Jean-Claude Van Damme

Jean-Claude Camille François Van Varenberg

7,6
20 386 ocen gry aktorskiej
powrót do forum osoby Jean-Claude Van Damme

Jak myślicie ,w jakim podgatunku filmowym Van Damme się lepiej prezentował : W kinie sztuk
walk typu ,,Krwawy Sport ,, Kickbokser ,, i ,,Lwie Serce ,, czy raczej w typowej klasycznej sensacji
typu ,,Uniwersalny Żołnierz ,, ,,Nieuchwytny Cel ,, itp Czekam na ciekawe ,sensowne odpowiedzi .

bradock

Moim zdaniem Van Damme lepiej się sprawdzał w filmach o sztukach walk, czyli Krwawym sporcie, Kickboxerze, Lwim sercu czy Podwójnym uderzeniu, uważam, że te filmy są po prostu lepsze od tych gdzie było więcej strzelania i klasycznej akcji, lepiej mi się ogladało te o sztukach walk, być może dlatego, że się tym interesuje, ale i tak te pierwsze filmy JCVD powszechnie uważane są za jego najlepsze filmy. Takie jest moje zdanie, a Ty jak uważasz?

anonim7

W sumie tak samo jak ty .Te pierwsze filmy typu ,,Krwawy Sport ,, ,,Kickbokser ,, czy ,,Podwójne Uderzenie ,, były świetne !

bradock

Ciężko powiedzieć uwielbiam go "Krwawy sport", "Kickbokser" i "Lwie Serce" filmy świetne ale tak samo uwielbiam też go w "Uniwersalny Żołnierz" czy "Nieuchwytny Cel" i jednak wole minimalnie bardziej go w takich filmach.

prof_mateusz27

Czyli w klasycznej sensacji wolisz bardziej ?

bradock

Mnożna powiedzieć że tak/. Lubi właśnie takie filmy Akcji S-f jak 'Uniwersalny żołnierz" czy "Człowiek demolka". Też dlatego że mają też ciekawsze role w takich filmach. i Klasyczne sensacje ale kino sztuk walk też uwielbiam i można powiedzieć że prawie tak samo.

prof_mateusz27

Ja też wolę ogólnie klasyczne kino akcji typu ,,Uniwersalny Żołnierz ,, czy ,,Zaginiony w akcji ,, Ale dobrym kinem sztuk walk nie pogardze .Widziałeś Mateuszu co się dzieje na forum Seagala ? Mamy kolejnego nowego Seagalowca ,lecą ostro wióry !!!

bradock

Właśnie widzę. jakiś gostek założył se 2 konta "steven kozak" i "twardy steven". żałosne.

prof_mateusz27

I teraz szaleje ostro !!! Ale jest za to ciekawie i daje po garach !!!!

bradock

Już widzę że zniknęły. Powiem ci Tomek że chyba jedynie twój kawał był normalny.

prof_mateusz27

I nawet śmieszny

prof_mateusz27

Dzięki Mateuszu ,A który ci się spodobał ? O Chucku i Niedzwiedziu czy o Van Dammie ?

bradock

Ten o Jean Claudzie. A o Chucku to nie zauważyłem. Jak leciał ?

prof_mateusz27

Chuck Norris ma w domu dywan z niedzwiedzia ale niedzwiedz nie jest martwy ,on tylko boi się poruszać w domu Chucka .I drugi : Korea Północna miała autetyczne plany inwazji na U.S.A ale gdy główni dowódcy wojskowi obejrzeli w 1985 roku film ,,Inwazja na U.S.A ,, od razu zrezygnowali z tych planów .

bradock

Niezłe, zwłaszcza ten 2.

bradock

Ja lubię go w tym i tym. Gorzej mu trochę idą thrillery kryminalne, które robi obecnie. Choć nie które też nie są złe 6 kul czy mściciel. Miał robić też dramaty sportowe o sztukach walki i szkoda że nic z tego nie wyszło. Bardzo chętnie zobaczył bym film ala Rocky, tylko o karate, MMA czy kickboxingu.

frycek49

Ok ,dzięki za odpowiedz .Co do dramatów sportowych typu ala Rocky to podobno ,,Kickbokser ,, przez niektórych był nazywany ,,Rocky w wersji Kickboxingu .

bradock

zdecydowanie sztuki walki,bo o tym ma troche pojecia,tak szczerze to unversalny zołnierz czy niechwytny cel mi sie nie podobały a krwawy sport np to sie wiadomo kazdemu sie podoba.

