PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=38601}

Teksańska masakra piłą mechaniczną

The Texas Chainsaw Massacre
2003
6,0 69 tys. ocen
6,0 10 1 69100
5,6 19 krytyków
Teksańska masakra piłą mechaniczną
powrót do forum filmu Teksańska masakra piłą mechaniczną

Najwiekrza jego NIELOGICZNOSCIA bylo to,ze gl.bochater latal z pila mechaniczna:D:D Jedynym ciekawym momentem byl mezczyzna zawieszony na haku,nad pianinem,dotykajacy palcami u stop klawiszy...(zamyslony)

Occult_Soul

Aż miło popatrzeć jak jedziesz po tym filmie tylko moim zdaniem nie słusznie.

użytkownik usunięty
Dawid20

pierdolony cwelu wymien horrory które wg ciebie są dobre a wtedy się pośmiejemy i powymądrzamy

użytkownik usunięty

Hmm ale nie sądze abym się wymądrzał ale cóż....A o to filmy które według mnie są dobre:
1.Freddy vs Jason
2.Halloween Resurrection(wcześniejsze części też)
3.Saw
4.Smakosz II
5.Blair Witch Project
6.Scream I,II,III
7.Cabin Fever
8.Oczywiście Piątki 13-tego
9.Droga bez powrotu
P.s.Kolejność nie ma znaczenia(teraz możecie się śmiać)

użytkownik usunięty

BUAHAHAHAHAAHAHAHAHAHAAHAHAHAH AHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAH AHAHAHA!!!:)) no nie moge:)no comment:))
FREDDY VS JASON uznany za njagorszy horrorw w historii!!:))) buahahahahahahahahah!!! halloween resurection;))) no dobra moze wczesniejsze czesci jako tako.... SMAKOSZ II bylme na senasie horrorow i wszyscy lali z tego filmu rowno a powiem ze potem byla TCHM i kazdy ogladal z zaciekawieniem;)) KRZYK to parodia gosc gania przebrany w jakiegos upiora z gumowym nozem;)) Piatek 13 no moze dwie pierwsze czesci;)) Cabin Fever to jedyny film z calych wymienionych ktory jest warto obejrzec reszta to kompletne dno dla dzieci:) ale mimo wszystko szacunek:) kazdy ma rozne gusta ale smiechu nie moglem powstrzymac;))

użytkownik usunięty

Jeśli tak jedziesz po tych filmach to po co je oglądałeś?!!!!!!No ciekawy jestem jakie ty byś wymienił filmy.....

użytkownik usunięty

LOL czy ja powiedzialem ze bede wymienial jakies horrory a ogladlem z czystej ciekawosci;) przeciez zeby cos ocenic najpierw musimy to zobaczycz nieprawdaz:)?? ogladlaem przez przypadek no moze CABIN FEVER bardzo chcialem zobaczy i nie bylem zawiedziony bo lubie takiego typu horrory co do Pily(SAW)nie wypowiadam sie bo dopiero wchodzi do kin a ja raczej preferuje bardziej duzy ekran niz maly moniotr;) no ale te filmy to totalne dno:) wszyscy sie z nich smieja;) szczegolnie JEEPER CREEPERS(Smakosz) jedynka byla do polowy bardzo dobra ale pozniej ta latajaca cma:) bardziej bawila niz straszyla a na dwojce jak bylem w kinie to cala sala smiechem wybuchala:) nie jestem wielkim milosnikiem horrorow wiec nie bede Ci wymienial ktore lubie a ktore nie:) co nie oznacza ze ogladalem ich duzo i mam wyrobione zdanie:) no ale to Twoj gust i jesli Ty uwazasz ze Ci sie podobaja to Twoja sprawa... zastanawia mnie jedno ile masz lat?:)? Pozdrawiam:) HOORROROMANIAKOW:))

użytkownik usunięty

aaa co do BLAIR WITCH PROJECT to zgadzam sie ze to jeden z bardziej nowatorsko nakreconych horrorow i mi tez przypadl do gustu:) ale reszta.. hmmm...

Do każdego filmu można się przyczepić!Podaj jakiś tytuł a ja po nim pojade równo.Chyba nie powinieneś się wypowiadać na temat którym za bardzo się nie interesujesz!!!-sam to powiedziałeś.Aha mam 17 lat

Dawid20

Alez prosze Cie bardzo skoro musze ale mysle ze kazdy z nich przebija Twoje no moze poza paroma wyjatkami ktore sa rownowazne z tymi ktore wyminie;)a wiec: THE THING:), Dark Water, Ring,TCHM(74r.) Noc zywych trupow, Szosty zmysl, Inni,Dracula(Coppoli),Event Horizon,They Live,Psychoza,egzorcysta,lsnie nie... moze byc chyba wystarczy:) powinienes je wszystkie znac znawco:) jak sam napisalem ja sie za takiego nie mam:) ale krytykuj:)

