Jean-Claude Van Damme

Jean-Claude Camille François Van Varenberg

7,7
20 483 oceny gry aktorskiej
powrót do forum osoby Jean-Claude Van Damme

czy mam swoja gwiazde na alei slaw jean claude van damme

użytkownik usunięty
FANDAMME_II

No pewnie skoro Tom Cruise ma to o n jeszcze bardziej :)

Chyba sobie jaja robisz porównując Van Dama do Toma Cruise ,Tom Cruise jest bardziej słyniejszy od Van Dama i lepszy aktorsko .Zdecydowanie lepszy !!!

FANDAMME_II

Nie ma gwiazdy w alei sław .Tak samo Seagal .Natomiast Schwarzenegger ,Stallone ,Norris i Wills mają .

bradock

Tutaj daje wykaz wszystkich nazwisk w alei sław żeby nie było żadnych wątpliwośći http://pl.wikipedia.org/wiki/Gwiazdy_Hollywood_Walk_of_Fame

bradock

a czemu van damme nie ma swojej gwiazdy na alei slaw zasługuje na gwiazde bardziej od Norrisa.

FANDAMME_II

A tego to ja nie wiem czemu nie ma gwiazdy w alei sław ? I na jakiej podstawie uważasz że Van Damme bardziej zasługuje od Norrisa ?

bradock

choćby za to że kręcił lepsze filmy !

prof_mateusz27

Być może ,ale trzeba pamiętać że Norris był pierwszym aktorem -nie azjatą który po śmierci Bruce Lee wprowadził sztuki walki na ekran kin .Po śmierci Bruce producenci filmowi i reżyserzy nie spodziewali się że ktoś może zastopić go na ekranie ,w dodatku biały człowiek .Tymczasem nakręcony przed Teda Posta film ,,Prawdziwi Meżczyzni ubierają się na czarno według scenariusza Chucka odniósł ogromny sukces i sprawił że na nowo ludzie zainteresowali się sztuką walki w kinie ..Nie oszukujmy się ,Chuck był prekursorem karier takich gwiazd jak Van Damme czy Seagal .Co do filmów Chucka i Van Damma ,to żeczywiśćie Van Dame miał lepsze filmy od Chucka ale nie jakość tak znacząco .Chuck też dużo nakrecił dobrych filmów ,a po filmie Kod Milczenia otrzymał świetne recenzje od krytyków a krytycy filmowi zaczeli nazywać go Johnem Waynem lat 80 .Dla mnie trochę dziwne jest to że Van Damme i Seagal nie dostali gwiazdy w alei sław ,dlatego że na początku lat 90 byli megapoularni .....

bradock

wiem ale dla mnie to i tak nie jest zbytnio ważne który kręci lepsze podałem tylko jeden przykład, obu ich lubię. JC i Steven powinni mieć te gwiazdy choć plusem jest to że JCVD postawili ostatnio posąg :)
Tak racja ale, ja parę czytałem artykułów w którym pisali że to Van Damme (nie licząc bruca) najbardziej rozprzestrzenił sztuki walki w świcie filmowym (ogólnie) pisali ze był najbardziej charyzmatyczny i jego filmy były bardzo znane znane !

prof_mateusz27

O i widzisz, zamiast gwiazdy, dostał posąg ;-)

prof_mateusz27

Wiem że Van Damme najbardziej rozprzestrzenił sztuki w swiećie filmowym a to z tego powodu że grał w bardzo dobrych karataninach typu Krwawy Sport ,Kickbokser ,Lwie Serce ,a Norris i Seagal bardziej grali w rasowych filmach sensacyjnych .Ale w sumie każdy z nich był bardzo ważną postacią w świecie sztuk walk .Seagal z kolei odwieżył kino sztuk walk ,wprowadzając na salony Aikido .

bradock

tak

bradock

Jeszcze się Ameryka nie poznała na jego talencie.

kathrina357

Wy tak na serio piszecie takie nie poważne stwierdzenia ? Jak się nie poznała na jego talecie skoro od Uniwersalnego Żołnierza ,po Nieuchwytny Cel ,Strażnik Czasu ,po Ulicznym Wojowniku ,kończąc na Nagłej Śmierci każdy ten film zarobił na całym świecie ponad 100 mln dolarów ,to były ogromne pieniądze .Van Damme dla producentów był maszynką do zarabiania pieniedzy .Także reżyserzy ,producenci byli też swiadomi pewnego ograniczonego warsztatu aktorskiego Belga ale mimo wszystko dobrana odpowiednia rola i niesamowicie sprawny Van Damme gwarantował sukces finansowy .

bradock

Każdy film jest nastawiony na zarabianie pieniędzy.

