PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=116327}

Tajemnica Brokeback Mountain

Brokeback Mountain
2005
7,4 198 tys. ocen
7,4 10 1 197519
7,7 56 krytyków
Tajemnica Brokeback Mountain
powrót do forum filmu Tajemnica Brokeback Mountain

Jeśli ktoś obejrzał Brokeback Mountain i mu się nie spodobał, to ma święte prawo wystawić mu niską ocenę. Oczywiście wy (kierując się schematami myślowymi) zwyzywacie go zaraz od homofobów. Jeśli komuś się film nie spodobał, bo traktuje o gejach - to też ma święte prawo wystawić mu za to niską ocenę. Powiecie - to skoro wiedział o czym jest film, to po co go oglądał? A gówno wam do tego - oglądał bo mógł i chciał i tyle, ma prawo dać mu 3/10 albo 1/10.

użytkownik usunięty

Teraz idę spać, jutro poszukam dalej.

użytkownik usunięty

Stona 3 (jedyny argument):

Vesper Lynd: Argument do niczego, rozmnażanie to nie jest kryterium oceniające czy ktoś jest zboczeńcem czy nie, a wiesz dlaczego? Ponieważ pedofile najczęsciej to heteroseksualiści co mają własne dzieci, podobnie nekrofile, ekshibicjoniści, mają żony, mają dzieci.

Homo nie jest zboczone, będzie dopiero gdy będzie miało inne zboczenie. Wow. No to teraz sama sobie odpowiedz na pytanie - co uznajemy za zboczenie i dlaczego?

Bo według mnie wszystko, co podnieca faceta zamiast kobiety (i na odwrót) - psy uprawiające seks, małe dzieci, drugi facet, meble, sprzęt AGD.

Właśnie po to jest seksualność, żeby popęd seksualny był skierowany na drugą płeć, żeby się rozmnażać. Inaczej ukierunkowana nazywana jest przez ludzi zboczeniem. :-))

użytkownik usunięty

Strona 4 - argumentów brak.

Strona 5:

Vesper Lynd: Zestawianie homoseksualizmu z nekrofilią, zoofilią, pedofilią itp. jest o tyle nieuzasadnione i bez sensu, że nekrofil jest hetero lub homo, pedofil jest hetero lub homo, zoofil pewnie też, oni wybierają sobie konkretną płeć dla swoich chorych preferencji.

Zestawienie pedofilii z zoofilią jest o tyle nieuzasadnione i bez sensu, że zoofil jest nekrofilem lub gerontofilem.

"Oni wybierają sobie konkretną płeć dla swoich chorych preferencji" tego zdania nawet nie rozumiem.

użytkownik usunięty

Źle napisałem zdanie, powinno być:

Zestawienie pedofilii z nekrofilią, zoofilią itp. jest o tyle nieuzasadnione i bez sensu, że nekrofil jest hetero, homo lub pedo, zoofil jest hetero, homo lub pedo (...)

:-))

użytkownik usunięty

Dalej strona 3:

Vesper Lynd: Twój konargument jest do życi, idąc tym tropem, heteroseksualiści, którzy są bezpłodni są zboczeńcami

Co za idiotyzm. Czyli niepłodni homo są zboczeńcami? Niepłodność to nie zboczenie.

Vesper Lynd: Możecie upraszaczać ile chcecie, ale prawda jest taka, że przy ustalaniu czy dany pociąg jest zboczeniem, fetyszyzmem itp. patolodzy kierują się różnymi kryteriami i to jest bardzo pocieszne kiedy taki ludzik internetowy próbuje zamknąć kwestię jednym zdaniem."

Bez patologów ludzie nie wiedzieliby, że pedofile to zboczeńcy? Czytałaś "Bastion" Kinga? Po wyniszczeniu 90% populacji ludzie bez patologów niby nie poradziliby sobie z powiedzeniem co jest zboczeniem, a co nie?

Vesper Lynd: Wszelkie inne dodatki o krzesłach, dzieciach, owcach, dodając do tego zestawu dorosłego mężczyznę to zwykła manipulacja słowna mająca na celu stworzyć pozory analogii, której tu zwyczajnie nie ma."

Bzdura. Ty manipulujesz - piszesz, że homo jest ok, bo zboczeńcy są zarówno hetero jak i homo. Czyli homo jest ok. Odpowiedzi na pytanie "dlaczego?" nie potrafisz już jednak udzielić, tylko coś kręcisz.

