Forum tego filmu jest już tak długie, gdyż najczęściej nowe tematy nieprzychylne temu filmowi zakładają gówniarze, dla których idolem forever pozostanie JOKER. A Mrocznego Rycerza uznają za największe arcydzieło wszechczasów. Cóż, gówniarzeria musi dorosnąć i zmądrzeć, choć coś słabo to widzę. Głupi się urodził i głupi umrze. Smutne.
No czy ja wiem czy tylko gówniarze? Sama jestem młoda i jakoś nie bardzo pasuję do tego co napisałeś i myślę że starsi, dojrzali ludzie (wielce bogobojni) mają dużo gorszy stosunek do homoseksualistów.
Nie licytujmy się kto bardziej nienawidzi homoseksualistów. Uważam, że wśród młodego pokolenia oraz starszego są ludzie tolerancyjni i szanujący homoseksualistów. Fakt jest jeden: kilku osób na tym forum nie powinno już dawno być, gdyż ich wypowiedzi zakrawają na kryminał i są niezgodne z regulaminem filmweb. Poza tym nie komentują, omawiają filmu lecz pośrednie tematy, tworząc przy tym chorą ideologię.
Ja się nie licytuję tylko nie chcę by wszystkie złe rzeczy były zwalane na młodych ludzi...
ale na szczęście są jeszcze młodzi ludzie nie uprzedzeni do innych orientacji. dla mnie to jest dziwne, bo sama taka nie jestem, ale to głupota przekreślać kogoś z tego powodu. a mi się film bardzo podobał. daje do myślenia, wcale nie przedstawiono tych facetów jako "cioty", chyba wiecie o co mi chodzi
Zgadzam się z turkaweczka13 . Zwykle to ludzie starsi nie akceptują homoseksualistów,ateistów itp. czy też ludzi którzy mają inne poglądy niż większość społeczeństwa.I to jest problem,bo młodzi boją się wyrażać siebie,zostali tak i tak wychowani i kaszana(że tak napiszę :)) i uprzedzenia ze starszego pokolenia przechodzą na kolejne i kolejne....(może to stąd homofobia)
Ja na przykład nie mam żadnych uprzedzeń ani do innej rasy ani do innych wyznań itp..:):) Ja uwielbiam różnorodność ^^
Więc się nie do końca zgadzam z Tobą.Rzeczywiście jest na forum trochę gówniarzy ale cóż zrobić ;)
Angela2037. całkowicie się z tobą zgadzam chyba lepiej bym tego nie mogła napisać. aż żal się robi jak spotykasz kogoś kto się uważa za lepszego, właśnie z takich powodów
Dziękuję za uznanie :) Wiesz,dużo to dla mnie znaczy że się ze mną zgadzasz,bo moi znajomi i nawet kuzynostwo tego nie rozumieją.. Aż mi ich żal bo wogóle NIE MAJĄ POJĘCIA o tak wielu sprawach a uznają wypowiedziane zdanie przez kogoś innego i które zostało poparte przez większość,za swoje i nawet nie próbują zrozumieć czy też znaleźć innej,nieraz lepszej,opinii w danej kwestii..
(wiem że z deczka to chaotycznie brzmi :))
Homofobia jest imho wynikiem działań samych homoseksualistów. Zachciało im sie kulture zmieniać. te wszystkie marsze rownosci, domaganie sie legalizacji zwiazkow (w mysl hasla: hetero mają małżenstwa to my też powinnismy), adopcji dzieci itd. To przeszkadza, a nie czyjas orientacja seksualna.
"ja uwielbiam różnorodność"
pedofilie i zoofilie też? ciekawe poglądy...
Gdzie ty przeczytałeś że pedofili i zoofili też.Angela napisałam że akceptuje ludzi bez wzgędu na religie czy rasę i orientacje lubi różnorodność a ty odrazu z przestępcami wyjerzdzasz bo o ile mi wiadomo zoofilia i pedofilia jest przestępstwem a homosksualizm nie więc skąd takie głupie porównanie.Następnym razem pomyśl 10 razy zanim taką bzdurę napiszesz bo się kompromitujesz.
