Linkin Park

10
2 oceny pracy reżysera
powrót do forum osoby Linkin Park

Ktoś jeszcze słucha tych popowych wymiocin? Pamiętajcie - nic tak nie świadczy o człowieku, jak jego gust muzyczny.

indy90

Obawiam się,że Ona już skończyła:)

indy90

"każdy ma inne upodobania muzyczne a ty jak zwykle narzucasz swoje poglądy "

Piszesz ciągle to samo, dałbyś już spokój, co? Poza tym nie narzucam Ci niczego. Patrz na litery, tutaj: NIE NARZUCAM CI NICZEGO. Przestań stwarzać problemy. Przez dłuższy czas cię nie obraziłam, nie zbluzgałam, dałam spokój. Prosiłam jedynie żebyś otworzył oczka, bo to już pod paranoję podchodzi. Bierzesz internety zbyt powaaażnie i niepotrzebnie sobie zdrowie psujesz (i przy okazji mnie jeśli chcesz wiedzieć, bo znalazłeś mój słaby punkt, który działa na mnie jak płachta na byka: Nienawidzę kiedy ktoś mi narzuca obrażanie i ignorancję kiedy nie ma ku temu powodów.)

Przez dłuższy czas ci żadnej krzywdy nie zrobiłam więc przestań wmawiać sobie, mnie i innym, że jest inaczej. NIE WYMYŚLAJ. Dotarło?

platyna_2

Będziecie tak krążyć w tym błędnym kole?:]

persching16

Nie lubię kiedy ktoś zmyśla. Nie cierpię kłamstw, a jeśli chodzi o indy to ciągle wymyśla nowe historyjki ze mną w roli głównej. To już przestało być śmieszne.

platyna_2

Oj tam oj tam,czasem trzeba wiedzieć kiedy odpuścić;)

persching16

Odpuścić bym mogła gdybym wiedziała, że po tym nie będzie się żalił jaka to platyna zła i niedobra, bo go od najgorszych (haha) wyzywała... A to jest typ człowieka, który lubi się użalać.

platyna_2

Widzę lekkie unoszenie się dumą;)

persching16

Wiesz, gdyby na Ciebie się żalił za Twoimi plecami to też miałbyś już dość. Ja już kilka razy dawałam mu spokój i wiesz co? Historia się ciągle powtarza, bo gdy tylko zobaczy mój nick to włącza mu się agresor i chęć bronienia nawet Hitlera byle żeby się ze mną nie zgadzać.

platyna_2

Przypominacie mi trochę PiS i PO:) A tak poważnie,to to jest trudniejsze niż Myślalem;)

persching16

Ehh no tak... Po prostu wiedz, że gdy on coś pisze na mój temat to robi to pod wpływem emocji co znaczy tyle, że trzeba to dzielić. Tak gdzieś 20% informacji jest prawidłowa. Mój nick.

platyna_2

Ja Go lubie,bo się ze mną zgadza:D

persching16

Ja go nie nie lubię:P Też jednak nie darzę go sympatią ani nie jest dla mnie neutralny. On jest po prostu jak ugryzienie komara. Wiem, że nie powinnam drapać, ale swędzi jak cholera.

platyna_2

To licz się z tym,że będzie bardziej swedzialo,z ukłucia zrobi się rana,potem wda się zakażenie i umrzesz:)

persching16

Wolę zapolować na komara i powyrywać mu skrzydełka:P

persching16

I się zgadzał będę bo popierasz mnie i mówisz z sensem i prawdę a nie to co platyna bluzga na każdym kroku jak jej brak słów... i nie prawa ty mówisz tylko nawet nie 10% prawdy platyna i nie chodzi tu wcale o twój nick bo zauważ że że te głupi kłótnie ty zaczynasz i ciągniesz bo ja od dawna z tobą już nie dyskutuje bo to się mija z celem bo ty i tak wiesz swoje i nie przyjmujesz i nie słuchasz w ogóle tego co kto inny mówi jesteś zwykłą ignorantką i tyle ....

