Takie filmy mówiące o homoseksualizmie i tym samym propagujące tą chorobę w ogóle nie powinny istnieć bo bycie gejem lub lesbijką nie jest czymś normalnym i dziwi mnie ta wasza wielka tolerancja którą można tłumaczyć tym że żyjemy w czasach wielkiej zgnilizny moralności i mało kto może niestety powiedzieć ale tak szczerze ?jestem człowiekiem moralnym? i tym samym ktoś będąc moralny na pewno nie zaakceptuje wybryków natury jakimi są homoseksualiści bo na Boga nie można wszystkiemu mówić tak a zwłaszcza związkom pomiędzy dwoma mężczyznami czy kobietami bo w końcu natura stworzyła kobietę jak i mężczyznę po to by się łączyli w pary pomiędzy K+M a nie M+M lub K+K
zapewne zostanę teraz zbluzgany przez większość z was za to co napisałem ale wisi mi to bo i tak wiem że w tej sprawie ja mam racje a nie wy i nic tego nie zmieni
Nie odważyłbym sie odmówić moralności komukolwiek , jedynie na podstawie jego (jej) orientacji seksualnej... Bo konsekwencją tego sposobu myślenia jest przyjecie założenia, że każdy hetero jest "moralniejszy" od dowolnego geja/lesbijki: otrzymuje taki przyjemny "bonus" za frico, jedynie z racji swego heteryctwa... Nie wiem, jak można racjonalnie i trzeźwo obronić taki pogląd...
Natura stworzyła mężczyznę i kobietę... ale każdy ma prawo (powinien je mieć) szukać wolności i szczęścia, tam, gdzie uważa za stosowne, nawet wbrew normom większości... byleby te poszukiwania nie krzywdziły innych ludzi, ale to ostatnie jest chyba oczywiste.
Co do "wielkiej zgnilizny moralności"... Podobna "zgnilizna" istniała i 100 i 300 lat temu, z tej zgnilizny powstała też - podszyta homoerotyzmem - wielka kultura starożytnej Grecji...
Tak to jakoś jest, że proste tezy nie zawsze dają się prosto bronic... Dlaczego? Bo opierają się na półprawdach, przekręceniach, złej woli i przyjętych z góry założeniach.
"zapewne zostanę teraz zbluzgany" skoro się tego spodziewasz widocznie wiesz że piszesz pierdoły,albo jak każdy zakompleksiony d*pek,niepewny swoich racji napisałeś ten temat tylko po to żeby wzbudzić zainteresowanie swoją osobą
"ja mam racje" ta,adolfik też tak mówił
HAHA wiesz pierdoły gadasz ty mówiąc że nie jestem pewien swojej racji poprostu znam reakcje ludzi na ten temat ale widocznie tobie to nie łatwo zrozumieć no i na jakiej podstawie stwierdziłaś że jestem zakompleksiony ?? co znasz mnie nie sądze
Wiesz co twoj poziom wypowiedzi pokazuje tylko jedno ze jestes pusta i dena osoba i nie mowie tego tylko po to by cie zdenerwować ale tak po prostu jest dlatego mi ciebie zal nie wiem moze puknij sie w lepetyne ale tak fest moze to cos pomorze
Pomorze może pomoże: jod i dotlenianie.
Myślę, ze wszyscy moglibyśmy pojechać, gdyby nie fakt, że wzbudziłoby to podejrzenia co do "niewłaściwości" więzi , która połączyła męskich wędrowców...