A może ty pomyśl co? Jak ktoś swojego pieska tenteges i piesek jeszcze do tego chce to przestępstwo czy nie???
Lubisz różnorodność. Ale potem będzie: jaka różnorodność, w jakich kwestiach mniej czy bardziej różnorodne, czy czasem czarne nie jest białe....
Jakie porownanie? hahahaha. Zadałem proste pytanie i zostałem zjechany... komedia. Widzisz tam znak zapytania? :D Cholera wie, na czym sie konczy jej aprobata patologii (Może na samym początku? - zeby nie bylo, ze znowu sie kompromituje - bo nie zrozumiesz zdania)
I kto tu sie kompromituje? pffff
ps. pisze sie wyjeżdzać bo sie wymienia na jeździć.
To ja pisałam o różnorodności.
Mówiąc o tym że lubię różnorodność chodziło mi o to że jeśli ktoś jest inny w sensie INNEJ NARODOWOŚCI,RASY LUB INNEGO WYZNANIA CZY TEGO ŻE JEST HOMO(napisałam to wyraźnie czy trzeba jeszcze pokolorować?Bo chyba nie zrozumiałeś mojego wcześniejszego posta) to toleruję takich ludzi i nie robie z tego jakiegoś wielkiego halo! mają takie same prawa jak my bo to też ludzie i niczym się od nas nie różnią.:/ !! A nie że każdy 'naskakuje' na takiego czy też jest w stosunku do niego chamski z tak banalnych powodów jak homoseksualizm,inna rasa,narodowość itp.
Inny NIE ZNACZY gorszy.I nie mieszaj do tego pedofilii i jakiś tam karalnych gówien.!!
Zgadzam się z tobą Angela w pełni.Nawet próbowałam cie bronić i standardowo zostałam zaatakowana.Też nie zgazdam się z tym żeby porównywać homoseksualizstów z pedofilami czy zoofilami.Jedno jest przestępstwem a drugie nie i takie porównania są chore według mnie.
pokaż mi porównanie. powtarzam jeszcze raz: to było pytanie. Czy pedofilia i zoofilia nie jest różnorodnością? Jak nie jest, to prosze zdefiniuj różnorodnośc bo może myślimy o dwóch roznych rzeczach.
po co tyle wykrzykników i wielkich liter? :) Pytanie, jak pytanie. Ja bym je olał i po prostu odpowiedział "nie". A tu prosze... jakbym kij w mrowisko włożył ;) (z podreśleniem słowa "jakbym")
co do innego.
tak uogólniona teza "Inny NIE ZNACZY gorszy" jest fałszywa.
Dowód:
Najlepszy jest tylko jeden (z definicji), inny niż najlepszy jest gorszy.
ps. homofob jest inny od zwolennika homoseksualizmu (btw. jest jakies okreslenie? bo homofil to co innego), wiec nie jest gorszy. Czy nie powinnaś skrytykować tytułu tego tematu o zafajdanych homofobach?
A twoja argumentacja przypomina protesty mieszkańców pewnego osiedla przeciwko postawieniu ławki przed
blokiem, bo: "jak ludzie zaczną na niej siadać, to zaraz zaczną pić wódkę i zostaną alkoholikami i
złodziejami".
Nie rozumiem :) Odpowiedziałeś na moj post, ale tam nie było argumentacji, tylko pytanie o pytanie :)
Zwiazek przyczynowo skutkowy jak najbardziej ma miejsce. Z aprobatą homoseksualizmu coś wiec wyniknie. Czy cos dobrego? Mam wątpliwości i ograniczam sie jedynie do tolerowania tej "odmniennosci".
>> Czy cos dobrego? Mam wątpliwości i ograniczam sie jedynie do tolerowania tej "odmniennosci".
Dobrego? Oczywiście, chodziażby to, że wykształceni i zdolni geje przestaną wyjeżdżać z tego kraju, tylko
będą tutaj pracować płacić podatki. Z korzyścią dla wszystkich obywateli.
>> Zachciało im sie kulture zmieniać. te wszystkie marsze rownosci, domaganie sie legalizacji zwiazkow...
