Hej:) Czy któraś z was pisała kiedyś do Alana jeśli tak to co bo mam zamiar napisać i neiwiem dokońca o czym pisać. Pozdro ;)
A ewoslawa wysłała tylko ze znaczkiem i jutro będzie dokładnie dwa miesiące od wysłania,czekam cierpliwie:):):)
Dobra, teraz wkracza Sandorrra!! Pisze dzis list i sle! Koniec obijania, muszę się zmobilizować, o! Trzymać palce;))
Przymierzam się właśnie do napisania listu.W sumie to nawet napisałam,ale muszę dać mojej nauczycielce do sprawdzenia ,bo pewnie narobiłam byków.
Witam:)
Muszę się pochwalic, ze mam "nowe wiesci" od pani Melanii Parker.
Pierwszy list do Alana wysłałam w grudniu niestety chyba cos z nim było nie tak, bo prawdopodobnie w ogóle nie doszedł. Drugi list wysłałam dwa miesiące temu, a dzisiaj dostałam wiadomośc. Niestety Alan Rickman jest tymczasowo za granicą, bedzie niedługo zaczynał jakiś nowy projekt (o ile dobrze zrozumiałam) i w Londynie pojawi się dopiero na jesien.
Jest to dowód na to, że zdjęcia podpisuje sam:D Fajnie, że traktuje poważnie fanów, którzy wolą jego zdjęcie z prawdziwym podpisem, a nie przeskanowanym.
zamierzam napisac niedługo kolejny list, moze tym razem sie uda:) Teraz jak już mam dowód na to, ze te listy są w ogóle czytane zamierzam pisac tak długo az dostane autograf:)
Nie rezygnujcie i tez piszcie!:)
Pozdrawiam
Hey :) Gratuluje wiesci od Melanie, ale jednoczesnie wspolczuje braku autografu :) Ja swoj pierwszy list wyslalam w sierpniu zeszlego roku i rowniez dostalam sam list, bez autografu :)
Teraz czekam 5 miesiac i dalej nic :)
Moze dir Alan zdazyl podpisac mi jakies zdjecie? Chociaz nie, lepiej nie bede robic sobie nadziei ;)
Zgadzam sie z poprzedniczka- piszcie, piszcie :D
Wiesz wyslac mozesz, ostatnio modny stal sie sposob zostawiania karteczek agentom z prosba o przetrzymanie listu do czasu przyjazdu gwiazdy :)
Ja też mam list od Melanie :/ Ale szedł niecałe dwa miesiące (za cztery dni byłoby równo). I tak mam go w ramce:)
A ja dziś wysłałam. Wszystko jest tak jak należy oprócz samej obecności alana xD Otóż zapytana Kaliope, powiedziała mi ze Alan będzie dopiero na jsień w Londynie ;/ N otrudno zawsze można napisać list drugi raz ^ ^ Jednak mam nadzieję, że jakimś cudem (strajk poczty) lsit dojdzie dopiero na jesień i zostanę uratowana.
Ehhh, wiem ze to złudne nadzieję, ale cóż. Trzeba wierzyc. Mam nadzieję Saro, zę i ty wkrótce dołaczysz do Kaliope i Kejt (czyt .Szczęsliwe grono posiadania autografu Alana). Ogólnie życzę tego wszystkim xD
Witam. Sarah ma pytanie do osob, ktore wysylaly ostatnio list do Alana lub do calej reszty, ktora moze znac odpowiedz na to pytanie ( nie bedzie zbyt inteligentne, ale musze to wiedziec, a bardzo nie lubie pani z okienka pocztowego grrr)otoz- jaka jest cena znaczkow za granice? Czy wysylajac teraz list musze kupic nowe znaczki? Kilka miesiecy temu zakupilam znaczki itp i nadal nie zdazylam wyslac listow do kilka osob z prosba o autograf, a nie wiem czy znaczki nadal aktualne. Dziekuje z gory za odpowiedz :) Pozdrawiam.
Znaczki raczej zawsze są aktualne, jedynie cena wysyłki może się zmieniać... Ale z tego co widziałam wczoraj na klatce, to ktoś priorytetem wysyłał list tutaj (UK) za 3zł, więc jeśli taki (bądź takie- bez znaczenia) posiadasz, to nie powinnaś mieć problemu...
Pozdrowionka :*
Tez tak myslalam, tyle, ze akurat do Polski podrozaly o 10 gr i nie chodzi mi o jakies doplaty albo cos w tym stylu, tylko po prostu nie chce wyslac tych listow, a po jakims czasie zamiast odpowiedzi dostac ich z powrotem ;) A wlasnie kupilam zwykle a nie priorytety, nie wiem dlaczego grr.