http://pl.wikipedia.org/wiki/Pomorze
A ja bym się odważył odmówić moralności ten kto jest gejem lub lesbijką hauser i nie twierdze że każdy hetero jest moralniejszy wręcz przeciwnie akceptując takich ludzi jest tak samo moralny jak homoseksualiści i niech sobie ci ludzie już żyją i robią w zaciszu własnego domu co chcą nie jestem z młodzieży wszechpolskiej i nie twierdze aby ich np ukamienować po prostu krótko mówiąc takich związków nie można nazwać czymś normalnym i dlatego nigdy nie zaakceptuję okazywania uczuć naprzykład na ulicy przez takie chore pary jaki i przede wszystkim ślubów których na szczęście nie ma w naszym kraju NIE WOLNO WSZYSKIEMU MÓWIĆ TAK nawet jeśli geje lub lesbijki nam nie przeszkadzają w sposób bezpośredni chociaż mnie osobiście coś takiego strasznie razi
I jeszcze jedno może i masz faktycznie racje że podobna zgnilizna istniały 100 200 300 lat bo w końcu homo istnieli i niestety istnieć będą ale wtedy nie dało sie tego odczuć bo nie było tych całych marszów równości nikt nie walczył o to by homoseksualiści mieli takie same prawa co hetero i tak dalej dlatego w tamtych czasach pod tym względem było o niebo lepiej
Po co starożytni Grecy mieliby organizować marsze równści skoro cała ich kultura była przesycona homoerotyzmem...? Nie znam odpowiedzi, może Ty znasz?
No wiesz w takich krajach jak np Holandia czy Australia nie ma potrzeby organizowania marszy równości czy tam parad no ale ponimo to one sie odbywają i też ich społeczeństwo jak i podobno w Grecji jest przesiąknięte tą plagą
tak tak, Polska dla Polaków, Afryka dla murzynów... To co piszesz, nie jest miłe, w szególnosci, że chyba nikt nie chce być na siłe homoseksualistą i z chęcią by był hetero i to od niego nie zależy. A takie filmy powinny powstawać, żeby może rozruszać serca z kamienia. Dziękuję i pozdrawiam wszystkich ;-)
A mam pytanie chciałbyś aby Polacy w własnym kraju byli mniejszością ??? by zamiast Polaków dominowali arabowie hindusi i tak dalej ??? bo tak już powili jest np. w Niemczech lub Anglii
I mam to gdzieś czy to CO PISZE jest miłe dla homo czy nie wisi mi to przecież nie będę ukrywał moich poglądów tylko po to by Ne urazić jakiegoś zboczeńca
POZDRAWIAM
ty nie będziesz ukrywał swoich poglądów żeby kogoś nie urazić,ale inni mają to robić żeby czasem nie urazić twoich delikatnych uczuć?
A wiesz co ? A mi zwisa i powiewa to czy tobie będzie przykro, czy ty tolerujesz to czy nie. Dla mnie ty jesteś zbolem, bo kręci cie coś co mnie nie rusza, mało tego, jesteś sfrustrowaną, małą wszą łonową. Wiadomo że małe g śmierdzi bardziej. Po co poruszasz taki temat ciołku? Skoro twierdzisz że możemy sobie robić co chcemy w zaciszach domowych, to daj nam spokój i nie rozpętuj kolejnej burzy w szklance wody. Nie chadzam na parady ani marsze, uwazam organizatorów takich mitingów za lekko mówiąc innych umysłowo, tak samo jak ciebie.
I wiesz co, ja chodziłem do psychologa, seksuologa, opowiadałem obcemu człowiekowi o swoich intymnych problemach, a on z uśmiechem nr 23 starał się mi pomóc. I co? Po dwu latach wciąż jestem gejem.
Może ty pójdziesz do psychologa, psychiatry i on pomoże ci się pozbyć stwardnienia umysłowego?
Brzydzi cie psia kupa ? To jej nie dźgaj kijem.
