PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=122832}

Zaplątani

Tangled
2010
7,6 228 tys. ocen
7,6 10 1 227560
7,3 39 krytyków
Zaplątani
powrót do forum filmu Zaplątani

konkretnie chybiony dubbing - z całym szacunkiem dla Sthura ale już za dużo go w bajkach, reszta ekip dubbing'owej też się nie popisała, absolutnie przewidywalna fabuła, przesłodzony, przerysowany baśniowy świat w obrzydliwie cukierkowej animacji. Śmieszna? Śmieszna to jest tutaj ocena

tomaszdarwin

To po co pier*olisz że jest przereklamowana co ... każdy film jest reklamowany a Zaplątani jest świetnie zdubbingowany nawet lepiej od oryginału .... i nadal uważam że ty po prostu nie rozumiesz Zaplatanych .... JWS oceniasz 10/10 a Zaplątanych 6/10 którzy dorównują JWS albo nawet przerastają ... bo mnie Zaplatani jak na razie najbardziej urzekli w porównaniu do reszty bajek ... i o co ci chodzi ja bardzo lubię Stuhra w bajkach pasuje do większości postaci które mówił a już najbardziej do Flynna w tej roli jest po prostu świetny ... Kamińska w roli Roszpunki też jest świetna bardzo pasuje jej głos do charakteru Roszpunki .... poza tym ja jakoś oglądając film nie przewidziałem jak się zakończy więc to jest tylko twoje zdanie bo jest tu wiele ludzi którzy uważają podobnie do mnie .... poza tym fabuła filmu bazowała na baśni o Roszpunce braci Grimm więc o co ci chodzi bo jak dla mnie za bardzo marudzisz....

ocenił(a) film na 6
indy90

a ty co k*rwa pier*olisz?! nautilia dała potterowi 10/10 - kinoman jak h*j jeśli chodzi o więcej ludzi podzielających zdanie. Czy ty bucu nie rozumiesz, że to moje prywatne zdanie i ocena? Jak się nie podoba, przedstaw swoje stanowisko i tyle a nie krytykuj mojego. Bazuje na baśni braci Grimm - serio? O lol. Przereklamowana czyli czytaj (m.in) przerost formy nad treścią. Z twojej wypowiedzi najfajniejsze są te kropeczki ... i ....
P.S. osoba, oceniająca Noc w muzeum 8/10 bankowo może mi mówić, że marudzę.

tomaszdarwin

Spie*dalaj z tego forum bo twoje wypowiedz są bezsensowne oceniaj se jak chcesz tylko nie pisz bzdur że film jest przereklamowany bo każdy film ma swoją reklamę aby zachęcić do oglądania a film opiera się na baśni braci Grimm przeczytaj se obsadę Zaplątanych na FW tam jest napisane że film nakręcony jest na podstawie opowiadania braci Grimm poza tym ja oceniam filmy z reguły te co mi się podobają a te co mi nie przypadły do gustu to poprostu nie oceniam i nie krytykuję na forach tych filmów bo każdy może uważać co chce ja z twoją pierwszą wypowiedzią się nie zgadzam że film miał zakończenie do przewidzenia bo ja oglądając film nie wiedziałem jak się skończy

ocenił(a) film na 10
tomaszdarwin

Nie jestem wielkim fanem bajek, mało oglądam dubbingowanych filmów, więc nie mam porównania co do innych produkcji ale uważam. że polska wersja Zaplątanych jest porządnie wykonaną robotą. Nawet jeśli Sthura jest dużo w dubbingowanych bajkach ale robi to dobrze i przede wszystkim ma spory staż (wnioskuję po słowach "z całym szacunkiem dla Sthura ale już za dużo go w bajkach") to dlaczego ma w nich nie użyczać swojego głosu? Co do reszty ekipy, Kamińskiej bije brawo na stojąco. Najsłabszym dubbingowym ogniwem była jednak Matka Gothel.

