PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=38601}

Teksańska masakra piłą mechaniczną

The Texas Chainsaw Massacre
2003
6,0 69 tys. ocen
6,0 10 1 69100
5,6 19 krytyków
Teksańska masakra piłą mechaniczną
powrót do forum filmu Teksańska masakra piłą mechaniczną

To mi przypominalo bardziej komedie niz horror a najsmieszniejsze bylo to ze ten film jest na faktach hahahahah!!!

użytkownik usunięty
Parias

moim zdaniem to jestes idiota i to wcale nie bylo smieszne tylko mrozace krew w zylach,a szczegolnie to,ze ten film jest poarty na faktach...Azja

użytkownik usunięty

Sam jestes idiota i chyba masz ze 12 lat jezeli bojsz sie takich smiesznych filmow czlowieku w tym filmie jedyne co mi sie podobalo to dupa Jessicy Biel!!

No tak kolejny wielbiciel "dup"w filmach.Człowieku jeśli ten film ci się nie podobał to chce wiedzieć jakie są w "twoim"guście?!Oczywiście chodzi mi o horrory...

ocenił(a) film na 6
Dawid20

W sumie, to nie było do mnie, ale, że film też nie przypadł mi zbytnio do gustu, to odpowiem:
Oto niektóre filmy o "niebo" lepsze od podróbki "Teksańskiej masakry…":
"Evil Dead" – Sam Raimi,
"Night of the Living Dead" – George Romero,
"Dawn of the Dead" – George Romero,
"Odishon" – Miike Takashi,
"The Texsas Chainsaw Massacre" – Tobe Hooper (orginał z 1974 r.)
"House of 1000 Corpses" – Rob Zombie
i wiele innych.

bonusx

No tak a tutaj mamy znawce horrorów z zombie(dla mnie badziewnych i bez totalnej fabuły)ale każdy ma swój gust!Fakt jak juz wcześniej powiedziałem na innym forum "Teksańska masakra..."z 1974r.jest lepsza od remake z 2003 ale i tak mamy tu do czynienia z dobrym horrorem.Filmy które tu wymieniłeś kompletnie się rożnią od teksańskiej i nie mają z nią nic a nic wspólnego.Osobiście nienawidze filmów z zombie.O boże ostatnio oglądałem Świt żywych trupów i zamiast się przestraszyć to suopeeer się ubawiłem.Miałem nadzieje że tak rozreklamowany film przekona mnie do zombie ale niestety tak się nie stało...szkoda

ocenił(a) film na 6
Dawid20

Nie zauważyłem, człowieku, byś ograniczał co to maja być za horrory, więc wymieniłem to co uważałem za stosowne. Czy wspominałeś gdzieś by były podobne do „Masakry”?
Znawca horrorów o zombie? Hmm… Tyle samo wymieniłem filmów o maniakalnych zabójcach więc czemu nie znawca, właśnie ich? Jak Ci się nie podobają, Twoja brocha. Zresztą, uprawiasz fajną dyskusję: "Podajcie horrory" a potem "one są badziewne (te które wymieniam) bez totalnej fabuły" (cokolwiek miało to znaczyć), tak jakby "Teksańska…" z 2003 r. pretendowała do mistrzostw świata, w oryginalności fabuły (jak Ci chyba wiadomo, w horrorach nie do końca o to chodzi).

P.S. Za znawcę horrorów się nigdy nie uważałem, ale jak się upierasz…

P.S. 2. Ciekawi mnie który „Świt żywych trupów” oglądałeś. Najpewniej remake.

bonusx

Tak remake i mam nadzieje że zdobęde się na odwagę o oglądne inne filmy o zombie i zmienie o nich zdanie.W tym wypadku się ogromnie zawiodłem gdyż od dobrego horrora oczekuje strachu a nie śmiechu.Według mnie w horrorach nie powinno być ani krzty komedii-inaczej film jest beznadziejny(kwestia gustu).Przykład "Świt żywych trupów" czy "Club dread".Aha strasznie zostałem zjechany na tym forum-no cóż zdarza się tylko nie wiem po co się zaczęła ta dyskusja:mi się film podobał,wam nie-trudno!!!I tak wy mnie nie przekonacie że to badziewny film ani ja wam nie będe ględził że to super film i musi się wam podobać.

ocenił(a) film na 1
Dawid20

Sorry ale jezeli wolisz facetow to twoja sprawa a co do horrorow to jedyny jaki mi sie podbal to The Ring dziekuje!!!!!!!!!