Ty chyba jestes z Młodzieży Wszechpolskiej??? ha ha- ja zajmując sie od trzech lat tematką filmów nigdy ale przenigdy nie zwracam uwagę na temat filmów lecz na to w jaki sposób zostaje on przedstawiony!!! I Ty lepiej też sobie to wlej do swojego łba!!! Jestem heteroseksualny i guzik mnie obchodzi czy oglądam trans czy homo ważne jest w jaki sposób reżyser przedstawia owy temat!!! I nie pisz na tym forum o rzeczach nie związanych z filmem, swoje poglądy przedstawiaj na zebraniach ze swoimi kolegami...
odważyłbyś się odmówić moralności gejowi lub lesbijce lub temu kto ich popiera? jasne,dla ciebie na pewno moralniejszy jest ksiądz który dobiera się do dzieci,byleby były to dziewczynki,wtedy ta moralność jest lepsza bo jest hetero,nie?
"niech sobie ci ludzie żyją i robią w zaciszu własnego domu" ale parka hetero która bzyka się na ławce w parku gdzie chodzą dzieci jest w porządku,tak?
widzę że to ty raczej jestęś pusty i masz moralność pani Dulskiej.
DO FENIX
Owszem inni czyli homo mają ukrywać swoją orientacje przed światem jak dla mnie mogą nawet schować się w kanałach no bo wiesz tak samo jak skrytykuje się ekscybicjoniste czy nikt raczej nie powie ze bycie pedofilem jest ok. to tak samo nie powinno się tolerować tej orientacji tym bardziej ze nie jest to cos naturalnego i w***wia mnie ten wasz liberalizm i dawanie prawie każdej patologii zielonego światła ja pierdole w jakich my chorych czasach żyjemy 30 lat temu to było nie do pomyślenia aby hetero popierał gejów
A co do Księży to jacy pedofile są wśród nich co ty mówisz ze było kilka przypadków na całym świecie które można policzyć na palcach jednej dłoni nie znaczy ze każdy duchowny tak robi bo na pewno tak nie jest no i gdzie ty masz seks w parku gdzie ty widujesz takich ludzi ??? ja chodzę przynajmniej co drugi dzień z psem na spacery i często zahaczam właśnie o parki i jakoś czegoś takiego nie widziałem zresztą jak już to zboczeni homoseksualiści pieprzą się na ulicach w tych swoich paradach czy tam marszach mając na sobie obrzydliwe i budzące odrazę stroje gdzie takie patologiczne obrazki oglądają małe dzieci a nie powinny chociaż ty pewnie powiesz a co w tym złego bo jeśli tak to żal mi ciebie a zwłaszcza twojego potomka ze będzie miał tak głupiego i pustego rodzica dla którego zatarła się granica między dobrem a złem no bo tak właśnie jest dla sporej większości jak teraz widzę ta granica przestaje istnieć
Homoseksualizm to nie choroba, a seks publiczny jest niemoralny niezależnie od płci. Skoro Ty możesz wyrażać swoje poglądy, to homoseksualiści mogą nie wiem. np. chodzic za rękę po miastach. Wolność działa w dwie strony a nie w jedną. A tak btw. to chore osoby powinny się ukrywać? A co do popierania mniejszości przez hetero, to wg. mnie nieważne czy jest się hetero, gejem, bi czy może aseksualnym, ale ważne jest jakim jest się człowiekiem, bo poza byciem homoseksualistą można być też np. wspaniałym człowiekiem. Dzięki i Pozdrawiam!
A czym według Ciebie jest homoseksualizm? A zoofilia? Pedofilia?
W/g mnie każda z tych, nazwijmy to, przypadłości, jest chorobą. I właśnie dlatego nie można potępiać ludzi, którzy na nią cierpią.
Inną sprawą jest promocja takich zachowań.
Jeśli chodzi o homoseksualizm najczęstszą przyczyną są przeżycia z dziedziństwa.
Wydaje się zatem, że zetknięcie dziecka w (nie)odpowiednim okresie z takim (jakby nie patrzeć chorym) wzorcem może zaowocować tego rodzaju problemami w przyszłości.
