Ktoś jeszcze słucha tych popowych wymiocin? Pamiętajcie - nic tak nie świadczy o człowieku, jak jego gust muzyczny.
Więc gdyby teraz zaśpiewali "Och bejbe, bejbe, bejbe, ooooh" - to też byłby nu-metal, ponieważ na pierwszych krążkach rzeczywiście to właśnie grali. Kolejna płyta LP? "Biegamy po polu ryżowym, słoneczko świeci nam na klaty i jest nam tak fajnie" - też będzie nu metalem i hard rockiem. DOBRZE WIEDZIEĆ. Ślepcu.
aa już rozumiem ... nie masz już argumentów na potwierdzenie swojej wypowiedzi... jak nie masz racji to musisz obrażać już rozumiem
Gdy rozmawiam z debilem to nic innego nie pozostaje. Z wami debilami tak jest już, nigdy nic nie rozumiecie. Z tobą nie ma sensu dyskutować, bo ty nie potrafisz dyskutować. Ciebie trzeba tępić i wyzywać.
Wcale tak nie myślę. Po prostu uważam, że jesteś debilem bo nie potrafisz czytać ze zrozumieniem. Nara cwelu, idź lizać kapcie.
a ty czytasz ze zrozumieniem ....? chyba tylko o Biberze ... ja ze zrozumieniem czytam to co muszę .. a twoje wypowiedzi są bez sensu i nie muszę ich czytać ze zrozumieniem bo i tak są głupie i nudne
No więc właśnie. Po co się więc produkować? I tak nasrasz. Czytasz tylko to co chcesz czytać, wiesz tylko to co chcesz wiedzieć, nie interesują cię wady i zalety. To co lubisz - widzisz same zalety, wad nie ma. To czego nie lubisz - posiada w twoim mniemaniu same wady.
Wyzywam bo nic innego nie pozostaje. A nie, sorry. Pozostaje mi jedno. http://www.youtube.com/watch?v=2Svwm_k9hYk
Jakbym komukolwiek powiedział podobną bzdurę, to zostałbym wyśmiany.
A gdybym to Plantowi powiedział, to chyba by mnie odstrzelił.
proszę mądralo : Led Zeppelin był jednym z pionierów hard rocka oraz heavy metalu. Ich muzyka stanowi połączenie głównie rocka i bluesa, ale także z wpływami innych nurtów.
Ile razy mam powtarzać, żebyś nie czerpał wiedzy z wiki (tak, opis wykonawcy to też wiki).
Patrz na TAGI, synek, TAGI.
to nie z wikipedii to z last fm sam mi poleciłeś http://www.lastfm.pl/music/Led%2520Zeppelin?ac=Led%20zeppelin .. czytaj ze zrozumieniem
Widzę, co cytowałeś. Cytowałeś opis wykonawcy (aka WIKI) z last.fma.
Jako że po 2 razach nie dotarło, to skopiuję jescze kilka razy.
Cytowałeś opis wykonawcy (aka WIKI) z last.fma. Cytowałeś opis wykonawcy (aka WIKI) z last.fma. Cytowałeś opis wykonawcy (aka WIKI) z last.fma. Cytowałeś opis wykonawcy (aka WIKI) z last.fma. Cytowałeś opis wykonawcy (aka WIKI) z last.fma.
To też jest pisane przez jedną osobę. Tagi są wynikiem głosowania wielu wielu ludzi.
Proste? Jasne? Przejrzyste?
Jeśli tak, to zamilcz.
Jeśli nie, to tym bardziej zamilcz.
Tego też próbowałam. On czyta tylko to co chce czytać. Napisałbyś ze sto razy i nie zrozumie... I jak tu nie nazywać takiego delikwenta debilem?:)
Myślałam o tobie, pisząc dwadzieścia razy jedno zdanie byś zrozumiał a to jest dalekie od egoizmu dziewczynko.
Widzisz, w tym momencie powinieneś posłużyć się mózgiem i byś wiedział, że Led Zeppelin metalem nie jest.
