Hej:) Czy któraś z was pisała kiedyś do Alana jeśli tak to co bo mam zamiar napisać i neiwiem dokońca o czym pisać. Pozdro ;)
Czy ktoś mógłby zdradzić mi na jaki adres trzeba pisać, żeby faktycznie list dotarł? :0) Z góry dziękuję!
adres był podawany tu wielokrotnie:) ale podam jeszcze raz (jak widać nawet kejt ma czasem jakieś ludzkie odruchy)
Alan Rickman
C/o ICM
Oxford House
76 Oxford Street
London W1D 1BS
UK
A propos maj law łatwo rozszyfrować ten napis, tlyko trzeba go sobie odwrócić w dobrą stronę ^^ . Na papeterii napisane jest conqueror o ile nie zrobiłam błędu w pisowni :)
Jaka ja jestem wytrwała- siedem stron Waszej dyskusji na temat listu przeczytałam i jestem z siebie niesamowicie dumna (ale mam powody ;P):P Dzięki temu utwierdziłam się tylko w przekonaniu, że list też muszę wysłać. Trzymać kciuki ;)
To dość długo.
Ja na swój czekałam 2 miesiace.
Teraz wyslalam chyba 5 lutego i odpowiedzi ani widu ani slychu :P
Eh. Czyżby zapomniano o usychających z tęsknoty fankach? Bu, jak mogli. A tak na poważnie- co teraz robi Rickman? I jednocześnie- co będzie robił przez najbliższe dwa/trzy miesiące? Wie ktoś dokładniej? Bo nie wiem, kiedy wysłać list.
a słyszałyście może o tym, że mr Rickman w lutym zabrał swoją ukochaną Rimę do Paryża? Romantyczny wypad we dwoje..
Ehh.. jak On sie zna na kobietach..
przepraszam rozmarzyłam się ;)
Pozdrawiam xD
Chyba tak nie do końca we dwoje, siostrzenica tez jest :)
Nie mam pojecia co teraz Alan robi. Juz po premierach Sweeney'a, moze jeszcze kreci harry'ego? nie wiem...
Tak, o Paryżu słyszałam i zdaje się, ze niedawno powiedziałam o tym Kejt na jej blogu, prawda Kejt? :)
Jeżlei chodiz o fotografie, to pod tym linkiem: http://www.deptajem.pl/deptajem/news.php?readmore=4212 będzie ich więcej :)
ja wciąż jestem jeśli chodzi o alanowe sprawy poinformowana w odpowiednim czasie ^^ Fakt, że dawno nie publikowałam newsa do alanowego klubu, ale chyba zrobię podsumowanie kilku miesięcy i coś większego zamieszczę.
Pozdrawiam!
A co do tego listu od Melanie... bardzo ładny znaczek! Ja nie miałam żadnego znaczka na kopercie. Hm... dziwne. ^^
Nie mialas znaczka?
Czyzby robili metoda 'autograf albo znaczek'? :D
Bo ja znaczek mam (: Choc czy taki sam nie powiem, bo nie pamietam, a koperta gdzies sie zawieruszyla..
Nie no ;P Jasne, przecież znaczek to taka ogromna pociecha ;D
Nie wiem czemu, ale mam takie wrażenie, że trudno Go będzie teraz złapać ;D Harry'ego będą chyba jeszcze trochę kręcili. ;]
Wiesz znaczek z UK... xD
Musi byc! Znaczy w lutym musial byc! Jak nie to ... wysylam jeszcze raz list xD
Ale z drugiej strony Harry'ego kreca przeciez glownie a Wielkiej Brytanii, chyba musi zagladac do domu (:
czy ktoś wie, co Alan teraz i w najbliższym czasie będzie porabiał? chcialabym wyslać do niego list, bo, jak nam wszystkim, bardzo mi zależy na jego autografie.