Thedues

Nic nie będe krytykował!Wcześniej powiedziałem że każdy film można skrytykować i tak naprwde jest gdyż nie ma filmu do którego nie możnabyło się przyczepić.Prawda??Od początku twierdze że TCM ma kilka niedociągnięć ale uważam że jest to dobry horrorek:)Mi osobiście nie zależy czy film ma niedociągnięcia czy nie;że w jednej scenie było "to" a w drugiej "tamto".Dla mnie w horrorach liczy się klimat,zarzynanka i brrak nudy-jeśli te cechy są to znaczy że film jest dobry(dla mnie).P.s.nie rozumiem po co wogóle rozpoczęliśmy tąrozmowe-i tak nie przekonam cię do TCM a ty mnie nie przekonasz że to badziewie,więc zostańmy w stanie pogodzenia czy tam remisu;)i wszyscy będą zadowolenii.Pozdrawiam gorąco

Dawid20

Widze ze my totalnie sie nie zrozumielismy przeczytaj prosze moje komentarze dotyczace tej romowy i wyjdzie na to ze to wlasnie ja staje sie obronca TCHM:) uwazam ze to bardzo dobry horror tak jak ty:) chodzi mi tylko o te horrory ktore wymieniles:) do TCHM nie mam nic to typowy lecz dobry nakrecony amerykanski horror:) Pozdrawiam

1.Freddy vs Jason
2.Halloween Resurrection(wcześniejsze części też)
3.Saw
4.Smakosz II
To maja byc dobre horrory???? chyba nigdy w zyciu nie widziales dobrego horroru!!! a tak poza tym SAW to nie horror

Occult_Soul

N i e s l u s z n i e Dawidzie 17?:)

Zapraszam do polemiki:)

użytkownik usunięty
Occult_Soul

No tak ja zostaje zaproszony do polemiki i znowu będe jechany równo:(

Occult_Soul

Jechany ruwno przez kogo?Poniewarz ja osobiscie nie zamierzam na nikogo jechac..proponuje tylko spokojna i logiczna wymiane zdan;)

użytkownik usunięty
Occult_Soul

No to fajnie:)Po pierwsze chce zaznaczyc że lubie bardzo horrory i zdaje sobie sprawe iż wiele z nich jest "głupich"(Ty nazwałaś/eś to nielogicznością)Głupi nie oznacza że film jest beznadziejny,ma ocene 1/10 itp.itd.Wiem że latanie z piłą mechaniczną w ręku to niezbyt inteligentny pomysł ale myśle że dla "kochającego"horrory to nie ma znaczenia-liczy się klimat,napięcie...choć przyznam że remake z 2003r.jest mniej straszny niż jego pierwowzór z 1974r.A ty co o tym sądzisz?P.s.jak mam się do ciebie zwracać?bo nie moge odgadnąć czy jesteś chłopakiem czy dziewczyną?Ale z twojej wypowiedzi(miłej) wnioskuje że jesteś dzewczyną;)

ocenił(a) film na 3
Occult_Soul

Niechciałbym wam zepsuć ładnie się zaczynającej polemiki, ale nie moge sie oprzeć pokusie by wtrącić trzy grosze apropos nielogiczności i piły mechanicznej. Czy moze ktos moglby mi wyjasnic jak "skórzana twarz" uruchomił swe siejące grozę i spustoszenie narzędzie dysponując tylko jedną ręką? (końcowe sceny filmu) Zębami?

użytkownik usunięty
gary_joiner_tm

kurwa głupi ciulu ale masz problem to kurwa nie wiesz jak można załączyć
piłę mechaniczną za pomocą jednej ręki to jesteś ciul do potęgi

ocenił(a) film na 3

no prosze konstruktywna krytyka i jaka elkowentna w dodatku, kocham takie inteligentne dyskusje :) Szczególnie urzekła mnie ta grzecznościowa forma "kurwa głupi ciulu" oraz swoboda interpunkcyjna. Brawo :)

Occult_Soul

Slusznie,slusznie gary_joine r_tm !Oto nasteony argument iz ten film jest nie_logiczny:]

Ale,powracajac do glownego watku...
,,Wiem że latanie z piłą mechaniczną w ręku to niezbyt inteligentny pomysł ale myśle że dla "kochającego"horrory to nie ma znaczenia-liczy się klimat,napięcie''
alez nie o to mi chodzi Dawidzie 17:)Co prawda wole filmy z subtelniejszymi formami zabijania,ale w tym przypadku chodizlo mi o to ,ze skoro nasz wyzej wspomniany ''skorzana twarz'' byl chory na taka orginalna chorobe i potrzebowal (musial!)robic sobie cialo z innych ludzi,to chyba zgodzisz sie ze mna Dawidzie,ze potrzebowal by w takim wypadku tej skory jak najwiecej:)(--)zwlaszcza ze ta urocza miescina nie wygladala na typowy osrodek turystyczny,do ktorego wita mnustwo ludzi;) ).Tak wiec,skoro uzgodnilismy juz ze potrzebowal jak najwiecej skory(nic przecie nie moglo sie zmarnowac!Kazdy kawalek skory musial byc dla niego cenny!),to chyba nie rozplatywal BY BYLE JAK LUDZI PILA MECHANICZNA KTORA,ZE SWEJ NATURY,ROBI WIEKRZE OBRAZENIA NA CIELE,niz dajmy na to wbicie szpikulca w serduszko badz w krtan:]

co do wspomnianego przez ciebie ,,napiecia'':
Jedyne ''tworzenie napiecia''w tym filmie polegalo na tym,ze kiedy widzowie nie slyszeli bodaj przez kilka sekund tego slodkiego dzwieku(--)wiadomo ktorego :)),i zaczynali-wraz z gl.bochaterami-odczuwac ulge to NAGLE GDZIES ZA ROGU,MUSIELISMY ZNOWU SLYSZEC PILE MECHANICZNA.