Fabuła jak fabuła, nie widzę powodów by od bajki wymagać skomplikowanych zwrotów akcji, prosta, poniekąd zabawna a przede wszystkim z heppy endem, w końcu jest to produkt skierowany do dzieci więc nadmiernie rozwinięta fabuła mogłaby je przytłoczyć. Według mnie fabuła przedstawiona w filmie jest na poziomie, tego właśnie oczekiwałem.

Przerysowany świat? Nie,nie nie, proszę tak nie mówić. Właśnie według mnie świat, w którym rozgrywa się akcja jest za mało baśniowy, czuję tutaj wielki niedosyt, może dlatego, że jestem dużym dzieckiem ale i tak przyjemnie się oglądało. Cukierkowa animacja przeszyła mnie jak grot strzały przeszywa kopę siana, najmocniejszy atut bajki, animacja palców a przede wszystkim włosów - po prostu nie mam słów!

ocenił(a) film na 6
Gregory1323

Gregory1323 - salwy chwały za wypowiedź - szanuję. indy90 na korepetycję się zapisz.
A propos animacji - jedno, co mnie zagięło (i po czym można poznać dobrą pracę grafików) to animacja wody - jej tempr, kolor, fizyczność - tu się zgodzę

tomaszdarwin

Na korepetycje to ty się zapisz a Zaplątani byli świetnie zrobieni również z detalami wody, twarzy, włosów, palców, kolorów

ocenił(a) film na 6
indy90

Bo ci żyłka pęknie i ci uszy odpadną. Radzę interpunkcję poćwiczyć, bo czyta się twoje posty jakby dziecioczek opowiadał, co było na wieczorynkę wczoraj. I zapomniałeś o ... i ....
Masz problem? To wyjazd z mojego tematu - a jeśli taki kozak jesteś to wyskocz w temacie konkretniejszych filmów i zobaczymy: zagnij mnie czymś innym a nie przekleństwami.
O czym gadamy? "Godziny"? "Magnolia"? "Nosferatu - Symfonia Grozy"? "Dogville"? "Wybór Zofii"? "Niebezpieczne Związki"? "Psychoza"?
Dawaj. A jak nie to wracaj do polsatowych papek i swojego spiejdajaj.
Zapraszam do rozmowy na temat Filmów

ocenił(a) film na 9
tomaszdarwin

Kulturą nie grzeszysz, chłopczyku. Mamusia nie nauczyła? Z domku nie wyniosłeś? Biedaczysko...

ocenił(a) film na 6
nautilia

tak się składa, że piszę z domu dziecka w Tychach. Nie miałem w życiu tyle szczęścia, co ty. Przegięłaś

tomaszdarwin

Przegiąłeś to ty człowieczku

ocenił(a) film na 6
indy90

zaobrączkuj się z arcydziełem 1ki pottera i jazda przed tv - obiecuję, ze fora filmów z polsatu i tvn nie będę ruszał

tomaszdarwin

Jedynka pottera jest do bani film nie jest zły ale i nie najlepszy książki były lepsze a jedynka pottera to żadne arcydzieło fatalny dubbing nie pasujący do postaci i zero emocji w ich głosach lubisz pottera to mów za siebie poza tym pottera to ja widziałem wszystkie części i jakoś mnie nie zachwyciły także mów za siebie a nie obrażaj innych. Nie wychowany człowieku. Kultury się naucz i naucz się z kimś wymieniać poglądy a nie narzucaj innym swoją bezsensowną idee.

ocenił(a) film na 6
indy90

Nauczyłem się tego od ciebie - tyś napisał, że Straszny Film i Piła to moje ulubione filmy itd? (niewychowany razem piszemy - to przymiotnik; coś mi się nie chce wierzyć w tą maturę). To jak startujesz czy nie do dyskusji o filmach? Dalej zapominamy o kropkach kończących zdanie. indy90 jak czytam te twoje posty, to widzę dzicioka z mangi z kropelką na skroni ;p

tomaszdarwin

A ja po twoim zachowaniu zwykłego gimnazjalistę więc sorry. Kulturą raczej nie grzeszysz.