I dziekuje za odpowiedz :**
Sprawdziłam na stronie Poczty Polskiej i tam jest napisane, że zwykły list (do 50g) 2.40zł, a za priorytet 3zł do krajów europejskich :)
A 'Międzynarodowy Kupon na Odpowiedź' (czyli znaczek międzynarodowy- czego u nas nie spotkasz ;)) kosztuje 4.5zł- tak, żeby nikt już szukać nie musiał :)
Dziekuje bardzo bardzo ;*
Uff, to juz moge spokojnie konczyc swoje wypociny :D
Jeszcze raz dzieki :* :)
czyli Alan dopiero na jesień będzie w Londynie...
właściwie to nie napisałam jeszcze tego listu, mimo że zabieram się do niego już spory kawał czasu.
jakby to tak teraz wszystko zebrać do kupy to ile osób dostało te autografy, a ile jeszcze czeka??
Kaliope i Kejt, o ile się nie myle, mają. A ile wysłało i nie maja autografów?? Albo w ogóle nie dostało odpowiedzi??
a ten znaczek międzynarodowy... na czym to w ogóle polega?? no i czy lepiej wykupić ten znaczek, czy jednak wykupić zwykły??
Tu jest dokładnie wytłumaczone jak wysłać list z prośbą o autograf:
http://www.gwiezdne-wojny.pl/tekst.php?nr=445&s=1
Wlasciwie piszac do Alana nie potrzebujesz kuponu miedzynarodowego.
Znaczek tez obojetnie jaki, ja chyba wysylalam zwyklym, nawet nie priorytetowym. Nie dalam ani koperty zwrotnej, ani wlasnego zdjecia. Z tego co wiem to i Kejt, i Kaliope zrobily tak jak ja, ale moge sie mylic.
List wyslalam dwukrotnie, raz dostalam odpowiedz bez autografu, za drugim razem nie dostalam odpowiedzi, na ktora nawiasem czekam od lutego.
Moze jednak sie poszczesci :)
Pisz, pisz, powodzenia :D
ja też czekam na odpowiedź od lutego,bo wysłałam list z życzeniami urodzinowymi sir Rickman'a ;)
myślę ze skoro będzie dopiero jesienią to trzeba jeszcze troszkę poczekać z wysyłaniem listu(sama też tak zrobię):)
Nie czytałam wszystkich 8 stron :P
Skoro Alan będzie w Londynie dopiero na jesień to kiedy wysyłacie list tzn. jak myślicie ile czasu idzie??? Ja chyba za niedługo napiszę sobie ten list i go gdzieś schowam i w odpowiednim czasie wyśle...Jeżeli go nie zgubię oczywiście...
Szczerze zazdroszczę szczęśliwym posiadaczką zdjęcia z autografem od Alana...
Własnie. Oto jest pytanie! :)
Cięzko powiedzieć. Z tego co wiem, to raczej nie daje dedykacji, jeśli podpisuje na premierach (to słynne podchodzenie do barierek, biedny Alan okupywany przez tłumy wiernych fanów :/).
Jeśli wysyłasz do niego list z prośbą o autograf, wtedy podpisuje "to...", czyli z dedykacją. Ale bywa i też, że pisze "best whishes" i podpis. Mi jest cięzko okreslić od czego to zalezy, może inna forumowiczka będzie umiała na to odpowiedziec.
A do czego jest Ci to potrzebne?
Właściwie to może nie ma dużo wspólnego z tematem, ale jaki film najbardziej lubicie?? Z Alanem oczywiście:D
i właśnie w ten sposób tworzą się offtopy.
monisiu, ten temat był już wielokrotnie poruszany w innych tematach. może po prostu przejrzyj forum nieco uważniej, niż tylko tematy na stronie głównej.
Najpierw chce Wam podziękować za to, że założyłyście ten temat i pochwaliłyście się listami od pana Alana. Zwłaszcza Tobie Kejt, że dałaś nam do zrozumienia, że warto napisać do naszego idola.
Nie rozumiem do końca wszystkiego. Z tego co napisałyście, wywnioskowałam, że najpierw listy czyta Melanie Parker a następnie daje listy do Alana. Bardzo to dziwne, zwłaszcza, że piszesz do kogoś a a druga osoba wszystko analizuje. Nie mam wielce osobistych spraw do Alana, ale będę sie czuć głupio, gdy odpisze mi sama agentka i w dodatku nie da listu Alanowi a o jego autografie będę mogła zapomnieć.
