PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=116327}

Tajemnica Brokeback Mountain

Brokeback Mountain
2005
7,4 197 tys. ocen
7,4 10 1 197079
7,6 64 krytyków
Tajemnica Brokeback Mountain
powrót do forum filmu Tajemnica Brokeback Mountain

Takie filmy mówiące o homoseksualizmie i tym samym propagujące tą chorobę w ogóle nie powinny istnieć bo bycie gejem lub lesbijką nie jest czymś normalnym i dziwi mnie ta wasza wielka tolerancja którą można tłumaczyć tym że żyjemy w czasach wielkiej zgnilizny moralności i mało kto może niestety powiedzieć ale tak szczerze ?jestem człowiekiem moralnym? i tym samym ktoś będąc moralny na pewno nie zaakceptuje wybryków natury jakimi są homoseksualiści bo na Boga nie można wszystkiemu mówić tak a zwłaszcza związkom pomiędzy dwoma mężczyznami czy kobietami bo w końcu natura stworzyła kobietę jak i mężczyznę po to by się łączyli w pary pomiędzy K+M a nie M+M lub K+K

zapewne zostanę teraz zbluzgany przez większość z was za to co napisałem ale wisi mi to bo i tak wiem że w tej sprawie ja mam racje a nie wy i nic tego nie zmieni

ocenił(a) film na 8

Moim zdaniem nie liczy się orientacja seksualna tylko to jak człowiek myśli i postępuje(nie robiąc przy tym nikomu krzywdy. A to czy jest homoseksualistą nie ma żadnego wpływu na to kim jest, np. Tomasz Raczek i Marcin Szczygielski. Oboje są świetnymi postaciami a ich orientacja tego nie zmienia.

ocenił(a) film na 9

hehe no to miej ta swoja racje razem z płytkim umysłem ktory posiadasz. Moja rada jest taka zebys nie byl taki pewny siebie ( co do swoich "moralnych" <lol> racji) i skonczyl obrażać ludzi o odmiennej orientacji. Szanuje twoje spojrzenie na ten "problem" ale zachowaj to dla siebie i nie osadzaj innych. I jeszcze jedno... Po twojej wypowiedzi i okresleniach ktorych uzyles mozna stwierdzic ze kazdy homoseksualista jest bardziej moralny od ciebie. pozdrawiam

użytkownik usunięty
Michasia_2

ups wkleilo sie 2 razy moje wypociny prosze o usuniecie jednych :)

użytkownik usunięty

hmm przemyslalem troche swoja wczesniejsza wypowiedz alkoholika na wódke lepiej nie zapraszac z uwagi na jego dobro :)

ja mam do Was zasadnicze pytanie- piszecie o gejach, jacy to są źli, chory i co tam jeszcze. Prosty przyklad- idę na imprezę, podoba mi się jakaś dziewczyna i całuję się z nią- jestem chora? Ja mam wrażenie, że część osób traktuje homo jako chorych, bo nie odpowiada im estetycznie widok mężczyzny z innym mężczyzną, a nie homoseksualizm sam w sobie.

Binula

czemi niektórzy inaczej patrzą na gejów zle a na lesby juz nie :/ dla mnie to jest właśnie chore

aoi_7

wlasnie do tego zmierzam z moim przykladem. Lesby sa fajne, bo kreca facetow. Jakie to wszystko falszywe.

Binula

jejciu jak się nie lubi patrzeć na gejów to po co oglądać takie filmy?

aoi_7

ja już się nie udzielam w tym głupim temacie, bo to i tak nie ma sensu.

użytkownik usunięty

zgadzam się z jednym: homoseksualizm to choroba, ale jej się nie da wyleczyć, bo to choroba genetyczna jak zespół downa, mukowiscydoza itp., co innego z biseksualizmem!! to też jest choroba, ale ją się da wyleczyć, bo jest pociąg do płci przeciwnej!! wiem co piszę, bo sam jestem chory na biseksualizm i szukam dr, żeby się wyleczyć, jak znacie jakiegoś to piszcie: kysiu7@gmail.com

Kolego, psychiatrzy są w każdym większym mieście, powinieneś się leczyć na zaburzenia psychiczne, a nie biseksualizm, bo z Twojego postu wynika, że to Twój najmniejszy problem.

użytkownik usunięty
Binula

ktosiu, jak śmiesz twierdzić, że mam się leczyć na zaburzenia psychiczne jak mnie w ogóle nie znasz!! co?? i niby dlaczego mam się leczyć??

ocenił(a) film na 9

choroba genetyczna?? Dobrze ze głupota nie jest genertyczna bo to by znaczyło ze cała twoja rodzina jest taka "cofnięta jak ty...zgadzam sie z Binką... nie bedziesz musial nawet pukac zeby drzwi gabinetu psychiatrycznego sie otworzyly

użytkownik usunięty
Michasia_2

nie jesteś uświadomionym człowiekiem i widać nie jesteś mądry, a mnie pouczasz!! wg najnowszych badań (brzmi banalnie, ale tak jest) mózg geja jest od 90% - 95% zbudowany jak u kobiety!! widać na niczym się nie znasz a świecić byś chciał jak większość Polaków!! tak jest wszędzie w Polsce!! najlepszym przykładem jest nasza kaczka tj. prezydent!!