Aż do połowy XIX wieku faceci uważali, że kobiety "som gupie" i nie wolno im ani uczyć się, ani brać udział w
polityce bo to jest sprzeczne z "prawem natury". Ale kobietom (na szczęście) zachciało się kulturę zmieniać.
Organizowały marsze równości i domagały się swoich praw. Zupełnie jak teraz geje.
>> ...(w mysl hasla: hetero mają małżenstwa to my też powinnismy)
Bzdura. Rejestrowalne związki (czyli małżeństwo) to nie jest tylko kaprys gejów, ale związane z tym kwestie
prawne. Np. po wypadku do leżącego w szpitalu człowieka wpuszcza się tylko najbliższą rodzinę. Ale gejowski
partner takiego pacjenta nie jest uważany za najbliższą rodzinę więc nie zostanie wpuszczony ani nawet
poinformowany o wypadku. Czy to jest sprawiedliwe?
>> pedofilie i zoofilie też? ciekawe poglądy...
A co ma wspólnego pedofila i zoofilia z miłością jednego mężczyzny do innego mężczyzny, chcących ze sobą
żyć?
1. Ano, tylko czego domagają sie homosie... (np. patrz pkt2). Ciekawa teoria (mimo, ze z filmu) to, ze feminizm jest wymyslem mezczyzn :) By kobiety byly wolne i piep...ly sie z kim chca. hehe ;)
2. Rejesetrowalny związek a małżeństwo... Małżeństwo to zwiazek kobiety i mezczyzny (źródło: PWN). koniec kropka. Taka definicja. Malzenstwo osob tej samej plci jest wiec z definicji niemozliwe. Po jaką cholere i jakim prawem staraja sie zmieniac znaczenie tego slowa?
Co innego prawa dla osob zyjacych razem, czy to geje, lesbijki czy nawet konkubinat. Niech sie domagają praw, wspolnych rozliczen podatkowy itp itd (np. to co napisales ze szpitalem).
3. Tak sobie napisałem, ze jak lubi roznorodnosc to czy pedofilie i zoofilie tez. nie mozna? Jak ktos tak mowi, to nie moge spytac czy narkotyki tez lubi? Uważam, ze moge. :) A może lubi? hehe.
>> feminizm jest wymyslem mezczyzn :) By kobiety byly wolne i piep...ly sie z kim chca. hehe ;)
No jasne, bo sto lat temu sufrażystkom chodziło tylko o piep... się z kim popadnie.
Chyba na pececie Twojego starego.
Poczytaj sobie, zanim napiszesz kolejną bzdurę na temat feminizmu:
http://pl.wikipedia.org/wiki/Sufrażystki
>> Małżeństwo to zwiazek kobiety i mezczyzny (źródło: PWN). koniec kropka. Taka definicja.
A kiedyś Ziemia z _definicji_ była płaska, krew nie krążyła, a kobieta nie mogła się uczyć.
>> Co innego prawa dla osob zyjacych razem, czy to geje, lesbijki czy nawet konkubinat.
>> Niech sie domagają praw, wspolnych rozliczen podatkowy itp itd (np. to co napisales ze szpitalem).
No przecież o to własnie im chodzi.
>>Tak sobie napisałem, ze jak lubi roznorodnosc to czy pedofilie i zoofilie tez. nie mozna?
Trzeba być człowiekiem o naprawdę małej inteligencji, żeby nie widzieć różnicy pomiędzy pedofilem a dwoma
facetami (bądź kobietami) świadomie chcących spędzić ze sobą życie.
no rozmowa jak z *****, sorry, ale czy ty czytasz tylko wybiorczo co ja pisze, czy cala wypowiedz?
Ad feminizm, napisalem "ciekawa (mimo, ze z filmu)" - jest to zabawny punkt podejscia do niego. Nie definiowałem feminizmu. Po jaka cholere zaczynasz mnie krytykowac w dodatku piszac cos o pececie mojego starego?
