Pamiętacie na jakich konkretnie kanałach i jakie były filmy z Van Dammem?
Pamiętam na TVN tylko 3 filmy z nim: Krwawy Sport, Nagła Śmierć i niedawny Quest.
Na Polsacie pamiętam: Ryzykanci, Zakon, Maksimum Ryzyka i Uliczny Wojownik.
Na tvp2 leciał kiedyś Kickboxer - ale wtedy byłęm bardzo mały i stu% gwarancji nie mam :)
I jeszcze na Tele5 i TV4 leciał kiedyś Inferno-Piekielna Walka :)
A Wy pamiętacie jakieś filmy z JCVD w TV?
W 1994 roku leciał na polsacie w świeta wielkanocne o 20 .00 Kickboxer , rok póżniej w 1995 roku przed sylwestrem go powtużyli , w 1996 roku na polsacie leciało w sobote o 22 Wykonać Wyrok , W 1996 roku w Sierpniu leciało na TVP 1 l Podwójne Uderzenie , Universalny Żołnierz leciał poraz pierwszy w polsacie póżną jesienią 1998 roku . Cyborg leciał w Sierpniu 2001 roku na Polsacie ,Nieuchwytny Cel też w 2001 roku na Polsacie .Krwawy Sport chyba też w 1998 roku na TVP 1 ale nie jestem pewien ,Czarny Orzeł ,Bez Odwrotu też na TVP 1 w 1999 roku .Dużo tego było ale nie chcę mi się pisać
właśnie zapomniałem: Nieuchwytny Cel na TVN i Podwójne Uderzenie na tvp2 :)
Ale wielkie dzięki Bradock :)
na tvp1: Uciec ale dokąd.replikant,Czarny orzeł.bez odwrotu,Lwieserce. podwójne uderzenie, strażnik czasu.
na tvn kickboxer i podwójne uderzenie. dużo by można było pisać. w albumie mam tego sporo
Tvp1 : Kickboxer, Uciec ale dokąd, Uniwersalny Żołnierz,
Polsat : Ryzykanci, Zakon, Maksimum Ryzyka, Uliczny Wojownik, Korpus weteranów, Zastępca, Replikant, Za ciosem i Uniwersalny żołnierz: Powrót
Tvp2 : Nieuchwytny Cel, Strażnik czasu
Tv7 : Wykonać Wyrok
Van Damme leci co trochę w telewizji i chyba na każdym kanale był
Tvp1 : Kickboxer, Uciec ale dokąd, Uniwersalny Żołnierz,
Polsat : Ryzykanci, Zakon, Maksimum Ryzyka, Uliczny Wojownik, Korpus weteranów, Zastępca, Replikant, Za ciosem i Uniwersalny żołnierz: Powrót
Tvp2 : Nieuchwytny Cel, Strażnik czasu
Tv7 : Wykonać Wyrok
Van Damme leci co trochę w telewizji i chyba na każdym kanale był
a na stronie Polsat są pokazane zwiastuny i galerie tych filmów wystarczy że wpiszesz w Google np. któryś film z Van damme wyżej wymieniony i obok wpisz Polsat wyskoczy ci link i jest wszystko napisane
TVP1 : Kickboxer, Uciec ale dokąd ?, Uniwersalny Żołnierz,
Polsat : Ryzykanci, Zakon, Maksimum Ryzyka, Uliczny Wojownik, Korpus weteranów, Zastępca, Replikant, Za ciosem i Uniwersalny żołnierz: Powrót, Nieuchwytny Cel
TVP2 : Nieuchwytny Cel, Strażnik czasu, Cyborg, Quest
TVN7 : Wykonać Wyrok, Nieuchwytny Cel
TV4 : Uciec ale dokąd, Pasażer
Ale Kino + : Cyborg, Ryzykanci, Krwawy Sport
ooo wielkie dzięki Mateusz ;) nie sądziłem, że Polsat wyemitował tyle filmów z Van Dammem :)
Jeszcze raz dziękuję:)
Polsat to mój ulubiony kanał i nie tylko dlatego że lecą na nim filmy Van damme oczywiście polsat nawet mógł mieć wszystkie filmy Van damme ale inne stacje np wykupiły se prawa do filmu
Ja również, czasem fajne filmy lecą , nie tylko z JCVD, seriale, które fajne pooglądać,
no i mają możliwości praw autorskich do wykupywania filmów z Europy :)
No co ty ?
RAMBO leciał kiedyś 2, no i ROCKY 4 :)
Tango i Cash, Człowiek Demolka
a no tak John Rambo i Tango i Cash lecieli ale ROCKY 4 i Człowiek Demolka nigdy nie leciały pierwsze pięć części Rockego ma wykupione tvp1 a Człowiek Demolka tvn
Znowu żle .Polsat w swojej karieże pokazał niemalże wsystkie filmy z Sylvestrem Stallone ,od Rocky 1,2,3,4,5 ,Rambo 1,2,3,4 ,Tango i Cash , Na krawdzi ,Człowiek Demolka ,Specjalista ,Tunel ,Cobra , Czarny Jastrząb , itp z Wyjątkiem Zabójcw .Stallone to był kiedyś ich ulubiony aktor ,podobnie jak Chuck Norris którego Polsat pokazał niemalże wsystkie jego filmy z wyjątkiem Samotnego Wilka McQuane ,Kod milczenia bo te filmy miał i ma do dziś TVN A wiecie czemu Chuck Norris też był ich ulubińcem ? Bo Polsat był pierwszą i jedyną stacją która wprowadziła Strażnika Teksasu do Polski .Jechali na jego popularności wtedy
dobra wieżę ci, ale szkoda że większość z nich od dawna już nie leciała na Polsacie wież morze dlaczego ?