HA. Więcej argumentów nie znalazłem w tym temacie. Wszystkie obaliłem, to było dość proste. Najśmieszniejsze jest to, że ty ponoć masz sporo znajomych gejów. Jeśli bronisz ich właśnie tymi argumentami, to obawiam się, że chyba wygenerowałaś całkiem sporą liczbę "homofobów". :-)))

użytkownik usunięty

Jesteś pocieczny i nie chcę cię martwić, ale ludzie czytają te posty i widzą jakiego durnia z siebie robisz. Zaklinanie rzeczywistości wiele ci nie pomoże :)
Do rzeczy zatem, 2000 lat temu jakiś chrześcijański kolo, św Paweł zdaje się, wymyślił sobie, że homoseksualizm to grzech i zboczenie, również stosunki oralne i analne między kobietą i mężczyzną. 300 lat później chrześcijański cesarz zakazał tego prawnie i tak to trwało i trwało przez wieki, dopiero jak Kościół zaczął tracić na znaczeniu różne państwa zaczęły modyfikować prawo przeciwko homoseksualizmowi i ogólnie sodomii, ale jeszcze do niedawana stosunki analne i oralne - ogólnie, w niektórych stanach USA były nielegalne.

Teraz ty nam każesz się tłumaczyć z tego, co jakiś sfrustrowany kolo ubzdurał sobie 2000 lat temu. Czemu nie pytasz "dlaczego stosunki oralne są/nie są zboczeniem?", takie pytanie sobie też zadaj i szukaj odpowiedzi, badź konsekwentny.

użytkownik usunięty

Czyli już ustaliliśmy, że homo jest zboczone i dlatego mam się zająć seksem oralnym? :-))

No nędza, nędza totalna. Nigdzie nie napisałem ani słowa o religii. Jak mówiłem - kręcisz i zbaczasz na inne tematy, bo po prostu nie umiesz wyjaśnić czemu homoseksualizm ma być ok.

Teraz wyjaśniłaś to tak:

jacyś ludzie wymyślając religie zakazali pewnych rzeczy związanych z seksem nazywając je zboczeniem, grzechem, choć wcale zboczeniem nie były.

BRAWO!!!

Nadal nie odpowiedziałaś na moje pytanie dlaczego homo nie jest zboczeniem. :-))

użytkownik usunięty

Podałam ci argumenty dlaczego homoseksualizm nie jest zboczeniem, na które ty reagujesz jak opóźniony w rozwoju tekstami typu: "BRAWO!!!!", albo "to nie jest żaden dowód na normalność homo, ani nawet na normalność hetero. :)", albo emotkami, albo jakimś bełkotem.
Albo nie rozumiesz, albo nie chcesz rozumieć co do ciebie piszę.

"Posiadania niezwykłych, rzadkich preferencji seksualnych nie należy traktować jako patologii – o stanie patologicznej parafilii mówimy dopiero wtedy, gdy preferencje uniemożliwiają utrzymanie afektywno-emocjonalnego związku z drugą osobą".
Homoseksualizm nie spełnia więc warunków aby być zboczeniem.

"Amerykańskie Towarzystwo Psychologiczne stwierdziło, że umieszczenie homoseksualizmu w klasyfikacji zaburzeń bazowało nie na rzetelnych badaniach naukowych, lecz na uprzedzeniach wynikających z wpływów ideologiczno-religijnych".

użytkownik usunięty

4 pierwsze linijki o niczym. Tamten argument był łatwy do obalenia i dlatego cię wyśmiałem.

Patologia, parafilia. Tolerancja, homofobia, heteronormatywność - skończmy z tym gównem. :) Człowiek, którego podnieca grzebanie palcem w dupie jest zboczony, walnięty. Ma coś nie tak z seksualnością, bo go podnieca coś co nie powinno go podniecać, bo podniecanie się jest po to, żeby się rozmnażać. Dlatego jak faceta podnieca inny facet to nie jest to prawidłowe - czyli ma zaburzoną seksualność. I tyle, proste. Tak czy nie?

A poza tym nadal uważasz, wedle tego cytatu, że kazirodctwo jest ok, tylko że 95% ludzi wzdraga się na myśl o czymś takim.

