Jean-Claude Van Damme

Jean-Claude Camille François Van Varenberg

7,7
20 483 oceny gry aktorskiej
powrót do forum osoby Jean-Claude Van Damme

czy mam swoja gwiazde na alei slaw jean claude van damme

prof_mateusz27

A no właśnie.

bradock

http://www.filmweb.pl/film/Expendables+III%2C+The-2014-663958/discussion/Co+wy+n a+to,2056487#post_8709116

bradock

Willis swoją gwiazdę odsłonił w 2006 roku.

karoman4

a myślałem że wcześniej

prof_mateusz27

Dopiero po 20 latach kariery, bo zaczął od 1984 - 85 roku.

karoman4

A czemu tak póżno ? Bronson dostał w 1982 roku

bradock

Ale Bronson od kiedy zaczął występować w filmach, praktycznie od lat 50-tych, więc załapał się nawet na 30-lecie kariery aktorskiej. A mi się wydaje, że na przyznanie tej gwiazdy zależą też lata kariery. Willisowi dali po 20 latach kariery.

użytkownik usunięty
karoman4

Na tej liście nie ma Ala Pacino. Czy on nie posiada gwiazdy?

Na jakiej liście?

użytkownik usunięty
karoman4

Co bradock dawał.

http://pl.wikipedia.org/wiki/Gwiazdy_Hollywood_Walk_of_Fame

Nie zauważyłam tej listy.

użytkownik usunięty
karoman4

Mnie to zaskoczyło że Al Pacino nie ma gwiazdy.

Z gwiazdorów kina akcji jeszcze Jackie Chan odsłonił swoją gwiazdę. :)

Przedewszystkim Lundgrena nie ma !!!! Sok !!!!

użytkownik usunięty
bradock

To mnie nie dziwi.

Nie ma De Niro, ale za to jest Hopkins.

Dolph też był jednym z najsłyniejszych i najlepszych aktorów kina akcji lat 80/90 .Ma na końcie takie hity jak Rocky 4 ,Władcy Wszechświata ,Czerwony Skorpion ,The Punisher ,Mroczny Anioł ,Starcie w japońskiej dzielnicy ,Uniwersalny Żołnierz ,Dzrzewo Jozuego itp Mógł by mieć ,chociaż w sumie nigdy wiellkim aktorem to nie był ,to fakt .No i zawsze był jakgdyby w cieniu Van Damma i Seagala .A właśnie Steven ? Też nie ma .Czyżby ci co przyznają te nagrody nie oglądali w kinie albo na video Liberatora ?

użytkownik usunięty
bradock

Tutaj na wiki pisze że Al Pacino nie dostał a na innej stronie przeczytałem że dostał. Może Steven dostał warto się upewnić bo z Wikipedią wiesz jak jest.

użytkownik usunięty
bradock

Nie przesadzajmy Lundgren to nie jest za wielkie nazwisko i głównie grał w filmach klasy B.

Tak ,grał w filmach akcji klasy B ale te co wymieniłem to były kinówki ,dobre filmy ,ba nawet świetne a tego trochę jest .Dolph może taki status gwiazdy dziś nie ma jak Van Damme czy Seagal ale wtedy na początku 1987 -1993 był na takim samym poziomie co oni .

użytkownik usunięty
bradock

No ale był jednak w cieniu taką gwiazdą nie był więc nie dziwne że swojej gwiazdy nie ma.

W sumie masz racje .Kończymy temat Dolpha .

Dolph Lundgren jest wielki i to dosłownie ;-)

karoman4

Według Brandona Lee Dolph ma najwiekszy narząd rozrodczy wsród twardzieli kina akcji .Zapewne wsród wszystkich aktorów też .Nic dziwnego że tak go kobiety uwielbiają ...

bradock

Ale ja nie miałam na myśli wielkości jego sprzętu tylko jego wzrost. ;-D Ale faktem jest, że im facet wyższy, tym więcej ma w spodniach ;-P

Sporo tych nazwisk tam jest.

użytkownik usunięty
karoman4

Paru nawet się nie spodziewałem :)

David Carradine zdążył zagrać nawet.

użytkownik usunięty
karoman4

I to było jedno z tych osób,zresztą jest zaj****y :)

Legend kina się nie zapomina.

prof_mateusz27

Na tej liśćie są niektóre dziwne nazwiska np Tin Allen .Czy on był aż tak wielką gwiazdą ? Na paweno nie wiekszą od Van Damma

użytkownik usunięty
bradock

Nie ma większych Ala Pacino np.

sprawdzałem nawet De niro niema swojej gwiazdy...

użytkownik usunięty
prof_mateusz27

No faktycznie.

bradock

dziwi mnie to o co tu chodzi z tymi gwiazdami ? Nawet ci uważani za najlepszych aktorów na świcie nie mają swojej gwiazdy!!!
wile widziałem co są mniejszymi gwiazdami niż JCVD a mają swoją gwiazdę.
O CO TU CHODZI ?

prof_mateusz27

Ale to jest wikipedia, a tam każdy może sobie napisać, co chce.

użytkownik usunięty
karoman4

Racja.

Na fw mogliby zrobić taką listę sław, które doczekały się swojej gwiazdy. W końcu to portal o filmach, aktora i całym tym filmowym świecie.

użytkownik usunięty
prof_mateusz27

Al pacino jednak dostał bo wyczytałem. 18 października 1997 r. otrzymał swoją gwiazdę na hollywoodzkim Walk Of Fame.
Czyli Wikipedia miesza. :)

To może Steven i Van Damme też dostali ? A Pierce Brosnan ?

bradock

Pierce Brosnan ma swoją

o to dobrze po prostu nie wpisali tego :)

a DE NIRO ?

użytkownik usunięty

Do Wikipedii można wpisać nawet to by Justin Bieber miał gwiazdę lub Marię Czubaszek...nie czytajcie tego bo tam są same brednie :)

Van Damme w swojej karierze filmowej miał sporo kasowych hitów a sztuki walki opanował do parfekcji.

użytkownik usunięty
FANDAMME_II

Top 30 filmów sensacyjnych- głosowanie

http://www.filmweb.pl/film/Niezniszczalni+2-2012-595010/discussion/Najlepsze+fil my+akcji+sensacyjne+lat+-+g%C5%82osowanie,2038051

zapraszam!. :)

użytkownik usunięty
FANDAMME_II

Wiem dlatego nie fair że nie jest na alei gwiazd.....

moze sie jeszcze kiedyś doczeka.

http://www.filmweb.pl/film/Expendables+III%2C+The-2014-663958/discussion/Co+wy+n a+to,2056487#post_8709116 :)

użytkownik usunięty
prof_mateusz27

Dzięki :)