Linkin Park

10
2 oceny pracy reżysera
powrót do forum osoby Linkin Park

Ktoś jeszcze słucha tych popowych wymiocin? Pamiętajcie - nic tak nie świadczy o człowieku, jak jego gust muzyczny.

persching16

Zgadzam się z tobą preshing popieram cię w 100% i nie wdawaj się z nimi w dyskusje bo to tępi debile ... nic nie rozumieją tylko bluzgać potrafią wiem bo miałem przez pewien czas z nimi do czynienia szkoda naszych nerwów oni i tak cię nie zrozumieją i będą od debili wyzywali bo w tym są najlepsi bo uważają się za panów świata a sami lepsi nie są...

indy90

Wiesz, w tej chwili jesteś najzwyczajniej bezczelny. Rozmawiam z tobą grzecznie i po ludzku. Przedstawiam rzeczowo to, co myślę, na co ty odparowujesz przez powtarzanie mantry i nieustanne wyzywanie mnie od debili.
Ogólnie to myślę, że nawet nie czytasz moich postów, tylko wychwytujesz oczami słowa-klucze i dostosowujesz swój system ctrl+c/ctrl+v do aktualnych potrzeb.
Ogólnie wychodzisz na zapatrzonego w siebie, zakutego człowieczka, który jest na tyle przekonany o swojej racji, że nawet nie uznaje za stosowne jej zweryfikować. Stawiam, że w tej chwili masz 16-17 lat. Jeśli nie zmienisz sposobu patrzenia na świat, za 20 lat będziesz znerwicowanym psychicznym strzępem, który nienawidzi całego świata.
Z reguły szydzę z takich jak ty, ale w tym przypadku autentycznie czuję żal. Dalsza dyskusja z tobą nie ma sensu, wpadłeś w tzw. "state of denial". Bez odbioru.

PanJapko

Nie miałem tu na myśli ciebie bo ty rzeczywiście się kulturalniej odzywasz miałem na myśli gł platynę i doorshlaqa ... a jeżeli odebrałeś że to ciebie też dotyczy to sorry tylko jedna prośba tylko nie mów że jeżeli ktoś słucha klasyki rocka i metalu np AC/DC, Aerosmith , Metallikę, Gunsów to nie zna się na muzyce bo tak nie jest dla każdego metalowca i rockowca szanowanie tych zespołów to podstawa bo to mimo wszystko legendy i szacunek jakiś im się należy ...

indy90

Nie zamierzam cię okłamywać.
Prawda boli, ale to fakt, że nie umiesz spojrzeć na duży obraz. Owszem, dotarłeś do szczebelka klasycznego rocka. To wyżej niż słuchanie tego, co puszczają w np. zetce. Z tym, że ty upierasz się, że dotarłeś na szczyt drabiny. Wysil się na nieco pokory i spójrz w górę, bo szczebli nad tobą jest jeszcze MNÓSTWO. Nie zamierzam się przymilać. Nie masz racji. Tak jak pisałem, zespoły typu Aerosmith to powtarzalny zespół, jeden z wielu. Może i Tyler jest szanowanym wokalistą, ale całokształt tej muzyki wypada bardzo słabo. Wierz mi, w muzyce rockowej siedzę od jakichś 15 lat, przez twój szczebelek też przechodziłem, dawno temu.
Jeśli chcesz sobie ukształtować gust, pracuj nad nim sam. Nie patrz na plakietki "legenda", bo to cię wpędza w takie stany, że stawiasz Led Zeppelin i Guns n Roses na jednym poziomie.
Dodam jeszcze, że osłuchałem się trochę w techno, zwłaszcza w ciągu ostatniego roku. I znalazłem co najmniej kilku wybitnych artystów. Nie po prostu wykonawców, artystów. Ba, byłem na koncercie prawdziwej muzyki techno. I wiesz co? Ani jednego dresa nie było.