Pisałyśmy na górze ;) Prawdopodobnie kręci 'Harry'ego', ale niewykluczone, że autograf dostaniesz, ponieważ kręcą go w UK. ;}
Ja osobiście proponuję dołączenie listu do pani Parker, z prośbą o 'przetrzymanie' listu, do czasu aż pan Rickman znajdzie trochę wolnego czasu na autografy. ;]
Sama tego nie zrobiłam, a podobno działa.
Działa? No to warto spróbować w ten sposób ;) Tyle że kompletnie nie mam pojęcia jak to ująć :D Jak skonstruować taką prośbę w stosunki do szanownej Melanie?
Też nie mam pojęcia, chociaż gdybym teraz wysyłała list to starałabym się coś wymyślić i być przy tym szalenie miła ;p.
Czytałam posty jakieś dziewczyny co wysyłała 5 razy (http://www.freewebs.com/cernan/actorsautographs.htm) i dopiero jak za 5 razem dołączyła list do Parker to otrzymała upragniony autograf.
Dziękuję Hebatko maj law, bardzo cenna informacja. Od czasu do czasu piszą do mnie na maila Alanholiczki pytając jak wysłać list, co wysłać, kiedy itd. Dlatego bardzo mi się to przyda.
Sądze, ze trzeba w kopercie dołączyć w miarę widoczną kartkę, żeby się rzuciła w oczy mysys Melanie, a w niej kilka słów wyjasnienia jak bardzo zalezy na autografie, że jest to jedno z najwięksiejszych marzeń i grzecznie poprosić o przetrzymanie, to bardzo miła pani, sądzę, ze podziała aczkolwiek sama osobiście nigdy bym na to nie wpadła. Twoja pomoc Herbatko jest wprost nieoceniona :)
Popatrzyłam sobie na tę stronkę z ciekawości- dziewczyna dostała identyczny autgraf jaki dostałam ja :)
Ah to hipnotyzujące spojrzenie mmm... ^^
Swoją drogą wysyłała aż pięć razy... ja bym chyba wyszła z siebie i nie wróćiła ^^
Jeszcze raz dziękuję Herbatko, wiem teraz jak pomóc Alanholiczkom piszącym listy (jako, ze posiadam własny alanowy klub ludzie często pytają mnie o takie rzeczy)
Pozdrawiam serdecznie!
Nie ma za co ;]
Z drugiej jednak strony zastanawiam się co będzie, gdy tych listów z prośbą będzie bardzo dużo, chyba straci to na skuteczności, bo jak przetrzymywać listy setkom osób.
Ja również dziękuje bardzo, mam nadzieje że okaże się pomocne dla mnie:) Ale w gruncie rzeczy to ciekawy pomysł i w związku z tym mam pytania: Ile osób zamierza w najbliższym czasie wysłać list bo (za pozwoleniem) mam zamiar wykorzystać ten plan z "przetrzymaniem";) i będzi troszkie dziwnie, delikatnie mówiąc jak sporo osób wyśle listy z taką prośbą o to:) I drugie czy ktoś teraz dostał odpowiedź, że Alan zajęty, coś w tym stylu, ale mnie się wydaje że jest mozliwość "odpowiedzi pozytywnej" (z autografem;P) no bo Potter'a kręci, ale w Anglii, no do domu chyba czasem wpada jak normalny człowiek...chociaż normalny to pojęcie względne, a ja się na temat normalnoście nie wypowiadamXD Tak więc nic nie wiadomo...no ale jak sądzicie, no i o odpowiedzi proszę uprzejmie, serdecznie, grzecznie:))
Ja nie wysyłam, bo czekam grzecznie na swoją odpowiedź.