Ad definicja malzenstwa. Pokaż może co jest niewłaściwego w tej definicji. Bo na takie przyklady mozna podac inne definicje, ktore jak i kiedys tak i teraz istnieja.
kto porownuje pedofilie z dwoma facetami? Sam jest moze malej inteligencji bo wnioskujesz jakies bzdury z mojej wypowiedzi.
nie mam po co z toba dyskusje prowadzic, bo zaczynasz atakować moją rodzine.
>> jest to zabawny punkt podejscia do niego.
Wyżej napisałeś "ciekawa teoria", a teraz się z tego wycofujesz pisząc, że to tylko "zabawne podejście"?
>> Ad definicja malzenstwa. Pokaż może co jest niewłaściwego w tej definicji.
Niewłaściwe jest to, że z powodu tej definicji unimożliwia się gejom/lesbijkom rejestrację ich związków.
Poza tym, w świecie arabskim możesz mieć dwieście żon, więc już definicja bierze w łeb.
>> kto porownuje pedofilie z dwoma facetami?
A skąd się wzięli pedofile w wątku o TBM?
1. napisalem, w nawiasach ze z filmu ("before sunrise" chyba) znaczki :) i ;) mialy wskazywac, by brac to z przymrużeniem oka :)
Nie wycofuje sie z tego co powiedzialem.
2. A co powiesz na ludzi hetero zyjących w konkubinacie? Mają taki sam problem (ad szpital). Do ślubu jakoś im nie śpieszno. Jakoś nie krzyczą, nie organizują marszy. Czemu?
3. wzięła sie z rozmowy. Zamiast krotko to ją skomentować prostym "nie". to sie ciagnie i ciagnie. hehe
>> Jakoś nie krzyczą, nie organizują marszy. Czemu?
Dlatego, że w każdej chwili mogą się zarejestrować.
Myślę że zwierze nigdy niechce takiego kontaktu z człowiekiem i dzieci też nie chcą takiego kontaktu z dorosłymi (co może powiesz że kilku latek będzie zadowolony z takiego kontaktu z dorosłym) to ty pieprzysz jak potłuczony wszystko upraszczasz i spłycasz jesteś człowiekiem ograniczonym umysłowo a z takimi szkoda rozmawiać.Marny , żenujący człowieczek z ciebie.
Buhahah. Rozbawiłaś mnie szczerze. Nawet mój Maniek mamut zatrąbił.
Tolerancyjni antyhomofobiści którzy wyzywają przy co drugim poście.:))) Brawa.!!!
Jeśli nie zrozumiałaś sensu mojego poprzedniego posta to do siebie samej miej pretensje. Nie uważam że zoo...pedo..drzewo...cemento...filia to pozytywne rzeczy. Wręcz przeciwnie. Ale zastanów się, bo po to o tym wspomniałem, nad tą waszą różnorodnością. Jaka to ma być różnorodność, gdzie jej granice, kto o tym będzie decydował....iiiiitd.
tia nie pisałaś o różnorodności...
w końcu wolisz konkrety, czyli bluzgać ludzi...
Taaa jak wy bluzgacie ludzi to jest ok a jak wam się powie prawde o was to już nie wolno . Mentalonść Kalego.
Biała krowa w kropki bordo żuła trawę kręcąc.... fikołki.
Kogo ja nabluzgałem? Gdzie, kiedy, jak? Stwierdzenie 'ale pieprzysz' to raczej nie bluzg doosobowy i bezpośredni. Wolisz 'ale solisz'?
Ciekawe gdzie ja cie tak zbluzgałam.W ogóle wiesz co to oznacza?Widze że nie bluzgać oznacza - używać wulgarnych słów wybacz ale ja nie użyłam ani razu wulgarnych , "niecenzuralnych słów" słów.Więc nie wiem po co to napisałaś.Używasz słów których znaczeń nie znasz.