PanJapko

Z bólem to mówię,ale przyznam,że piękne słowa i masz rację;)

PanJapko

Mój wujek za to od 30 lat i wie więcej od ciebie o tej muzyce ... fakt jest jeszcze wiele dobrych zespołów metalowych ale podobnie jak ja mój wujek szanuje legendy i klasyki nie tak jak ty a Metallica i Ironi to jego ulubione zespoły nie licząc Sepultury , Samaela i My Dying Bride bo to też zajebiste zespoły poza tym można słuchać metalu 5 lat i wiedzieć więcej niż nie jeden co słucha od 20 lat więc sorry to że słuchasz metalu dłużej ode mnie wcale nie znaczy że wiesz o tej muzyce więcej...

indy90

Zaraz, czy właśnie sam sobie zaprzeczyłeś? Twierdzisz, że twój wujek ma 30 lat i na pewno wie więcej niż ja (Na podstawie czego to wnioskujesz?), a później mówisz, że staż nie ma znaczenia. Zresztą to prawda, to jak długo się słucha danej muzyki nie ma nic do rzeczy. Z tym, że ja nie słucham od 15 lat tego samego. Ja poznaję dziesiątki nowych wykonawców tygodniowo, ciągle się rozwijam.
Poza tym, wybacz, ale stawianie znaku równości pomiędzy "najpopularniejsze" a "najlepsze" to raczej dowód niewiedzy.

PanJapko

Pewnie powiesz,że to fałszywe itp ale trudno.Zaczynam się do Ciebie przekonywać,powoli,ale jednak.Jak czyta się Twoja rozmowę z kimś to pokazujesz się intelektualnie z dobrej strony,a jak staje się po stronie Twojego rozmówcy to coś u Ciebie ulatuje;)

persching16

Cóż mogę powiedzieć. Cieszę się, że kogoś przekonałem. W internecie to niełatwe. A raczej nie chcę się tu kłócić dla samej kłótni, tylko właśnie po to, żeby pokazać drugą stronę medalu. Jeśli widzisz sens w moich wypowiedziach pomimo stania po drugiej stronie barykady, to mogę się tylko cieszyć.

PanJapko

Ja może powiem tyle,że przesądziłem po pierwsze z zacietrzewieniem a po drugie z poczuciem nieomylności i wszechwiedzy.Po drugie cofam słowa na temat techno,że nie jest sztuka,bo zauważyłem,że zacząłem stawać naprzeciw samemu sobie.Wszystko jest sztuka,tylko nie każdemu się podoba.Po trzecie,ale to już zaznacze delikatnie,techno mi się absolutnie nie podoba,a to co sądzę o rock'u i metalu zostawię dla siebie,bo jakakolwiek ponowną kłótnia czy ostra wymiana zdan wyszłaby przez różnice w Naszych gustach.Dziękuje:)

persching16

No hard feelings. To tylko internet.
Nadal uważam, że po prostu nie poznałeś tej pięknej twarzy muzyki techno. Ale naciskać nie będę.
Mogę za to podrzucić bardzo lubiany przeze mnie utwór.
http://www.youtube.com/watch?v=hYp91WftFqQ

PanJapko

Nie jest złe;) Ja jednak zostanę przy rocku i metalu.Bo w końcu poznam wszystko i nic.Cieszę się,że udało Nam się nie podciąć sobie gardeł,tylko jako tako dojść do porozumienia:)

indy90

Mój tata, który jest starszy od Twojego wujka słucha Texas Summer Sun. Znaczy to, że masz tego słuchać i koniec kropka.

Pojęcie sarkazmu zapewne jest ci obce.

indy90

Mam pomysł. Zawołam tutaj swoich znajomych i będę z nimi gadać o tym jak ty mnie ciągle obrażasz. W końcu mnie obrażasz cały czas, myślisz, że nie zauważyłam tego, że gdy pisałeś mój nick miałeś w myślach wciąż "dziwka, dziwka"? Oj zauważyłam to, obraziłeś mnie.
Kuźwa, co za przedszkole <facepalm>

platyna_2

Wcale tk nie myślałem dorabiasz sobie bo obrażasz cały czas to ty i wtedy jak racji nie masz albo brak ci argumentów...