(Ciekawostka: Podobno homoseksualizm nabyty przez różnego rodzaju przeżycia (tj niepodyktowany malfunkcją organizmu jako takiego) daje się leczyć terapią !)
a wiesz że głupota to też choroba,często przekazywana genetycznie (więc to nie calkiem Twoja wina),albo nabyta z zachowań dorosłych w których otoczeniu w dzieciństwie się przebywa(jeśli to nie genetyka to skąś musiałeś jej się nabawić) Daje się leczyć terapią,u psychiatry,ale musisz się pośpieszyć,im pózniej ropoczęte leczenie tym gorsze wyniki ;-)
"Jeśli chodzi o homoseksualizm najczęstszą przyczyną są przeżycia z dziedziństwa." ???
Skąd to dziwne przekonanie.../
"30 lat tamu to było nie do pomyślenia aby hetero popierał gejów"
150 lat temu nie do pomyślenia było żeby biały rządał wolności dla czarnych,jeszcze niedawno nie do pomyślenia było żeby męzczyzna popierał kobietę która chce głosować lub się uczyć...
seks w parku to może za dużo powiedziane chociaż się zdarza,chodziło mi raczej o to że para migdaląca się na ławce,gdy on jej wsadza rękę pod spódnice a ona mu język w ucho jakoś nikogo nie razi,pod warunkiem że jest to chłopak i dziewczyna
daruj sobie żal dla moich dzieci i pomyśl o swoich,
a jak jesteśmy przy dzieciach to zadam ci pytanie,nie musisz na nie tu odpowiadać,po prostu się nad tym zastanów: oboje mamy dzieci,synów,córki wszystko jedno i wyobraż sobie że przychodzą do domu i mówią że są homoseksualistami,jak myslisz które nadal będzie czuło się kochane i zawsze będzie mogło liczyć na rodziców?
to twoja dlon ma tysiace palcow,bo ksiezy pedofilów i zboczenców oraz kozystajacych z uslug cor koryntu jest w polsce tylu ze chyba inne statystyki znamy.A takie film powinny istniec jak i na inne trudne tematy,czleku-z ery lodowcowej.
Ok, ok... nie nawidzisz homo, Twoja sprawa.
Jedno mnie zastanawia - skoro tak bronisz księży, którzy tak propagują świętość, czystość i tolerancję - to dlaczego sam jej nie masz?
Kiedys tez mialam duzo przeciwko gejom, ale to było nieuzasadnione - poniewaz taki gej np. nie zrobi krzywdy kobiecie, malemu dziecku. Zazwyczaj, mozna polemizowac. Wiecej krzywdy czesciej zrobi hetero niz taki gejek...
a co do ksiezy - kilka przypadków? Watpie..To zdesperowani zboczency (niewszyscy), ale czy wieksze zagrozenie bedzie stanowil taki zdesperowany czlowiek nieuprawiajacy seksu, czy gej? Odpowiedz zdaje sie byc prosta.
DO MATEO
"A co do Księży to jacy pedofile są wśród nich co ty mówisz ze było kilka przypadków na całym świecie które można policzyć na palcach jednej dłoni nie znaczy ze każdy duchowny tak robi bo na pewno tak nie jest no i gdzie ty masz seks w parku gdzie ty widujesz takich ludzi ??? ja chodzę przynajmniej co drugi dzień z psem na spacery i często zahaczam właśnie o parki i jakoś czegoś takiego nie widziałem zresztą jak już to zboczeni homoseksualiści pieprzą się na ulicach w tych swoich paradach czy tam marszach mając na sobie obrzydliwe i budzące odrazę stroje gdzie takie patologiczne obrazki oglądają małe dzieci a nie powinny chociaż ty pewnie powiesz a co w tym złego bo jeśli tak to żal mi ciebie a zwłaszcza twojego potomka ze będzie miał tak głupiego i pustego rodzica dla którego zatarła się granica między dobrem a złem no bo tak właśnie jest dla sporej większości jak teraz widzę ta granica przestaje istnieć"
OTO TWOJA ODPOWIEDŹ :
Ofiary księży pedofilów
Autor: Redemptorasta
Data 2008-01-17 18:16
W okresie ostatniej dekady (1997-2007) organa ścigania objęły postępowaniami 86 księży (zakonnych) dewiantów seksualnych - w większości pedofilów. Nie ma żadnej innej grupy zawodowej tak skażonej tą dewiacją.