Marny, żenujący, ograniczony umysłowo - no kurde, mówi mi tak jeszcze w suahili.:))
od szczegółu do ogółu powiadasz...
ehh w moim mniemaniu nie koniecznie trza wulgaryzmu by zbluzgać człowieka, przy pomocy nieco piękniejszej polszczyzny o dziwo taka sytuacja też jest możliwa.
chętnie przeczytam dalsze wnioski twych wywodów, a nóż dodasz cosik od siebie do profilu symbolicznego przeciętnego użytkownika FW
mam już:
"dziecko"
"używasz wyrazów, których znaczeń nie znasz"
"czytaj ze zrozumieniem"
"żal, żenada etc"
Kończe te żenująca rozmowę z ludźmi którzy nie są warci ani sekundy uwagi.Żegnaj więcej na twoje żenujące komentarze nie odpowiem co nie oznacza że nie będę się na tym forum wypowiadała.A i bluzg to jest słowo nie cenzuralne , wulgarne nie można zbluzgać kogoś piękną polszczyzną , nadal nie rozumiesz znaczenia słowa bluzgać.Co najwyżej ktoś może się poczuć urażony bo mu się prawde w oczy powiedziała.Zegnam Państwa Bastek czy jakoś tak i Pani Bulwarówka przestajecie wesze dlasze wypociny będą dalmnie nie widoczne.Jeżeli słowem dziecko można kogoś zbluzgać to gratuluje.
Nie rozumiem po co niektóre osoby piszą swoje przemądrzałe teorie w prawie każdym temacie... Człowieku daj już sobie spokój, wszędzie piszesz to samo i już każdy na dość tych Twoich docinek. Skoro nie lubisz homoseksualistów i nie docieniasz filmu to po co codziennie siedzisz na forum?
Idz moze na kolko homosi, jakis marsz zoarganizujcie... Dziwi mnie brak tolerancji wobec osob, ktorym homoseksualizm sie nie podoba. Mi sie nie podoba, mimo to jakos go toleruje. Skinem nie jestem, zeby latac z kijem i tłuc po mordach maszerujacych gejów (ad. scenka z bajki ;))
A ty, kolejny załozycielu bzdurnego wątku, kim jesteś?
Czyzbyś nie był tolerancyjny wobec "homofobów"? Zastanawiałeś się
kiedykolwiek co to słowo właściwie oznacza? Zastanawiałes się czy
pzypadkiem nie powielasz bełkotu serwowanego w "nowoczesnych" mediach?
Jeśli o mnie chodzi to napisze tylko tyle - tolerować coś to uznawać, że
obiekt tolerancji nie zasługuje na nic więcej.
Pederastia była i będzie. Ale to nie znaczy, że należy coś takiego
pochwalac albo robić o tym kretyńskie filmidła.
A co ty robisz na forum o "kretynskich filmidlach"?
Idz sobie, zazyj heteroseksualnych przejemnosci i sie uspokoj.
@up
Pederastia a homoseksualizm to nie to samo.
A co do samego filmu, to bije pokłony panu Ang Lee, za to, że pokazał parę homoseksualistów jako dwoje całkiem normalnych ludzi, którzy zwyczajnie szukają szczęścia w życiu. A do tego każdy ma prawo, za równo hetero jak i homo.
I nie wytępi się homoseksualizmu poprzez obrzucanie go błotem i wyzywanie od pedałów jego przedstawicieli, tak samo jak nie wytępi się już homofobów, którzy jak podejrzewam w 90% przypadków nie tyle nie tolerują geji co zwyczajnie popierają te szare masy, które mówią, że to jest 'be', a przy pytaniu dlaczego, nabierają wody w usta.
Co więcej uważam, że takie filmy są potrzebne, potrzebne są parady równości. Po co?
By homoseksualni ludzie nie musieli kryć się ze swoją orientacją.
Ja sam jestem heteroseksualistą, ale przeciwko homo nic nie mam.
A wy, zatwardziali homofobowie, zadajcie sobie pytanie, jakbyście się czuli, gdyby to heteroseksualni zostali uznani za dziwolągów i musielibyście spotykać się potajemnie, a na co dzień wieść zakłamane życie 'porządnych obywateli'.
Nie podoba wam się to? Ok. Wasza sprawa. Macie prawo mieć swoje zdanie.
Ale nie macie prawa, do obrażania kogoś tylko dlatego, że jest inny niż wy.