Albo chocby scena z ukrywaniem sie w szafce.!W iluz to filmach byla scena,w ktorej biedny gl.bochater chowa sie w jakies miejsce,z malymi szczelinami!(--)czesto sa to amerykanskie szafy,spizarnie,szafki szkolne czyli wrzytskie te miescja ciemne,waskie ale takie z ktorych gl.boch.pelen napiecia i przerazenia moze obserwowac sylwetke chodzaceco bliziutko mordercy/wilkolaka/psychopaty itd...).I oczywiscie ODDECH !Widz musi slyszec nie rowny,zmecozny oddech swojego pupila filmowego!Musi sie czuc jak ON/A! musi tak samo sie bac,jak boi sie jego bochater:):):) Nic prostrzego.Widzielismy to juz w Blair witch Project i we wrzytskich tych kiepsciutkich filmach w ktorych morderca chodzi po domu,a ofiara ukrywa sie gdzie popadnie.

Scena uciekania po schodach z ''podziemi''.Taa,i nikt sie nie domysli ze ''skorzana twarz''zlapie ofiare za noge i bedzie pelna przerazenia chwila szarpanianiny:]

MEZCZYZNA NA HAKU. Jak to dobrze ze na takim haku mozna sobie wisiec i nie umierac;) Zdaje sie ze ten pan,nie mial kregoslupa a takze przedluzenia rdzenia kregowego bo przecierz nie tlyko zyl i sie ruszal(nozkami)ale takze mowil!(slabo bo slabo ale zawsze).A dzisiejsza medycyna mowi,ze jak sie uszkodzi przedluzenie rdzenia kregowego to nie mozna zuc,ssac,lykac...no ale widocznie boch.filmowych to nie dotyczy.Aczkolwiek pod wzgledem artystycznym ta scena byla ladna.

Kontunuujemy polemike Dawidzie?:)

Occult_Soul

bla bla bla bla.... czy ktos z was ma pile mechaniczna w domu!?? ja taka posiadam! i wiem ze nie odpala sie jej jedynie z obu rak bo mozna spokojnie polozyc ja na podlodze przycisna noga i pociagnac za linke:)) i co pila chodzi:)) to chyba nie jest tak skomplikowane;))?? "potrzebowal jak najwiecej skory(nic przecie nie moglo sie zmarnowac!Kazdy kawalek skory musial byc dla niego cenny!)" co to za pieprzenie za przeproszeniem w filmie widac ze skora potrzebna mu byla na twarz a nie na cale cialo!!!! i kogo on tak jak ty to nazywasz;) "rozplatywal" na drobne kawalki;))?? Nie bylo w filmie napiecia?! no moze dlatego ze film byl zatytulowany Teksanska Masakra PILA MECHANICZNA!!! i kazdy kto troche mysli wiedzial ze uslysz ten dzwiek;))) poza tym do polowy filmu napiecie bylo budowane bardzo dobrze!! sam moment kiedy pierwszy raz wychodzi Leather Face i uderza tego chlopaka po czym wciaga go do ukrytego pomieszczenia jest POWALAJACY!! i mnie w kinie wbil w fotel! Coz scena z ukrywanie w szafie to faktycznie jedyne nadciagniecie w jakie mi sie nasuwa i z tym zgadzam sie z Toba to tradycyjny trik stosowany przez rezyerow horrow:) a co do mezczyzny na Haku:) to z tego co slyszalem to nie umiera sie od razu:) nawet w Polsce kiedys wieszano ludzi na Haku:)i nie konieczie mogl byc wbity w rdzen kregowy:) wiec moze wysil sie i napisz co da podstawy ze ten film jest nielogiczny albo tez beznadziejny:)? co?? czekam....

ocenił(a) film na 3
Thedues

Przycisnąć nogą powiadasz... Facet ma oberżniętą dłoń i zaraz wykrwawi się na śmierć więc oczywiście kładzie delikatnie ulubione narzędzie zbrodni na posadzkę (cisnąc nie może przecież bo ulec awarii piła gotowa), równie delikatnie dociska je stopą i (uważając żeby nie poślizgnać się i nie paść swoją uroczą maską w kałurzę włąsnej posoki) ciągnie za linkę i z entuzjazmem rusza w pogoń za ofiarą. Niezmiernie logiczne. Sorry, ze akurat do tego sie przyczepilem ale tego typu idiotyzmy niszczą nastrój filmu. Wystarczyłoby przecież, żeby dłoń nie zostałą oddzielona od reszty ciała. To samo z tym nieszczęsnym hakiem. Twórca scenarisuza powinien sie zdecydowac czy chce nabic faceta na hak, czy chce zeby facet prowadzil dialogi, bo nie sadze zeby dalo sie wiszenie na haku z mozliwoscia prowadzenia konwersacji pogodzic. Ogolnie rzecz ujmując ogladajac TMPM mialem wrazenie ze tworcy filmu musieli wyrobic jakas odgornie narzucona normę oberżniętych kończyn. Nie to żeby mi jakoś dotkliwie przeszkadzały krwawe sceny, tym bardziej ze są one wymogiem gatunku, ale niech nie kolidują z fabułą.