ocenił(a) film na 6
indy90

ty masz chyba na klawiaturze klawisz z napisem "kulturą nie grzeszysz" ;p
i wierz mi trzeba być kapkę starszym niż gimnazjalistą, żeby tak ludźmi manipulować

tomaszdarwin

Ciekawe kto manipuluje. Chyba ty wyzywając mnie od tego że nie znam się na filmach bo oceniłem Zaplątanych 10/10 bo mi się bardzo podobają. Widocznie mam więcej rozumu od ciebie i rozumiem zawarte w tym filmie przesłania i problematykę filmu.

ocenił(a) film na 9
tomaszdarwin

Śmieszny jesteś :-/ Wszedłeś tu, internetowy trollu, atakujesz i obrażasz innych, kpisz, wyśmiewasz się i co, oczekujesz, ze będziesz traktowany, jak człowiek? Nie, koleżko. Zachowałeś się, jak prostak i cham i w ten sposób będziesz traktowany. W żaden inny.

ocenił(a) film na 6
nautilia

Wiesz... To może trzeba chodzić na inne fora, mniej trollowe, mniej kpiące, mniej obraźliwe i inne "mniej". Ach, i bardziej ludzkie :) Zaoszczędzisz sobie czasu i mniej się ośmieszysz podobnymi notkami :)

ocenił(a) film na 9
tomaszdarwin

"To może trzeba chodzić na inne fora" - to idź :) Przecież tu jest tak "słitaśnie" i "cukierkowo" i "przewidywalnie". Nikt, NAPRAWDĘ, NIKT cię tu nie trzyma :) SIO :)

Wpis został zablokowany z uwagi na jego niezgodność z regulaminem
ocenił(a) film na 9
tomaszdarwin

Ciśnienie ci skacze :D

nautilia

Masz rację nie kulturalnych i chamów nie da inaczej się traktować. Poza tym jego temat jest bez sensu. To nie przyczyna oceniania filmu 6/10. Podając że jest baśniowa albo kiepski dubbing. To śmieszne mógł inaczej usprawiedliwić swoją ocenę. A nie w tak bez sensowny sposób.

ocenił(a) film na 9
indy90

On po prostu nie ma z kim rozmawiać. Wszedł na pierwsze lepsze w miarę dynamiczne forum na filmwebie i zaczął nawalankę. Podejrzewam, że w realu też taki jest: zaczepia i szuka pretekstu do bójki. Jedyna rada: unikać.

ocenił(a) film na 6
nautilia

a tak poważnie zobacz na mój temat i twoją odpowiedź. Pojechałaś po mnie i jeszcze masz czelność się pluć? Goń znicz - zawody na miotłach tuż tuż

tomaszdarwin

Nie pojechałem po tobie tylko próbuję ci coś ździebko wyjaśnić. Rozszerzyć ci pole widzenia. Poza tym jak mówiłem twoja ocena i opinia o tym filmie jest błaha to nie jest poważne wyjaśnienie dlaczego ci ten film nie przypadł do gustu.

ocenił(a) film na 6
indy90

to było do niej.... i nie mam już siły - skoro fabuła, postacie i animacja w moim subiektywnym odbiorze są dla ciebie błahe w wyrażaniu mojej opinii to chyba nie pozostaje mi nic innego jak przyznać tobie racje dla świętego spokoju.........................................................

tomaszdarwin

Nie nie musisz mi przyznawać racji tylko tak jak ty usprawiedliwiłeś to dlaczego nie przypadł ci do gustu ten film jest idiotycznie szczególnie stwierdzenie że jest za baśniowy no k*rwa czego się spodziewałeś skoro to raz że jest fantazja a dwa że na podstawie baśni ta część twojej wypowiedzi mnie nie przekonuje bo dubbing ok może ci się nie podobać zrozumiem to ale że ma sformułowanie że ma baśniową scenerię to przesada podaj mi bajkę która nie ma baśniowej scenerii. No naprawdę opamiętaj się.