persching16

indy musi się nauczyć po prostu pokory i tego, że nie można zmuszać innych to zmiany zdania. Świat nie jest różowy i nikt nie będzie się do niego podporządkowywał tylko dlatego, że będzie powtarzał w kółko swoje mądrości, których nauczył go wujek.

platyna_2

Właśnie nie.Musi zaakceptować to jaki jest świat,bo przez swoją różnorodności świat jest różowy.Gdyby zamienić świat na Jego modlę to byłoby nudno.Najprostszy przykład to taki,że z kim by się kłócił?;)

persching16

Niczego nie osiągnie gdy będzie się użalał.

platyna_2

Ależ ja się nie użalam tylko wkurviają mnie tacy ludzie którzy próbują mi wmówić mi raz że nieprawdę a dwa którzy uważają się za najmądrzejszych w świecie a wcale nie są tacy i się nie potrafią pogodzić że ktoś może mieć odmienne zdanie np. taki panJapko (chociaż on potrafi jeszcze kulturalnie pisać) oraz doorshlaq , który poza techno nic innego nie widzi a uważa się za wielkiego znawcę muzyki a sam gówno wie .... no i tacy którzy nie mają co robić i atakują bez potrzeby i w razie braku argumentów i słów zaczynają bluzgać bo na nic innego ich nie stać albo nie maja pomysłów tacy ludzie są naprawdę irytujący ... a co do ciebie platyna to nic nie mam no może tylko to żebyś przestała wmawiać mi coś czego nie wmówisz i bluzgać mnie ... jak byś chciała to byś mogła kulturalnie porozmawiać nawet ze mną ale ty gdziekolwiek mój nick zobaczysz to już jest atak albo wg nie twojej myśli albo nie takie zdanie jak ty masz to od razu atakujesz naprawdę opanuj się .... i zacznij normalnie i kulturalnie rozmawiać bo wkurzają i irytują mnie te nasze sprzeczki nie wiadomo o co ...

persching16

nawet mnie trochę pozytywnie zaskoczyłeś, a zatem dało się nawet ciebie przekonać, że techno to sztuka i że nie nalezy się wypowiadać o czymś, na czym się nie zna. Szacunek, nie każdy umie się przyznać do błędu.

doorshlaq

Słuchałem techno,ale moim "dostawca" był kumpel,który raczej należy do ludzi prostych,więc przez szacunek do waszego gustu po prostu nie podam żadnego kawałka ani artysty:) I w ogóle to dzięki za to co napisałeś;)

doorshlaq

Nie lubię techno ale nie mówię że to sztuką nie jest bo nie jestem taki jak ty który nie potrafi się pogodzić z faktem że ktoś słucha takie zespoły jak AC/DC, Metallica, Aerosmith, Iron Maiden, Deep Purple, Black Sabbath, Led Zeppelin, Gunsów i wiele innych rockowych zespołów ... i nie jestem też taki żeby klasyki nazywać gównem tak jak ty to robisz bo gówno to Lady Gaga i Rihanna sztuczne lalki i 0 naturalności i jeszcze kopie innych artystów ... więc po raz kolejny mówię do techno nic nie mam tylko uważam że to muzyka dobra tylko na dyskoteki nigdzie więcej wolę Rock i Metal i już....

indy90

ale żeby lubić albo nie lubić techno czy jakikolwiek gatunek z rockiem włącznie, trzeba go najpierw poznać. a ja nic nie mam do słuchaczy ac/dc, niech każdy słucha czego chce, o ile nie obraża innych i nie uznaje, że tylko rock jest muzyką, a reszta to jakaś kupa.