A co do odpowiedzi to tu są listy z 27 marca, jeden z autografem (list jest zasłonięty) i jeden bez.
http://www.fanmail.biz/mboard/viewtopic.php?f=2&t=89845&hilit=Alan+Rickman
http://www.fanmail.biz/mboard/viewtopic.php?f=2&t=89885&hilit=Alan+Rickman
czyli wysyłam:)) a co tam właściwie...najwyżej na 1 razie sie nie skończy;)w weekend bedzie gotowy...mam nadzieje;) dzieki za wszystko:**
btw...ale bym była bezczelna, jakbym zażądała konkretnego zdjęcia na dodatekXD Ha! Ale musiałoby to wyglądąć;) Proszę przetrzymać list, aż Alan wpadnie do domu, a zdjęcie życzę sobie takie...XD nie, nie...dżołk onli, nie napisze tak, nie ośmiesze pl fanów;P No ale tak w gruncie rzeczy, to przyjemnie byłoby mieć autograf ze swoim ulubionym zdjęciem Same-Wiecie-KogoXD O! Albo wydrukować, wysłać w kopercie i że niby nie chcemy go na koszta papieru fotograf. narażać;P Dobra, dobra, koniec, jak zwykle niepotrzebne wywody odzwierciedlające moję nierealne, chore myśli;)
Ogólnie zasada jest taka, że jak piszesz do gwiazdy czy kogo tam to najlepiej gdybyś dał swoje zdjęcie (i kupon na odp. i zaadresowaną kopertę), ale to z Rickmanem różnie bywa, raz podpisywał, za drugim razem wysyłano 'te jego', więc sama nie wiem.
Wiem że któraś z dziwcząt wyslala "normalnie" (bodajże Ewosława, za ew. pomyłkę przepraszam), tzn bez zadnych znaczkow, kopert zwrotnych, itp...
zobaczymy, czy osiagnie swoje;)
Ale na serio niektorzy dają swoje zdjecia?? Tzn jego "swoje" zdjęcia;)?
Pewnie ;]
http://www.fanmail.biz/mboard/viewtopic.php?t=40869 - stare, ale jare.
No i tu: http://www.fanmail.biz/mboard/viewtopic.php?t=74696
Co do wysłania, jak ty to okresliłaś "normalnie", ja równiez wysłałam list bez tego jakiegośtam kuponu międzynarodowego i koperty zwrotnej, bo słyszałam gdzieś, ze mimo koperty zwrotnej zazwyczja wysyłają we własnej kopercie.... nie pamiętam kto mi tak mówił. Ekhem.. ale chodzi mi o to, że ja wysłałam list normalnie zaadresowany, z normalnym znaczkiem, priorytetem, bez kuponu, koperty zwrotnej i znaczka zwrotnego, a odpowiedź i owszem przyszła, nawet z autografem.
Także tym nie ma się co przejmować.
Jezeli sie nie myle to Kejt dala koperte zwrotna, a wyslali w swojej :)
Co do kupnow to mam tak jak u Kaliope- bez znaczkow zwrotknych tudziez kuponow, a odpowiedz doszla.
Gdyby ktos powiedzial o tym 2 miesiace wczesniej to bym tak wyslala brrrr. Ale coz jesli tym razem mi nie dojdzie autograf ( znowu!) to juz bede wiedziec co robic :)
Dziekuje :)
Hm, jak myślicie- ten list od Melanie zatytułować konkretnie do niej? Czy napisać jako prośbę ogólną? :D Ale mam inteligentne pytania, nie ma co.
Sorry, ale ja mam inteligentniejsze;P Na tej samej kartce, czy nie?;) Oj no bo się ośmieszyć lękamXD
Czy na ten samej co list?
Mysle, ze nie. Piszac list postaraj sie udac, ze list trafi tylko do Alana, bez poprzedniego przeczytania przez pania P. :)
Ja bym dala druga kartke, moze jakas mniejsza, TYLKO do niej.
Hm... Ja bym napisala na takiej samej co do Alana, z uprzedzeniem, ze kierowana jest tylko do Melanie.
Wczesniejszy pomysl, z mniejsza kartka uznalam za glupi, w koncu pani P. pelni w tym wszystkim kluczowa role :D ( no prawie ^^ )
Tak, to Kejt dała kopertę zwrotną, a odesłali w swojej - miło z ich strony, nieprawdaż?
A idea z pisaniem listu do Melanie jest niezła i powinno zadziałać.
I co:
Dear Mrs. Parker ? :D Bo to tak dziwnie brzmi jakoś. Jestem przewrażliwiona.