Ktoś jeszcze słucha tych popowych wymiocin? Pamiętajcie - nic tak nie świadczy o człowieku, jak jego gust muzyczny.
odrzucając już całe standardowe i oklepane pitolenie człowieka, który nie ma pojęcia o muzyce, porównajmy pewne rzeczy: bon jovi- rok założenia 1983; pierwsze siódemki detroit techno - 1981 - rzeczywiście stara jak świat klasyka!
ponadto idąc takim torem rozumowania, najlepszą muzykę tworzyli jaskiniowcy, bo była najstarsza! To dopiero klasyka! Żarty żartami, ale kolega bezgust indy pewnie uważa muzykę klasyczną (a nie tak zwane "klasyki") za nudziarstwo, a słyszał tyle co przypadkiem Mozarta albo Bacha.
O losie :U
Ale przyznaję, że acepierundece mnie w sumie bawi. Owszem, banalne. Owszem, prosteckie. Owszem, każdy jeden utwór z tej samej parafii. Ale jakby grali gdzieś za darmo czy półdarmo, to wybrałbym się na koncert
AC/DC są zajebiści byłeś na ich koncercie ... jak nie to Shut up!!! Bo ja tak chciałbyś być w tym wieku co oni i tak wymiatać na scenie jak Brian Johnson i Angus Young ... Bo na koncercie na Bemowie w zeszłym Roku dali czadu i powera ....
<facepalm>
Nie wypowiadaj się ogółem o muzyce tylko bardziej personalnie, a będzie ok. Nie narzucaj swojego zdania, bo się pogrążasz.
Wyluzuj, bo ci zaraz żyłka pęknie.
Napisałem, że mógłbym się wybrać na ich koncert, a ty się w odpowiedzi rzucasz jak Popiełuszko w bagażniku.
Meliski?
Miło, że dajesz jasno do zrozumienia, że pod czaszką masz tylko przeciągi. Nie będę musiał odpisywać merytorycznie.
Wezcie strescie mi o co chodzi,bo mi sie nie chce tego wszystkiego czytac:D Ja rozwieje Wasze wszelkie watpliwosci i sprobuje zazegnac spory :)
proszę: linkin park jest chałą dla gimbazy a większość użytnikowników filmłeba to imbecyle bez gustu.
To może tak: Linkin Park to nie chała,to muzyka,która kształtuje gust słuchaczy;) Już mówię o co mi chodzi.Większość ludzi nie zaczyna od Metallici,Led Zeppelin czy Iron Maiden.Oni zaczynają od takich zespołów jak LP czy Green Day.Jest to punkt zapalny w chęci poznania rock'a czy metalu.To jest ich sukces,nie są grupa,która utrzymuje się na półkach osób bardzo długo,ale dzięki temu,że w ogóle się utrzymuje ludzie nie słuchaja Dody czy Gagi.LP to zespół dla ludzi 0-16 lat,później chęć poznania zaczyna rosnąć i idzie to lawinowo.Ja zacząłem od LP i właśnie dzięki nim teraz moimi ulubionymi zespołami są np Black Sabbath,Aerosmith,Guns N' Roses,Led Zeppelin,Queen czy Metallica:)
Z drugiej strony nazywanie ludzi z Filmweb'u imbecylami bez gustu zostawię bez komentarza...
Tak a ci powyżej uwazają że Black Sabbath, Metallica, Aerosmith, Gunsi, Led Zeppelin , Metallica, Queen i wiele innych zespołów to gówno ... a ponad wszystko wychwalają techno ... mówią też że jestem głupi bo mówię , że Steven Tyler ma 3 miejsce na liście najlepszych wokalistów wszech czasów z czasopisma Hit Parader ... a głupi nie jestem bo o muzyce metalowej i rockowej wiem sporo bo interesuje mnie ta muzyka ale oni nie mówią że metal i rock to muzyka do 15 r życia ...
No to wazne jest dla Ciebie,co na temat muzyki metalowej czy rockowej powiedza technomuly,czy inni ludzie zainteresowani ta muzyka?Nigdy nie moglem zrozumiec jak mozna nie zgadzac sie z czyms co jest namacalne...Tayler jest 3 i koniec i nie ma o co sie klocic.Techno niszczy mozg wg mnie -.-
Ja tak samo twierdzę ale oni wyzywają mnie od debili bo tak im mówię że techno to SHIT ... też uważam że Tyler jest 3 i bez gadania tak jest i już niech się dzieci techno z tym pogodzą a nie wyzywają od głupków bo ktoś ma odmienny gust muzyczny ...
Wierz mi, że każdy z rozmówców tutaj jest głęboko zainteresowany muzyką rockową.
A nie wiem, na jakiej podstawie twierdzisz, że techno niszczy mózg. Może podlinkuj jakiś przykładowy utwór z yt, posłuchamy.
Ty juz sie naraziles nazywajac np Guns N' Roses papka,ale jestem tolerancyjny i puszcze to mimo uszu.Ponadto powiedzialem juz,ze nie uznaje tego czegos czym jest techno za muzyke,mam zasady,wiesz?
OK a jakbym napisał, że nie uznaję Moneta za malarstwo, bo jakoś dziwnie maział tym pędzlem, to też byłbym usprawiedliwiony (bo mam zasady)?
Podkreśle dlaczego to nie to samo:Monet to SZTUKA,dlatego w tym przypadku nie,nie byłbys usprawiedliwiony:]
Hmmm... Zastanawiam się, czy prowokujesz, czy naprawdę jesteś bardzo, bardzo głupi.
Ale lubię, jak ludzie gadający bzdury się miotają w zeznaniach. Więc wyjaśnij, dlaczego techno nie jest sztuką.