gary_joiner_tm

heh no nie widze ze ty z ksiezyca!! to ze on odpala ja z reki to juz lekka przesada bo przeciez to troszke niebezpieczne i przypadkie moze sie wyslizgnac tak reka i narobi o wiele wiekszych szkod;)) czyz nie tak a normalnie wlasnie pile odpala sie z ziemi podtrzymujac noga! i nie jest pokazan gdzie ta pile odpalil mogl spokojne wyjsc jak to powiadasz z kaluzy krwi i normlanie odpalic maszyne;) jak chcesz to mozesz twkic w tym bledzie po wieki ale to nie byl jakis niesamowicie nierealny wyczyn poza tym cos zawsze jest nadciagniete w tego typu filmach;) w wersji z 74 roku tez troche sobie pocial noge ale jakos mial sile biegac;) takze taki maly szczegol jak odpalenie pily jedna reka naprawde nie psuje filmu:) a co do drugiej sceny z hakiem przeciez ten chlopak ledwo co wydusil jakies slowo a nie uwierze nikomu ze wbity hak zabija czlowieka z minucie!!! i tak w TCHM nie bylo tylu brutalnych scen jak sie sam spodziewalem bo nie bylo pokazane jak zbito ta pierwsze dziewczyne z samochodu ani tego kolege na wozku... takze nie bylo totalnego HARDCORE...

Thedues

a co do remaku napisales ze jest o wiele straszny niz pierwowzor i tu sie z Toba nie zgodze bo TCHM z 2003 roku byla o wiele straszniejsza niz ta 74r ktora byla troszke nudnawa fakt koncowka niesamowita ale ogolnie nie powalala na nogi:) mocne sa sceny w domu naprawde swietnie pokazano cala rodzinke i ta scena z tym dziadkiem to wbija w fotel... ale bac to sie nie balem przynajmniej leater face ten nowzszy jest o wiele przerazajacy niz ten biegajacy z 74 roku;)

ocenił(a) film na 3
Thedues

Nie bede sie sprzeczał co do piły bo faktycznie niewielkie mam pojecie o jej obsludze. A odnośnie masakry z 74 r to nie ja sie wypowiadalem, nie ja oglądałem, wiec na ten temat również się sprzeczać nie będę :) Napisze tylko, ze skoro tworcy TMPM zdecydowali się na powielanie i tak już mocno wyeksploatowwancyh schematów, to mogli przynajmniej ustrzec się takich drobnych aczkowliek irytujących ( mnie w każdym razie, może jakiś nerwowy jestem) błędów.

użytkownik usunięty
gary_joiner_tm

pierdolisz jakbyś wszystkie rozumy pozjadał a nie masz racji

gary_joiner_tm

Jeśli chodzi o uruchomienie piły to wydaje mi się,że tak naprawdę piła działała cały czas i Leather Face nie musiał jej odpalać.Widać przecież,że jego obcięta ręka szamotała sie z piłą na ziemi-on natomiast usiłował ja chwycić.Tak więc złapał ją i pobiegł przed siebie z działającą piłą.Mam nadzieję,że mój komentarz trochę chociaż rozwiązał spór co do uruchamiania piły....Moim zdaniem film to typowy horror,którego zadaniem jest utrzymanie widza w napięciu i przestraszenie go.Według mnie twórcom się to udało i nie ma co czepiać się szczegółów.Pozdrawiam

Occult_Soul

P.s. JESTEM KOBIETA (--)wiec slusznie sie domyslales Dawidzie 17;) )

Occult_Soul

Hehe przeciesz kazdy fiml to jedna wielka fikcja bo przeciesz w zyciu nigdy nie ma tylu zbiegow okolicznoscie i sytuacji tkore sie przypadkiem udaly. Chcecie realizmu - ppopatrzcie rzez okno.

ocenił(a) film na 3
regoat

Jasne ze fikcja, ale według mnie dobry horror powinien być jak najbardziej realistyczną fikcją bo jesli nie jest to mało kogo jest w stanie przestraszyć. Przekłamania i brak logiki fabuły sprawiają, że widz cały czas jest świadom, że to tylko wielki facet grający psychopatycznego mordercę na niby nadział na hak mniejszego faceta grającego ofiarę. TMPM może i jest widowiskowa, ale na pewno nie straszna.

gary_joiner_tm

Ostatnie zdanie najbardziej chyba oddaje to o co przedstawia film!!!:)
Jest widowiskowy ale nie straszny!:) i tym milym akcentem koncze moje wywody na temat czy sie da czy sie nie da;) odpalic pily jedna reka;))Pozdrawiam wszystkich milosnikow TCHM DOBRANOC:))

użytkownik usunięty
Thedues

Kurcze nie wiedziałem że tyle można gadać o jakiejś pile mechanicznej i czy można ją odpalić czy nie?:)))Ale mimo wszystko szacuneczek!

