Linkin Park

10
2 oceny pracy reżysera
powrót do forum osoby Linkin Park

Ktoś jeszcze słucha tych popowych wymiocin? Pamiętajcie - nic tak nie świadczy o człowieku, jak jego gust muzyczny.

PanJapko

Tak. Tak się składa, że ja słucham jeszcze tych popowych wymiocin i narazie nie mam zamiaru przestać.

PanJapko

Ja słucham LP (nie tylko) i twoim zdaniem jestem gorszym człowiekiem???

czarna15

Tak, prawdopodobnie w jego mniemaniu tak właśnie jest. Ale cóż, takie życie :P

czarna15

Na człowieka składa się nie tylko jego gust muzyczny. Ale przywiązanie do takich śmieci jak LP to poważna wada.

PanJapko

Ale czemu sądzisz, że to poważna wada? Czy jeśli słucham tego, co mi się podoba to robię źle? Bo mnie się wydaje, że jest właśnie na odwrót i źle by było, gdybym słuchała czegoś na siłę. Widzę jednak, że ty posiadasz inne zdanie na ten temat.

zaMUSEowana

Problemem jest właśnie to, że ci się to podoba.

PanJapko

Mhm, czyli
podoba mi się muzyka LP = jestem głupia, tak?
Wiesz co, śmieszny jesteś.

zaMUSEowana

"Głupia" niejedno ma znaczenie. Jeśli przez głupotę (tu: głupotę muzyczną) rozumiemy taplanie się w bagienku niby-metalowej sceny dla zbuntowanych trzynastolatków i uznawanie tego za wystarczający rozwój wrażliwości na sztukę (znów, tu: muzykę), to tak. Nie mogę oceniać ogółu twojego intelektu, bo nie mam po temu przesłanek z innych dziedzin, ale pod względem muzycznym - niestety - jesteś głupia.

PanJapko

Dziękuję.

"taplanie się w bagienku niby-metalowej sceny dla zbuntowanych trzynastolatków"
W tym momencie muszę się z tobą nie zgodzić, być może burząc twoją wizję świata, w którym zawsze masz rację. Po pierwsze większość zbuntowanych trzynastolatków nie zrozumiałaby przesłania piosenek LP o ile wogóle zrwróciłaby uwagę na tekst. Ich utwory nie są więc kierowane do tej części społeczeństwa ( i raczej nie o wiek mi tu chodzi - mam nadzieję, że mnie rozumiesz). Po drugie od kiedy Linkin Park jest zespołem metalowym? Czy kiedykolwiek którykolwiek z członków tej formacji muzycznej powiedział, że zespół, w którym gra jest metalowy? Sądzę, że nie, mogę się jednak mylić (w co akurat w tym wypadku wątpię), wtedy daj mi na to jakiś dowód. LP łączy różne style muzyczne i nie jestem pierwszą ani ostatnią osobą, która o tym wspomina.
Jeszcze raz dziękuję (tym razem za wysłuchanie) i serdecznie pozdrawiam, bo jesteś przynajmniej człowiekiem, który stara się wysuwać jakieś argumenty na potwierdzenie swego zdania, a nie bezpodstawnie "jedzie" po osobie mającej inne poglądy (bądź po samym zespole).

zaMUSEowana

Hola, skąd przekonanie o moim przekonaniu, że mam zawsze rację? Pochopne wnioski, moja droga. Mam swoje racje, które przedstawiam i liczę na to, że ktoś podejmując dyskusję ze mną, przedstawi mi swoje. Gdybym nie twierdził, że ową rację mam, to raczej bym się nie odzywał (albo byłby to zwykły trolling, huh).
Z tego co wiem, LP są podpinani pod szufladkę nu-metalu, choć - tak jak piszesz - wypadałoby się solidnie wysilić, żeby choćby elementy metalowe tam znaleźć. Teksty akurat typowo trafiają w gusta młodych angstów (vide Crawling, Faint, Numb). Poza tym, tekst to taka przyprawa - dodatek do muzyki. Istotą muzyki jest trio: koncept artystyczny, kompozycja i brzmienie. LP nie ma nic z powyższych.
A łączenie stylów? Miksują w mało smaczny sposób mallcore z kulawym beatem hip-hopowym, wraz z rozwojem kariery dokładając więcej i więcej łzawych rockowych balladek.

