Ktoś jeszcze słucha tych popowych wymiocin? Pamiętajcie - nic tak nie świadczy o człowieku, jak jego gust muzyczny.
a czy ja mówię że nie zgarniają pieniędzy dla siebie .... na pewno też coś dla siebie zostawiają bo to jest ich praca .... ale nie zmienia to faktu że LP do końca tak jak Lady Gaga, Doda, czy Bieber nie są komercją ... bo przeznaczają część pieniędzy na cele charytatywne np. na ofiary powodzi, trzęsień ziemi, katastrof tak jak to miało miejsce na Haiti czy w Japoni... poza tym LP założyło fundację Music For Relief którego celem jest właśnie pomoc ubogim, poszkodowanym przez siły natury i nie tylko ....
Ty nie. Twój brat? Taaaak. Większość artystów przeznacza pewną sumę pieniędzy na cele charytatywne. To dla każdego artysty jest reklama:) Wiesz jak według mnie powinna zachować się osoba, która działa rzeczywiście charytatywnie? Hmmm, pamiętasz YCD 5 edycje kiedy był wybór między Pauliną a Kubą? Wygrał Kuba, a Paulina dostała od ANONIMOWEGO człowieka sumę pieniędzy czy coś na rozwijanie dalej tańca tak gdzie Kuba. To jest działalność charytatywna, kiedy dasz pieniądze, ale nikt o tym nie musi wiedzieć. Nie oczekuje się od innych ludzi słów "Jaki ty jesteś dobry, jaki wspaniały".
Nie nie był on pomagał bezinteresownie aż w końcu został bankrutem jeżeli to uważasz za komercję to jesteś śmieszna...
Tak muj wujek zna się muzyce metalowej więcej od ciebie bo słucha jej już ponad 30 lat a ile ty słuchasz co na pewno nie 30 więc zastanów się kto ma większą wiedzę na temat muzyki metalowej na pewno nie ty...
Możesz przestać obrażać mój wujek nie jest stary ... i nie ma problemów ze słuchem nawet moja babcia i dziadek nie mają problemów ze słuchem więc mów za siebie ... i jak już mówiłem nie wróciłem tu żeby kogokolwiek obrażać ... tylko żeby podyskutować...
Nie obrażam, po prostu nie znam twojego wuja i nie wiem na ile można brać na poważnie jego słowa, bo jak widać ty z bratem traktujecie go jak guru. Ja bardziej preferuję samodzielne myślenie.
nie traktuję go jak guru tylko jako człowieka od którego mogę dowiedzieć się wiele o muzyce metalowej ... jak już kiedyś mówiłem jestem wdzięczny wujkowi że pokazał mi że taka muzyka jak Rock i Metal istnieje bo gdyby do tego nie doszło to do dziś słuchał bym POP-u....
Wątpię. Poza tym pop nie jest taki zły;p Nie można dyskryminować ludzi tylko dlatego, że nie noszą glanów i nie skaczą na koncertach heavy metalowych. Piszesz o popie jak o czymś gorszym od tego co ty słuchasz. Nieładnie.
Gdyby nie twój wujek to sam zacząłbyś słuchać czegoś innego, na tym to właśnie polega:) Dojrzewanie. Myślisz, że ktoś mnie nakierował jaką muzykę mam słuchać? Słucham tego co mi się podoba a nie tego co inni mi każą. Możesz mi wierzyć lub nie ale czuję się z tym dobrze.
Mi nikt nie narzucał abym słuchał Rock i Metal wujek po prostu polecił mi kilka zespołów które są warte przesłuchania ... przesłuchałem je i sam stwierdziłem że Rock i Metal to dobra muzyka ... poza tym do popu nic nie mam po prostu z muzyki pop nie lubię tylko Lady Gagi, Dody, Rihanny i Biebera a reszta zespołów popowych mi nie przeszkadza...
Ech indy :D
Poka lasta jak masz, gwarantuję ci, że wiem o metalu co najmniej 2-3x więcej niż ty.
Metali znam wielu i nieraz z nimi dyskutowałem o muzyce. Gwarantuję, że większość złapałaby się za głowę słysząc rewelacje, że ktoś nazywa LZ metalem.
"ale "metal" jako odrębny gatunek muzyczny nie istnieje" - toć właśnie to napisałem.
BTW: Jeśli poczytasz moje wcześniejsze posty, znajdziesz taki, w którym wręczy WYKAZUJĘ, że Led Zeppelin to nie metal. Ty się powołujesz na rzekome zdanie braci metalowej (wyssane nawet nie z palca). Ergo, pławisz się w dyletanctwie, powtarzając z uporem maniaka wierutne bzdury.
Nie będę podejmował dalszej dyskusji, dopóki nie poprzesz swojej wypowiedzi choćby jednym argumentem.