Occult_Soul

Ja sie tylko zastanawiam dlaczego nie wyswietlaly mi sie panow wiadomosci(zamyslony).No to zaczynamy:

1)Sama pila mechaniczna sie nie obsligiwalam wiec niewiem czy mozna ja odpalic jedna noga/jedna reka/jednym uchem czy czym kolwiek jednym:]Aczkolwiek jak sie na ten brzeczacy zlomik patrzy,to nie sprawia wrazenia jakby tak delikatnie wystarczylo go sobie przydepnac..pozatym wtedy bylo by slychac dzwiek,i po kilku minutach biegnaca skurza twarz a tak sie przecierz nie dzialo:)

2),,co to za pieprzenie za przeproszeniem w filmie widac ze skora potrzebna mu byla na twarz a nie na cale cialo!!!!'' Pewny jestes Kvaldulv ?:]

3),, i kogo on tak jak ty to nazywasz;) "rozplatywal" na drobne kawalki;))??''
no,moze niekoniecznie takie drobne,aczkolwiek odciecie nogi czy zamierzanie kogos przeciac w pol(--)chodzi mi o to w jaki sposob sie ''zamachiwal'';) )pozwala powiedzmy wyrobic sobie pewne wyobrazenie o hipotetycznych obrazeniach:)chyba ze rzeczywiscie przyjmiemy iz potrzebowal by skory tylko na twarz..

4),,Nie bylo w filmie napiecia?! no moze dlatego ze film byl zatytulowany Teksanska Masakra PILA MECHANICZNA!!! i kazdy kto troche mysli wiedzial ze uslysz ten dzwiek;)))''Taaa,tytul niestety nie pozostawial zludzen,aczkowliek wykorzystywanie TYLKO TEGO JEDYNEGO efektu(dzwieku wraz z z wlascicielem pily)..sam chyba przyznasz Kvaldulv, ze to troszeczke malo :)

5),, sam moment kiedy pierwszy raz wychodzi Leather Face i uderza tego chlopaka po czym wciaga go do ukrytego pomieszczenia jest POWALAJACY!! ''Mogl byc powalajacy poniewarz opieral sie na zaskoczeniu:)po 30 minutach takiego ''zaskakiwania '' kazdy zaczyna przewidywac co go nastepnym razem ,,zaskoczy'';)

6),,a co do mezczyzny na Haku:) to z tego co slyszalem to nie umiera sie od razu:)''jesli za ''odrazu''rozumiesz powiedzmy 5 minut,to rzeczywiscie musze sie zgodzic,ze powieszenie kogos na haku,nie zabija zdaje sie w 5 minut:)ale przypominjmy sobie jak byl odstep czasu od zlapania ofiary,powieszenia jej na hak,zostawienia jej samej ..potem rozmowa z pania blond,wycharczenie prosby,kolejne mijajace minuty..ile tego moglo byc?(zastanawia sie...)

7),,Facet ma oberżniętą dłoń i zaraz wykrwawi się na śmierć więc oczywiście kładzie delikatnie ulubione narzędzie zbrodni na posadzkę (cisnąc nie może przecież bo ulec awarii piła gotowa), równie delikatnie dociska je stopą i (uważając żeby nie poślizgnać się i nie paść swoją uroczą maską w kałurzę włąsnej posoki) ciągnie za linkę i z entuzjazmem rusza w pogoń za ofiarą.''
:D:D:D
------------------------------ ------------------------------ -----------------
REASUMUJAC:rozumiem ze moglam sie mylic co do obslugi pily mechanicznej,aczkolwiek osobiscie mnie ten film nie przestraszyl:)a schematy i napiecie mnie wrecz smieszylo.
Moze kiedy obejrze jego poprzednika,to sie wystrasze:)