PanJapko

Ja akurat też bardzo lubię LP gdyż mają ciekawe, tajemnicze brzmienie, zagadkowe utwory, ciekawe, wpadające w ucho .... poza tym na koncertach są naturalni, a zarobione pieniądze za koncerty nie zabierają ich tylko dla siebie, ale przeznaczają na cele charytatywne, gł. pomoc poszkodowanym np. na Haiti czy w Japoni ...

Poza tym LP gra szeroko pojętą muzykę rockową a styl jaki grają powstał w Kalifornii, gdyż Kalifornijczycy grają muzykę nietypową hybrydę metalu, rocka, elektroniki, rapcoru (nie hip hopu)

indy90

Filantropia to żaden argument w kwestii jakości muzyki. Poza tym znaczna większość tych muzyków, co sprzedają się w milionach egzemplarzy przeznacza pieniądze na cele charytatywne. Po prostu nie każdy to rozdmuchuje publicznie. "Tajemnicze brzmienie" to trochę pusty frazes - west-coastowy beat ze scratchami i czysty przester na gitarach nie tworzą nic tajemniczego. Zagadkowe utwory? Huh.
Wiem, czym jest rapcore, nie bój się. I nie wiem, czy na miejscu jest podciąganie tego pod rapcore. Rock wpełzł w KAŻDY gatunek i podgatunek muzyki dzisiaj, więc dokładanie go tu nie ma sensu. Metalu nadal tu nie słyszę. Natomiast elementy hip-hopu tu SĄ, ba, na pierwszej płycie z tego co pamiętam był nawet jeden abstract hip-hop pod koniec.

PanJapko

Agree.

PanJapko

wiesz co to jest HIP-HOP .... to jest taniec .. Poza tym LP gra Rock Alternatywny .. ale tacy ludzie jak ty tego nie pojmują ... Nie widziałem żeby LP tańczyło HIP - Hop .

maciejek93

Hip-hop oznacza zarówno gatunek muzyczny, subkulturę, jak i taniec. Doucz się, zanim zaczniesz kogokolwiek poprawiać.
"Rock alternatywny" nic nie znaczy. Można powiedzieć, że alternatywny rock gra Led Zeppelin, Feel, The Beatles czy King Crimson. Bo każdy z tych zespołów gra inny styl muzyki rockowej, a więc alternatywny dla pozostałych.

PanJapko

Ofkors, "alternatywa" ma bardzo dużo... alternatyw:) Coldplay jest alternatywny a jakoś przyjemniej mi się słucha aniżeli Linkin Park. LP to... ni to pies, ni to bies

PanJapko

no właśnie w Hip Hopie jest taniec .. a LP nie tańczy .. LP gra Hybrydę .. czyli rock pomieszany z rapem i elektroniką ... Led Zeppelin to nie rock Alternatywny tylko metal , a feel to POP .... The Beatles to Rock

maciejek93

Hybrydę.... hahahahahaha

platyna_2

tak a co ?

maciejek93

Nie nic... wujek cię tego wszystkiego nauczył?

maciejek93

Tak, w każdym hip-hopie jest taniec. Ogarnij się, bo mi przykro jak patrzę na twoje posty.
LED ZEPPELIN METAL : DDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDD DDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDD
Feel to pop, owszem. Ale pop nie definiuje gatunku. Pop może być rockiem (np. Linkin Park), jazzem (np. Anna Maria Jopek), Dance'em (np. Gaga), metalem (np. System of a Down). Gatunek określa się przez strukturę utworu, kompozycję i brzmienie. Pop to osobne kryterium, poza gatunkami muzycznymi.
BTW: Rock też może być elektroniką (posłuchaj sobie kapitalnego zespołu Tangerine Dream), rapować zaś można do dowolnej muzyki.
Sorry winnetou, nic nie wiesz o muzyce, a się wypowiadasz. Skończ, zanim skompromitujesz się jeszcze bardziej.