=======================
Opiszę ważniejsze z tych spraw - niech owieczki w imię PRAWDY wiedzą. Nasz Dziennik, Głos Niedzielny czy Niedziela (i inne "prawomyślne" katolickie media) - deklarujące prawdę i tylko prawdę nie wspomniały o żadnym z takich przypadków.
------------------
Zacznijmy od najnowszego - tragedii w podkarpackiej wsi Hłudno .
Szła ścieżką, rozpoznając na śniegu ślady syna. Nagle go zobaczyła. Jego stopy nie dotykały ziemi. Marta i Zbigniew Obłoj z podkarpackiej wsi Hłudno chyba nigdy nie otrząsną się po samobójczej śmierci Bartka.
Był grudniowy piątek. Ich 13-letni syn wrócił ze szkoły i zaraz wybrał się na sanki. Spieszył się, bo po południu miał służyć do mszy w miejscowym kościele.
Proboszcz oskarżył Bartka o kradzież i pieniędzy. Podobno zginęło 500 czy 700 złotych. Około dziewiętnastej, zaniepokojona nieobecnością syna matka, postanowiła go poszukać. Powiada, że bywało czasami, że zasiedział się u kolegi. Za domem jest ścieżka i zobaczyła świeże ślady na śniegu. Poszła tamtędy i szok, odkryła zwłoki dziecka wiszące na drzewie.
Zaczęła krzyczeć i wzywać pomocy. Usłyszeli ludzie, przyjechało pogotowie. Niestety, było już za późno.
W niedzielę Marta i Zbigniew odnaleźli list syna. Leżał na półce pośród jego rzeczy. Bartek napisał (12 grudnia o 9,20) w nim „do pozostałych":
---------------------------------
Pożegnanie
Nie nawidzę tego Łysego, tego pedofila (...). Musiałem to zrobić, ponieważ mówił, że ja go okradłem. Ale ja przysięgam na Boga, że tego nie zrobiłem...". Ale jemu tego nie powiem. To co napisałem oddać policji. I żeby go zabrali z parafi bo to pedofil. Nie chce być gwałcony przez niego. Niewiem o jaką smycz mu chodzi. To co jest moje oddać potrzebującym”
Obłój Bartek
--------------------------------------
We wtorek (18.12.2007) odbył się wielki pogrzeb... z udziałem – o świętobliwa zgrozo o sakralna obłudo! - księdza pedofila! Prowadził ceremonię, jak gdyby nic się nic stało. Na nic zdały się protesty rodziny i mieszkańców miejscowości, żeby proboszcz sprowadził innego księdza.
Mieszkańcy wsi, wciąż w szoku, dopiero teraz zaczynają mówić otwarcie o swoim proboszczu. Ksiądz Stanisław Kaszowski, który „duszpasterzuje” tam od 11 lat, do kryształowych kapłanów bowiem nie należy. Już dawno wiedziano, że prawdziwym bogiem jest dlań seks, mamona i najnowszy mercedes, którego dorobił się w małej wiosce. Jest przy tym apodyktyczny, czasem bezczelny. Parafiane z delegacją byli w jego sprawie u biskupa w Przemyślu, ale nawet ich nie przyjął. Nie reagował też na listy. Najgorsze było to, że proboszcz (lat 59), znęcał się nad dziećmi. W 2005 roku pobił dziewięcioletnią Karolinę, co potwierdziła potem obdukcja, ale sprawa przyschła, bo ksiądz się przestraszył i ukorzył przed rodziną dziewczynki - prosił o wybaczenie, obiecując poprawę, podpisał stosowne oświadczenie.
