PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=116327}

Tajemnica Brokeback Mountain

Brokeback Mountain
2005
7,4 198 tys. ocen
7,4 10 1 197519
7,7 56 krytyków
Tajemnica Brokeback Mountain
powrót do forum filmu Tajemnica Brokeback Mountain

Jeśli ktoś obejrzał Brokeback Mountain i mu się nie spodobał, to ma święte prawo wystawić mu niską ocenę. Oczywiście wy (kierując się schematami myślowymi) zwyzywacie go zaraz od homofobów. Jeśli komuś się film nie spodobał, bo traktuje o gejach - to też ma święte prawo wystawić mu za to niską ocenę. Powiecie - to skoro wiedział o czym jest film, to po co go oglądał? A gówno wam do tego - oglądał bo mógł i chciał i tyle, ma prawo dać mu 3/10 albo 1/10.

użytkownik usunięty

Popęd pedofili skierowany jest na dzieci. To że udają życie heteroseksualistów nie ma nic do rzeczy.

użytkownik usunięty

Trochę spieprzyłem tego posta :), bo można się podniecać i tym i tym. Facet może podniecać się facetami i małymi chłopcami.

BTW: Czytałem co innego, że mimo że geje stanowią niewielką część społeczeństwa to właśnie oni najczęściej są pedofilami.

użytkownik usunięty

Nie najczęściej, ale wystarczająco często jak na tak małą ilość gejów w społeczeństwie, żeby stwierdzić, że coś z homoseksualizmem jest nie tak.

http://www.okiem.pl/cnota/sex/homoseksualizm.htm

"Homoseksualiści a pedofilia (pedofilia) Społeczność homoseksualistów ma ok. 2% odpowiedzialna jest za 33-50 % gwałtów dzieci (Nasz Dziennik 19.12.2000). Nauczyciele - homoseksualiści 12 razy częściej molestują dzieci niż heteroseksualni (Encyklopedia Białych Plam)"

użytkownik usunięty

LOL, ale może nie podawaj mi "danych" z Naszego Dziennika, bo zakrztusiłam się kolacją ze śmiechu :)
są sfałszowane i zwyczajnie nieprawdziwe, już zaczynając od tego, że wg oficjalnych ustaleń mężczyźni homoseksualni stanowią 5%, lesbijki 1%

ocenił(a) film na 3

Czyich oficjalnych ustaleń? W GB oficjalne statystyki podają 1,5% homo + bi w populacji.

użytkownik usunięty
mr_fisq

Wg tego samogo źródła:
"Estimates of the occurrence of exclusive homosexuality range from one to twenty percent of the population, usually finding there are slightly more gay men than lesbians."

od 1% do 20%, czyli każdy wybiera sobie wyniki jakie mu wygodnie, tak jak napisaliśmy z Kamasem, na razie nikt tego dokładnie nie potrafi ustalić

ocenił(a) film na 3

Statystyka to zresztą bardzo zdradliwa nauka jest...

użytkownik usunięty
mr_fisq

Ano właśnie...

ocenił(a) film na 3

Kontrargument do niczego - nie wiem czy wynika z niezrozumieniu argumentu Kowalskiego, czy z ignorancji, ale spróbuję wytłumaczyć:
Kowalskiemu chodziło o to, że w żadnym z przytoczonych przez niego przypadków nie jest możliwe poczęcie potomstwa:
Facet - {facet, pies, dziecko, krzesło, drugi facet}.
Stwierdzenie, że homoś może mieć dziecko z kobietą niczego tu nie zmienia, bo nie pocznie tego dziecka w ramach realizacji własnych preferencji seksualnych.

użytkownik usunięty
mr_fisq

Twój konargument jest do życi, idąc tym tropem, heteroseksualiści, którzy są bezpłodni są zboczeńcami, heteroseksualista, który ma dziecko z kobietą, która go kompletnie nie pociąga też jest zboczeńcem. W przeszłości niemal wszystkie małżeństwa były aranżowane, pociąg seksualny do danej osoby w ogóle nie miał znaczenia.
Możecie upraszaczać ile chcecie, ale prawda jest taka, że przy ustalaniu czy dany pociąg jest zboczeniem, fetyszyzmem itp. patolodzy kierują się różnymi kryteriami i to jest bardzo pocieszne kiedy taki ludzik internetowy próbuje zamknąć kwestię jednym zdaniem.

ocenił(a) film na 3

1. Nie ma takiego rzeczownika jak: "żyć", sprawdź w słowniku.
2. Mój kontrargument? Nie przedstawiłem żadnych argumentów.
3. Argument o niepłodności to rozpatrywanie przypadku szczególnego, a tu jest chyba mowa o ogóle danej grupy; analogia ->
Równie dobrze mogła byś na stwierdzenie:
"Ludzie mają po dwie ręce i dwie nogi"
Odpowiedzieć:
" Ale przecież są osoby np. bez nogi, odmawiasz im człowieczeństwa?"
Jest to chyba jakiś zabieg erystyczny, ale pewności nie mam w tym względzie.
4. Argument o aranżowanych małżeństwach również jest z innej bajki - piszesz o pociągu do konkretnego osobnika, a ja mówię o preferencjach seksualnych.