PanJapko

po pierwsze POP to też gatunek muzyczny ... na upartego pop można określić nawet ACDC .... wiem że w hip hopie jest taniec .. ale nie w rapie .. Rap gra np. Eminem (on nie tańczy) , tak samo Mike też nie tańczy wiec nie gra Hip hop tylko Rapcore .... A Chester śpiewa Rock .... więc jest połączenie Rocka z rapcorem .. Czyli grają Hybrydę Rocka .... TAK .. a Led Zeppelin to metal .... widać że tylko znasz się na tych kucykach PONY

maciejek93

"Pony" znaczy po angielsku "kucyk", używając tak oczywistej tautologii błaźnisz się po raz kolejny. to raz.
Dwa, metal to gatunek muzyki o specyficznej dynamice, zbudowany na własnej tonacji (w odróżnieniu od skal bluesowych, na których budowany jest rock) i powstał w latach 70 (istnieją spory co do pierwszych twórców muzyki metalowej, powszechnie uważa się, że byli to Black Sabbath). Led Zeppelin to typowy hard rock przełomu 60s i 70s, mógł położyć podwaliny pod system metalowy, ale nigdy go nie reprezentował.
Nie chce mi się po raz milionowy dyletantowi tłumaczyć, że rap był tożsamy z hip-hopem w latach osiemdziesiątych, po czym te dwa określenia się rozjechały wskutek zapotrzebowania na konkretną nomenklaturę. Hip-hop już od n lat definiuje gatunek muzyczny, w tym podgatunki takie jak trip-hop, glitch-hop i dziesiątki innych.
"CHESTER ŚPIEWA ROCK" , znów :DDDDDDDDDDDDDDD Rocka się nie śpiewa, rock to rodzina gatunków muzycznych opartych o z reguły niesynkopowaną sekcję rytmiczną, skalę bluesową i strukturę utworu opartą na riffach. Do rocka można śpiewać, nucić, growlować, screamować, mówić. Sekcja wokalna nie ma nic wspólnego z gatunkiem muzyki, może być co najwyżej w pewien sposób ukierunkowana (tak jak rap do hip-hopu)
No i skoro pop jest konkretnym gatunkiem muzycznym, przedstaw mi system klasyfikacji popu, który odróżnia go od innych gatunków.
PS: Jeśli nie zrozumiałeś tego posta, nie pluj się jak katatonik, tylko zamilcz, bo tu dorośli rozmawiają.

PanJapko

a ty jesteś dorosły?.... może wejdziemy na nk do grupy metal i porozmawiamy tam czy Led Zeppelin to nie metal... zobaczymy kto będzie miał rację... a poz tym .. Wokal w muzyce Rock jest najważniejszy...Bruce Springsteen gra rocka... bo ma głos Rockowy ... a jeśli chodzi o kucyki to wiem że Pony to kucyk po angielsku.... Ale była taka bajka kucyki Pony... pewnie znasz ją na pamięć

maciejek93

bo metaluchy na naszej klasie mogą być autorytetami w jakiejkolwiek sprawie, nie rozsmieszaj mnie.
"Wokal w muzyce Rock jest najważniejszy" :DDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDD no dobra, teraz mnie rozśmieszyłeś. czyli jak na piątą symfonię beethovena nałożę wokal springsteena, to będzie to rock? L-O-L-S-Ą!

maciejek93

Owszem, znam na pamięć wszystkie dotychczasowe odcinki. Zazdrosny? :)
Masz rację, na naszej klasie są same autorytety, brawo. <głaszcze>

maciejek93

I przestań się pogrążać ciągłym przypisywaniem typów wokali do gatunków, bo przykro patrzeć.