Occult_Soul

LOL!!!!:))) nie bardzo rozumiem kolezanke co teraz chciala napisac...:) wlasciwie w wiekszosci zgodzilas sie ze mna troszke korygujac niektore argumenty ale ogolnie nie widze tu przekonania takiego jak z poczatku tematu"GLUPI I BAZUJACY NA NAJPROSTRZYCH CHWYTACH FILMOWYCH:]"
a ja dale swoje czyli:
1) PILE MOTOROWA CZY MECHANICZNA ODPALA SIE Z ZIEMIE, Z PODLOZA PODTRZYMUJAC NOGA!!!(jesli mi ktos nie wierzy to niech sobie sprobuje pociagnac linke i odpalic w locie pile;)) i przy okazji nie obciac sobie jakies czesci ciala!)
2)Fakt nie wiem czy skura byla mu potrzebna do twarzy ale tez nie jestem pewniem czy byla mu potrzebna tylko i wylacznie kamuflazu bo jesli tak to nie potrzebowal jej zbyd duzo:)(moze to takie hobby leater face;))-mniejsza o to...
3)nie rozumiem jaka metode zabijania pila chcesz mi tutaj przedstawic bo jak ona mial zabijac te ofiary?!?! rzucajac pile;))...I don't Think so;)
4)hmm mysle ze napiecie bylo. Z zalozenie ten film raczej nie mail przestraszyc a byc po prostu STRASZNY i ODRAZAJACY(i taki byla dla mnie...)
5) jak bylem w kinie na nocce z horrorami i byla ostatnia TCHM to wszyscy wybudzili sie i naprawde ogladali z duzym zaciekawieniem:) i ta scena mi sie najbardziej podobala moze nie z calego filmu ale byla bardzo w dynamiczny sposob nakrecona:)
6)no mysle ze czlowiek na Haku jesli hak nie przebil wazniejszych organow moze sobie wisiec i wisiec dosc dlugo bo wtedy to raczje umiera sie z bolu! a jak wiadomo po ucietej nodze stracil duzo krwi i przez to mogl wiecej wytrzymac bez bolu:)(moja opinia)
TO BY BYLO NA TYLE:)
i dalej nie wiem tak naprawde czy piszac ostanie zdania "osobiscie mnie ten film nie przestraszyl:)a schematy i napiecie mnie wrecz smieszylo" nie oparlas sie o zadne mocne argumenty:))
Kontynuujemy nasza polemike;)) bo jak narazie mysle ze WYGRYWAM=)) pokaz pazurki....hehe
(za wszystkie bledy bardzo przepraszam oraz za niestosowanie polskich znakow:))

Occult_Soul

:)

Generalnie rzecz biorac,pomimo calej polemiki nadal uwazam ze budowanie napiecia w tym filmie bylo PROSCIUNI I DO PRZEWIDZENIA;) (--)scena z szafkami,ciagnieciem nogi podczas wspinaczki po schodach i te najbardzije przewidywalne,czyli ze kiedy widz juz sie uspokoi troszke to znowu uslyszy pile:) ).

Co do odpalania pily,to nie zdawalam sobie sprawy ze pile mozna odpalic noga(--)o co jest chyba najwiwekrzy spor;) )...w takim razie zaistniala by kwestia czy-po obcieciu reki-skorzana twarz biegal odrazu z pila czy moze najpierw slyszelibysmy dzwiek a potem widzielismy biegnacego skorzanego;)bo jesli to pierwsze to znaczy ze zaistniala by nielogicznosc(ta krotka przerwa,o ktorej wspominal Dawid 17 :odpalenie pily z ziemi,podnoszenie i kontunuacja biegu;) ).Nie posiadam aktualnie teog filmu,wiec nie moge sie podprzec konkretnymi scenami.

,,Fakt nie wiem czy skura byla mu potrzebna do twarzy ale tez nie jestem pewniem czy byla mu potrzebna tylko i wylacznie kamuflazu ''
???
Byl chory wiec potrzebowal skory...na cale cialo:)

3)nie,nie rzucajac:P chodzi o ZAMACH.jakby chcial obciac nuzke(--)pomimo iz potrzebowal duzo skory jak stwierdzilismy,wiec rozplatywanie nuzenki nie jest tu najlepszym rozwiazaniem:P)to pile kierowal by raczej z lekka w dol a nie ''prac na przeciwnika''calym soba:]

6)wlasnie panie Kvaldulv !stracil duzo krwi,wiec tym bardziej byl oslabiony i tym szybciej by zginal!ale fakt faktem z bolu juz nie musial umierac.
----------------------
Ale...mozemy poprzestac na tych ,,szczegulikach''.Wystarczy ze powiesz ze byl glupi,bo kwestia postrzegania napiecia zdaje sie jest indywidualna:)

użytkownik usunięty
Occult_Soul

Ogólnie filmik mi sie zajebiscie podobał, no ale było od chuja nielogicznych szczegółów: te co juz wymieniliscie i zauwazylem jeszcze jeden: W scenie gdzie ta kolesiówa chowa sie z tym kolesiem w tym domu, latherface wiesza go kajdankami na żyrandolu i zaczyna ciąć [nie chcem juz wspominac o tym ze w HORRORZE takie sceny sie pokazuje dokładnie (chodzi mi wbijającą się piłę w jego krocze, o "sikającą" krew, "latające" flaki i inne różne części)] i następnie ta kolesiówa ucieka i latherface za nią i kiedy on wybiega przez drzwi jest pięknie pokazana piła, która NIE JEST W OGÓLE ZAKRWAWIONA. bezsens (no chyba ze ten kolo juz wczesniej sie wykrwawił oddychając i dzięki wspaniałej mocy danej mu przez Atlantydów z Palnety X żył dalej). Tak samo zawiodłem sie na scenie z "zapiłowaniem" tej kolesiówy gdzie akurat musiał ją zakryc nasz wspaniały latherface i nic ciekawego nie było widac. ALe scene ta urarowało to jak on sie odwrócił do tej kolesiówy co przezyła i pokazana była na jego mordzie skóra twarzy tego pierwszego zamordowanego! COOL! a ogólnie filmik zajebisty! daje do myslenia jak sie czuja tak naprawde ludzie wiedzący ze zaraz zostaną zmasakrowani przez takich psychopatów a nawet świadkowie którzy to widzą...