Skąd ten cytat o APA? BTW:

http://www.filmweb.pl/film/Obywatel+Milk-2008-465240/discussion/Czemu+geje+tak+b ardzo+chc%C4%85+si%C4%99+afiszowa%C4%87+ze+swoim+%22gejostwem%22,1464730?page=3

na stronie 3 na dole jest mój post o tym towarzystwie, które wykreśliło homo z listy chorób jakże naukową metodą, czyli głosowaniem (po raz pierwszy w historii o wykreśleniu z listy chorób) i jeszcze było naciskane przez tzw. gejowskie lobby

użytkownik usunięty

Twoje słowa: "To nie jest żaden dowód na normalność homo, ani nawet na normalność hetero. :)"

Sam nie wiesz o co ci chodzi, nie potrafisz myśleć, ani wyciągać wniosków, obawiam się. W ogóle nie wiem czemu się tak uparłeś na ten temat, skoro nawet nie chcesz filmu obejrzeć.

użytkownik usunięty

"Nie potrafisz myśleć" buahahah, kobito ten cytat to była odpowiedź na... twojego posta. No nic, szukam dalej odpowiedzi na pytanie.

użytkownik usunięty

Chopie, podaliśmy ci argumenty, ale ty je kompletnie olewasz, do tego masz schizofrenię, raz jesteś przyjazny gejom i czytasz nawet ich portale oraz długaśne posty gay-friendly Petera oraz piszesz:
"Tylko z kolei nie przekonuje mnie twierdzenie, że gejom chodzi tylko o seks. Czytałem wiele wątków na filmwebie, m.in. ten: http://www.filmweb.pl/film/Tajemnica+Brokeback+Mountain-2005...
Napisał go facet, który ma brata geja. Ten brat czekał na seks ze swoim partnerem przez parę lat, nie wiem po cholerę, ale fakt jest faktem. Dlatego nie chodzi im tylko o seks, w gejostwie rozwija się też miłość, rozumiana jako dbanie o siebie nawzajem, planowanie wspólnej przyszłości itd."

a potem nagle coś ci odbija i dostajesz te jazdy o dewiacjach, zboczeńcach itp. Może Muszka Mikke wyprał ci mózg?

użytkownik usunięty

Muszka Mikke, dobre! A tobie to wszystko trzeba tłumaczyć. Można być przeciwko homoseksualizmowi, a nie być przeciwko gejom.

Panie Kowalski, ja się z panem zgadzam. Forum jest od wyrażania opinii i każdy ma do tego jednakowe prawo (zgodnie z regulaminem oczywiście). Film obejrzałem, aktorów lubiłem przed filmem, lubię ich nadal po. Film mi się średnio podobał i mam prawo go tak oceniać, takie same prawo mają osoby co chcą go oceniać na 1 bądź 10. Ich prawo. A odpowiedzi typu "po co oglądałeś jak ci się nie podobał" są niepoważne. No bo jak coś można oceniać jeżeli się przerwie w połowie, może na końcu stanie się coś co podwyższy albo obniży wyrobioną już ocenę. Zlitujcie się i nie piszcie głupot.

ocenił(a) film na 1

Kto dał temu filmowi więcej niż 3/10 jest gejem.

ocenił(a) film na 9
Dzida_86

ten koleś z avatara to twój chłopak?

ocenił(a) film na 1
Astral_the_Shadow_Prayer

10/10?! Musisz być niewyżytym homoseksualistą.

Dzida_86

No ja też chociaż mam dziewczynę ale jestem homo skoro dałem 10 :D
Poza tym co cię to obchodzi?
Każdy dał tyle na ile mu się podobał poza tym dałeś 1 bo są geje?
Jeśli tylko taki powód to leczyć się musisz ale ty.
I nie kozacz przez neta dzieciaku.