PanJapko

to nie patrz .... Led Zeppelin to metal tak jak Black Sabbath i Deep Purple..., na nk są ludzie znający się na muzyce nie to co tu

maciejek93

<facepalm> Led Zeppelin – brytyjska grupa będąca jednym z pionierów hard rocka założona w Londynie. Uważana za jeden z najbardziej znaczących zespołów muzycznych w historii. Jej muzyka stanowi połączenie rocka, folku i bluesa z mniejszymi, lecz zauważalnymi, wpływami rockabilly, reggae, soulu, funku, muzyki klasycznej, celtyckiej, indyjskiej, arabskiej, popu, muzyki latynoskiej i country[1]. Zespół sprzedał ponad 300 milionów płyt na całym świecie i ponad 111 milionów w samej Ameryce.

Słowa o metalu nie ma. Dziękuję, dobranoc.

platyna_2

jest ... hard rock, blues rock, heavy metal

maciejek93

Nie ma słowa "metal" w tym tekście. Zwidy masz.

platyna_2

http://pl.wikipedia.org/wiki/Led_Zeppelin

nie mam zwidów ... patrz na prawo w tej tabelce ... pisze Gatunek : Hard Rock, Blues Rock, Heavy Metal...

o ile wiesz która to prawa strona

maciejek93

To widocznie ty to dopisałeś.

platyna_2

głupia jesteś .... Led Zeppelin to metal .. tylko ty nie umiesz przyznać innym racji .. nie widzisz nic poza swoim nochalem.. myslisz że jesteś fanką metalu a gówno się znasz

maciejek93

Nie jestem fanką metalu:-) Jestem fanką ludzi inteligentnych, a matołów takich jak ty tępię wszędzie.

platyna_2

no właśnie nie jesteś fanką metalu to koniec tematu .. nie masz racji .. żegnam !!!!!

maciejek93

Siusiu, paciorek i spać, dobranocka się skończyła pół godziny temu. I mam rację. LP nie gra metalu nu metalu ani czegokolwiek innego. Sprzedali się i zaczęli produkować jakąś szmirę dla nabuzowanych hormonami nastolatków.

platyna_2

nie sprzedali ... sprzedać to ty się możesz

maciejek93

Ja nie muszę, wystarczy, że cię ograbię jak będziesz wracać po obciąganiu Linkinom.

platyna_2

powtarzasz się .... nie masz nic już do powiedzenia już ....

maciejek93

już nie mam już nic już do powiedzenia już.
Jak ty budujesz zdania Dorin? Albo może Mariolo?xD Że tak powiem...

platyna_2

dziękuję za uwagę .. jeszcze więcej lekcji pani profesor

maciejek93

> czerpanie wiedzy z wikipedii, gdzie każdy jełop może wejść i napisać, co mu się podoba.
Wiki nigdy nie była, nie jest i nie będzie miejscem, z którego informacje mogą być wykorzystywane jako argumenty.
Led Zeppelin nie posiada cech metalu (wymień może jakieś, ja trochę się rozpisałem na temat rocka), więc metalem być nie może. Proste? Proste.

PanJapko

Masz rację w wikipedii nie mówią prawdy a na jakiej stronie mówią ...

maciejek93

Weź serwisy MUZYCZNE, choćby last.fm czy rateyourmusic, gdzie o opis dba cała rzesza ludzi, a nie jeden pseudoznawca, któremu chce się edytować.

PanJapko

crossover/rock alternatywny .. niech wam będzie z tym crossoverem ... ale rock alternatywny też jest .. więc macie połowę racji

PanJapko

to powiedz to PLATYNIE ... ona uważa że wikipedia mówi prawdę

maciejek93

Wikipedia ma więcej racji niż ty gejowski pomiocie.

platyna_2

na pewno też więcej niż ty ... znasz się na LP tak bardzo .. zazdroszczę ci

maciejek93

Słabo. Postaraj się bardziej jak chcesz mi dopiec.