platyna_2

Powtarzam po raz setny mój wujek mnie tego nie nauczył tylko pokazał mi ten gatunek muzyczny to że go słucham to jest mój indywidualny wybór nikt mnie do niczego nie zmuszał .. NIE ale ty wiesz najlepiej nawet moje życie znasz bardziej niż ja sam ... może jeszcze powiesz co ... a pokorę to ja mam i wcale nie zmuszam cię do zmiany zdania to bardziej ty próbujesz pisząc "po raz kolejny próbuje ci zdjąć klapeczki z oczu" zachowujesz się tak jakbyś była najmądrzejsza a nie jesteś i ty nie zmuszasz mnie do zmiany zdania pisząc tak ... z LP się trochę wyleczyłem , i zacząłem słuchać Metallicę, Aerosmith, AC/DC, Gunsów itp. a ty dalej to samo zdanie "po raz kolejny próbuje ci zdjąć klapeczki z oczu" więc co można z tego wywnioskować albo to że nie pasuje ci że słucham co innego co ty a ty być dyktator i chcieć aby wszyscy myśleć jak ty ... albo za wszelką cenę próbujesz mnie nakłonić do zmiany zdania bo ja zdania nie zmienię ty też nie ....więc nie wiem o co ci chodzi ... ja nawet nie mam ochoty i celu aby zmieniać twój tok rozumowania bo wiem że cię nie zmuszę ale ty najwyraźniej nie ....

indy90

Tłumaczyłem ci już po ludzku i kulturalnie, że w ani jednym poście nie pochwaliłem muzyki techno ani żadnego artysty, który ją tworzy. Ani słowem też nie wspomniałem o tym, że słucham techno. Ty zaś wmawiasz mi nie tylko, że chwalę techno, ale do tego twierdzisz, że nie słucham poza nim niczego. Ja tylko stwierdziłem FAKT, że nigdy w życiu nie słyszałeś techno, więc nie masz prawa się o nim wypowiadać. Słyszałeś tylko muzykę, która WYDAWAŁA ci się techno (uwaga: NIE CHWALĘ TECHNO, więc nie próbuj mi tego znowu wmawiać).

Owszem, słucham i lubię artystów tworzących techno, ale ta muzyka stanowi może 2, może 3 procent z tego, czego słucham. Jakieś 60-70% to rock i metal, reszta to jazz, muzyka poważna i różna elektronika. Uwielbiam rocka, słucham go od lat, dłużej niż ty (bo nawet jeśli masz 21 lat, jestem sporo starszy), znam setki zespołów i wiem, co mówię. Tego, czego ty słuchasz, też kiedyś słuchałem, ale z tego się powinno wyrosnąć. Prawda jest taka, że nie masz żadnego argumentu, potrafisz tylko obrażać przeciwników, choć mają większą wiedzę i piszą kulturalniej. Pomijam już, ze piszą poprawniej, bo ty masz kłopoty z polską gramatyką i ortografią.

Rozumiem, że nie umiesz rozmawiać rzeczowo i kulturalnie, rozumiem też, że masz swój gust (choć wydaje ci się, że to, co jest najbardziej znane, jak Gunsi i AC/DC, jest najlepsze, więc pewnie i Britney Spears lubisz, przecież jest taka znana), więc słuchaj sobie, czego chcesz, ale nie wmawiaj innym, że to najlepsza muzyka, bo może ktoś zna czegoś, czego ty jeszcze nie znasz. Może gdybyś nawet usłyszał ulubionych wykonawców moich czy PanaJapko, to coś by ci się spodobało. Ale ty wolisz z góry skreślać, choć niczego nie znasz. Wyleczyłeś się z Linkin Park, a skąd wiesz, czy nie wyleczysz się kiedyś z Gunsów i Metalliki? Ja też kiedyś słuchałem Metalliki, ba, kiedy miałem jakieś 15 lat, był to mój ulubiony zespół. Ale mi przeszło, choć zostało trochę sentymentu. Może i tobie przejdzie. Smutne jest tylko to, że zakładasz, że nie zmienisz zdania i nie przyjmujesz argumentów - a kiedy się błądzi, trzeba czasem zmienić punkt widzenia i przyznać się do błędu.

Jeżeli chcesz od innych kultury i argumentów, to sam bądź kulturalny i podawaj argumenty. Niestety, obawiam się, że znowu zaczniesz się na mnie wściekać i wmawiać mi, że chwalę techno. A może skończ z tą agresją, bo już niedługo nikt tu nie będzie z tobą rozmawiał.