Dokładnie moim zdaniem to jest beznadziejne że najpierw Melanie czyta to jakby to do niej adresowane było, poza tym nie wszyscy są jak słodkie idiotki, które piszą tylko o jednym. Mimo wszystko ona nie powinna we wszystkim wyręczać kogoś do kogo te listy przychodzą :(
Moim zdaniem osoby publiczne i tak maja 'zmarnowana' prywatnosc, wiec jedna osoba w jedna czy druga strone roznicy duzej im in zrobi.
Zreszta gdyby nie Melanie to watpie, czy choc polowa osob dostawalaby odpowiedzi, gdyz zapracowany Alan nie mialby czasu na otwieranie listow, a co dopiero na czytanie i odpisywanie. Zreszta jesli Melanie rzeczywiscie przekazuje listy Alanowi, to uwazam, ze to w porzadku.
Zreszta mozliwe, ze dochodza listy antyfanow (choc trudno sobie wyobrazic ze ktos nie lubi Alana :D ),a dziwni ludzie chodza po tym swiecie, wiec lepiej oszczedzic Alanowi przykrosci :)
Pozdrawiam ;)
Mam WIELKĄ nadzieję, że przekazuje listy Alanowi, może te, które uważa za najlpsze, ale skoro Alan się przyznał, że je czyta to chyba powinnyśmy mu uwierzyć, chyba, że kłamie.
fanmail.biz nie chce się w ogóle ładować..:/ a znacie może strone z adresami nie tylko aktorów ale i zagranicznych muzyków,piosenkarzy...?? prosze o możliwie szybką odp ;)
Nie znam. A to co czasem piszą w internecie trzeba dzielic przez dwa. Ja nie mogę uwierzyc, że te adresy są prawdziwe. Zawsze sobie sprawdzam. Do Alana jestem przekonana jak większośc tutaj osób.
Cóż, szukaj i porównuj !
Hej wszystkim!;)
Pisałam już kiedyś, że wysłałam wiadomośc z prośbą o autograf i dostałam negatywną odpowiedz. Jednak nie poddałam się i wysłałam kolejną wiadomość z prośbą o przetrzymanie listu. I UDAŁO SIĘ! Jestem od soboty szczęśliwą posiadaczką zdjęcia Alana z ORYGINALNYM autografem:D
Dla osób, które chcą do Alana napisać: nie trzeba dawać do koperty znaczków, kuponów międzynarodowych ani nic w tym stylu. Ja za pierwszym razem wysłałam koperte i znaczki na odpowiedz, a pani Parker(jego agentka?) odesłała mi te znaczkixD Za drugim razem już nic nie dołączałam.
Do osób, które już napisały i czekają na odpowiedz/ dostały odpowiedz negatywną - NIE PODDAWAĆ SIĘ! Piszcie do skutku, uda się na pewno, a na prawde warto się natrudzić żeby napisac ten list i warto czekać te kilka miesięcy;)
No a na koniec skan( w trochę gorszej jakości niż oryginał):
http://img80.imageshack.us/img80/9702/skanuj0001rl.jpg
Pozdrawiam;)
witaj, gratuluję pięknego zdjęcia z autografem!
jest świetne!
A kiedy wysłałaś list, ile czekałaś na odp?
pozdrawiam :)
Pierwszy list, który chyba nie doszedł wysłałam w grudniu 2007, drugi chyba w kwietniu 2008 i już w maju miałam odpowiedz od pani Parker. Trzeci list wysłałam w czerwcu lub lipcu 2008, już nie pamiętam dokładnie, no a odpowiedz przyszła w sobotę. Więc trochę sobie poczekałam, ale było warto:D
Pozdrawiam;)
sory za poprzedni spam:P chyba byłam w innym świecie:P
ale wracając do tematu listów. jak myślicie, kiedy Alan będzie znowu w Angli? Tzn. wysłałam list ze zdjęciami do UK (bez kuponów) i po dość niedługim czasie dostałam odpowiedź od Melanie Parker z odpowiedzią, że teraz Alan nie może podpisać mi zdjęć, bo jest poza krajem (kręci HP i Czare Ognia). Do tego dołączyła mi zdjęcia i obiecała, że ten list przekaże. Długo będą jeszcze kręcić ten film? I gdzie go krecą? Może tam warto by napisać...
Z tego co wiem to Czarę gnia nakręcono już kilka lat temu;) Mi pani Parker napisała w liście, że Alan wyjeżdza do Nowego Jorku, więc pewnie nie wróci prędko do Anglii.
Z tymi latami to chyba przesada:D
pół roku temu dopiero była pramiera HP i Księca Półkrwi.
A poza tym na liście mam date 18.10.2009, więc to chyba dość świerze informacje:P