Parias

No nie stary to już totalna porażka.Przecierz ja usnołem na ring-u.Totalna nuda ale wnioskuje z tego że poprostu nie lubimy tych samych horrorów.Ja lubie jak się zarzynają równo na ekranie a krew się leje strumieniami,A ty bardziej chyba gustujesz w horrorach psychologicznych chociarz "SAW"kocham!!!!Aha co do facetów-w teksańskiej byli beznadziejni:D

Parias

Ludziska nie kłóćmy się.Jeśli "Teksańska masakra piłą mechaniczną wam się nie podobała to wymieńcie mi horrory z ostatnich opowiedzmy 3 lat które są lepsze jub chociaż równają się z T.M.P.M.Aha do znawcy horrorków z zombie-te film są już stare jak świat.Ja nie mówię że teksańska jest najlepszym horrorem na świecie,oczywiście są lepsze tylko uważam że ten film nie zasługuje na takie potępienie

ocenił(a) film na 1
Dawid20

Widzisz stary sam do tego doszles po co sie klucic z powodu jakiegos "glupiego filmu" poprostu jak zobaczylem scene w filmie kiedy tytulowy bohater wylonil sie z rozwieszanych na sznurkach poscieli z pila w reku i odcial noge temu "alvaro" to kladlem sie ze smiechu ale cuz lubisz takie sceny i twoja sprawa!!

ocenił(a) film na 6
Dawid20

Nie rozumiem w jakim celu bronisz filmu do którego sam nie jesteś całkiem przekonany, ale to Twoja sprawa. Nie wiem po co Ci te horrory (bo i tak je zbesztasz, podając "oryginalne" argumenty) ale i tak je podam. Lubisz jak krew się leje, więc:
(powtórnie) "Odishon" (1999 r.) – Miike Takashi,
(powtórnie) "House of 1000 Corpses" (2002 r.) – Rob Zombie,
"Koroshiya Ichi" (2001 r.) – Miike Takashi.

Te trzy horrory są krwawe, nowe a przede wszystkim zjadające remake "Teksańskiej Masakry…" na śniadanie, ale i tak, najpewniej powiesz, że są badziewne.
Pozdrawiam

bonusx

Niektórzy chyba nie czają klimatu TCM...czasów VHSów...kiedy takie horrory oglądało się mając 11 lat i wtedy wywoływały one niezłe emocje..jakby patrzeć to wszystkie filmy są be! :-) http://www.filmweb.pl/Topic?id=274840 [www.filmweb.pl/Topic?id ...]

Michal1992

Ej słuchaj ja już powiedziałem że TCM z 1974r. jest lepszy.Nie mówie że remake jest ideałem i najlepszym filmem na świecie

bonusx

Ja już nie będe się wypowiadał czy te filmy mi się podobają czy nie.I tak będziesz je bronił bo ci się podobały.Mi się podobała masakra i dlatego ją bronie.Aha ja również pozdrawiam:)P.s. W żadnym wypadku z nikim się nie chciałem kłócić,szkoda że do tego doszło ale mam nadzieje że już nigdy się to nie przydaży:))))

ocenił(a) film na 6
Dawid20

Jak to zwykle bywa wina leży zawsze po obu stronach:) Remake "Texańskiej Masakry…" nie jest najgorszym horrorem jaki w życiu widziałem (oj, na pewno nie), tylko … zupełnie niepotrzebnym. Po co powtarzać coś (pomysł), który został już, o wiele lepiej wyeksploatowany i to nie jeden raz. Generalnie, jestem przeciw jakiemukolwiek "odgrzewaniu" starych hitów. Mam takie nieodparte wrażenie, iż robi się je z braku inwencji oraz dla łatwego szmalu. Później wychodzi coś na podobieństwo wspomnianego przez Ciebie "Świtu żywych trupów". Swoja drogą, postaraj się (jak masz ochotę i możliwość) o trylogię (oryginalną) Georga Romero, a na pewno nie pożałujesz.
Pzdrawiam

P.S. A tak na marginesie, to z tych trzech ostatnich filmów, które wymieniam, naprawdę Ci się nic nie podobało?

użytkownik usunięty
bonusx

Oj tego nie powiedziałem że filmy które wymieniłeś nie podobają mi się.Po prostu nie przepadam za horrorami z zombie i dlatego to uogólniłem.A co do teksańskiej to z tą kasą masz racje ale ja nadal uważam że film jest spoko.Aha dzisiaj wypożyczam coś na kasecie o zombie-będzie seansik:)postaram wybrać jak najlepszy

użytkownik usunięty

Wypierdalaj z tego forum bo Cię Leatherface w dupsko zapnie!!!
Pierdolcie się!!!!!!!!!!
Pozdrawiam ekipe z http://horror.superhost.pl/forum/ [horror.superhost.pl/for ...]