indy90

Robie to samo co ty. WYMYŚLAM. Bo ty lubisz się wyzywać.

indy90

a ty miałeś choć jeden argument?

indy90

A niech wyzywaja,bo czynia to Ci którzy nie mają racji ani argumentów:) Teraz to już bardziej zabawa,więcej mi się nie chce produkować,bo poznałem się jaki to typ "ludzi"

persching16

Mówiłem ... z nimi nie warto gadać bo się nie da normalnie i masz racje oni bluzgają wtedy kiedy im brak argumentów albo racji nie mają tacy już ludzie są że jak nie mają słów to klną...

indy90

Tak reagują małe dzieci,gdy nie mają racji.Tupia nóżkami i krzyczą:)

persching16

Święta racja :P

indy90

no właśnie :P dokładnie tak robi indy90 :P

doorshlaq

Tak robi indy ale tego nie dostrzega, bo jest zbyt wielkim ignorantem i samolubem.

indy90

Japko jeszcze ani razu nikogo nie obraził. To wy się obrażacie dlatego, bo go ratsass obchodzi co macie do powiedzenia. A to, że ja obrażałam Ciebie i Twojego braciszka to było wtedy jak byłeś zaślepiony LP więc WYLUZUJ. I przestań sobie stwarzać problemy.

platyna_2

No no teraz też zaczynasz bo śmiem mówić że AC/DC, Metallica, Aerosmith i Gunsi są zaje*biści i nikt ich nie pobije bo są nie do podrobienia...

indy90

Czy ja coś zaczynam? Jak zwykle próbuję zdjąć klapeczki z Twoich oczu, bo gdy ktoś ma inne zdanie od Ciebie odbierasz to osobiście i mówisz, że Cię obraża. Przecież to nie jest normalne...

platyna_2

Tak i mówisz mi żebym przestał legend słuchać ... ha ha świetną wiedzę masz odnośnie muzyki metalowej i rockowej nie słuchasz klasyki i legend metalu to nie znasz się na tej muzyce proste to legendy należy im się szacunek bo oni kształtują ten gatunek muzyczny nikt inny ...

indy90

Ja już znam te wasze kłótnie,więc proszę,przestańcie:D

persching16

Oki ja przestaje z platyną gadać bo z nią się nadzwyczajnej nie da bo nie umie normalnie po ludzku rozmawiać bez bluzgania.. ;P

indy90

Nie bluzgam. Z Tobą nie ma sensu rozmawiać, bo jesteś ślepy i wymyślasz sobie problemy. Och, przepraszam, że właśnie Cie zbluzgałam od najgorszych... Matko święta, facet nie może być taki przewrażliwiony:/

indy90

Jednak kiedyś gdy nazwałam cię pewnym epitetem miałam rację.
Sorry, ale nawet kobiety w ciąży nie wymyślają do tego stopnia.

indy90

Do rozmowy z Nią trzeba mieć dużo dystansu po prostu ;)

persching16

Ja się karmię tym, że gdy ten chłopak widzi mój nick obgryza paznokcie i doszukuje się ukrytych aluzji. Cieszę się, że wzbudzam tak silne emocje.

platyna_2

Niedowartosciowanie?;]

persching16

Raczej nudy:P

platyna_2

Kurde to ja Cię bardzo proszę znajdź inna ofiarę lub najzwyczajniej w świecie daj Mu spokój.Chłopak wydaje się bardzo sympatyczny.Większość ludzi ma temat który odbieraja personalnie i w 100% na poważnie.To,że Ty masz lekkie podejście do wszystkiego,nie znaczy,że musisz na siłę uczyć tego innych;)

persching16

Nigdy w stosunku do mnie nie był sympatyczny. Wszystko się zaczęło gdy napisałam kilka miesięcy temu, że LP się popsuło z czasem. Potraktował to jako obrazę, teraz śpiewa moje piosenki. Wystarczy, że napiszę "Kocham placki" i on uważa to jako obelgę skierowaną w jego stronę. To jest paranoja.