ocenił(a) film na 6
indy90

<do ostatniego postu na ostatniej stronie zapraszam>

tomaszdarwin

No nie mówię serio podaj mi bajkę która nie ma baśniowej scenerii. Nie podasz takiej bo takowa nie istnieje. I opamiętaj się panocku bo się ośmieszasz głównie swoją tytułową wypowiedzią i zarazem oceną. Oceniasz JWS 10/10 a Zaplątanych 6/10 którzy są bardziej pouczający niż JWS ze względu na to że ciągną za sobą więcej przesłań i mają głębszą problematykę no naprawdę pomyśl zanim coś powiesz albo przeanalizuj problematykę i przesłanie filmu a dopiero później oceniaj. a nie że ma zbyt baśniową fabułę. Amator z ciebie mogłeś podać bardziej przekonujący argument.

tomaszdarwin

Forum to nie nauka języka polskiego debilu. Mam prawo lubić co chcę jak już mówiłem ja jak jakiś film nie przypadł mi do gustu to po prostu nie wystawiam negatywnych ocen i komentarzy bo nie chcę wkurzać ludzi którzy ten film lubią a ty jak wyraźnie widać tego nie rozumiesz od czasu do czasu trzeba się umieć ugryźć w język a nie wkurzać ludzi którzy mogą mieć inne poglądy a wg ciebie Zaplątani to nie film to też film tylko animowany a nie bajka bo bajka to jest książka, opowiadanie np. bajki Krasickiego poza tym bajka to gatunek literacki i w bajkach najczęściej bohaterami są zwierzęta i przedmioty którym nadaje się cechy ludzkie aby ośmieszyć ludzkie postępowanie

ocenił(a) film na 6
indy90

masz rację - forum to nie nauka języka polskiego. masz świętą rację - widzę kolega na bieżąco, szybko z plecaka wyciągną ostatnie notatki, podyktowane dzisiaj przez polonistkę : "Zaplątani to nie film to też film tylko animowany a nie bajka bo bajka to jest książka, opowiadanie np. bajki Krasickiego poza tym bajka to gatunek literacki i w bajkach najczęściej bohaterami są zwierzęta i przedmioty którym nadaje się cechy ludzkie aby ośmieszyć ludzkie postępowanie"
Skoro twierdzisz, że krytyczna wypowiedź na temat filmu to coś strasznego... (pożyczyłem od ciebie kropeczki, ok?) to coś strasznego dla ludzi twojego pokroju, którzy nie potrafią się wypowiadać na forum.
A tak poważnie stary padłem na twarz po przeczytaniu postu powyżej to nie film to też tylko... a nie bajka bo bajka to jest książka... poza tym bajka to gatunek literacki i w bajkach... <ryczyzesmiechu>

tomaszdarwin

Nie czepiaj się słów poza tym liceum to ja już dwa lata temu skończyłem i maturę zdałem z polaka śpiewająco więc sorry. Ty jak widać nawet nie wiesz do czego służą trzy kropki w zdaniach. A taka jest niestety definicja bajki to otwór literacki a ni to co widzisz na ekranie telewizora to już jest film animowany. A i wiesz co zacznij się kulturalniej wyrażać do ludzi mądrzejszych i bardziej rozumnych i tolerancyjnych od ciebie ja nie oceniam filmów 6/10 tylko z tego względu że miał zakończenie przewidywalne weź pomyśl najpierw ty oceniasz cały film czy tylko zakończenie bo z twojej tytułowej wypowiedzi można wywnioskować że tylko zakończenie.

ocenił(a) film na 6
indy90

Ale plastuś z ciebie - zobacz, jak cie wyszkoliłem - ani jednego ... A nawet zwykłe kropki się pojawiły. To jak? Znasz się trochę na filmach? Napisałbym, że takich jak ty zjadam na śniadanie ale ciebie lepiej nie tykać. A czytanie ze zrozumieniem na tej maturze było? Czy kolorek tej maturki żółty się dostało? Przeczytaj na głos temat przeze mnie założony, potem wytrzyj pot z czoła i napisz co miał na myśli autor tematu? Do zdobycia: 2pkt. Czas: 24h Start!

