PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=38601}

Teksańska masakra piłą mechaniczną

The Texas Chainsaw Massacre
2003
6,0 69 tys. ocen
6,0 10 1 69100
5,6 19 krytyków
Teksańska masakra piłą mechaniczną
powrót do forum filmu Teksańska masakra piłą mechaniczną

+ czy -

ocenił(a) film na 8

Podstawowe zasady kina amerykańskiego:

1. Każda dziewczyna posiadająca starszych braci umie odpalać samochód bez kluczyków ( moja siostra w takim razie jest jakaś lewa... ).
2. Każdy koleżka ze skórzaną twarzą jest praktycznie niezniszczalny, nie krwawi i się nie męczy ( radzi sobie doskonale nawet ze zranioną nogą i odciętą ręką ).
3. Każda rodzinka mieszkająca na peryferiach ma obsesję na punkcie prania prześcieradeł ( zawsze i o każdej porze na podwórzu suszy się conajmniej kilkadziesiąt sztuk ).

Nieno ale tak na poważnie to film zajebiście mi się podobał mniej więcej do połowy. Dalej już był standard, czyli: uciekanie, przewracanie się, zabawa w chowanego itp. Muszę jednak przyznać że zostało to wszystko zrealizowane dość sprawnie. Nie jest to film zły, ale jednak to tylko remake. Mnie osobiście zaczyna drażnić wszechobecny standard amerykańskiego horroru, w którym nastolatki krzyczą, biegają, wywracają się, wpadają na siebie i tak dalej. Mamy to w każdym filmie tego gatunku.

Ogólnie można obejrzeć... do połowy, która jest zajebista. Dalej wieje nudą...

DZONY666

Fajnie, że dla Thomasa piła czasem gasła...a dziadek to już wogóle zbok i deviant!

critters

Mnie osobiscie najbardziej rozbroila jedna rzecz...gosc tyle razy przegazowywal ta pile,ze powinno mu paliwa zabraknac..dwa - kiedy pila spada na ziemie nie kreci sie w kolo,bo lancuch juz nie pracuje.To tak na marginesie...

katgoo

ale chyba mozna zablokowac przycisk tak jak np. w wiertarce, zeby pila pracowala caly czas ;)

DZONY666

Wogole..film byl bardzo sredni..nie ogladalem poprzednich odcinkow, ale wydaje mi sie ze byly lepsze..nie polecam nikomu tej czesci

użytkownik usunięty
DZONY666

Mi się film podobał. Wiem, że w wielu horrorach "...Każda rodzinka mieszkająca na peryferiach ma obsesję na punkcie prania prześcieradeł..." Ale czy to nie dodaje klimatu??

ocenił(a) film na 10
DZONY666

Film Moim zdaniem super :)
Kilka razy nawet podskoczyłam w kinie
nie ma sie co czepiac zadko ktory film jest idealny. mysle ze w kazdym znajdziemy jakieś wady. ale ogulnie gra aktorow bardzo dobra. Mnie najbardziej podobała sie ta scena na koncu co ona wsiada do ciezarowki i mowi prawie to samo co to dziewczyna co ja napoczatk do auta zabrali.
Ja jestem jak najbardziej na tak Dla mnie film świetny!! :)

ocenił(a) film na 5
DZONY666

Punkt 1 W takich autach starociach to bezproblemu odpalało się przez kabelki, sam w swoim vw tak odpalałem jak mi stacyjka się popsuła :]

użytkownik usunięty
Mikor

Punkt trzeci! Jesteście pojebani i mało horrorów widzieliście!!!

Pierdolcie się!!!!!!!!!!
Pozdrawiam ekipe z http://horror.superhost.pl/forum/ [horror.superhost.pl/for ...]