Ja nie upraszczam, wskazuję jedynie koślawość Twojej argumentacji.

użytkownik usunięty
mr_fisq

W skrócie:
człowiek może się rozmnażać i być zboczeńcem
człowiek może się nie rozmnażać i nie być zboczeńcem
i vice versa
Wszelkie inne dodatki o krzesłach, dzieciach, owcach, dodając do tego zestawu dorosłego mężczyznę to zwykła manipulacja słowna mająca na celu stworzyć pozory analogii, której tu zwyczajnie nie ma.

użytkownik usunięty

Facet którego pociągają kobiety i małe dziewczynki jest jednocześnie heteroseksualistą i pedofilem. Pierwsze jest dobre, drugie nie. Jak ktoś jest jednocześnie patriotą i gwałcicielem to znaczy, że patriotyzm jest zły?

Nie zbiłaś mojego argumentu.

Rozumiem że to pytanie do Vesper_Lynd?
Ok to ja mam kolejne pytanie jeśli antylopa chcę być zjedzona przez lwa to znaczy że jest tchórzem czy podchodzi to pod odwagę i ukazanie antylopy jako bohaterki słabszych?
To pytanie na poziomie Pana Kowalskiego..

użytkownik usunięty

No a facet którego pociągają mężczyźni i mali chłopcy jest jednocześnie homoseksualistą i pedofilem. Pierwsze jest dobre, drugie nie.

Dokładnie :)

użytkownik usunięty
Damx123

Ale faktycznie Kowalski nie jest homofobem, bo widzę teraz na 3 stronie, że on nawet czyta te długaśne posty-płachty petera_fw, a do tego trzeba naprawdę sporego poświęcenia...;))

ocenił(a) film na 8

Dlaczego bycie hetero jest "z natury" dobre?

"Jak ktoś jest jednocześnie patriotą i gwałcicielem to znaczy, że patriotyzm jest zły?"

Nie, świadczy o czymś zupełnie innym. Że patriotyzm nie zapewnia "z automatu" przewagi moralnej. Podobnie z hetero. Nie orientacja jest istotna. ale indywidualna ranga człowieka.

hauser

Ja właśnie nie uważam że jest z natury dobre,zależy od typu człowieka...tego jaki jest :)

użytkownik usunięty

Zestawianie homoseksualizmu z nekrofilią, zoofilią, pedofilią itp. jest o tyle nieuzasadnione i bez sensu, że nekrofil jest hetero lub homo, pedofil jest hetero lub homo, zoofil pewnie też, oni wybierają sobie konkretną płeć dla swoich chorych preferencji.

użytkownik usunięty

To nie jest żaden dowód na normalność homo, ani nawet na normalność hetero. :)

Jakby homo było całkiem zdrowe to by się nie wiązało z brakami, a geje nie mogą mieć dzieci ze swoimi partnerami.

ocenił(a) film na 8

Wychodząc z zalożenia, ze celem i istotą człowieczeństwa jest płodzenie dzieci. A to dość watpliwy warunek człowieczeństwa i normalności.

hauser

Zgadzam się Tobą jak zawszę.

użytkownik usunięty
Damx123

^ Czyżby nowa para na tym forum?

To chyba nie twoja sprawa,poza tym chyba można pochwalić kogoś że jest mądry w przeciwieństwie do ciebie i na twoim miejscu darowałbym sobie jakieś uwagi,szczególnie że już późno i pora na ciebie dziecko żebyś wstała do szkółki,bo na lekcji źle obrazek pokolorujesz
Poza tym mogę robić co mi się podoba a ty nie masz nic do gadania.

użytkownik usunięty

Lepiej mieć porządnego mężczyznę z drugą współżoną, niż samemu jakiegoś nieporządnego.

