Jak myślicie ,w jakim podgatunku filmowym Van Damme się lepiej prezentował : W kinie sztuk
walk typu ,,Krwawy Sport ,, Kickbokser ,, i ,,Lwie Serce ,, czy raczej w typowej klasycznej sensacji
typu ,,Uniwersalny Żołnierz ,, ,,Nieuchwytny Cel ,, itp Czekam na ciekawe ,sensowne odpowiedzi .
Moim zdaniem Van Damme lepiej się sprawdzał w filmach o sztukach walk, czyli Krwawym sporcie, Kickboxerze, Lwim sercu czy Podwójnym uderzeniu, uważam, że te filmy są po prostu lepsze od tych gdzie było więcej strzelania i klasycznej akcji, lepiej mi się ogladało te o sztukach walk, być może dlatego, że się tym interesuje, ale i tak te pierwsze filmy JCVD powszechnie uważane są za jego najlepsze filmy. Takie jest moje zdanie, a Ty jak uważasz?
W sumie tak samo jak ty .Te pierwsze filmy typu ,,Krwawy Sport ,, ,,Kickbokser ,, czy ,,Podwójne Uderzenie ,, były świetne !
Ciężko powiedzieć uwielbiam go "Krwawy sport", "Kickbokser" i "Lwie Serce" filmy świetne ale tak samo uwielbiam też go w "Uniwersalny Żołnierz" czy "Nieuchwytny Cel" i jednak wole minimalnie bardziej go w takich filmach.
Mnożna powiedzieć że tak/. Lubi właśnie takie filmy Akcji S-f jak 'Uniwersalny żołnierz" czy "Człowiek demolka". Też dlatego że mają też ciekawsze role w takich filmach. i Klasyczne sensacje ale kino sztuk walk też uwielbiam i można powiedzieć że prawie tak samo.
Ja też wolę ogólnie klasyczne kino akcji typu ,,Uniwersalny Żołnierz ,, czy ,,Zaginiony w akcji ,, Ale dobrym kinem sztuk walk nie pogardze .Widziałeś Mateuszu co się dzieje na forum Seagala ? Mamy kolejnego nowego Seagalowca ,lecą ostro wióry !!!
Chuck Norris ma w domu dywan z niedzwiedzia ale niedzwiedz nie jest martwy ,on tylko boi się poruszać w domu Chucka .I drugi : Korea Północna miała autetyczne plany inwazji na U.S.A ale gdy główni dowódcy wojskowi obejrzeli w 1985 roku film ,,Inwazja na U.S.A ,, od razu zrezygnowali z tych planów .
Ja lubię go w tym i tym. Gorzej mu trochę idą thrillery kryminalne, które robi obecnie. Choć nie które też nie są złe 6 kul czy mściciel. Miał robić też dramaty sportowe o sztukach walki i szkoda że nic z tego nie wyszło. Bardzo chętnie zobaczył bym film ala Rocky, tylko o karate, MMA czy kickboxingu.
Ok ,dzięki za odpowiedz .Co do dramatów sportowych typu ala Rocky to podobno ,,Kickbokser ,, przez niektórych był nazywany ,,Rocky w wersji Kickboxingu .
zdecydowanie sztuki walki,bo o tym ma troche pojecia,tak szczerze to unversalny zołnierz czy niechwytny cel mi sie nie podobały a krwawy sport np to sie wiadomo kazdemu sie podoba.
Ja lubię go oglądać zarówno w filmach sztuk walk, jak i w dobrej akcji/sensacji. ''Krwawy sport'', czy ''Uniwersalny żołnierz'' to filmowe perełki, w swoich gatunkach oczywiście, a także klasyka. Jednak, jeśli miałabym już wybierać, to rzeczywiście, w sztukach walki ciekawie się reprezentował i w sumie w takich filmach miał więcej do zaprezentowania, niż w akcyjniakach, bo przecież sztuki walki, to ciekawa sprawa i fajnie się ogląda takie filmy.
Tylko jego wzrost mógłby mu trochę przeszkadzać. Wielki człowiek, wiadomo jest ciężki, przez co nie jest tak zwinny, jak mniejszy gostek. Choć np Hues też był wysoki, a kopacz był niezły.
Tak, oni mają to we krwi i w treningach, które odbywają od najmłodszych lat. Heh tradycja z dziada, pradziada.
Według mnie znacznie lepiej sprawdza się w filmach o sztukach walki. Filmy o sztukach walki w których występował, są dla mnie najlepszymi w jego karierze.
Maksimum ryzyka to moim zdaniem bardziej karataina ,albo mieszanina kina sensacyjnego z sztukami walk .
3 razy Van Damme walczył z Ruskim ,pierwszy raz w płonocym budynku ,potem w saunie ,na końcu w windzie .Z innymi też dużo pojedynków staczał ,za dużo jak na typową sensacje .
Moim zdaniem połączenie klasycznej sensacji z karataniną .Klasyczna sensacja to ,,Szklana Pułapka 1&2 ,Zabójcza Broń 1-3 , Commando ,Cobra ,Inwazja na U.S.A ,Odział Delta ,Zabójczy Widok itp .
Dla mnie to typowy film sensacyjny ,ustanowujący nowy podgatunek w kinie akcji czyli FILM KUMPELSKI .Dalsze filmy z tego typu to : Czerwona gorączka ,Tango i Cash ,Ostry Poker w Małym Tokio ,Nieuchwytny itp
Film o duetach. Swego czasu przyszła moda na takie filmy, więc je kręcono i nawet świetne kino wychodziło z takich połączeń.
A mnie się coś wydaje, że to było w ''48 godzin''. Rok 1982 mogło tak być. Bo w latach 70-tych to nie było jeszcze modne.
Dobra ,niech cie się już kucić ,Maksimum Ryzyka to czysta sensacja ale zawierająca sporo walk .Dla mnie ten film i Podwójne Uderzenie to jedne z najlepszych filmów Janka .
Jak dla mnie jeden z najlepszych. Dyszkę u mnie ma obowiązkowo. Tak ja Uni Sol 1, Podwójne uderzenie, czy Krwawy sport.