Masz racje ,dawno one nie leciały na polsacie nie wiem .Polsat miał taki zwyczaj ze jak puścił jakiś nowy film poraz pierwszy u siebie np Specjaliste , to potem powturzył go tylko drugi raż a potem przejmowala go inna stacja np TVN wiencej razy u niego już nie leciał .Tak było np z Cobrą ze Stallonem ,Człowiek Demolka ,Niko i Wygrać ze Smiercią tylko dwa razy a potem TVN ,Kickboxer z Van Damme też dwa razy a potem TVN ,Ostry Poker w Malym Tokio z Lundgrenem też dwarazy ,potem TVN . Inwazja na U.S.A oraz Bohater i Strach z Chuckiem Norrisem 2 razy potem już TVN .Ale nie zawsze tak bylo np Pamieć Absolutna z Arnim , Uniwersalny Zołnierz z Van Dammem ,Twierdza z Nicolasem Cage kilka razy leciało na Polsacie ,wiec różnie to bywalo Ja myśle ze jak Polsat dwarazy puścił ten sam film to ludzie wtedy na początku bardzo tłumnie oglądali wiec mogli to drogo sprzedać np TVN lub TVP1 i mieć kasę na nowe premierowe megahity typu Dzień Niepodległośći czy Mission Impossible . Taka jest moja teoria ,choć nie musi być prawdą . Ale przecież na TVN ,TVP1 ,TVP2 też mozesz ogladac filmy ,w czym problem
filmy z Van damme oglądałem na Polsacie chyba z pięć razy ten sam
ale masz racje jaka to różnica czy na Polsacie czy gdzie indziej oglądać
masz racje, na Polsacie filmy z Van Dammem często się powtarzają, przykładem jest Maksimum Ryzyka i Uliczny Wojownik :)
Na TVN to chyba najczęściej się pojawiał krwawy sport ;)
Pozdrawiam ;)
Ja czekam na premiery filmów JCVD i Uniwersalny Żołnierz bo i ch jeszcze w telewizji nie puszczali . Ciekawe jaka stacja te filmy pokaże może polsat :) aha i przypomniało mi się że polsat pokazywał w tamtym roku pierwszy raz Strażnika granicy ;)
naprawdę? możliwe ;)
no, ale ja mam na przykłąd ściągniętego Uniwersalnego Żołnierza Powrót na AXN :) a Regeneracje na HBO :)
Pozdrawiam ;)
no tak, masz racje ;) pamiętam, jak obejrzałęm go ze starym, jak on tą babkę ruchał to kazał mi wyjść :D a jak skońcyzł dobra możesz wracać :DD
są dwa zakończenia tego filmu w drugim ma tylko złamaną rękę i kończy się happy endem :) Van Damme umiera w czarnym orle
a no faktycznie, zostaje tam chyba zastrzelony, też można uznać replikanta, bo w końcu to Van Damme umiera, a Replikant ocalał z Jake"m :D
a i radzę - jak masz aresa , to nie ściągaj z niego bo prędzej czy późneij będziesz miał duży problem.
no i dobrze, bo to skurvvysyństwo jest - ja musiałęm laptop do takich specjalnych gości oddać, by mi go sreperowali :P
Adam moim zdaniem najczęstszym filmem Van damme na Tvn jest Wykonać wyrok
a Krwawego sporta ani razu nie widziałem na Tvn chociaż mam wersję ściągniętą z tego kanału a na Polsacie wszystkie filmy często lecą z Van damme jak już wcześniej pisałem że moim zdaniem filmy jego lecą najczęściej z aktorów kina akcji a twoim
z Van Dammem najczęściej i może jeszcze Seagalem :) ale Seagal to już inna półka, pamiętam kiedyś, jak byłem bardzo mały (7,8lat) to leciał terminator z Schwarzeneggerem dosyć często,, oraz Kickboxer Godziny Zemsty (ta wersja z Davidem Sloanem(Sasha Mitchell)) a tak po za tym Stallone kiedyś było dużo na TVP2( Na krawędzi, Kawałek kiedyś widziałem Oskara, i Rocky). Ale z wyżej wymienionych prze ze mnie aktorów Van Damme pojawia się najczęściej - szkoda, że niej est przez ludzi doceniany, ale cóż, nic na to nie poradzimy - teraz ciągle do usranej śmierci lecą Niezniszczalni na Canal+ i Canal+Film :) i Po Porstu Walcz był ostatnio w sobotę na Hbo chyba - więc wiesz, czasem przez tv nudzić się można, ale przy takich klasykach z Van Dammem jak Krwawy Sport czy Kickboxer - obejrzanych przeze mnie z tysiąc razy - nudy nie zawitasz ;) takie jest moje zdanie ;)