Bo jest gówniane śpiewają o dupie panny maryni za to rockowe i metalowe utwory mają konkretną i ciekawą tematykę a techno niestety nie bo to SHIT ...
Techno przeważnie nie ma tekstu.
A rockowa (i każda inna) muzyka powinna bronić się bez tekstu, bo tekst to tylko dodatek do muzyki.
Tym bardziej, że mogę odbić ten "argument" kontrprzykładem w postaci np. kiczowatego i banalnego tekściku Crying Aerosmithów.
Też mi kiczowaty po prostu nie rozumiesz muzyki Aerosmith albo się w nią nie zagłębiasz dlatego tak uważasz ... idź ty lepiej to swoje wieśniackiego techno słuchaj bo o rocku i metalu nic nie wiesz ani o jego legendach i klasykach uważając że Aerosmith, AC/DC, Metallica i Gunsi to gówno ... nie ma co dużo wiesz o muzyce metalowej skoro najlepsze zespoły odrzucasz to one kształtują tę muzykę nie jakieś nowe zespoliki tylko właśnie oni ...
Coś takiego po prostu nie jest sztuka,nie zwracam uwagi na Twoje oszczerstwa,więc się nie sil.A tak na marginesie to po co Ci to wyjaśniać,i tak tego nie przyjmiesz do wiadomości i będziesz chciał się kłócić,więc myślę,że to bez sensu;)
Co wiesz o noise rocku, avant-rocku, death rocku, math rocku?
Co wiesz o black metalu, sludge, doom metalu, stoner metalu?
Nikt nie powiedział, że rock to gatunek do 15go roku życia, nie wiem w ogóle skąd to wyniosłeś. Są potężne ilości dobrej muzyki rockowej. Żyjesz za to w przeświadczeniu, że muzyka rockowa i metalowa jest jedyną słuszną i bulwersujesz się, jak ktoś wytknie ci fakt, że Aerosmith, Metallica czy pożalsięboże Guns n Roses to bezpostaciowa papka, z której już dawno powinieneś wyrosnąć.
Jakos mam nieodparte wrazenie,ze probujesz byc na sile strasznym indywidualista;) Nie sluchasz tego co jest przyjete za jedne z najlepszych grup,szukasz jakichs gowien i smiesz nazywac sie osoba,ktora ceni dobra muzyke?Owszem,dzieki temu masz duza wiedze,ale odrzucasz najlepszych;)
I tu się zgadzam z tobą pershing16 co to za rockowiec i metalowiec , który jak mówisz słucha tandetne nowe zespoliki a stare klasyki i legendy typu właśnie AC/DC, Aerosmith, Metallica, Gunsów i inne stare klasyki uważa za gówno ... dobrze to musi o kimś świadczyć skoro pojeżdża takie klasyki ... ba nawet najlepsze zespoły które są nie do podrobienia ich nikt nigdy nie przebije tak samo jak nikt nie zastąpi ani nie przebije Michaela Jacksona twórczością bo on był jedynym w swoim rodzaju artystą miał w sobie coś co powodowało że był niezwykły i nikt go nie zastąpi ani nie pobije bo to był geniusz tak samo jest z klasykami i legendami metalowymi i rockowymi są nie do podrobienia bo to oni kształtują tsn gatunek muzyczny a nie te nowe tandetne co niektóre zespoliki...
To typ czlowieka,ktory mysli,ze pozjadal wszystkie rozumy,a jego gust jest nieskazitelny;) Dlatego tez czas pokaze w jaki sposob odbije paleczke.
Ty też bo Aerosmith to świetny zespół nie bez potrzeby Steven Tyler ma 3 miejsce jako najlepszy wokalista rockowy wszechczasów , Metallica też jest zaje*ista podobnie jak Gunsi i AC/DC ... a techno to shit i przyznaj się w reszcie do tego tych zespołów nie da się podrobić są niepowtarzalni i jedyni w swoim rodzaju....
AC/DC to 3 akordy, standardowy beat i przyśpiewka. Co tu jest niepowtarzalnego?
Metallica to jeden z dziesiątków absolutnie wtórnych thrashowych zespołów. Nigdy się niczym nie wyróżnili.
Gunsi to taki amerykański happysad.
O Aerosmith już pisałem.
Bo jesteś głupi każdy metal i rockmen uwielbia te zespoły i nie wyobraża sobie że mogli by coś zmienić bo jak by się zmienili to by byli uważani za taką samą chałę jak LP jak zmieniło styl więc dla rockmana i metalowca to dobrze że trzymają się tego samego stylu poza tym ty nawet byś nie zagrał na gitarce tak jak Angus, Kirk Hammet czy Hendrix ... poza tym techno też ma cały czas muzykę na jedno kopyto tyko bum bum bum nic innego nie słychać i to ma być ciekawe proszę cie masz coś do tych zespołów to nie mów że słuchasz rocka i metal bo nie słuchając i nie lubiąc tych zespołów równocześnie nie wiesz nic o tej muzyce bo to podstawa dla metalowca jak mówiłem ... Gunsi są 100 razy lepsi od happy sadu , Metallica dużo w swojej karierze zrobiła poza tym to oni stworzyli THRASH METAL a to co zrobili z symfoniczną orkiestrą było wręcz cudem i czyms prze pięknym , a co do Aerosmith już mówiłem że Tyler ma 3 miejsce jako najlepszy wokalista wszechczasów więc osiągnięć mają 100 więcej niż wszyscy artyści grający badziewne techno...
Ty bardziej bo nie potrafisz się pogodzić z tym że ktoś słucha lepszej i ambitniejszej muzyki od ciebie ... a jak już ktoś wyzywa LEGENDY i Klasyki Rockowe i Metalowe to świetną ma wiedzę o tej muzyce nie ma co ...