To jak, chcesz podyskutować czy się powyzywać? Ja dziś wolę to pierwsze.

doorshlaq

A tak zapytam,słyszałes może płytę projektu Plant&Krauss?Interesuje mnie po prostu co o tym sądzisz.A tak na marginesie prosiłbym Cię o podanie jakichś dobrych ale Oczywiście mniej znanych grup rock'owych lub metal'owych:)

persching16

Do mniej znanych zespołów metalowych należy gł. tak mi się zdaje Samael i My Dying Bride ... :)

persching16

a jaki nurt rocka Cię interesuje? Chcesz coś ciężkiego czy lekkiego, prostego czy eksperymentalnego, starego czy nowego?

doorshlaq

Może pomyślisz,że tak mówi amator,ale jestem otwarty na wszystko:) I na mocne brzmienia i na soft,stare i nowe.Słowem:Wszystko.

persching16

Hm, no nie wiem. Polecę Ci zatem kilka płyt, które uznaję za dobre i warte poznania, może niekoniecznie będą to same arcydzieła, ale możesz je sprawdzić. Nie wiem, co znasz, więc będzie tu kilka zespołow bardzo znanych, tak na wszelki wypadek. Nie chcę Cię na początek dręczyć czymś naprawdę trudnym, ekstremalnym czy psychodelicznym, więc:

Lżejsze rzeczy:
Unwound - "Leaves Turn Inside You"
The Cure - "Disintegration"
Shipping News - "Very Soon and in Pleasant Company"
Swans - "The Great Annihilator"
Have A Nice Life - "Deathconsciousness"
Ulver - "Shadows of the Sun"
Oceansize - "Everyone into Position" (to akurat cięższe momentami)
A Whisper In The Noise - "Dry Land"
Pixies - "Surfer Rosa"
Republika - "82-85"
A Place To Bury Strangers - 'A Place to Bury Strangers"
Tides From Nebula - "Aura"

trochę ciężej (tak uznasz, jak sądzę):
Kylesa - "Static Tensions"
Alcest - "L'ecailles de Lune"
Faith No More - "King for a Day, Fool for a Lifetime"
A Place To Bury Strangers - 'A Place to Bury Strangers"
Blindead - "Affliction XXIX II MXMVI"

Bo ja wiem, może nawet Opeth - "Still Life", Porcupine Tree - "Fear of a Blank Planet", Riverside - "Out of Myself", Dream Theater - "Images and Words" - od tych zespołów ZACZYNAŁEM - nie wiem, ile masz lat, moim zdaniem dobry początek, jeśli nie chcesz słuchać od razu nie wiadomo czego. I tak zaraz mnie ktoś za to zniszczy.

Masz konto na last.fm?

doorshlaq

Słuchaj ochłoń trochę nie mam zamiaru się wyzywać już mi przeszło... to już nie chodzi o to czy słuchasz techno czy nie .... tylko o to że ty uważasz że słucham tylko takie zespoły jak AC/DC, Metallikę , Aerosmith , Led Zeppelin, Gunsów, Iron Maiden, Deep Purple, Black Sabbath, Queen itp nie to nie prawda to są tylko moje ulubione zespoły i zespoły które najbardziej cenię słucham też mniej znane zespoły np. Samael, My Dying Bride albo z trochę nowszych Nightwish czy czasami Limp Bizkit i wiele innych ... i powiem ci coś co mi powiedział kiedyś mój wujek który już w tej muzyce siedzi lekko 30 albo więcej lat i powiedział mi że on też podobnie jak ja szukał innych zespołów rockowych i metalowych i owszem podobały mu się podobnie jak mnie co niektóre ale stwierdził że i tak zespoły w rockowe i metalowe w latach 70 - tych i 80 - tych są jednak najlepsze ... i ja mu dzisiaj przyznaję racje bo ze mną tak samo było również szukałem coraz to nowszych zespołów ale jednak podobnie jak wujek stwierdziłem ten sam fakt że stare zespoły są najlepsze dla mnie np. właśnie takie AC/DC, Aerosmith, Metallica, Iron Maiden, Gunsi itp. taka muzyka zasługuje na szacunek bo to klasyki i legendy a gdyby nie te stare zespoły rock i metal może w ogóle by się nie narodził ...przeze mnie są oni najbardziej cenieni co nie znaczy jeszcze raz powtarzam że nie słucham mniej znanych zespołów bo słucham ale nie są moimi ulubionymi zespołami ... i tyle ...