nom takich bledow to moze jest i wiecej ale tego nawet najlepsze filmy sie nie ustrzegą!!! przypomnijmy sobie gladiatora, titanica czy Matrixa chyba rekordzista w bledach ale nikt nie mowi ze wtedy film jest do dupy!! albo przez to traci;)) po prostu ktos nie dopatrzyl tego i wynikl taki a nie inny blad;)) a co do zabicia tej dziewczyny i zakryciem ja przez Leather Face to chcialbym przypomniec ze chyba film byl dozwolony dla widzow od 15 lat jak sie nie myle rezyser nie chcial pokazac totalnego hardcore:)

Occult_Soul

dobra wiec zacznij od poczatku;))
a moze najpierw podziekuje ze nie krytykujesz osoby albo nie uzywasz wulgaryzmow w celu udowodnienia komus ze nie ma racji!!:)
1)zapraszam do sklepu z pila i prosze poprosic pana o instrukcje odpalania:)
2)hmmm jak mu byla potrzebna jak on wlasciwie zszywal sobie Maske na twarz!!!(ogladalas moze Milczenie Owiec- tam tez byl taki psychol ktory potrzebowal skory ale jak wiesz nie byla mu potrzebna z nogi tylko raczej z plecow i co on z nia robil ubieral manekina czyli wniosek??? licze na Twoja inteligencje....:)) a jak mi sie wydaje
oprocz pana na haku wszyscy mieli nienaruszone plecki:)) right?!!
3)"to pile kierowal by raczej z lekka w dol a nie ''prac na przeciwnika''calym soba"" hmm zwazywszy ze mogl biegac i trzymajac pile na dol moglby sie pokaleczyc ehhh a czy troszke nie przesadzasz z tym trzymaniem pily;))?? dla mnie to naprawde drobnostka! a na sztuce trzymania i zabijania pila nie znam sie nawet ja!!:) a chwyty o ktorych opowiadasz czyli te sceny z szafkami to akurat niestety czeste powielanie tematow i scen ktore juz kiedys pojawialy sie w tego rodzaju filmach:) jezeli bardzo lubisz horrory a chcesz sie bac to polecam the Grudge wystraszy kazdego!! gwarantuje i pozdrawiam

Occult_Soul

O sposob trzymania/ciecia/rozplatywania /odpalania z ziemi pily,niema sensu sie chyba klucic(--)dopuki nie wybiore sie do sklepu z pilami;) ). Nielogicznosci w tym filmie sa,ale skoro komus sie podoba to po co je wyszukiwac?Mi sie slabo podobal wiec wyszukalam pierwsze z brzegu.
Reszta jest kwestia gustu.

A The grudge widzialam,i choc osobiscie bardziej podobal mi sie krag,to ten tez byl calkiem niezly:)

użytkownik usunięty
Occult_Soul

kurwa ludzie co wy piedolicie film ma klimat gra aktorska na wysokim poziomie zdjęcia filmowe zajebiste w niektóryh momentach można sę wystrtaszyć a jak ktoś się ze mną nie zgadza to zapraszam na dyskusje
wtedy sobie powymieniamy swoje ulubione horrory a ja wtedy będę się śmiał
z waszych gust bo wysię nie znacie na horrorach bo wy słuchacie disco polo
i wasze ulubione filmy to tytanik

Znizac i do TOWJEGO POZIOMU TU NIKT SIE NIE BEDZIE;)) powiem tylko ze jestes TCHORZEM bo nawet dupku nie potrafiles sie zarejestrowac:) co swiadczy o tym iz strach ogaranial by Twoje cale cialo gdbys podal swoj nick:) bo wszyscy by zaczeli na Ciebie najezdzac;)) nie mam ochoty na wymiane zdan z imbecylem...LOL a widze ze sie znasz cos na DISCO POLO bo skoro wymienasz taka muzke;) no nic wychowalo sie na wsi to tak jest:) mimo to pozdrawiam i napisz jak skonczysz jakas szkole albo co;)

użytkownik usunięty
Occult_Soul

jesteś cwelem i ciulem jak nie to udowodnij mi to poprzez wymienienie najlepszych horrorów wg ciebie

Obejrzyjcie sobie TCM 2 i 3..... jakby się dopatrywać wszelkich niedociągnięć we wszystkich filmach to by głowa pękła.... wersja 2003 jest za bardzo poważna i robiona jak wiele nowych horrorków-na jedno kopyto :-) Leatherface był upośledzony, niedorozwinięty i co tam jeszcze i pochodził z kozirodczego związku :-)

Occult_Soul

Mi osobiście się podobał pierwowzór, wersja z 2003 roku była ciekawa ale nie tak straszna jak myslałem, w kilku momentach miałem pietra ale się obyło bez krzyku. Mimo wszystko szacunek do niej bo jest najlepszym fiolmem "biograficznym" o Edwardzie Gein'sie, coprawda koleś nie chodził z piłą ale ubierał na siebie skórę ze zmarłych których odkopał na cmentarzu albo zabił (trafiło się kilka osób ;) ).

