... a poza tym film przereklamowany. Żaden tam naj... horror ! Na slogan "najlepszego horroru ostatnich czasów" wpadli chyba dystrybutorzy, aby zwóciła się im kasa, którą wyłożyli na "to coś". Gdyby nie darmowe zaproszenie plułabym sobie w brodę, że skusiłam się tę komedię. Humor poprawił mi film z Nicole Kidman "Inni" (akurat leciał wieczorkiem) - no tu można było się wystraszyć, mimo braku porozrzucanych wszędzie zwłok, hektolitrów błota zmieszanych z krwią... i piły. Tak się robi horrory i takich lubię się bać.
Oczywiscie, że Teksańska... to "najlepszy horror wszechczasów", tylko, że wersja z 1974r. Radze zobaczyć oryginał, a nie młodzieżowy remake. Tamten film chwyta za gardło i nie puszcza już do końca seansu.
e tam inni byli nudni jeszcze sie dziecko nie znasz=) ,,inni" to bez przerwy blablabla o tym że duszki grasują w chacie i poboznej faci z dwojką dzieci która w następnym filmie gra dziwki, hyhy. w masakrze przynajmneij byla jakas akcja:)
widze,że znasz sie na horrorach,podzielam twoje zsdanie,zapodaj jakies tytuly dobrych horrorów
widze,że znasz sie na horrorach,podzielam twoje zsdanie,zapodaj jakies tytuly dobrych horrorów
hey:) Miło że ma ktos tu wyczucie jak horror winien wyglądać. Mnie akurat Inni nie przerazili, jednak na pewno lepszy to styl...jak wszystko co działa na wyobraźnię, a nie tak prosto ukazuje, w sposób dosłowny (dlatego też oryginał lepszy Masakry)...
no fakt moze zbyt mądrze ten film nie wygląda koles gania bez sesu po lesie ze swoją jedyną zabawką jaką dostał od starych ale za to są niezłe jaja. W sumie film nie jest jakis przerażający za to fajnie pokazuje 101 sposobów wykorzystania piły mechanicznej. Z całego filmu najbardziej mi sie podobała piła i końcówka jak ta babka bestwialsko rozjezdza kilkakrotnie tego bezbronnego gościa.
ogladałam ten film i w polcse i w stanach. ludzi najbardziej przerazal dzwiek piły i wiek tych nastolatków. moze nie jest to najlepszy horror na świecie to jednak zdobył wiele owacji przez publicznośc. będąc w stanach byłam na tym filmie 20 razy a za kazdym razem w innym kinie i tylko w jednym z kin na koniec tego filmy ludzie wstali i zaceli dziękować rezyserom filmu za dostarczenie im tak wielkiej dawki emocji. za pierwszym razem ogladając ten film myślałam o jednym o tej dziewczynie Erin, która to wszystko przezyła. wszyscy mówli ze lepiej było zginąc niz potem mieć takie wspomnienia z młodośći. spotkałam sie z jedyna zyjaca ofiara tych morderstw. w życiu nie idziałam tak roztrzesiaego człowieka.przez całe zycie cieprpiał i nie mogł soebie poradzic z tym co widział i przezył. wszyscy mi mówili a co cie to obchodzi to obcy człowiek. próbowałam go porzekomac do napisania ksiązki ale powiedział ze nie był by w stanie tego opisac. od tego czasu mineło troche czasu i do tej pory widze przed oczami strach tego człowieka. nie był to najlepszy horror ale to była prawdziwa historia nie tylko dla dużej kasy ale i dla wszystkich ludzi którzy masakre w texasie uwazja za przelekramowany tabndetni horror. trzeba chyba by było widziec tego człowieka a potem napisac takie rzeczy. wszyscy powinni wsopółczuc temu człoiekiwi. mieszka sam rzadko wychodzi z z dom i napewno boi sie odgłosu piły przez cały czas bedzie myslał o ludziach ktorzy tam zgineli i o swoich najblizszych. ten film to nie tylko ukazanie tego coś sie tam stało ale również pokaznie ludziom co to znaczy prawdziwe cierpinie i ból po stracie bliskich w tak makabryczny spobob. czym tak naprawde zawinili znależli sie w złym miejcu i w złym czasie.
piatka przyjaciół jadać na koncert przezyła ostania podróz swojego zycia. prze to ze chceli pomóc dziewczynie na drodze przezyli własnie ta zbrodnie wszech czasów. byłam tam w texasie na miejscu tej zbrodni. nidgy w zyciu chyba nikt tam nie przejedzie czemu???? bo tam zginęła piatka młodych ludzi, którzy tak jak my wszyscy chcieli zyc i cieszyc sie zyciem.
im sie nie udało.
czemu bo na swej drodze spotkali kogos z twarza innych ludzi z pieprzona piła mechaniczan
zastanawiałam sie co czuja rodziny nie wyobrazam sobie tego cierpienia i strasznego bólu jaki przezyli. ten film ukazuje prawde o piatce niesamowicie szczesliwych nastolatków ktorych spotkała i śmierć i ujrzenie najgorszej twarzy tego czegos. co nie jest człowiekim tylko morderca 1 stopnia!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!!ktory zabrał zycie przypadkowych ludzi
inni to najnudniejszy "horror"jaki widziałam!!ty wogole chyba nie wiesz co to znaczy dobry horror,to nie ma usypiac ale pobudzac,trzymac w napieciu itp