Black Sabbath tak (choć nie na przestrzeni całej twórczości). I jakbyś choć odrobinę wsłuchał się w utwory jednego i drugiego zespołu, usłyszałbyś ogromną różnicę.
Nie rozumiem cię przecież każdy metalowiec wie że za pioniera muzyki heavy metalowej ... nie metalowej(bo taki gatunek nie istnieje) ...uważane są takie zespoły jak Black Sabbath, Deep Purple i Led Zeppelin .... pogódź się z tym że maciejek ma rację ... nie ty ....
"Metal" to raczej nie gatunek, bo za mało to słowo mówi, żeby nazwać to gatunkiem (podobnie jak "rock" czy "jazz" zresztą). "Heavy metal" do dzisiaj często jest utożsamiany z ogólnym pojęciem muzyki metalowej, nie będę się spierał co do słuszności, bo to rozwiązanie niczemu nie szkodzi. Ale mylisz się, twierdząc, że "metal" jest określeniem niepoprawnym.
Zasadniczo przez heavy metal rozumie się najczęściej te pierwotne formy metalu z czasów lat 70tych, a później gatunki typu NWOBHM i jemu podobne
Nie znam całej twórczości Led Zeppelin, ale przerobiłem II, IV, Houses of the Holy, i The Best Of. Nigdzie nie znalazłem tam choćby nutki metalowej.
Deep Purpli też bym pod muzyke metalową nie podpinał, choć u nich coś już brzdąka w tych klimatach, zwłaszcza w tym środkowym okresie twórczości.
Black Sabbath zaś to powszechnie uznani pionierzy heavy metalu (choć np. Alice Cooper twierdzi, że to on stworzył gatunek).
Tyle.
Black Sabbath, Led Zeppelin i Deep Purple to ojcowie muzyki heavy metalowej .... a pojęcie "metal" podsumowuje ogólnie muzykę związaną z tym gatunkiem np. heavy metal, nu metal, death metal itd można ogólnie nazwać metalem .... ale "metal" jako odrębny gatunek muzyczny nie istnieje .... i jak już mówiłem to Black Sabbath, Deep Purple, Led Zeppelin to ojcowie muzyki metalowej ... a ostrzejsze zespoły to już death metal, trash metal, nu metal a nie heavy metal .... a jak nie umiesz tego pojąć to popytaj metalowców i spytaj się kto jest pionierem muzyki heavy metalowej to odpowiedzą ci to samo co ja ... już na pierwszy rzut oka widać że nic nie wiesz o muzyce metalowej więc nie kłóć się z ludźmi którzy wiedzą więcej od ciebie o tym gatunku muzycznym...
A wracając do tematu... jeśli ty i twój braciszek uważacie, że to http://www.youtube.com/watch?v=51iquRYKPbs choć w najmniejszej mierze ma coś wspólnego z metalem (nawet w wersji light) to ja wam współczuję, bo to już nie jest nawet rockiem tylko techniawką na dyski.
Ty jesteś jednak.... to jest electro-rock a nie techniawka na dyski ty chyba nie wiesz co to jest muzyka techno .... nikt nie powiedział że ATS to metal tylko że Rock alternatywny / electro rock .... poza tym tobie może się nie podobać nowa płyta mnie się podoba .... poza tym oni jak na razie eksperymentują chcą zobaczyć jaki styl będzie bardziej pasował....jeśli to ci nie pasuje że ludziom może się podobać nowa płyta ... to nie znaczy żeby takimi ludźmi gardzić tak jak ty to robisz...
Heh, sorry, nie wiedziałam że przyszedłeś w pokoju:-) Twój brat ciągle mówi, że oni grają nu-metal. Eksperymenty eksperymentami, ale nie można w tym wszystkim zatracać siebie. Maciuś na dodatek stwierdził, że LP to nie komercha i oni grają wyłącznie charytatywnie, naiwny chłopak z Twojego brata troszkę. Wytłumacz mu tylko, że każdy artysta gra dla siana, a jak już nie ma co z nim zrobić i żeby płytki się lepiej sprzedawały to da co nie co dla dzieciaków charytatywnie. Wszystko jest na pokaz.