użytkownik usunięty
FANDAMME_II

I tak uważam że każdy świetny aktor z świetnymi rolami które odegrał w karierze zasługuje na gwiazdę w alei Hollywood :)

W sumie masz racje ,dziwne że Van Damme nie dostał ,Ciekawe jak to przyznają i w jakich kryteriach .

bradock

o i to jest dobre pytanie bradock !

prof_mateusz27

Z tego co się orientuje to Chuck dostał gwiazdę pod koniec lat 80 ,chyba 88 lub 89 .W sumie kiedy był już u szczytu popularności ,bo 2 lata póżniej zaczoł się dla niego okres spadkowy i załamanie kariery .W sumie to już 88 ,załamianie kariery ,Zaginiony w akcji 3 był już klapą finasową ,mimo że film dobry ale jeszcze w 1988 roku Norris miał ten blask supergwiazdy ...

bradock

no chyba tak ale nie jestem pewien a Bruce nie dostał czasami gwizdy po śmierci ?

prof_mateusz27

Ale o kim wy mówicie ? O Bruce Lee czy Bruce Wills ?

bradock

A który Bruce niestety nie żyję ?

prof_mateusz27

Aha ,ok ,Sorry Bo żle przeczytałem linku.Pomieszało mi się z odpowiedzią Kasi .

prof_mateusz27

To się narobiło ;-D

karoman4

e tam mały galimatias :)

prof_mateusz27

Galimatias to się dopiero narobi, bo się mi dobierają do MacGyvera - Złotej Rączki XX wieku.

prof_mateusz27

Nie wiem czy Bruce Lee dostał po śmierci ,bo się akurat tak mocno nie intersuję tą postacią ale mam akurat gazetę Cinema z 1998 roku i tam piszą o Bruce Lee ,Van Damme i innch fighterach .Nic nie piszą o tym .Musisz poszukać gdzieś w necie ,może znajdziesz

bradock

ok a tu mam film który powinien cie mocno zainteresować https://www.youtube.com/watch?v=-wHnGgHzPY8 !

prof_mateusz27

Chodzi ci o walkę Wacha z Władimirem ? Bo to mi wyskoczyło ?

bradock

nie chodzi mi o film Blizhniy Boy: Final Fight zobacz se trailer 3min
a co powiesz o obsadzie ?

prof_mateusz27

Świetna obsada i świetny film. Same czarne charaktery ,najlepsze czarne charktery z klasycznych filmów akcji lat 80/90 .Kiedy to bedzie ?

bradock

już jest :)

prof_mateusz27

To napewno obejrze ,na aresie jest albo na chomiczku ?

bradock

jest ale nie ma polskich napisów :(

prof_mateusz27

Ale to jest nowy film?

karoman4

z 2007 ale pojawił się gdzieś z 3 lata temu...

prof_mateusz27

Aha. o to Bolo jeszcze grywa w filmach? Nie widziałam go w żadnym nowym filmie.

karoman4

rzadko, bolo się dobrze trzyma tak wyglądał w tym filmie w 2007

https://www.youtube.com/watch?v=4VzxjjU0FYw

prof_mateusz27

Praktycznie nic się nie zmienił od czasów ,,Krwawego sportu'', poza zmarszczkami na twarzy. Ale ogólnie jest spoko.

karoman4

Jak chłop nie daję se Botoksów itp to tak jest i moim zdaniem bardzo dobrze !

prof_mateusz27

Bo trzeba umieć starzeć się z honorem. Zmarszczki to nic strasznego. Każdy je ma i mieć będzie z biegiem lat.

karoman4

no nareszcie ktoś to rozumie :)

prof_mateusz27

Ja to rozumiem od dawna. Naturalne zmarszczki są lepsze niż ten cały botoks i inne paskudztwa na twarzy. Widziałeś matkę Sylvestra Stallone? Na własne życzenie się oszpeciła. Chciała wyglądać pięknie, a wygląda baba Jaga.

karoman4

wygląda gorzej niż "baba Jaga."

właśnie miałem napisać o matce Sly tobie :)

prof_mateusz27

Czyli znowu myślimy podobnie ;-D

karoman4

tak :)

karoman4

zapraszam do tematu :) http://www.filmweb.pl/film/Expendables+III%2C+The-2014-663958/discussion/Co+wy+n a+to,2056487

prof_mateusz27

Już widziałam go i właśnie myślę nad nazwiskami.

prof_mateusz27

Ale widzę, że w tym filmie dużo znanych nazwisk występuje. No i żeby nie miał polskiej premiery chociaż na dvd, to na prawdę szczyty.

karoman4

no właśnie