Podczas lekcji religii książką bił dzieci po głowie i szarpał za uszy. Na skargi ludzi nie reagował ani dyrektor szkoły, ani nauczyciele. A przecież wiedzieli doskonale o tym biciu, obrażaniu i znieważaniu uczniów. Pożegnalny list, który pozostawił Bartek, zawiera jeszcze inne, bardzo niepokojące treści. Sprawą zajmuje się prokuratura w Brzozowie.
Tymczasem proboszcza biskup diecezjalny wyprowadził i osadził w Iwoniczu Zdroju – teraz tam „pasterzuje”.
---------------
Małoletnich którzy wybrykiem w klasie doprowadzili do samobójstwa koleżankę szkolną zamknięto w Domu Poprawczym. Ksiądz... no tak, nie ma domów poprawczych dla księży... bo są "za karę" inne a często lepsze (majętniejsze) parafie. Trzeba bowiem biskupowi okupny haracz za ochronę oddawać.
Homoseksualizm to orientacja, nie choroba. To znieczulica ludzka jest problemem, nie homoseksualiści. Po czym ty wywnioskowałeś, że film propaguje tę "odmienną" orientację?? No po czym?!
Film pokazuje, jak wszechogarniająca znieczulica zbiera coraz większe żniwo. Jakież to smutne, że tak wielu ludzi zaprzecza człowieczeństwu... Przecież "NIC CO LUDZKIE NIE JEST MI OBCE" zastanów się nad tym zdaniem. Na tym forum był już podobny temt i rozgorzała ciekawa dyskusja. Niestety później stała się trochę bezsensowna bo oponenci 'davinciego' (uczestnik dyskusji) i moi nie potrafili przyznać się do braku argumentów, że homoseksualizm jest 'zły'.
Odwołam się (jak i w tamtym przypadku) to Twojej wyobraźni. Zastanów się, co byś zrobił, gdyby Twoje dziecko urodziło się homoseksualne? Powiedziałbyś mu (jak to zasugerowała moja oponentka w tamtej dyskusji), że Bóg go nie kocha? Że jest chore psychicznie? Że powinno się je zamknąć?
Troszkę więcej tolerancji proszę, bo jestem bardzo ciekawa, co Ty byś zrobił, gdyby Ci się 'to' przytrafiło? Oddałbyś się pod opiekę zakładu dla umysłowo chorych? Czy nawoływałbyś do tolerancji dla siebie i innych? Zanim kogoś ocenisz - pomyśl. To pomoże Ci unikać pomyłek i (być może) otworzy oczy na pewne ważne sprawy, o których każdy myśli ale unika tematu, bądź w myśl zasady "najlepszą obroną jest atak" nie dopuszcza do siebie myśli o tolerancji, dodatkowo próbując na się coś sobie wmówić.
Pozdrawiam i proszę, o przemyślenie moich słów, bo jeszcze się okaże, że ten temat był niepotrzebny...
A wg ciebie zoofilia, pedofilia, kazirodztwo sa ok? Przeciez kultura antyczna jest pelna rowniez tych orientacji
tak, ale to są chrooby, poniewaz krzywdzisz innych..a bedac homoseksualista raczej nikogo sie nie krzwdzi nie?
HA! Podczas posuwania dziadziusia jeśli on tego chce, to nie krzywdzimy nikogo. Także jak krówka ma cieczke to chce być zapchana i również nie czynimy nikomu krzywdy, podobnie jest z 12-latkami. Często się zdarza że chcą w pupke. Wtedy również ich nie krzywdzimy. To też jest ok???
wiesz, tak sie akurat sklada, ze jesli ktos tego chce, to nie mozna juz tego nazwac pedofilia czy czyms..a akurat nie moge sobie wyobrazic, zeby 12 latek chcial zorbic TO ze straym facetem.. yhy..
i to jak najbardziej nie ejst normalne i ok, ale wtedy wlansie nikogo nie krzywdzomy, wiec nie mozna ich osadzac tak samo jak przestepcow.. aporownanie homoseksualizmu do np. pedofilii czy zoofolii to zle porownanie.. homoseksulaizm NIE jest choroba..
