.
Ale filmik śmieszny, naprawdę.

ocenił(a) film na 3

Ameryka stanowi raczej kiepski przykład. Ten kraj jak i społeczeństwo raczej nie powinno służyć za przykład.

użytkownik usunięty
rock79

Zgadza się. Ameryka do siedlisko degenaracji i hipokryzji, którą my tak bezkrytcznie przyjmujemy. To hańba, ze naszym wzorem jest tak debilny naród jak Amerykanie (w sumie to nawet nie naród, ale olać definicje).
Ale badania naukowe w Ameryce akurat nie są gorsze niż w Europie.

rock79

zapewne sam kilka spłodziłeś rycerzowi1984.

ocenił(a) film na 3
Lady_Konsternacja

Przynajmniej mogę mieć dzieci a twoja pipka jest sucha jak pieprz.

rock79

Bo marnie się starasz z tym podniecaniem mnie, z resztą wiesz...geje mnie nie kręcą.

ocenił(a) film na 3
Lady_Konsternacja

Ty kręcisz gejów? Zgolisz wąsa i może im przejdzie.

rock79

Geje mnie nie kręcą a ty przeczytałeś, że ich kręcę? No to ja ciebie rzeczywiście muszę kręcić, bo tylko o jednym myślisz.

rock79

A jest nie po polsku? To może poducz się lepiej polskiego?

ocenił(a) film na 3
Lady_Konsternacja

Już biegnę, pokrako.

rock79

Ale gdzie biegniesz i czemu wołasz matkę?

ocenił(a) film na 3
Lady_Konsternacja

Chcesz mi teraz matkować?

rock79

Nie, bękartów nie wychowuję.

ocenił(a) film na 3
Lady_Konsternacja

Ciebie jak widzę też nie wychowano.

rock79

Wychowano, wpojono mi m.in dla chamów bądź chamem.

ocenił(a) film na 7
rock79

hmm,w sumie to przejrzałam twoją filmotekę i mamy podobny gust filmowy,może jedyne co nas rożni w ocenie tego filmu to płeć:) W mojej ocenie jest to całkiem zgrabnie sklecony melodramat,dobrze zagrany,gdyż niemal wierzę w to że bohaterowie się kochają,muzyka dla niektórych bez wyrazu moim zdaniem jest dopełnieniem filmu,ogólnie dobrze mi sie go oglądało.

ocenił(a) film na 3
moni1878

Cóż, mnie swoją banalnością nie przekonał i trochę się dziwię, że część- zdawać by się mogło wyrobionych widzów - dała się nabrać na marketing.

użytkownik usunięty
rock79

Zauważ, że gdyby był o kobiecie i mężczyźnie to straciłby 90% sensu, ale nie tylko. Opowiada on o bardzo specyficznej relacji, którą normalny heteroseksualny widz płci męskiej odbiera w specyficzny sposób. Chyba że dla Ciebie nie ma róznicy czy obserwujesz związek dwóch mężczyzn, czy kobiety i mężczyzny. Oglądając inny film w tym temacie (Całkowite Zaćmienie) czułem obrzydzenie i irytacje. Ten jednak odebrałem bardzo pozytywnie. Ma między innymi ciekawe wątki psychologiczne.