PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=10030489}
7,5 89 tys. ocen
7,5 10 1 89308
6,7 46 krytyków
Znachor
powrót do forum filmu Znachor

Piękna, znana historia, pokazana na nowo dla współczesnego widza. Wyszło naprawdę dobrze.
Lichota, no nie będę do końca obiektywna, bo aktora uwielbiam od dawna i w Znachorze jak zwykle on, był świetny, wielka przyjemność dla mnie. Nic nie ujmując Panu Bińczyckiemu, który byl wspaniały w poprzedniej wersji, Lichota dał radę, bardzo dał.
Zośka cudna. W ogóle ich wątek miły i prawdziwy.
Pomniejsze postaci też realne, Zenek taki typowy łajdak czy prof. Dobraniecki, no i hrabina brrr małpa jedna. W koncu podłość jest taka ludzka i fajnie tu pokazana.
Ten policjant, co nie chciał go aresztować, tańczący Michał, czy młody lekarz... fajnie opowiedziane szczegóły.
Młodzi aktorzy - najpierw nie mogłam się przestawić po wersji z lat 80tych. Tam do bólu wysłodzeni, piękni i szlachetni - jednym słowem nierealni. Ci z nowej wersji tacy z krwi i kości, pyskata, dumna sierota i rozpieszczony, oderwany od realnych problemów fircyk. Polubiłam ich.
Miałam obawy, bo jak to się mówi "pomników sie nie burzy" ale tu pięknie zrekonstruowano "zabytek kinematografii".