skad ta babka miala bron i czemu jej nie uzyla jak widziala ta masakre ? Typowy amerykanski gniot
Jakos dotrwalem do konca i jestem zawiedziony poczatek bardzo obiecujacy , a czym dalej tym znacznie gorzej , za poczatek tylko film dostaje odemnie ocene 4 .
Zaraz, to że Teksańska masakra piłą mechaniczną jest amerykańskim gniotem, nie znaczy, że wszystkie filmy pochodzenia amerykańskiego i związane z tym krajem są typowymi gniotami. Ten jest głupi, naiwny i totalnie zmasakrowany psychicznie, lecz nie znaczy, iż wszystko co amerykańskie takie jest. Ci potrafią zrobić kino dobre, bardzo dobre oraz boskie.
ten film o tych dwoch lebkach robiacych reportaz jest prawdziwy ??????? bo jesli tak to jestem zesrany
Nie. To nie jest prawdziwy reportaż. Generalnie film trochę różni się od prawdziwej historii, na której jest oparty. Postać Latherface'a nawiązuje generalnie do autentycznego psychopaty jakim był Ed Gain. Poczytaj sobie o nim w internecie. Działał na terenie Stanów Zjednoczonych i traktował pewnie swoje ofiary nie mniej masakrycznie jak w filmie, obdzierał ludzi ze skór itd., itp. Już dawno o nim czytałem i nie pamiętam zbyt wiele o gościu, ale był zfiksowany. Muszę sobie odświeżyć pamięć o Edzie Gainie. :f
Akurat interesuje sie takimi psycholami wiec wiem kto to Ed Gein :D Ale na wikipedii czytalem o Hewittcie i on jest prawdziwy, tez tam zabijal jakies grupki mlodziakow... hmm czyli to nagranie jest takie do filmu ? a to na koncu ze miejsce zbrodni zostalo zle zabezpieczone to tez dla filmu ? pytam sie bo niektorzy gadaja ze to zdjecie thomasa z ostatniego nagrania to prawdziwie...
O właśnie sobie czytam o Gainie i na jego farmie znaleźli:
# cztery czaszki wieńczące słupki łóżka Eda
# abażury lamp i obicie jednego z foteli wykonane z ludzkiej skóry
# miski wykonane z ludzkich czaszek
# ludzkie serce
# maski wykonane ze skóry zdartej z twarzy martwych kobiet, zdobiące ściany sypialni
# pas z ludzkich sutków
# kompletny strój z ludzkiej skóry
# pudełko wypełnione spreparowanymi kobiecymi genitaliami
Ładna rzeźnia, a takich świrów było więcej i jest w ludzkiej historii. Kiedyś naczytałem się jednego z portalów, który traktował o takich właśnie historycznych psychopatach mordercach. Makabra.
No i tak jak rodzinka z TCM wykopywał zwłoki z grobów :)
Nie zapominajcie o Karlu Denke http://wroclaw.hydral.com.pl/447,artykul.html
Koleś też miał podobny wystrój wnętrz co rodzinka Leatherface'a :)
Nie mogła użyć tej broni gdyż albowiem ponieważ gdyby tego dokonała nie spotkałaby tych z furgonetki, nie zjechaliby na stację, nie spotkaliby tych ludzi, nie poznaliby miłego chłopaczka z "piłką" i nie byłoby filmu;p Generalnie odpowiadając na pytanie - BO TO FILM;p a że film bez rewelacji to już inna sprawa. Btw mogli zadzwonić po Winstona Wolfa z Pulp Fiction, który potrafił zająć się bardzo podobną sprawą w samochodzie Julesa i Vincenta:P