indy90

Bla, bla, bla.
Skończ już, chcesz się wypowiadać na temat Gansów i tego jak są najlepsi na świecie to idź na forum Gansów. Pisz na temat Linkin Park, albo wcale. Dziecko nie rozumie? Czekaj, pomogę Ci: http://www.filmweb.pl/person/Guns+N%27+Roses-100633

Mosz.

platyna_2

Bla bla bla ja tu nie mówię na temat Gunsów ale na temat ogólnie muzyki rockowej i metalowej jak nie umiesz czytać ze zrozumieniem to do podstawówki się wróć..

indy90

No tak, ale Linkin Park to muzyka biesiadna, więc nie widzę sensu pisania o rocku właśnie tutaj. Wiesz, ja nie lubię czytać ze zrozumieniem 100 razy tego samego. Przeczytałam raz to gówno, które piszesz od pół roku dzień w dzień i mi starczy. Produkujesz się bez sensu. To się nazywa syzyfowa praca. Rób, pisz jak ci ulży, ale wiedz, że po pierwszym przeczytaniu już nikt Twoich wypocin czytać nie będzie.
Wiesz, nie rozumiem co cię tu trzyma. Nie rozumiem tego jak możesz pisać w kółko to samo. Próbujesz ciągle przekonać innych do tego, że Twój wujcio ma rację. Wiesz co? To co ty piszesz interesuje mnie tyle co zużyty kondom leżący na ulicy. Zmarszczę nos z obrzydzeniem i idę dalej. Więc skończ już synek.

platyna_2

To Ciebie aż w takim stopniu interesuje zużyty kondon leżący na ulicy,że na niego spojrzysz?Nieźle:) Ale niech chłopak pisze co mu siedzi na wątrobie,może woli tu napisać,posłać to w glebie internetu niż sprzeczac się z kumplami czy rodzina?;)

platyna_2

Nie w przeciwieństwie do ciebie nie chce nikomu wmówić swojego i mojego wujka toku rozumowania nie mieszaj go do tego ... chce tylko zdać wam sprawę że mimo wszystko stare klasyki i legendy zasługują na szacunek bo na nich opiera się cała muzyka rockowa i metalowa więc szanować ich trzeba a nie wyzywać od gniotów nie mówię że ty to robisz.....

indy90

Są najlepsze bo są fundamentem na którym stoją współczesne kapele rock i metal.A ponadto klasyka w każdej formie powinna być szanowana.

persching16

masz racje kolejny raz mądrze piszesz ... ja również uważam że stare klasyki i legendy są fundamentem na którym stoją współczesne kapele rockowe i metalowe i moim zdaniem w żaden sposób tym współczesnym kapelom nie uda się przebić klasyki bo klasyka jest nie do podrobienia ... I owszem klasyka w każdy sposób powinna być ceniona i szanowana .

indy90

Całkowite podrabianie klasyki w ogóle mija się z celem.Teoretycznie,gdy robisz coś na podwalinach czegoś co było wcześniej to jest w tym pierwiastek plagiatu,ale patrząc ogólnie na projekt to jest na "twoja" modlę,więc można dostrzec w tym trochę oryginału,co również trzeba cenic.No,chyba,że wychodzi jakas bliżej nieokreślona papka;)

persching16

Racja i z tym się zgadzam współczesne zespoły nie ma rady aby wyprzedziły i były lepsze od klasyków od nich się wszystko zaczęło ... współczesne zespoły jedynie mogą dorównać starym zespołom ale nawet na to szanse są nikłe bo by musieli stworzyć własny oryginalny styl a z tym raczej będzie trudno aby nie skopiować klasyki... takie jest moje zdanie

indy90

No widzisz, nie umiesz czytać:) On napisał, że podrabianie klasyków mija się z celem, a nie że współczesna muzyka nie może być lepsza od klasyki. Napisał, że klasykę trzeba szanować, co nie znaczy, że na wszystko trzeba patrzyć subiektywnie i nie doceniać starań młodszych artystów.
Żeby coś krytykować trzeba to najpierw poznać:) Pozdrawiam.