Damx123

NIE OGLĄDAŁEM I NIE MAM ZAMIARU OGLĄDAĆ NA SAMĄ MYŚL ŻE FACET Z FACETEM MNIE OBRZYDZENIE BIERZE
PO TO NATURA STWORZYŁA PŁCIE PRZECIWNE INNE OD SIEBIE KTÓRE ŁĄCZĄC SIĘ TWORZĄ JEDNOŚĆ ...
NIE MAM NIC PRZECIWKO "TYM INNYM " ALE NIE WYOBRAŻAM SOBIE ABY MOJE DZIECI OTACZAŁ ŚWIAT HOMOSEKSUALISTÓW .
a TAKIE FILMY LUB IM PODOBNE W JAKIŚ SPOSÓB PROPAGUJĄ MOŻLIWOŚĆ DANIA IM RÓWNYCH PRAW .
PRZECIEŻ CHORE TO JEST . MOŻE NA RAZIE NIE JEST TAK SZKODLIWE SPOŁECZNIE JAK PEDOFILE I GWAŁCICIELE (W JAKIMŚ STOPNIU CHORZY PSYCHICZNIE ).
Ale JEŻELI TAK TO BĘDZIE SIĘ NADAL ROZWIJAĆ STANIE SIĘ "PLAGĄ LUDZKOŚCI KU NASZEJ ZAGŁADZIE ".
JEŻELI SIĘ NIE ZGADZACIE Z MOIM MYŚLENIEM I MOŻE ZABRZMI TO GŁUPIO ALE W TEDY POZWÓLMY INNYM CHORYM PSYCHICZNIE NA NORMALNE ŻYCIE WŚRÓD NAS I PRZYMYKANIE OKO NA ICH CZYNY :( .
PRZEZ TYLE CZASU ONI SOBIE ŻYLI "W PODZIEMIACH " KAŻDY O TYM WIEDZIAŁ I WSZYSTKO BYŁO OK ....Ale CO ZA DUŻO TO NIE ZDROWO
POZDRAWIAM

użytkownik usunięty
Tibn

Widzę temat o Matce, a tu proszę: homoseksualizm, chapanie dzidy, genitalia... Proszę. Moderacja pracuje na sto dwa! Pogratulować! Bardzo miło jest przeczytać o Matce i o yym, jak być gejem, prawda? W jednym temacie.

ocenił(a) film na 1

Vesper jest gejem i nie ma chłopaka.

użytkownik usunięty
Dzida_86

A twój chłopak jest gruby i się nie myje.

ocenił(a) film na 1

Moja Helga już cię namierzyła.

ocenił(a) film na 1
Damx123

To, że twój chłopak nosi perukę i goli sobie nogi, jeszcze nie oznacza, że jest dziewczyną.

ocenił(a) film na 9
Dzida_86

nie martw się, jestem otwarty, nie wyśmieję cię za gejostwo. śmiało, możesz nam opowiedzieć o swoim chłopaku. i nie homofobuj mi tu, bo się poskarżę twojemu chłopakowi i da ci klapsa :D

ocenił(a) film na 1
Astral_the_Shadow_Prayer

Nieładnie, że przypisujesz mi tu swoje erotyczne fantazje. W sumie to normalne u gejów, każda ciotka oskarża o homoseksualizm heteryków.

użytkownik usunięty
Dzida_86

Przycież ty tak robisz :>

ocenił(a) film na 1

Ja tylko stwierdzam fakty. Nigdy nie oskarżam niegeja o bycie gejem.

ocenił(a) film na 9
Dzida_86

No tak, dzida ma rację. W końcu, jak to stwierdził wszechwiedzący filozof kowalski, nikt nie wyczuje geja tak jak drugi gej.

Więc skoro dzida wmawia nam homoseksualizm, może faktycznie powinniśmy się przebadać?
Na wszelki wypadek łyknę rutinoscorbin.

ocenił(a) film na 1
Astral_the_Shadow_Prayer

Rutinoscorbin to pewnie nie jedyne co łykasz.

Dzida_86

I to pisze osoba o nicku dzida?
Sorry ale to trochę dziwne
Poza tym co możesz wiedzieć o kimś,to że ktoś dał 10 nie znaczy że jest gejem ,to że np dałem 10 jakiemuś horrorowi to znaczy że jestem wampirem i psychopatą?
Chyba jednak musisz iść do lekarza,psychiatra się kłania jak nic.

ocenił(a) film na 1
Damx123

A co do tego ma k***a mój nick? Wiem, że wam homoseksualistą dzida kojarzy się tylko z chapaniem, ale nie powinniście się z tym aż tak obnosić.

Dzida_86

No właśnie a co ma k***a do tego że dałem 10 temu filmowi?
To nie znaczy że jestem gejem,widocznie tobie się kojarzy skoro masz taki nick a 86 to?
Liczba partnerów?
:D
Widzę że jesteś przeciwko gejom a sam nim,jesteś :) no ale ja jestem tolerancyjny więc nie bój się,będę cię bronił przed atakiem innych.

ocenił(a) film na 1
Damx123

U mnie to ewidentnie rok urodzenia, ale te twoje 123 mnie w tym momencie zaniepokoiło. Zrób test na obecność wirusa. Obawiam się, że będzie pozytywny.