Ja nie mówię że Led Zeppelin to metal .... tylko że uznawane jest za pioniera ... twórcę muzyki hard rockowej/heavy metalowej razem z Deep Purple i Black Sabbath ... poza tym mam wujka który wie o metalu dużo więcej niż ty bo słucha go już ponad 30 lat... więc sorry...i wyśmiał by cię ... że nie uważasz za pioniera muzyki Heavy Metalowej takich zespołów jak Led Zeppelin, Deep Purple czy Black Sabbath ... uważasz że wiesz dużo o metalu a nawet nie znasz ich twórców....
To hard rock, czy heavy metal? Bo to BARDZO różne gatunki. Moja mama też słucha muzyki rockowej i metalowej od ponad 30 lat i nadal bardzo mało o tym wie. Znam za to ludzi, którzy mają po 16-17 lat i wiedzą na temat tej muzyki bardzo dużo. Więc to żadne kryterium.
Więc ciągle brak argumentów.
Widzisz ... to bardzo dużo wiesz o pionierach muzyki heavy metalowej ... za ich twórców uważa się Led Zeppelin, Deep Purple i Black Sabbath ... chociaż muzykę Led Zeeplin klasyfikuje się jako Hard Rock ... podobnie jest z AC/DC grają Hard Rocka i Heavy Metal ale ich muzykę klasyfikuje się jako Rock'N'Roll .... podobnie jest w przypadku LZ....
Zaraz, czyli klasyfikuje się muzykę nie wg tego, co gra? To wszystko tłumaczy! Czyli Aphex Twina mam klasyfikować jako eurodance, bo gra idm. A Wagnera jako jazz fusion, bo tworzył muzykę klasyczną. Got it.
Nie wyłaź mi tu z jakimiś farmazonami ... każdy głupi wie że pionierami muzyki heavy metalowej jest Deep Purple, Black Sabbath, Led Zappelin, a skoro uważasz że twoja mama również słucha rocka i metalu to spytaj się jej kto jest twórcą heavy metalu a z pewnością odpowie ci to samo co ja ... ja pytałem się wujka i odpowiedział mi to samo co ja mówię więc ciekaw jestem kto tu się bardziej zna ty czy ja ... a wielu innych metalowców odpowiedziało by ci to samo co ja ... bo ty niestety racji nie masz odnośnie LZ i pogódź się z tym...
W kółko powtarzasz to samo i w kółko nie ma w tym nic konkretnego (zobacz, kilka ostatnich postów to TE SAME ZDANIA).
Nie przedstawiłeś żadnego argumentu, który popiera twoje słowa tylko "inni też by powiedzieli". Nie wskazałeś ani jednej cechy metalu, która występowałaby u LZ (poza takimi jak np. występowanie gitar, bo to samo dotyczy większości muzyki rockowej).
Powtarzam - jeśli nie masz nic do powiedzenia, nic nie mów.
To ty nic nie mów ty też nie masz żadnych argumentów na temat twoich twierdzeń ... ja w przeciwieństwie do ciebie pytałem się wielu metalowców na temat kto jest twórcą muzyki metalowej i wszyscy popierają moje zdanie ....a jak nie potrafisz pojąć faktu to zamilcz i nie opowiadaj głupot na forum ... ja tylko stwierdzam fakt ... a ty pierd*lisz jakieś nie stworzone farmazony na temat tego że LZ nie gra Heavy Metalu ... jesteś normalnie żałosny....
Gadam jak do ściany. Masz argumenty parę postów wyżej, co maciejkowi tłumaczyłem. Konkretne argumenty, odwołujące się do struktury muzycznej i kreacji utworu. Ty masz puste opinie, niczym nie poparte. Na dodatek twoje słowa o rozmowach z metalami są nieweryfikowalne. Ja też ci mogę powiedzieć, że rozmawiałem z Bogiem - udowodnisz mi, że nie? No właśnie.
Używanie wulgaryzmów i teksty "jesteś żałosny" to typowa postawa zbitego psa, który nie może się odgryźć, więc poszczekuje przez łzy na rozmówcę. Klnij więc sobie na zdrowie, robaczku. Wypłacz się w klawiaturę i poskarż wujkowi (znawcy w końcu), że w merytorycznej dyskusji jesteś kaleką.
Ty jesteś jednak totalnym kretynem .... nie umiesz po prostu zrozumieć faktu i prawdy .... a ty masz argumenty potwierdzające twoją opinię na temat tego LZ że to nie heavy metal też nie masz więc odp*erdol się to ty się wypłacz nad klawiaturą bo zwykle nie masz racji ... kompletnie nie masz pojęcia o muzyce heavy metalowej bo jak słyszę kogoś który uważa że LZ to nie pionierzy muzyki heavy metalowej to myślę sobie że on albo udaje głupiego albo istotnie jest głupi....
