PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=124098}
7,6 223 tys. ocen
7,6 10 1 223258
7,8 65 krytyków
Wesele
powrót do forum filmu Wesele

słyszałem że dobry film tutaj uzyskal wysoką note wiec sie niezastanawialem dlugo... a tu taka kicha to juz wole oglądną jakieś bajki ;/

ocenił(a) film na 10
marci_n

każdy ma swój gust
dla mnie film wspaniały bo byłem na kilku podobnych weselach jak to przedstawione w filmie :D

ocenił(a) film na 8
marci_n

po prostu nie dorosłeś jeszcze do tego typu kina...zajmij się lepiej oglądaniem jakiegoś American Pie - tam myśleć nie trzeba.

ocenił(a) film na 10
Deix_z_gwiazdkom

słuszna uwaga:>..................................................................

ocenił(a) film na 4
Deix_z_gwiazdkom

Podczas oglądania "Wesela" też bynajmniej myśleć nie trzeba. Wszystko wyłożone nader łopatologicznie.

ocenił(a) film na 10
marci_n

sam jesteś kicha rewelacyjny film ,idealnie ukazana polska rzeczywistość Dziędziel genialny ,tak wyglądają Polskie wesela ,bravo bravo bravo dla twórców!!!Idż oglądac teletubisie !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!już jutro chyba wszyscy będZIEemy tak wygląć jak na tamtym WESELU!!!!!!!!!!

ocenił(a) film na 10
boberoo

qrwa,kolejna słuszna uwaga...hehe:>braVO!

oj-będziemy,będziemy:>

MAKARON

idź oglądać te swoje bajki.

ocenił(a) film na 7
Krolik_Pudding

7/10
Film pokazuje rzeczywistość, niestety tak właśnie wygląda wiele polskich wesel. Te niby śmieszne zabawy, nawaleni ludzie włącznie z orkiestrą, rzygają, srają, niektórzy nawet dupcą się po kątach...
Film warty obejrzenia.

ocenił(a) film na 9
ozi_4

jak dla mnie film doskonały...jednak myśle, ze przede wszystkim pokazał on co zachłanność może zrobić z czlowiekiem, ze kłamstwa niosą za sobą kolejne kłamstwa, i ze wszystko prędzej czy poźniej wyjdzie na jaw. samo wesele bylo wedlug mnie bardzo dobry tłem.

ocenił(a) film na 4
boberoo

Znaczy, że o wartości tego filmu decyduje fakt, iż dobrze oddaje nastrój polskich wesel? Do tego nie trzeba reżysera. Wystarczy obejrzeć kasetę z nagranego wesela w dowolnym polskim domu. Albo na takie wesele się wybrać. Obrońcy "Wesela" jako "ambitnego polskiego kina",nie strzelajcie sobie w stopy. ;)

ocenił(a) film na 9
marci_n

Wiesz, bo w tym filmie trzeba troszeczke pomyślec to nie ma byc jakas bajka tylko film z którego należy wyciagnąc wnioski ...

ocenił(a) film na 10
kejti102

to NIE CHODZI o same wesela, tylko chytrość ludzi, łatwy pieniądz itd. A widze po komentach że nawej jak sie wam to wyłoży łopatologicznie to i tak nie wiecie o czym film:]