tomaszdarwin

Twój temat i pierwsza wypowiedź na tym forum nie jest usprawiedliwieniem dlaczego negujesz ten film. I ty mnie nie nauczyłeś niczego poza tym naucz się lepiej do czego używane są trzy kropki. Poza tym nikt mi nie zabroni pisać w ten sposób. Żyjemy w wolnym i niepodległym kraju, a nie żebyś ty narzucał innym swoje teorie.

ocenił(a) film na 6
indy90

Zdobyłeś 0pkt. plus premia 0.5pkt. za wyjaśnienie kwestii, że nasz kraj jest po pierwsze wolny, a po drugie niepodległy. Chylę czoła do samej ziemi

tomaszdarwin

Twoja tytułowa wypowiedź jest naprawdę bez sensu jak mi wyjaśnisz dlaczego oceniłeś tak dobry film 6/10 to może się od ciebie odczepię ale nie pisząc mi że dubbing jest kiepski albo ma przewidywalną fabułę bo wiele jest filmów co mają przewidywalną fabułę i są świetnymi filmami, albo że ma przerysowany baśniowy świat jak może nie mieć skoro film oparty był na baśni braci Grimm. Jak mi lepiej wytłumaczysz, bardziej przekonująco swoją ocenę to zakończę rozmowę.

ocenił(a) film na 6
indy90

Tylko kolego poważnie i bez złośliwości przeczytaj to na głos. I dalej pamiętaj, że piszę to ja (ja pisać), więc będzie to wypowiedź typowo subiektywna, bazująca na guście filmowym, wewnętrznych odczuciach i przemyśleniach. Gotowy? No to startujemy (specjalnie dla ciebie wersja rozbudowana):
"Idąc do kina na seans "Zaplątanych" zaspałem kapkę z datą, gdyż postanowiłem nie oglądać nowej produkcji Disney'a na fali jego popularności, lecz później, by mieć bardziej wyśrodkowany, rzeczywisty obraz bajki, bombardującej swoimi teaserami media wszelkiej maści. Wiedziałem, że drogi są dwie: albo pójdę za stadem i będę wychwalał pod niebiosa majstersztyk "Zaplątanych" albo przyjdzie mi stoczyć samotny bój w obronie indywidualizmu. Scenariusz sprawdził się w drugiej wersji; "Zaplątani" nie urzekają światem przedstawionym, twórcom nie udało się na powrót przenieść widza w baśniowy świat, gdzie w każdej dziewczynce tkwi królewna, a w każdym żebraku kryje się książę (a i każda macocha jest zła) - pomimo, iż te wszystkie elementy są tam zawarte brakuje tego "czego" - uroku dawnych produkcji Disney'a. Para głównych bohaterów to chodzące stereotypy i to w tym złym wydaniu. Nawet zwierzaki - zaborczy koń i niemy kameleon - to zaledwie pocieszacze drugiego planu (wystarczy spojrzeć na wiewiórę z Epoki Lodowcowej - jest na kilka s i już inaczej na ekranie). I przesłanie - jasne, że dla dzieci i stąd w wersji łopatologicznej - to taki stary, dobry mustang wśród nowoczesnych autostrad - niby stare, dobre i solidne jednak gdzieś kusi, o coś więcej. Ostatecznie przy całym marketingowym szumie "Zaplątani" dostają 10/10 w rankingu "maszynek do robienia pieniędzy", natomiast na filmwebowej skali ostatecznie plasuje się gdzieś pośrodku, jako obraz szalenie poprawny, spokojnie do polecenia dzieciakom, bez rewelacji dla starych wyjadaczy"
No to do boju - źle odczytuje, nie znam się itd.