bradock

Ja lubię go oglądać zarówno w filmach sztuk walk, jak i w dobrej akcji/sensacji. ''Krwawy sport'', czy ''Uniwersalny żołnierz'' to filmowe perełki, w swoich gatunkach oczywiście, a także klasyka. Jednak, jeśli miałabym już wybierać, to rzeczywiście, w sztukach walki ciekawie się reprezentował i w sumie w takich filmach miał więcej do zaprezentowania, niż w akcyjniakach, bo przecież sztuki walki, to ciekawa sprawa i fajnie się ogląda takie filmy.

karoman4

Ok Rozumiem Kasiu .

bradock

Szkoda, że Lundgren nie miał więcej filmów o sztukach walki.

karoman4

No ja bym go chciał zobaczyć w walce filmowej tupu "krwawy sport".

prof_mateusz27

Tylko jego wzrost mógłby mu trochę przeszkadzać. Wielki człowiek, wiadomo jest ciężki, przez co nie jest tak zwinny, jak mniejszy gostek. Choć np Hues też był wysoki, a kopacz był niezły.

karoman4

No są wysocy szybcy i też trochę wolniejsi ale wiadomo najzwinniejsi są... Azjaci hehe

prof_mateusz27

Tak, oni mają to we krwi i w treningach, które odbywają od najmłodszych lat. Heh tradycja z dziada, pradziada.

karoman4

Tak oglądałem nawet taki dokument.

prof_mateusz27

Dużo materiałów jest na ten temat. Jak wspomniałam powyżej, sztuki walki, to ciekawa sprawa jest.

karoman4

W sumie masz racje ,mógł wiencej nagrać karataninów .

bradock

Według mnie znacznie lepiej sprawdza się w filmach o sztukach walki. Filmy o sztukach walki w których występował, są dla mnie najlepszymi w jego karierze.

Wpis został zablokowany z uwagi na jego niezgodność z regulaminem
Steven_Kozak

Maksimum ryzyka to moim zdaniem bardziej karataina ,albo mieszanina kina sensacyjnego z sztukami walk .

Steven_Kozak

3 razy Van Damme walczył z Ruskim ,pierwszy raz w płonocym budynku ,potem w saunie ,na końcu w windzie .Z innymi też dużo pojedynków staczał ,za dużo jak na typową sensacje .

bradock

Maximum Risk to jest klasyczna sensacja.

prof_mateusz27

Moim zdaniem połączenie klasycznej sensacji z karataniną .Klasyczna sensacja to ,,Szklana Pułapka 1&2 ,Zabójcza Broń 1-3 , Commando ,Cobra ,Inwazja na U.S.A ,Odział Delta ,Zabójczy Widok itp .

bradock

Zabójcza Broń to komedia kryminalna.

prof_mateusz27

Taa ....Komedia z kategorią R .

bradock

No tak.

prof_mateusz27

Dla mnie to typowy film sensacyjny ,ustanowujący nowy podgatunek w kinie akcji czyli FILM KUMPELSKI .Dalsze filmy z tego typu to : Czerwona gorączka ,Tango i Cash ,Ostry Poker w Małym Tokio ,Nieuchwytny itp

bradock

Film o duetach. Swego czasu przyszła moda na takie filmy, więc je kręcono i nawet świetne kino wychodziło z takich połączeń.

bradock

I tak najlepszy film z duetem to Bad Boys 1 i 2!!!

prof_mateusz27

A to prawda, że ''48 godzin'', to był pierwszy film, w którym wprowadzono właśnie duety?

karoman4

Nie duet jeszcze był wcześnie choćby chyba w jakimś ''Holmesie"

prof_mateusz27

A mnie się coś wydaje, że to było w ''48 godzin''. Rok 1982 mogło tak być. Bo w latach 70-tych to nie było jeszcze modne.

karoman4

No nie było ale wcześniej jeszcze tam jakiś duet był.

prof_mateusz27

Ok, nie ma sensu się spierać. Co było, to było.
W ''Die Hard 3'' też był fajny duet.

prof_mateusz27

Dobra ,niech cie się już kucić ,Maksimum Ryzyka to czysta sensacja ale zawierająca sporo walk .Dla mnie ten film i Podwójne Uderzenie to jedne z najlepszych filmów Janka .

bradock

W gazecie "Times" po premierze napisali że to najlepszy film Janka.

prof_mateusz27

Jak dla mnie jeden z najlepszych. Dyszkę u mnie ma obowiązkowo. Tak ja Uni Sol 1, Podwójne uderzenie, czy Krwawy sport.

karoman4

Wiadomo że jeden z najlepszych :)