platyna_2

Oboje w jakiejś części dobrze to zinterpretowaliscie;)

persching16

Jestem dobra w interpretacjach, po prostu wyszczególniłam to co źle przeczytał;p

platyna_2

Nie przeczę:) Gdyby młode zespoły nie walczyły ze świadomością,że klasyki nie da się przebić to w ogóle by nie powstawały.Owszem,jest to niewątpliwie trudne,ale absolutnie nie niewykonalne.Jeżeli można tak powiedzieć dobrym przykładem jest Velvet Revolver,tak,wiem,że są to artyści z Guns N' Roses,ale jest to nowy zespół i nowa koncepcja,a moim zdaniem mogą rywalizować z dumą z Guns N' Roses;) Jeżeli wiecie o co mi chodzi;)

platyna_2

A ja nie mówię że nie należy doceniać współczesnych artystów chodzi mi tylko o to że daleko im do klasyki bo klasyka istotnie była lepsza jest i będzie i tacy artyści nigdy nie będą wyżsi od legend jedynie mogą im dorównać ale być lepsi NIE...

indy90

Nie, klasyka nie była, nie będzie i nie jest lepsza, sam fakt, że płyta jest ważna dla muzyki, nie oznacza, że nie można nagrać lepszej. Zresztą w ogóle klasyka nie musi być dobra - zapewne disco polo też ma jakieś klasyczne albumy, ale to jeszcze nie znaczy, że są dobre, prawda?

doorshlaq

Klasyka jest dobra i zasługuje na szacunek to że ty szacunku do niej nie masz to nie moja sprawa ... bo ja szanuje i cenię zarówno nowe jak i stare zespoły Rockowe i Metalowe po prostu klasyka i legendy podobają mi się bardziej od współczesnych zespołów chyba mają prawo nie ... ja wolę muzykę rockową z lat 60 , 70 i 80 no ewentualnie jeszcze z lat 90 ... ale współczesne zespoły mnie nie przekonują , nie mówię że są słabe bo co niektóre naprawdę spoko grają ale mimo wszystko wolę klasykę i tyle ... i nikt i nic tego nie zmieni... tak prawda klasyka nie musi być dobra ale gdyby nie te zespoły to rock i metal by w ogóle nie istniał i współczesne zespoły nie miały by się na kim wzorować tak to już jest ... to właśnie te stare zespoły ukształtowały i kształtują ten nurt muzyki ... nie okłamujmy się ... doceniać ich trzeba ...

indy90

no ja wiem, co ci się podoba, tak jak wiem, że masz kiepski gust. I nieprawda, że bez tych zespołów nie byłoby rocka. Byłby, tylko inny, na pewno nie gorszy - muzyka nic by nie straciła, gdyby bracia Young czy Axl Rose nigdy nie wzięli się do jej nagrywania.

indy90

jest mnóstwo nowych zespołów z własnym stylem. Ty słuchasz głównie hard rocka i heavy metalu, a rock ma jeszcze wiele innych odmian.

doorshlaq

Nie i tu się mylisz słucham wiele odmian rocka ale głównie Hard Rocka i Heavy Metalu co nie znaczy że łagodniejszych odmian rocka nie słucham bo to nie prawda co mówisz bo słucham też soft rocka, blues rocka, bluesa, rock i metal alternatywny, thrash metal, dead metal, nu metal, gothic metal , metal symfoniczny, doom metal, power metal, rock'N'rolla, Soul R&B i wiele innych że aż trudno wymienić ... więc nie wiesz nic o mnie ani tego czego słucham więc pochopnie nie stwierdzaj faktów...