tomaszdarwin

Widzę że nigdy nie zrozumiesz to nadal nie jest usprawiedliwienie twojej oceny napisałeś to samo. Film był przewidziany głównie dla dzieci ale problematyka i przesłanie filmu jest dla dziecka zbyt trudna do pojęcia jak również niektóre żarty w filmie stąd właśnie film ten przeznaczony jest również dla młodzieży i dorosłych. Gdyż w filmie pokazany jest również bunt młodzieży do rodziców. Poza tym jak film kręcony jest na podstawie opowiadania, czy książki to wiadomo że będzie miał przewidywalne zakończenie np. Harry Potter czy Władca Pierścieni. Poza tym film był i oddawał stary klimat Disneya poza tym Disney się rozwija i chce pokazać również coś nowego innego. Bo co za sens miało by się nakręcać drugiego Kopciuszka albo Śpiącą Królewnę itp. Było by to bez sensu nie uważasz?

ocenił(a) film na 9
indy90

To troll. Nie karm go. Samotny onanista, szukający miejsca i osób do wyżycia się.

tomaszdarwin

Poza tym ten film nawiązuje do baśni więc nie wiem o co ci chodzi, w ogóle taki dubbing to był strzał w dziesiątkę. Stuhr był znakomity jego głos wręcz jest stworzony do bajek, a Kamińska też była znakomita w roli Roszpunki. Obejrzyj se ten film w oryginale a później z dubbingiem Polskim. jak dla mnie polski dubbing jest lepszy bo przedstawia przynajmniej jakieś emocje bohaterów a niestety w oryginale tego brakuje.

ocenił(a) film na 6
indy90

o o o - dajesz, dajesz w tym tonie: piszesz, co myślisz, przekonujesz, nie jedziesz po ludziach - i tak działa forum!
I teraz ja ładnie odpowiadam:
Mnie jednak dubbing nie przekonuje specjalnie ale pójdę za Twoją radą (tak - Twoją przez duże T) i zobaczę "Zaplątanych" w oryginalnym dubbingu

tomaszdarwin

No właśni bo oceniaj film w całości a nie tylko końcówkę i polski dubbing nawet tego filmu w oryginale nie widziałeś i już oceniasz posłuchaj też czyiś rad i daj sobie coś powiedzieć i dać radę a nie bez podstawnie atakuj ludzi bo mają inne zdanie ... moje odczucia są takie i mnie osobiści podoba się polski dubbing jest dla mnie lepszy od oryginału i widzisz nie oceniam filmu słabo tylko z tego względu że nie podoba mi się angielski dubbing tak jak robisz to ty...

ocenił(a) film na 7
indy90

sory ale chyba od tego jest forum by wyrażać swe zdanie. Jeśli się film się nie podobał to użytkownik ma prawo go publicznie zjechać...

ocenił(a) film na 6
comedy

i kochani dziękuję Wam za urozmaicenie wieczoru - brawa dla indy90! brawa dla nataliuni (czy jakoś tak) i dla każdego, kto wie, o co chodzi ;p comedy - tak właśnie wygląda filmweb - pozdro dla Ciebie brachu.
A i indy90 - mogę cie zaprosić do znajomych? Będziesz świetnie wyglądał obok takich znakomitości filmwebu jak BiałyPielgrzym, Adeem czy Milimetr ;p
I dalej nie mogę zaprosić cie do rozmowy na ambitniejszy temat - tylko dubbing i dubbing...... (oj - kropeczki)

tomaszdarwin

Zejdziesz wreszcie ludzi bo widzę że kulturą osobistą ty nie grzeszysz zachowujesz się jak niedojrzały gimnazjalista wykazując cudze błędy a na siebie w ogóle nie patrzysz. Masz bardzo w wąskie patrzenie na świat wiesz żal mi ciebie bo inteligencją to ty ni błyszczysz wiesz obrażać tylko umiesz. Możesz se mnie zaprosić do znajomych ale to zbędne bo i tak akceptacji nie otrzymasz bo nie lubię takich ludzi którzy się wymądrzają a na siebie nie patrzą ja w przeciwieństwie jestem tolerancyjny dla innych pod warunkiem że potrafią kulturalnie i przekonująco napisać dlaczego mają inne zdanie a nie piszą wyjaśnienia bo im się dubbing nie podobał albo film miał przewidywalne zakończenie np.w filmie Sanctum też zakończenie było do przewidzenia ale cenię ten film bo był bardzo świetnie zrobiony. Więc widzisz przynajmniej nie mam negatywnego spojrzenia na świat oraz ze złością nie odnoszę się do innych tak jak ty to robisz. Ja w przeciwieństwie do ciebie mam kulturę osobistą.