Occult_Soul

A ja polecam (The Ring) i (PILE)(!!!)ktore moim osobistym zdaniem sa WSPANIALYMI THRILLERAMI! Slabsze natomiast sa (Klatwa) i (Cisnienie),choc tez niezle:) Na samym dole jest (w paszczy szalenstwa) i (Teksanska masakra...)(z 2003).

użytkownik usunięty
Occult_Soul

Hm, poza wszystkimi niedociągnięciami powiedziałbym, że dosyć banalny (jednak oparty na faktach, co by nie powiedzieć) scenariusz ratuje dobra reżyseria i umiejętne budowanie klimatu (środkami najprostszymi ale jednak). W sumie filmowi w swojej klasie (horrorów) dałbym i z 8. Jednak muszę się zgodzić z tymi, którzy znajdują w nim tyle bzdur ibzdurek większych i mniejszych. Pomijając już dyskusje o tym czy "skórzana mordka" potrzebował skóry tylko z twarzy, czy też może z zadków też i czy piłę mechaniczną da się odpalić jedną ręką wspomaganą przez lewe jądro - czy nikt nie zwrócił uwagi na zdecydowanie najgłupszy moment tego filmu? Otóż: gł. bohaterka ucieka ratując swego kolegę w okularach i razem chowają się w takim opuszczonym domku. Zamykają się i barykadują przy użyciu wersalki, na której siadają. Ścigający ich Leatherface dopada do drzwi i zaczyna mozolnie je rozpieprzać swoim cackiem (bez skojarzeń proszę:). Wszystko byłoby ok, tyle że... Obok drzwi, tuż za placami bezbronnych bohaterów jest....eureka!...wielkie okno zajmujące prawie całą ścianę! Odpowiedzią na pytanie: dlaczego, u licha, Thomas "The Leatherface" Hewitt nie rozpierdzielił "w drebiezgi" tego okna żeby złapać swe ofiar może być chyba tylko jego niedorozwój... Poza tym polecam oglądanie horrorów na zasadzie odkrywania schematów lub wariacji na ich temat/nieścisłości itd. - świetna zabawa! Pozdrawiam!

Occult_Soul

Zdaje sie ze wlasnie ten topic jest pogawedka na temat takich nieslislosci i ,,wariacji''jak to wacpan ladnie ujal:] brb.

Occult_Soul

...jeśli można to byłem rozczarowany tym filmem...po tytule spodziewałem się rzeczywistej masakry...nie powiem że jest kiepski do bólu,ale wrażenia na mnie nie zrobił żadnego...

Occult_Soul

A dlaczego nagle pojawiaja sie wiadomosci ktorych nie bylo?wryy

Whatever:moge sie wtracic panowie?:)
-o TMPM moje zdanie znacie,

-SMAKOSZA i reszty tych filmow ktore seniour Dawid wymienil nie wdzialam(oporcz pily,blair i screamow)wiec sie wypowiadac nie bede

-o LSNIENIU slyszalm az nadto(no i w dodatku Kubrick)wiec az mi wstyd ze JESZCZe nie widzialam,

-THE THINKmi sie nie podobalo bo nie przepadam za filmami dziejacymi sie na takich lodowych pustkowiach,bryy(co ciekawe za lodzmi podwodnymi-patrz:das boot-tez nie przepadam wiec to jakies ciekaqwe polaczenie agorofobii i klaustrofobii;) )

-DRACULA Copolli to klasyka(no i ten Gary Oldman i winona Ryder...ach)

-DARK WATERbede ogladac za 2 tygodnie o 16

-RING byl super,po seansie wszedzie widzialam OKREGI;) (--)skoro juz o ringu mowa to klatwea byla gorsza moim zdaniem od niego)

-6 ZMYSL i INNI sa niezle,ale nie postawilabym ich kolo szaconwego Draculi:)
(pozatym te dwa filmny w wiadomy sposob sa do siebie podobne...)

-PSYCHOZY nie widzialam(taki wstyd!)ale o slynnej scenie pod prysznicem bedacej majsterczykiem montazu slyszlama setki razy:]

-EGZORCYSTA natomiast(w odruznieniu do jego 2 czesci a tazke ,,poczatku''ktory teraz jest w kinach=jendo gorsze od drugiego)jest filmem naprawde intrygujacym ale zawierajacym bardzo ZLY przekaz w jednym momencie...

-BLAIR WITH PROJECT jest orginalne poprzez ustylizowanie na dokument:)

no tyle z mojej strony:)Zycze milej bezstresowej konwersacji panowie:)

Occult_Soul

P.s. a PILA jest SWIETNA choc scenarzyste powinno sie leczyc!:)