a mózg lesbijki jak jest zbudowany? Ty piszesz, że bycie gejem to jak mieć downa i burzysz się, że ktoś uważa Cię za stukniętego? Jesteś stuknięty i tak zacofanym ludziom jak Ty mogę to powiedzieć w twarz. Wstydź się!!!

użytkownik usunięty
Binula

myślałem, że pomyślisz, że o lesbijki też chodzi, ale widzę myliłem się!! down polega na dodatkowym chromosomie w parze 21!! a mózg jak jest zbudowany przeciwnie do płci to też jest coś nie tak!! może dla ludzi po zawodówce takich jak ty trzeba to tłumaczyć!! nie dziwię się jak wy w zawodówkach prawie niczego nie macie, tylko tyle żeby zdać!!

ocenił(a) film na 9

Jasne odezwał sie inteligent, nie ma sie czemu dziwic ze nie tolerujesz homoseksualistow skoro nie akceptujesz nawet ludzi z zawodowek <lol> radze calkowitej seperacji ze światem i nikt nie bedzie ci wypominał że jestes kretynem :) pozdrawiam

użytkownik usunięty
Binula

Tak jest! Wstydź się i płoń rumieńcem! :)

użytkownik usunięty

"Mózg geja jest od 90% - 95% zbudowany jak u kobiety!!"

Toż to niebywałe!

Oj, późna pora nie wszystkim służy, jak widać...

Widzę, że dobrze się znasz na zawodówce, ja nie wiedziałam, że tam się tylko zdaje. A studia jakie kończyłeś, o Ty oświecona itoto? Wstyd mi za Ciebie i ludzi Twojego pokroju, to tacy ignoranci jak Ty wywołują wojny i przelewają krew niewinnych ludzi.

użytkownik usunięty
Binula

właśnie przez ludzi pokroju zawodówki!! bo niby na wszystkim się znają, a łatwo im idzie wszystko udowodnić!! moim zdaniem nie powinno być zawodówek tylko licea (ogólniaki i profilowane) i technika!! może wtedy Polska, by nie była jednym z najbiedniejszych i najmniej uświadomionych ludzi w UE!!

nie wiedziałam, że Unia to "ludź":-) Co jeszcze raz kończyłeś, Camridge? Znam ludzi po zawodówce, ale potrafią, w porównaniu do Ciebie, składać gramatycznie poprawne zdania.

użytkownik usunięty

kolejny laik się przybłąkał!! poza tym ja piszę do tych chorych żeby ich uświadomić!! nie lubię jak się ludzi poniża, nawet "innych"!! wiem jak to jest, ponieważ nie jestem ekstra piękny i dlatego chcę napisać, że NIKOGO NIE PONIŻAM, ani NIE DYSKRYMINUJĘ!!

Napisałeś, że homo są psychicznie chorzy, obrażasz tym samym jakieś 40% moich znajomych, na co ja sobie nie pozwolę. Laikiem jesteś Ty, zacofany ciemnogród, któremu się wydaje, że jak przeczytał kościelne broszurki o gejach, to już wie co jest grane. To jak z tą uczelnią? Dowiem się jaką skończyłeś???

użytkownik usunięty
Binula

nie czytałem żadnych kościelnych broszurek tylko sam se to uświadomiłem (mój pierwszy post na ten temat), a o obrażaniu to mowa we wcześniejszym poście!! nie skończyłem jeszcze żadnej uczelni, bo dopiero w pierwszej klasie liceum jestem!! a poza tym kościół nie potępia miłości homoseksualnej tylko czyny z nią związane typu seks!!

dzieciaczku, i Ty masz czelność pouczać starsze od siebie osoby o miłości do drugiego człowieka, chorobach psychicznych i WYKSZTAŁCENIU? Co Ty w ogóle o tej godzinie masz do szukania na forach internetowych?! Wychodzi bezstresowe wychowanie.
I sobie, a nie se, może w zawodówce nauczyliby Cię tego w pierwszej kolejności.

użytkownik usunięty
Binula

po pierwsze: jest takie pojęcie jak język żywy tzn. niektóre potocyzmy "wchodzą" do j. polskiego
po drugie: nie miałem bezstresowego wychowania, bo mój ojciec był pijakiem i bił matkę i dopiero od trzech lat nie są razem
po trzecie: mogę se siedzieć i całą noc na forach internetowch

Człowieku, co mnie obchodzi Twój ojciec pijak? Po co mi to opowiadasz? Z Twoim nastawieniem do innych ludzi, życie szybko da Ci popalić. Potocyzmy? Ooo!

użytkownik usunięty
Binula

Fascynująca dyskusja.

użytkownik usunięty

Kysiu, co to za "badania naukowe", bo aż mnie skręca z ciekawości?