ocenił(a) film na 6
indy90

I poproszę o jeden przykład takiej kultury:
To twoje dzień dobry:
Chyba jesteś głupi polski dubbing jest o wiele lepszy od oryginału ... Stuhr i Kamińska świetnie pasują do tych roli .... piosenki w filmie też wymiatają są świetne ... zresztą cały film jest zaje..sty
I dalej:
A ja uważam że to nie jest złe że film był reklamowany .... powiedz mi jaki dzisiaj film nie jest reklamowany co... twoje stwierdzenie że film jest przereklamowany jest żałosne .... poza tym film był nominowany do wielu nagród .... więc nie wiem o co ci chodzi ... wiesz do czego służy reklama ... ma ona zachęcić ludzi aby poszli do kina .... co nie jak by nie reklamowali nowości w filmach to zapewne byś w ogóle do kina nie chodził bo byś o żadnym filmie nie wiedział .... to jest normalna kolej rzeczy każdy się reklamuje w pewien sposób więc zamilcz bo twoja wypowiedź jest bezsensowna....
Bankowo jesteś tolerancyjny i kulturalny.

tomaszdarwin

Mówiłem że wkurzają mnie tacy ludzie jak ty którzy nie potrafią doprowadzić do swojej wiadomości opinii innych. Poza tym skoro film był przereklamowany to to wg ciebie jest podstawą do ocenienia filmu 6/10. Jaki film dzisiaj nie jest reklamowany w telewizji czy na bilbordach. Jaki? Nie ma takiego każdy film jest reklamowany. Więc skoro podstawą dla ciebie ocenianie filmów z tego względu że był reklamowany jest złe. To dlaczego wszystkim filmom nie pozniżałeś oceny. Co?

ocenił(a) film na 6
indy90

O ludzie! Przereklamowany! Jak 2012 np. - wszędzie pełno i to narobiło mi nadziei na coś zjawiskowego, wspaniałego, odkrywczego, nowatorskiego, nietuzinkowego - a to standardowa baśń z wybujałym budżetem. Kolego nie chodzi o to, że była reklamowana i za to 6/10 - błagam - oprzytomniej kapkę. I czy napisałem, że powinieneś przyjąć moje zdanie? H*ja - odpowiedziałem na twój atak a ty dubbing i dubbing nie grzeszysz kulturą i nie grzeszysz kulturą reklama i reklama. Czytaj ostatni post i zamykam temat jako założyciel proszę uszanuj i nie odpisuj

tomaszdarwin

Oprzytomniej trochę to ty 2012 byli przereklamowany ale Zaplątani nie bo ja wiele reklam tego filmu nie widziałem. I sorki nie chcę się kłócić ale zrozum że temat twojej wypowiedzi jest bez sensu mówiąc że jest baśniowy świat skoro film bazował na poprzednich filmach Disneya i na baśniach braci Grimm poza tym powiedz mi jaka bajka nie ma baśniowego świata. Zrozum. Każda bajka ma baśniowy świat bo to fantazja. A ja lubię fantazję zresztą kto nie lubi. Spróbuj sobie kilka razy po oglądać ten film i wczuj się w problematykę i przesłanie tego filmu bo ten film naprawdę ma wiele problemów współczesnego świata np. Bunt młodzieży przeciw rodzicom, Dobro zawsze zwycięża nad złem, mówi również o tym że śmierć czeka każdego i nie da się przed nią uciec, uczy też że miłość przezwycięża śmierć, oraz o powrocie z złej drogi złodzieja na dobrą drogę. Pewnie jak bym obejrzał ten film jeszcze więcej razy to zrozumiał bym jeszcze więcej, a pewny jestem że będę ten film oglądał przez wiele lat i będę do niego wracał bo jest świetny.

ocenił(a) film na 9
indy90

Podpisuję się :)