Dlaczego to zle porownanie??? Skad wiesz ze pedalstwo nie jest choroba a zoofilia jest, albo pedofilia????????
czytalam cos o tym..z reszta juz dawno 'naukowcy'swierdzili, ze homoseksualizm nie ejst choroba! Nie mowilabym tak, gydbym tego nie wiedziala. A pedofilia jest choroba, chocby dlatego, ze ludzie sie z niej lecza. Poczytaj cvos o tym, to na pewno wszystko Cisie wyjasni.
No przeczytal bym sobie o tym, ale gdzie??? Przeciez pedaly tez sie lecza. M.in. kosciol takie leczenie organizuje.
Ale wiesz..z tego tak do konca wyleczyc sie nie da. W internecie na pewno cos znajdziesz ;d
Bardzo mądrze. Podpisuję się pod tym wszystkimi kończynami. Do osoby która wywołała wojnę: natura nie nakazała być mężczyźnie i kobiecie razem. Posiadasz ograniczoną wiedzę, radzę ją zgłębiać. A film....film jest po prostu o miłości(nie homoseksualistach), tym trudniejszej do zaakceptowania bo męskiej. Czy to aż tak razi?
mam nadzieje ze nigdy geje, homosy w Polsce nie otrzymaja rownych praw publicznych. istniec, zyc, bytowac sobie moga i mi nic do tegoale zero rownouprawnienia!!!
przejrzyj ksiazki historyczne. ludwik xvi tez byl biseksualista.wcale nie byl chory.
Trzech moich kolegów to geje i muszę przyznać, że są jak najbardziej normalni!!! Nie przeszkadza mi ich orientacja i nawet mnie w żaden sposób nie podrywają. Lubię ich są naprawdę spoko kumplami!
Pozdrawiam i zapraszam na swojego bloga! :-)
A po co maja Cię podrywać skoro jest ich aż trzech? Więcej gości do zabawy siusiakami nie potrzebują :]
Noo, to lepiej popatrz do lustra, czy od tego kumplowania przypadkiem nie dostałeś mięśniaków Kaposiego.
Czy mięśniaki Kaposiego to ci z łysymi pałami i karkami szerszymi niż to co na nich gości?
Czasami warto zgłębić wiedzę na jakiś temat, zanim zacznie się o nim wypowiadać. Mięsaki, a nie mięśniaki. Zmiany nowotworowe, a nie rodzaj wrzodów.
Film świetny! Oszczędna gra aktorów, a przy tym doskonale pokazująca kłębiące się w bohaterach uczucia... i te przepiękne góry..
jak możesz nazywać homoseksualizm "wybrykiem natury" skoro istnieje on od początku dziejów ludzkości (także u zwierząt). jeśli nie wiesz co to takiego to poczytaj coś na ten temat.
zawsze dziwi mnie fakt że toleruje się hetero-zberezników a potępia homo-monogamistów.
"jak możesz nazywać homoseksualizm "wybrykiem natury" skoro istnieje on od początku dziejów ludzkości (także u zwierząt). jeśli nie wiesz co to takiego to poczytaj coś na ten temat."
Od kiedy to w definicji "wybryku natury" jest zapisane, że jednym z czynników warunkujących "wybryk natury" jest fakt, iż owy wybryk nie może istnieć od początku dziejów ludzkości? Wybryki natury pojawiały się pewnie zanim pojawił się człowiek więc Twój argument można, za przeproszeniem, o kant tyłka rozbić :]