Gdyby wszystkie kobiety były tak puste jak niektóre,i jakby one tylko na świecie zostały to bym wolał być sam albo być gejem.

użytkownik usunięty
Damx123

Ja nie jestem wyrzutem, aha, Exime śpi z jakimś facetem w koszuli modnej sprzed 3 lat. Chciałam być miła. Sprzed 7 lat. Wiem że kocha mnie jak brata. Ch*j że ona leży z niemodnym gościem. Exime stara się trzymać fason, obudziła się z niemodnym facetem, a ten modny odszedł z moja kuzynką, znaczy siostrą we krwi.
Exime, nie myśl że odebrałam Ci faceta. Szczerze, to Exime mi się bardziej podoba od Hausera. Znaczy, on jest niczego sobie. Ma to coś.

użytkownik usunięty

Honey, Ty mi powiedz za co ten koleś ma do mnie wąty, bo chyba przeoczyłam. Jakiś niekumaty jeleń, w dodatku sfrustrowany. Albo faktycznie gej i się ciska, bom go za szafy wyciągnęła.

Czyżby nowa para na forum?
Gratuluje ...
Więc społeczeństwo lesbijek rośnie jak widzę ...

użytkownik usunięty
Damx123

^ Patrz Vesp, mamy błogosławieństwo.
Albo wyluzujesz i zaczniesz kumać, albo z Tobą nie gadam.
Facet ja już setki razy czytałam takie dyskusje, kiedyś nawet odpisywałam tym jelenią na poważnie, ale teraz mam ich gdzieś. Zostały tylko wygłupy. I przez te wygłupy wziąłeś mnie z przeciwieństwo mnie. Takie małe sprostowanie.

Ja właśnie nie chcę z tobą gadać,tak macie błogosławieństwo bo nie wtrącam się do innych,więc z Bogiem moje drogie,z Bogiem.

użytkownik usunięty
Damx123

A gdyby tak wasza matka płakała z małym synkiem w drugim mieszkaniu, to też byś się nie wtrącał?
I nie mówcie, że nie macie matki, bo w każdej chwili możecie mieć.

użytkownik usunięty
Damx123

<facepalm>
Nie wtrącasz się do innych, natomiast z ocenianiem innych z góry nie masz problemów.
I przepraszam za faceta, właśnie załapałam, że mam do czynienia chyba z dzieckiem.

Dobranoc, niektórzy jutro muszą wstać przed 6 do pracy.

użytkownik usunięty

Dobranoc słonko. Nie rozmawiajmy z nim. Normalny człowiek nie ma przyjaciół geja.

ocenił(a) film na 8
hauser

bo tak jest. poczytajcie homopropagatorzy troche filozofii, ewentualnie biologii, bo nie douczyli was

użytkownik usunięty
Wpis został zablokowany z uwagi na jego niezgodność z regulaminem
użytkownik usunięty

Jesteś złym gejem.

użytkownik usunięty

Bo mu chłopa porządnego trzeba.

użytkownik usunięty

Raczej wam po prostu zatkało kakao. (jako że jestem gejem to wszystko mi się kojarzy z odbytem)

A więc skoro jestem gejem, to odpowiedzcie na pytanie geja - dlaczego homoseksualizm NIE JEST dewiacją?

użytkownik usunięty

A dlaczego miałby być?

użytkownik usunięty

A dlaczego nie jest?

użytkownik usunięty

A dlaczego miałby być?

użytkownik usunięty

Ja się pierwszy spytałem. :-)) Poza tym twoje pytanie nie daje odpowiedzi na moje pytanie.

użytkownik usunięty

Bo na Wikipedii nie ma homoseksualizmu w spisie parafilii.

użytkownik usunięty

Sam sobie odpowiedziałeś na 3 stronie: "Dlatego nie chodzi im tylko o seks, w gejostwie rozwija się też miłość, rozumiana jako dbanie o siebie nawzajem, planowanie wspólnej przyszłości itd."

użytkownik usunięty

Bo się kochają? To ja ci mówię, że kazirodcy też się kochają. Już to pisałem. Wy po prostu nie macie argumentów i musicie wciąż operować tymi samymi, które wcale nie odpowiadają na podstawowe pytania.

użytkownik usunięty

My mamy świetne argumenty, ale ty ich nie przyjmujesz do wiadomości, nie rozumiesz, albo udajesz, że nie rozumiesz. Całe 5 stron dyskusji na nic, po co zakładasz temat skoro nie słuchasz tego co inni mają do powiedzenia?

użytkownik usunięty

Muszę ich poszukać, bo nie pamiętam żeby ktoś w tym temacie broniący gejów odpowiedział na te podstawowe pytania. Może mi je powtórzysz?

użytkownik usunięty

Strona 1:

Elani: homoseksualizm to przecież nie choroba.

Koniec.

Strona 2:

nic nie znalazłem.