Więc przeczytanie tych kilku postów wyżej jednak cię przerasta. Rozumiem. Ale na pewno masz jakieś zalety i rodzice cię kochają. I jesteś bardzo wyjątkowy. (co się jeszcze w takich sytuacjach mówi?)
"nie umiesz po prostu zrozumieć faktu i prawdy" - cóż za piękny kwiatek językowy. Uważaj, kiedy dajesz się ponieść furii, zawodzi język polski.
PS: więcej przekleństw! Wyrzuć z siebie frustrację. Nieważne, że gadasz bzdury, grunt, że możesz pokrzyczeć na rozmówcę przez kabelek. Grr hau hau :)
Też uważam że to kpina porównywać komercyjnego Biebera do klasyki wręcz legędy rocka jakim jest AC/DC!!! Nie!!!
Bez wątpienia AC/DC to LEGENDA Rock'N'Rolla .... a Led Zeppelin to pionierzy Heavy Metalu podobnie jak Deep Purple czy Black Sabbath a nie jak twierdzi pan mądraliński PanJapko.....
Nie męczy tylko nudzi, bo piszesz to samo czyli właściwie gówno wnosisz do tematu i nie masz żadnych argumentów. Jak zwykle. Wiesz co, nie mam czasu na zabawy z "Poczytaj mi, mamo" z tobą, na matkę się jeszcze nie nadaję więc takie duże dziecko jak ty mnie trochę irytuje. Idę posłuchać Backstreet Boys, poczuję się lepiej.
Bo ty jak PanJapko jesteś tak głupia i nie znasz twórców heavy metalu którymi są Deep Purple, Black Sabbath i Led Zeppelin a dowody na to mam .... to wy nie macie dowodów na to że nie mam racji bo rację mam....
Jestem mądra na tyle by umieć czytać wypowiedzi innych,a nie zaczynać odpowiadać po przeczytaniu na łebka dwóch pierwszych wyrazów. Racja jest tylko jedna. I jest po mojej stronie. A grawitacja jest spowodowana tym, że zamiast jądra w ziemi siedzi pluszowy koleś z mackami, który przyciąga wszystko do ziemi. Tyle. I mam racje!
Masz gówno racji jak nie umiesz przyjąć faktu to twoja sprawa .... a akurat ja mam mnóstwo dowodów na poparcie swoich tez ... ty z kolei masz 0 ....
Ty masz mnóstwo dowodów, ja mam mnóstwo dowodów tyle, że ich nie pokażę tak samo jak i ty swoich. Bo twoim jedynym dowodem w tej dyskusji jest pisanie: Ja mam dowód, ja mam dowody. - jedyna argumenty.
A ja mam wille z basenem i romans z Davidem Beckhamem.
Dla ciebie żaden link nie byłby dowodem ... bo nie potrafisz przyznać że ktoś ma rację a ty się mylisz i tyle...
Ty nigdy nie masz racji, bo ty jesteś marionetką i słuchasz tylko poleceń. Chlopak pozbawiony osobowości jesteś i tyle. I obrażać tylko umiesz.
Ty obrażasz wszystkich ludzi, którzy się niepochlebnie wyrażą o Linkin Park m.in. mnie. Racji nie masz, wymyślasz poza tym te twoje teorie są nic nie warte.
Nie nie obrażam wszystkich ludzi którzy nie lubią Linkinów obrażam tylko tych którzy gadają głupoty i kłamliwe wypowiedzi .... i tych którzy nie potrafią przyjąć racji kogoś innego .... tak w ogóle kończę z tobą tę bezsensowną rozmowę bo nie ma sensu dłużej gadać .... ty wiesz swoje ja wiem swoje i jak widzę do porozumienia nie dojdziemy nigdy....
Heh, ja skończyłam z tobą już daaawno. Małe ostrzeżenie: jeśli będę pisała do kogoś innego to nie podczepiaj się do dyskusji, bo i tak źle zinterpretujesz moją wypowiedzieć. Ty tak masz.
Nie nie mam tak.....to podczepienie się pod temat Dantego było nie potrzebne z mojej strony .... ale było to zrobione z tego że mnie wkurzyłaś .... a następnym razem postaram się pohamować i się nie będę wtrącał ....
Dziękować i przepraszam za wyzwiska:P I nie denerwuj się tak chłopie jak ktoś cię ewidentnie prowokuje:P
No a co ty myślałeś??Zaczęłam prowokować wtedy jak maciuś zaczął się rzucać na wszystkich ze swoim tępym scyzorykiem:P Przednia zabawa to była:D Ale LP i tak spieprzyło z ostatnią płytą. To akurat na serio.
No nie musisz powtarzać tego za każdym razem ... bo mi się nowa płyta akurat podoba .... i nic tego nie zmieni....
No i ok, tobie sie podoba, mi nie. Fajnie, że nie wciskasz mi jej na chama i nie streszczasz mi historii zespołu;p