Bardzo. 16latek poucza innych o życiu, tego jeszcze nie grali.

użytkownik usunięty
Binula

niekiedy 16 latek wie o życiu więcej niż 40 latek!! zależy od wielu czynników!! a tak to ja nie lubię się kłócić i proszę o zaprzestanie ataków na moją osobę, ja się tylko chciałem wypowiedzieć na temat, bo do tego mam prawo!!

użytkownik usunięty

Nie atakuję Cię. Mógłbyś odpowiedzieć na moje pytanie?

użytkownik usunięty
Binula

po pierwsze: nie miałem zamiaru się kłócić tylko wyrazić swoje zdanie!!
po drugie: napisałem o swoim ojcu, żebyś sobie ktosiu nie pomyślał sobie, że piszesz z osobą co śpi na kasie!!
po trzecie: już mi dało popalić!!
po czwarte: jaką ty szkołę skończyłeś??

Wiesz jaka jest różnica w znaczkach dotyczących płci? To taka mała zagadka dla Ciebie:-) A jakie są kryteria co do szkoły? Przy jakiej szkole jest się super inteligentną personą? To pytanie akurat jak najbardziej poważne.

Binula

Wchodzisz na forum o najbardziej "gejowskim" filmie jaki powstał, piszesz, że homo są chorzy psychicznie i NIE CHCIAŁEŚ SIĘ KŁÓCiĆ? Nie obrażaj człowieku mojej inteligencji, skoro już swojej nie szanujesz.

Binula

Ja Cię nie atakuje, naprawdę uważam, że z Tobą coś nie tak. Może jeszcze z tego wyrośniesz, czego Ci życzę.

użytkownik usunięty
Binula

nie wiem czy to te same badania, ale sens jest podobny. tu jest link: http://kopalniawiedzy.pl/homoseksualnosc-gej-lesbijka-mozg-budowa-plec-przeciwna -podobny-5066.html

użytkownik usunięty
Binula

nie zawsze ludzie są tymi za kogo się podają dlatego ten "ktoś". nie ma takiej szkoły, tylko jak się ma pewne przedmioty to się wie o nich więcej od osób, które ich nie mają, a w zawodówce nie ma tylu przedmiotów co liceum i technikum!!

O jakich przedmiotach konkretnie mówimy, proszę o przykłady. A co, jeśli będziesz powtarzał klasę albo Cię wyrzucą z liceum? Nie uważasz, że po pół roku nauki, gdzie nawet jeszcze nie miałeś wystawianych ocen na półrocze, powinieneś tak krytykować ludzi z zawodówki? A co jak sam tam trafisz?

użytkownik usunięty
Binula

oceny mam wystawione już. przedmioty to np. (na niektórych kierunkach nie ma tych przedmiotów) biologia, chemia itp. a nie trafię, bo taki tępy nie jestem jeszcze.

Czyli każdy kto kończy zawodówkę jest tępy, a gej i lesbijka to chorzy psychicznie. A Żydzi? Masz tutaj też jakąś teorię?

użytkownik usunięty
Binula

nie uważam, że tępy tylko nie ma dostatecznych informacji a się kłóci niepotrzebnie!! a geje i lesbijki są chorzy genetycznie!! biseksualistów da się wyleczyć!! a co do żydów, to normalni ludzie, nic więcej o nich nie mogę powiedzieć, bo żadnego nie znam!!

a geja jakiegoś znasz? Albo lesbijkę?

Uważasz, że tępy, bo napisałeś, że taki tępy jeszcze nie jesteś. Szybko rzucasz słowa na wiatr, a potem gubisz się w zeznaniach. Ciekawa jestem czy na żywo też jesteś taki odważny, aby szafować osądami.

użytkownik usunięty
Binula

tępy w sensie żeby nie zdać!! a znam co najmniej kilku gejów!!

I co, tak bardzo różnią się od tych, którzy nie są gejami? Czy uważasz, że to ludzie gorszej kategorii? W czym, prócz ich preferencji seksualnych, które nie powinny Ciebie i Tobie podobnym w ogóle obchodzić, objawia się ich upośledzenie genetyczne?

użytkownik usunięty
Binula

nie, bo ludzie chorzy nie są gorsi, tylko należy im pomagać się wyleczyć, a wypadku chorób genetycznych powinno się chodzić na rehabilitację, żeby nie czuli się gorsi!! a objawia się w tym, że mają inne preferencje seksualne właśnie!! mi też się podobają niekiedy mężczyźni (przypominam jestem chory na biseksualizm), dochodzi nawet do tego, że się z nimi umawiam, ale w końcu dochodzę do wniosku, że źle robię i nie idę.

A kto Ci powiedział, że oni czują się gorsi? To, że Ty się czujesz, boś zacofany, nie znaczy, że geje też tak mają. Mierzenie innych swoją miarą to dopiero objaw tępoty.

użytkownik usunięty
Binula

oni myślą, że nie mogą zawrzeć u nas legalnego małżeństwa, bo my ich jako gorszych odbieramy. wcale tak nie jest, tylko, że ślub to nie pomysł na chorobę. niech starają się jak zdrowi ludzie myśleć, nie piszę, że to się uda, ale spróbować warto... a ja się w ogóle gorszy nie czuję, tylko niekiedy się zastanawiam: dlaczego ja?? a to normalne jak się jest chorym.