Henry Thoreau napisał kiedyś:
"Mamy zwyczaj zapominać, że słońce spogląda na nasze pola uprawne, prerie i lasy nie robiąc między nimi różnicy. (...) Dla niego cała ziemia jest tym samym uprawianym ogrodem" .
Zastosujmy tę prawdę również do ludzi. NIE DZIELMY, NIE SZUFLADKUJMY. HETEROSEKSUALNI, HOMOSEKSUALNI - PO PROSTU LUDZIE!!!!!!
Własnie wszyscy jesteśmy ludźmi....
Kazdy z nas ma prawo popełniac błędy i mylić się w swoich ocenach i nic tego nie zmieni. Najgorsze jednak, że obserwując dyskusje na tym forum - kogoś kto pisze, że jest katolikiem i nie akceptuje takich związków wyzywa się od homofobów, moherów i sługusów ks. rydzyka.I tu po prostu nie rozumie. To jest tolerancja??? Każdy ma prawo do własnej opinii i poglądów. To, że ktoś nie akceptuje homoseksualnych par nie koniecznie ozn. że jest ograniczonym homofobem. Znam wiele osób, wychowanych w tradycjach katolickich, wykształconych i nie popierających związków homoseksualnych. Ale nie dlatego, że są ograniczeni i zacofani. Każdy z nas ma swoje poglądy, a przede wszystkim fundamenty na których buduje swoje życie. Jesli kogoś przez całe życie uczono, że małżeństwo to sakramentalny związek kobiety i mężczyzny, co jest jasno i wyraźnie zawarte w piśmie świętym to nie dziwwmy się, że homoseksualizm jest trudny do zaakceptowania. Wymaga to bowiem przewartościowania wielu kwestii w życiu człowieka. I szczerze, bardziej należy cenić człowieka, który zgodnie z prawdą powie, że ma wątpliwości, co do homoseksualizmu niż powie, że jest za homoseksualizmem bez większego zastanowienia.Kwestia toleracji jest kwestią trudną i wymagająca przemyślenia. I w sporze homo - heteo nikt z nas nie może powiedziec że ma rację a inny że racji nie ma.Spotkałam się kiedyś z teorią wykluczjacą homoseksualizm. Mówiła ona, że natura w taki sposób nas stworzyła, że mężczyzna łącząc się z kobietą stanowi jedność. Wskazuje na to nawet kwestia fizjologiczna. To samo mówi pismo św. Kobieta i mężczyzna - mąż i żona - jedno ciało i jedna dusza. Jednakże Bóg w swojej madrości stworzył nas wszystkich i wobec niego wszyscy jesteśmy równi, każdy znas jednak popełnia błędy. I tak jak osoby heteroseksualne będą (opierając się na swoich wartościach i przekonaniach)sprzeciwiać się związkom homoseksualnym, tak i osoby homoseksualne będą stawiac zarzuty heteroseksualnym.Nikt z nas nie może jednak powiedzieć moja jest absolutna racja, koniec i kropka.
>> Spotkałam się kiedyś z teorią wykluczjacą homoseksualizm.
Naprawdę? U zwierząt też? No bez jaj...
>> Mówiła ona, że natura w taki sposób nas stworzyła, że mężczyzna łącząc się z kobietą stanowi jedność.
A można z wieloma kobietami, jak u Arabów?
>> Wskazuje na to nawet kwestia fizjologiczna.
Ale gusty wskazują na co innego.
>> Kobieta i mężczyzna - mąż i żona - jedno ciało i jedna dusza.
To skąd się biorą rozwody?
>> co jest jasno i wyraźnie zawarte w piśmie świętym
A w Bilblii jest też wyraźnie napisane, że jąkający się to osoby opętne przez szatana.
1. Ano np. słoń po dłuższej wedrowce jest tak naładowany hormonami, ze sie rzuca na samca. Nie postkałem sie jednak nigdy "homoseksualizmem" u samic. Trudno mi też uznac sex samcow jako argument o wystepowaniu homoseksualizmu u zwierząt.
2. Rozwody sie biorą z błędnego rozumienia miłości i pożądania.
3. co do Biblii, mozesz podać gdzie tak jest opisane jąkanie sie :)?