PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=116327}

Tajemnica Brokeback Mountain

Brokeback Mountain
2005
7,4 198 tys. ocen
7,4 10 1 197542
7,7 56 krytyków
Tajemnica Brokeback Mountain
powrót do forum filmu Tajemnica Brokeback Mountain

Myśle że prawdziwy boom na BROKEBACK MOUNTAIN zacznie się w czasie polskiej premiery . Wtedy rozpocznie się zmasowany atak uprzedzonych dewotek , wyzwiska nietolerancyjnych gówniarzy i innych osób określających ten film jako " szmatławiec " . Nikt nie będzie zwracał uwagi na ukazanie sfery emocjonalnej głównych bohaterów i pięknej miłosnej historii . Niestety żyjemy nadal w nietolerancyjnym kraju , gdzie wszelki przejaw " inności " zostaje zaraz stłamszony . Czas pokaże jak będzie i obym się mylił !!!!

ocenił(a) film na 8
A_r_y_a

Jest o homoseksualistach, ale przestańmy w końcu mówić, że Polska jest aż tak nietolerancyjna, że szaał. Są ludzie nietolerancyjni, ale nie wszyscy. Poza tym władza (w chwili obecnej) nie może wejść wszędzie, nie przesadzajmy.

A BM będzie sobie leżało na półkach w wypożyczalniach, w księgarniach, Empikach, Media Marktach i innych podobnych miejscach, bo ma ogólnoświatowy rozgłos, a przecież nasz rząd chce robić dobre wrażenie na UE, która się wstawiła za tym filmem podczas bojkotu w Europie na ten obraz. Tak jak mówili przedmówcy - don't panic, Lata miłości też nie zdjęci przecież...

ocenił(a) film na 9
A_r_y_a

Myślałem że w tych czasach nikt nie rozgranicza , że ktoś jest taki a nie inny , ale chyba się pomyliłem . Nie lubie jak ktoś mówi " homoseksualnej " , dla mnie to przejaw lekkiej nietolerancji . Nie ważna otoczka ważne uczucie , zresztą niech każdy nazwie ją jak chce . Pozdrawiam .

ocenił(a) film na 9
Alexanderrr

Oto dla Was ode mnie mały ale za to piękny prezent - wystarczy kliknąć

PREZENT NR 1

http://www.youtube.com/watch?v=jqriISAkIyk&mode=related&search= [www.youtube.com/watch?v...]

PREZENT NR 2

http://www.youtube.com/watch?v=L0DODmpmHJg&mode=related&search= [www.youtube.com/watch?v...]

PREZENT NR 3

http://www.youtube.com/watch?v=0hrQ_YAdiUo&mode=related&search= [www.youtube.com/watch?v...]

CHUSTECZKI PRZYGOTOWANE ?

ocenił(a) film na 10
Alexanderrr

Widziałam to już. Co chciałeś nam powiedzieć przez te filmiki?

ocenił(a) film na 10
A_r_y_a

No właśnie, takich clipów są dziesiątki na youtube... A jesli już miałbym wybierać, to ten:

http://www.youtube.com/watch?v=Lu-1Ql-zx4I [www.youtube.com/watch?v...]

No, ale co zrobić, skoro jeden z moich najukochańszych zespołów wykonuje jeden ze swoich najlepszych utwórów. Ech.

ocenił(a) film na 9
A_r_y_a

A.r.y.a , a cóż mógłbym chcieć wam jeszcze napisać . Wkleiłem te adresy dla fanów i zwolenników tego obrazu , gdyż nie wszyscy wiedzą o takich stronkach i klipach . Nec rzeczywiście piękna piosenka , gdzie ja żyłem skoro o niej nigdy nie wiedziałem , a co do Smashing - myśle , że najlepszy utwór z ich dorobku to " Tonight Tonight " , nie wiem dlaczego słuchając tego mam dreszcze . Nasuneła mi się również dziecięca historyjka gdy jako mały brzdąc widzący te straszne ciasteczkowe słońce nie potrafiłem zasnąć po nocach , do tej pory oglądam ten teledysk ale już bez strachu heh . Pozdro .

ocenił(a) film na 9
Alexanderrr

A znacie inne filmy o podobnej tematyce i podobnych historiach . Ja np. ostatnio widziałem serial Queer As Folk i myśle że to kawał dobrej roboty.

ocenił(a) film na 9
Alexanderrr

Ten film wiele zmienił w kinematografi , nawet w Polsce kręcony jest jakiś serial o Gejach . To dobrze że już coraz więcej ludzi uważa że homoseksualim to żadna choroba tylko normalna przypadłość którą niektórzy mężczyżni otrzymują podczas porodu .

ocenił(a) film na 9
Alexanderrr

Nie choroba tylko normalna przypadłość, powiadasz...? Rozumiesz w ogóle znacznie słów, których używasz?

ocenił(a) film na 9
Dwight_

Rozumiem znaczenie tych słów , a co to jest ... choroba , ułomność . Ludzie którzy tak sądzą śmieszą mnie bardziej od tych wrednych , nietolerncyjnych wszechpolaków i innych popieprzonych instytucji . Jedni rodzą się tacy , drudzy inni , zresztą wszystko leży w rękach Boga . Przyznaje się może żle zrobiłem używając słowa " przypadłość " i bije się w pierś jeśli nie mam racji .

ocenił(a) film na 9
Alexanderrr

Mieszasz coraz bardziej, kolego... Przyznam się, że trudno mi zczaić jakie masz zdanie na ten temat... Ale faktem jest, że użyłeś słowa "przypadłość" dosyć niefortunnie, bo jest to określenie oznaczające właśnie chorobę, jakieś zakłócenie normalnego i prawidłowego funkcjonowania organizmu. A homoseksualizm czymś takim nie jest. Owszem, jest zachowanie seksualnym należącym do mniejszości, ale występuje w przyrodzie, nie jest żadnym upośledzeniem. Tak samo jakby przypadłością nazwać leworęczność...