platyna_2

Jako obserwator to powiem,że trafił swój na swego;) Raz próbowałem ugasić pożar jaki wywolaliscie,ale raczej bez skutku;]

persching16

Wiesz, kiedy ja wymyślam coś na jego temat to piszę w ten sposób by było ewidentnie widać, że zmyślam. On natomiast pisząc kłamstwa na mój temat sprawia wrażenie jakby w to głęboko wierzył.

platyna_2

To przecież tylko słowa napisane na klawiaturze.Może ma taki styl pisania,nie wiesz jakie uczucia w nim są podczas pisania tekstów do Ciebie.Może to wszystko jest przez gigantyczne nieporozumienie na początku,co doprowadziło do...no właśnie do tego;)

persching16

Ja to gigantyczne nieporozumienie mu wyjaśniam od dłuższego czasu i wiesz co? Nie zgadniesz. Te wyjaśnienia traktuje jako atak bluzgi i obrazę. Jakże by inaczej...

platyna_2

Jakimś cudem to zgadlem:) To trzeba po prostu usiąść i napisać poczta wszystko,On to zrozumie.Tak w trakcie rozmowy,gdy emocje są w Nim rozpalone to zły pomysł:)

persching16

Nie zrozumie, bo on to co piszę czyta zdawkowo. Stąd te nieporozumienia. Ma swój świat i uparł się, że chcę mu zrobić najazd na chatę i strzelać z wiatrówki i cokolwiek bym napisała czy pocztą czy na forum jego wyobrażenia nie zmieni. To jest typ "moja jest tylko racja i to święta racja, ja wiem lepiej co ty myślisz i wiem, że się mylisz. zawsze".

platyna_2

To tak jak ja,przecież ja też ciągle myślę,że mam rację:D

persching16

1. Nie piszesz 20x dziennie tych samych zdań w kółko.
2. Nie narzucasz, że wszyscy mają myśleć tak jak ty tylko szanujesz wypowiedź innych a przede wszystkim ją CZYTASZ:P
3. Bardziej skupiasz się na argumentach niż pisaniu w kółko tego samego i zaznaczaniu "głupi jesteś".

platyna_2

Możesz mi jeszcze tak poslodzic:]

persching16

Bardzo bym chciała, ale mi się nie chce:P
Kładę się spać, miłej nocy życzę:)

indy90

Nie powiedziałam, że masz przestać słuchać. PRZESTAŃ WPIERAĆ SWOJE WYIMAGINOWANE WYPOWIEDZI. To nie jest fajne. Napisałam jedynie, że jesteś ślepy, bo nie potrafisz otworzyć umysłu na nowość. Masz bardzo ograniczone wyobrażenie o muzyce "techno be rock cacy" i to nie jest fajne. Nie chcę byś rzucał wszystko tylko dlatego, bo platynka. Nie, nie i jeszcze raz nie. Chodzi o to, żebyś przestał na siłę sobie tworzyć problemy poprzez wymyślanie wypowiedzi. Ja już dawno stwierdziłam, że bitwa na argumenty z Tobą nie ma sensu, bo ty jesteś na to ślepy. Jest tylko Twój świat, Twoje zabawki i wszyscy mają tańczyć tak jak zagrasz.

platyna_2

Nie chodzi o to że nie słucham nowych zespołów .. co cie obchodzi że słucham rock , nie wszyscy słuchają " umcy umcy " techno to muzyka na jedno kopyto nic nie widzę w tym ciekawego .. a jeśli o nowe zespoły rockowe to są dobre "niektóre" ale legendy są nie do podrobienia np. ACDC, Led Zeppelin, Metallica, Deep Purple, Black Sabbath .. to są pionierzy i twórcy muzyki rockowej i metalowej .. więc jak mogę porównywać Linkin Park, 30 Second To Mars , Jonas Brothers do legend

platyna_2

każdy ma własny gust niektórzy lubią muzykę na jedno kopyto np. techno a inni rock, metal ... każdy ma inne upodobania muzyczne a ty jak zwykle narzucasz swoje poglądy